9.5/10 - 2602 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
0-16 weken, 4-12 maanden,

Een veelvoorkomende vraag van veel ouders is “Hoe weet ik wanneer mijn baby genoeg heeft gehad? Zal mijn baby vanzelf stoppen wanneer hij vol zit? Hoelang zal dat duren?” Dit zijn vragen waar je waarschijnlijk nog nooit eerder aan hebt gedacht, maar nu lijkt het alsof er alleen maar vragen zijn over voeding!

Als je ouder wordt, is er veel advies online, in boeken en van familie en vrienden. Je ziet door de bomen het bos niet meer.

In dit artikel:

 • Hoe je kunt weten of je baby honger heeft of vol zit
 • Overvoeden
 • Kieskeurig eten
 • Voeden en slaap

Als je ondersteuning nodig hebt bij het voeden of slapen van je baby, bekijk dan onze diensten of pagina ‘zelf aan de slag‘. Hier vind je leeftijdsspecifieke informatie om ervoor te zorgen dat je baby op de beste tijden gedurende de dag eet en slaapt.

Wanneer je baby wordt geboren, is zijn circadiaanse ritme in het begin helemaal uit balans! Dit betekent dat je baby op alle verschillende tijden van de dag en nacht gaat slapen en voeden.

De voedingen van je baby zullen in het begin waarschijnlijk vrij frequent zijn, omdat zijn maagje heel klein is! De maagcapaciteit van een pasgeborene is slechts ongeveer 20 ml, dus je kunt begrijpen waarom ze zo vaak moeten worden gevoed.

Naarmate je baby groeit, groeit ook zijn eetlust. Bij een maand oud zal de maagcapaciteit van je pasgeborene met 5-7 keer de oorspronkelijke grootte zijn toegenomen. Het is eigenlijk best verbazingwekkend!

Tegen de tijd dat je baby 6-8 weken oud is, zou hij in een voorspelbaarder patroon van voeden en slapen moeten komen.

Als je borstvoeding geeft, wordt je baby efficiënter in het voeden, wat betekent dat hij meer melk binnenkrijgt, maar de duur van de voedingen kan hetzelfde blijven of zelfs korter worden. Je kunt meer lezen over borstvoeding HIER.

Als je flesvoeding geeft, zul je waarschijnlijk merken dat je baby rond deze tijd grotere hoeveelheden gaat drinken. Je kunt meer informatie vinden over flesvoeding HIER.

Hoe weet je of je baby honger heeft?

Tekenen dat je baby honger heeft zijn:

 • Hun hoofd heen en weer draaien op zoek naar de borst of fles speen
 • Het openen en sluiten van het mondje
 • Bewegelijk, actiever worden
 • Zuigen op hand of vingers Als je merkt dat je pasgeboren baby een van deze dingen doet, probeer dan een voeding aan te bieden. Baby’s zijn heel goed in het zelf reguleren van hun melkinname, dus als ze geen honger hebben, zullen ze geen voeding nemen.

Soms kunnen deze “honger” tekens iets anders betekenen. Als je je baby een voeding hebt aangeboden en hij niet geïnteresseerd was, kan het zijn dat hij eigenlijk:

 • Moe zijn is oververmoeid – hoe lang is je baby al wakker? Een rusteloze of onrustige baby is vaak een oververmoeide baby!
 • Geborgenheid willen – een knuffel, dragen in een draagdoek of huid-op-huidcontact kan helpen om je baby gerust te stellen en te kalmeren.
 • Een schone luier nodig hebben – sommige baby’s zijn gevoeliger voor het nat of vies zijn van een luier
 • Worstelen van ongemak – dit kan scheetjes laten zijn, krampjes, reflux of een allergie zijn, we zullen hier later meer in detail naar kijken.

Hoe weet je dat je baby genoeg heeft gehad?

 • Je baby is ontspannen en tevreden na een voeding – als je baby nog steeds hongersignalen toont, is hij misschien niet vol
 • Wegduwen van de borst of fles.
 • Baby sluit zijn mond.
 • Geen interesse als je meer melk aanbiedt
 • Handen zijn ontspannen en open
 • Zorg ervoor dat je baby na het voeden goed boert. Soms kan je denken dat je baby vol zit, maar wat hij eigenlijk nodig heeft is een goede boer! Als de lucht is ontsnapt, kan de voeding worden afgemaakt.

Op goede, volledige voedingen zal je kleintje het langer vol kunnen houden, wat betekent dat er waarschijnlijk beter wordt geslapen en dat jij meer rust krijgt!

Je weet dat je baby genoeg melk binnenkrijgt als ze aankomen in gewicht, genoeg natte luiers hebben en 3 uur tussen voedingen kunnen uithouden. Als je baby niet aan al deze criteria voldoet, kan dit duiden op een onderliggend voedingsprobleem waar we het later meer over zullen hebben…

Kan je een baby overvoeden?

Een van de grootste zorgen die we als ouders kunnen hebben, is of je je baby niet te veel voeding geeft.
Je kunt echter opgelucht ademhalen, omdat baby’s veel beter zijn in het reguleren van hun melkinname dan we denken!

De meeste baby’s, vooral baby’s die borstvoeding krijgen, zullen gewoon stoppen met drinken als ze genoeg hebben gehad. Als je baby zich van je afwendt of zijn mond sluit, betekent dit dat hij geen interesse meer heeft in melk.

Houd er rekening mee dat de eetlust van baby’s van dag tot dag kan variëren. Vaak wanneer je een ritme hebt gevonden met voeden, kan je baby je verrassen door niet zo vaak of zoveel te willen eten als normaal. Of ze kunnen een groeispurt doormaken en lijkt het alsof je ze niet vol krijgt omdat ze alleen maar willen eten!

Beide kunnen perfect normaal zijn. Als je echter merkt dat je kleintje niet zoveel natte of vieze luiers heeft, neem dan contact op met de huisarts of het consultatiebureau om iets anders uit te sluiten, zoals ziekte.

Soms kan je baby na het voeden wat melk teruggeven en dit kan ons doen twijfelen of we ze te veel hebben gevoed. Baby’s spugen vaak door een onvolgroeide klep aan de onderkant van hun slokdarm, die melk kan terug laten stromen en ervoor zorgt dat ze wat van hun melk teruggeven. Naarmate baby’s ouder worden en hun spieren sterker worden, zal dit vaak afnemen, vooral als ze rechtop kunnen zitten.

Zorg er intussen voor dat je je baby goed laat boeren na een voeding. Als je merkt dat je kleintje kleine, frequente voedingen neemt of wat van hun melk teruggeeft, kan dit te wijten zijn aan lucht die vastzit in hun maag. Overweeg dus om ze halverwege hun voeding te laten boeren. Het is net zo belangrijk om borstgevoede baby’s te laten boeren als flesgevoede baby’s.

Het is zeldzaam, maar technisch gezien is het mogelijk om een flesgevoede baby te veel te voeden, omdat ze niet dezelfde controle hebben over de stroom melk uit de fles vergeleken met de borst.

Onrust tijdens voeden

Je doet misschien alles wat je kunt om de hongersignalen van je baby te volgen, maar er lijkt iets niet helemaal goed te gaan tijdens het voeden en je kunt er niet de vinger op leggen.

Je zou kunnen opmerken dat je baby:

 • Vaak van de borst of fles afkomt tijdens het voeden
 • Het hoofd zijwaarts beweegt tijdens het voeden
 • Moeite heeft met aanhappen aan de borst of fles
 • Klikkende geluiden maakt tijdens het voeden
 • Zich ongemakkelijk voelt, zelfs na het voeden
 • Veel melk teruggeeft
 • Huilt tijdens of na het voeden
 • Worstelt met veel krampjes en scheetjes
 • In extreme gevallen, voeding weigert of gewicht verliest

Als je baby moppert tijdens het voeden, is het belangrijk om te proberen de oorzaak te achterhalen van wat er aan de hand is. Dus, wat zou het kunnen zijn?

Reflux

Zoals we eerder al vermeldden, is het gebruikelijk dat baby’s melk teruggeven vanwege een onvolwassen slokdarmklep. Reflux is echter anders. Dit is wanneer je baby onverteerde melk en maagzuur terugbrengt. Het zuur veroorzaakt pijn bij je kleintje, waardoor voeden een onaangename ervaring voor hen kan zijn.

Als je baby niet veel melk teruggeeft, maar je wel veel van de bovengenoemde symptomen van onrust tijdens een voeding opmerkt, kan het zijn dat ze last hebben van verborgen reflux. Dit is wanneer de melk en het zuur omhoog komen en pijn veroorzaken, maar ze het toch doorslikken.

Tongriem

Een tong of lipbandje kan van invloed zijn op de voeding van uw baby, omdat ze mogelijk niet effectief kunnen aanhappen, wat betekent dat ze niet in staat zijn om zoveel melk over te dragen. Dit kan leiden tot kleinere, meer frequente voedingen gedurende dag en nacht.

Als uw baby geen goede aanhap kan krijgen, is de kans groot dat ze extra lucht binnenkrijgen, wat resulteert in meer lucht en een onrustige baby.

Allergieën

Als je kind een allergie heeft, zoals een koemelkeiwit-allergie, kan dit een grote invloed hebben op hun voeding en kunt u een reeks allergische reacties opmerken.

Als je borstvoeding geeft, kunnen voedselallergenen via uw moedermelk aan uw baby worden doorgegeven. Dus uw baby kan een allergische reactie hebben op iets in uw dieet. De meeste allergenen die via moedermelk worden doorgegeven, resulteren waarschijnlijker in een vertraagde allergische reactie in plaats van een directe reactie. We raden u aan medisch advies te vragen als u zich zorgen maakt dat uw kind een allergie heeft.

Voeding en slaap

Het zal waarschijnlijk geen verrassing zijn dat voeding en slaap hand in hand gaan. Als je kind moeite heeft met voeden, misschien vanwege een van de hierboven besproken redenen, dan is het geen wonder dat ze ook moeite zullen hebben om te slapen! Als je baby hongerig is of enige vorm van pijn of ongemak heeft, zullen ze gewoon niet in staat zijn om zichzelf te kalmeren of goed in slaap te vallen.

Als het gaat om nachtvoedingen, hebben baby’s een bepaalde hoeveelheid melk nodig die ze elke dag moeten binnenkrijgen om aan hun caloriebehoeften te voldoen. Dit hangt af van hun leeftijd, geslacht, gewicht en andere factoren en verandert voortdurend. Hoe meer melk uw baby overdag drinkt, hoe minder waarschijnlijk ze ‘s nachts wakker zullen worden om te voeden.

Totdat een baby vast voedsel begint te eten, worden 1-2 nachtvoedingen als behoorlijk normaal beschouwd. Tussen 4-6 maanden, wanneer baby’s klaar zijn om vast voedsel te beginnen, zullen ze ook vaak ‘s nachts wakker worden voor een extra voeding. Zodra uw baby volledig over is op vast voedsel, meestal ergens tussen de 6-8 maanden, zouden ze in staat moeten zijn om de hele nacht door te slapen zonder een melkvoeding nodig te hebben.

Als je baby kleine, frequente voedingen gedurende de dag en/of nacht neemt, kan dit wijzen op een snackvoedingspatroon. Helaas zullen deze korte voedingen hen niet lang genoeg een vol gevoel geven en zal je een baby snel weer moeten voeden. Dit kan betekenen dat je baby vroeg wakker wordt uit dutjes of vaak ‘s nachts wakker wordt om te voeden. Je kunt proberen volledige voedingen gedurende de dag te stimuleren door langzaam de tijd tussen de voedingen te vergroten.

Een aantal tips

 • Volg het ritme van je baby – als hij aangeeft dat hij genoeg heeft gehad, forceer hem dan niet om meer te drinken.
 • Onthoud dat de eetlust van je baby van dag tot dag kan verschillen en verandert naarmate hij groeit.
 • Let op de hongersignalen van je baby en bied een voeding aan voordat hij te hongerig wordt en begint te huilen – als dit gebeurt, kalmeer hem dan eerst en geef daarna voeding
 • Vertrouw op je gevoel – als er iets niet goed voelt, raadpleeg dan een medisch professional/lactatiekundige voor ondersteuning en advies.
Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Wat is een TOG waarde?

Wat is een TOG waarde?

Hoe weet je dat je jouw baby niet te warm of te koud aankleedt? Het is erg belangrijk dat je baby op de juiste manier gekleed en toegedekt wordt, om oververhitting of onderkoeling te voorkomen. De TOG-waarde kan je hierbij helpen. Wat is de TOG-waarde? De TOG-waarde is een richtlijn die helpt bij het aankleden en toedekken van je baby. Ieder kledingstuk en textielproduct heeft een eigen TOG-waarde. TOG staat voor Thermal Overall Grade. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer de kleding of het beddengoed is. Kleding of textiel met een lagere TOG-waarde ventileert beter en is dus koeler.  Welke TOG-waarde nodig is, is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Hoe warmer de omgeving is, hoe lager de benodigde TOG-waarde. En omgekeerd: ligt je baby in een koude kamer? Dan heb je een hogere TOG-waarde nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Waar staat de TOG-waarde? Waar kan je de TOG-waarde vinden op producten? Deze waarde staat meestal op het label van babykleding en babytextiel. Een TOG-waarde is niet wettelijk verplicht, dus op niet alle labels zal de waarde worden vermeld.  Waarom is TOG-waarde belangrijk? Waarom wil je rekening houden met de TOG-waarde van kleding en textiel bij je baby? Dit heeft

Overig, Slaaptips, Veilig slapen, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden, 
Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Je baby van 7 weken wil overdag niet slapen, slaapt niet in zijn eigen bedje en/of huilt veel: wat kan je hieraan doen? In dit artikel leggen we uit wat je qua slaap kan verwachten bij een baby van deze leeftijd én je vindt tips om een 7 weken oude baby beter te laten slapen. Baby 7 weken: hoeveel slaap nodig overdag? Is je baby 7 weken en wil je weten hoeveel slaap hij overdag nodig heeft? Gemiddeld heeft een baby op deze leeftijd ongeveer 5 uur slaap nodig overdag. Tussen de dutjes door kan hij gemiddeld 1,5 uur tot 1 uur en drie kwartier wakker zijn. Onthoud dat dit slechts gemiddelden zijn, iedere baby is anders. Slaapt jouw baby bijvoorbeeld wat langer of korter? Dat is heel normaal. Kijk vooral wat goed werkt voor jouw baby. Baby 7 weken beter slapen door routine Rond deze leeftijd ontwikkelen baby’s langzaam een biologische klok en ze kunnen vanaf nu een dag- en nachtritme aanleren. Hierbij is een goede routine een fijne hulp voor je kindje. Deze routine houdt rekening met de slaapbehoefte en zorgt voor structuur en regelmaat in de dag. Sommige baby’s van 7 weken hebben moeite met slapen overdag.

Leeftijd, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 
Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Stel, je baby van 11 maanden zit in een sprong en zal daardoor minder goed slapen. Een sprong betekent dat er op fysiek of mentaal vlak een ontwikkeling plaats vindt. Dat is dus eigenlijk alleen maar positief. Helaas ervaren veel ouders dat zo’n ontwikkelingssprong juist een tijdelijke achteruitgang kan betekenen voor de slaap. Dit noemen we ook wel een slaapregressie. Wat is er precies aan de hand en hoe kun je de slaap verbeteren? Hoe je de situatie kunt verbeteren hangt van het probleem dat je (opeens) ervaart. Onze ervaring is dat het in veel gevallen ligt aan de manier waarop je kleine overdag slaapt. Tijdens een sprong gaan ouders twijfelen aan hun huidige (slaap)routine en passen onnodig veel aan. Deze aanpassingen zijn niet nodig en vaak juist verwarrend en kan de oorzaak zijn dat je baby ’s nachts ligt te huilen en juist moeilijk in slaap komt. Als je baby met 11 maanden niet goed (meer) wil slapen kunnen er een paar dingen aan de hand zijn. Ons advies is om eerst te kijken naar de dagroutine en naar de indeling van de dutjes. Wanneer je twijfelt kun je eens onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines overwegen. Daarnaast is het

Leeftijd, Slaaptips, 
Baby valt in slaap tijdens voeding

Baby valt in slaap tijdens voeding

Het komt regelmatig voor dat een baby tijdens de voeding in slaap valt. Is dat erg of maakt het niet uit? En wat kan je doen als je baby steeds in slaap valt tijdens de voeding?  Waarom valt je baby in slaap tijdens voeden? Je baby valt tijdens de voeding in slaap: hoe komt dit? Waarom je baby zo makkelijk in slaap valt tijdens het voeden komt door verschillende redenen. Zo maakt het zuigen aan de borst of de fles je baby rustig, werkt de lichaamswarmte van mama (of papa) kalmerend en zitten er in moedermelk verschillende stofjes die ervoor zorgen dat je baby slaperig wordt. Al deze redenen bij elkaar zorgen ervoor dat het drinken je baby slaperig maakt.  In slaap vallen tijdens of net na de voeding Valt je baby in slaap tijdens de voeding? In slaap vallen tijdens de flesvoeding of borstvoeding is niet schadelijk, maar het kan op den duur wel voor een slaapassociatie zorgen die het doorslapen belemmert. Bij een slaapassociatie is je baby zo gewend aan in slaap vallen tijdens het voeden, dat hij niet meer zonder voeding in slaap komen.  Deze slaapassociatie komt deels doordat baby’s die tijdens het voeden in slaap vallen

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden