9.5/10 - 2600 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids

De afgelopen jaren hebben wij duizenden ouders en kindjes mogen helpen aan meer (nacht)rust. Hier lees je de duizenden reviews.

Ervaringen van andere ouders

Een aantal van onze reviews

Uitgerust wakker worden na 7,5 maand.

Geschreven op: 22-05-2024

Wij zijn enorm goed geholpen door de tips en begeleiding van Maxime! Dank dank dank!!! De eerste twee nachten waren pittig, maar al snel merkte we dat het onze zoon lukte om zelf in slaap te vallen en hoefden wij minder vaak naar hem toe. Nu zijn we twee weken verder en hadden wij nog een laatste contact moment met Maxime. Onze zoon slaapt de meeste nachten door (hallo 8 maanden slaapregressie), maar hebben nog wat tips en tricks van Maxime gekregen om mee aan de slag te gaan. Zo blij dat we de hulp van slaaptipsvoorbaby hebben ingeschakeld!!

Odile - Terheijden
10/10

Onze baby slaapt door!

Geschreven op: 22-05-2024

Wij volgden al de schema's, maar toch net even die extra tips hebben geholpen om onze zoon hele nachten te laten slapen - dus zijn super blij!

Helene - Amsterdam
9/10

Zeer tevreden

Geschreven op: 22-05-2024

Na ons gesprek hadden wij beide weer goede moed om het slaapprobleem van onze zoon aan te pakken. Marleen komt heel positief over en denkt met je mee. Haar eigen ervaringen helpen hier ook in mee. Na een paar dagen begon onze zoon al beter te slapen.

Petra - Leveroy
10/10

Heel fijn!

Geschreven op: 21-05-2024

Bedankt voor het fijne contact. Onze dochter sliep meteen de volgende dag door. Door zelfonderzoek op internet wisten wij ook al het één en ander. Door het consult hebben we net het advies op maat gekregen wat wij nodig hadden. Door alle tips op internet zagen wij even niet meer wat voor onze dochter het beste zou zijn. Nu weten wij waarmee wij aan de slag kunnen en in de toekomst ook! Bedankt!!

Lotte Schipper - Tuitjenhorn
10/10

Snelle en duidelijke hulp bij slaapproblemen

Geschreven op: 20-05-2024

Met de hulp van Maxime zijn we bij ons dochtertje van 6 maanden gestopt met de speen en hebben we geleerd om een slaaptraining toe te passen. Dit alles zorgde er voor dat ze geen nachtvoeding meer nodig heeft en ze van 19:00 tot 6:00/7:00 slaapt. Het heeft ons super geholpen laagdrempelig onze vragen te kunnen stellen om hier dan weer mee aan de slag te gaan.

Zita - Venray
10/10

Hadden we eerder moeten doen!

Geschreven op: 20-05-2024

Onze dochter van 2 had veel hulp nodig bij het in slaap vallen. Hierdoor zaten we ‘‘s avonds vaak ruim een uur naast haar bed. Samen met Kirsten een concreet plan opgesteld en binnen een aantal dagen kon onze dochter weer zelfstandig in slaap vallen. Het is ons heel erg meegevallen en zijn heel blij dat we onze avonden weer terug hebben!

Maaike - Utrecht
10/10

Geweldige hulp, met herkenning en fijne begeleiding.

Geschreven op: 18-05-2024

Onze dochter van 2 jaar is altijd een lastige slaapster geweest. Doorslapen kwam niet in haar woordenboek voor. Het liefst altijd bij papa en mama en korte slaapjes was bij ons de standaard. We hadden al zoveel geprobeerd, vaker een slaapcoach gehad en nu kregen we hulp van Marleen. Van te voren waren we een beetje sceptisch, maar wat heeft Marleen ons goed geholpen. Een fijne training, goeie tips en ook begrip. Ze dacht in alles mee en had op alle vragen een antwoord. Na een week, slaapt onze dochter alleen nog in haar eigen bed en gaat ze slapen zonder strijd. Wat een verademing. Zoveel rust voor ons allemaal.

Amarens - Sneek
9/10

Al effect na 2 nachten

Geschreven op: 18-05-2024

Voor de tweede keer Marleen ingeschakeld. Voor zowel onze dochter (3 jaar) die na 2,5 jaar goed slapen steeds vroeger wakker werd en voor onze zoon (4 maanden). Plan voor dochter direct uitgevoerd en die slaapt weer (of blijft in elk geval in bed leggen) tot dat haar slaapwekker op groen springt. Voor onze zoon 4 maanden was het even wat lastiger, ook gezien de slaapregressie. Samen besloten de training wat op te schuiven. Met 5,5 maand opgepakt en waiting approach methode toegepast. De eerste nacht was pittig maar tweede nacht al stuk beter! Nu na week geven we hem rond 22 nog een fles en hij slaapt verder zo goed als door op zijn eigen kamer zonder speen! En te bedenken dat hij week geleden nog soms 3 flesjes per nacht had en een speen gebruikte. We zijn heel blij met op maat gemaakt plan en zeker ook de flexibiliteit van contact moment (uit stellen van training en contact via mail). Heel erg bedankt! Bij twijfel: écht doen! Door slaaptips training slaapt mij dochter al jaren goed en nu hopelijk mijn zoon vanaf nu ook! Wat een rust en relaxtheid brengt dat in ons gezin

Renée - Amsterdam
10/10

Super fijn gesprek, en al heel snel resultaat!

Geschreven op: 16-05-2024

Na heel veel nachten slechte slaap, en steeds maar geen verbetering (onze baby werd alleen maar vaker wakker, meer gefrustreerd, en steeds moeilijker terug in slaap) hadden we besloten professionele hulp te zoeken! Naar aanraden van een vriendin (die ook een hele fijne ervaring had met slaaptipsvoorbabys.nl) contact opgenomen en een slaapconsult geboekt. De volgende dag kon het gesprek al plaatsvinden. Direct kregen we super praktische tips passend bij onze persoonlijke situatie. Diezelfde avond gingen we met de tips aan de slag, en tot mijn verbazing zagen we direct resultaat. In de dagen die volgde sliep onze baby beter en beter en na 2 weken hebben we ons doel helemaal bereikt: onze baby (9 maanden) slaapt de nacht door van ongeveer 19.00-07.00 zonder of met minimaal huilen en zonder extra voedingen in de nacht! Wij zijn helemaal happy en kunnen eindelijk weer een beetje doorslapen :)

Isabelle - Oss
10/10

Praktische gids met bruikbare tips

Geschreven op: 16-05-2024

De gids bevat praktische tips waar je gelijk mee aan de slag kan. Ik gebruik het vaak als naslagwerk, nu ook voor ons tweede kindje.

Diniek - Zwolle
7/10

Supersnel geholpen!

Geschreven op: 15-05-2024

Na een paar maanden leuren waren we er echt klaar mee, en boekten we een consult. Nog dezelfde avond konden we terecht en kregen we van Marleen heel praktische handvatten om onze dochter van tien maanden weer in haar eigen bed te laten slapen. En ja, de slaaptraining werkte echt de eerste nacht al. We moesten even een knop omzetten om niet te snel weer te troosten, maar na de eerste nacht knapten we er alledrie al van op. Naderhand hebben we nog fijn mailcontact gehad met Marleen voor onze laatste vragen. Dankjewel Marleen!

Nicole - Den Haag
10/10

Ontzettend lief en fijn geholpen.

Geschreven op: 15-05-2024

Snel en vriendelijk advies gekregen wat ook echt effect heeft op ons meisje. We zijn er nog niet ,maar de eerste stappen zijn gezet. Hopelijk slapen we over een aantal nachten allemaal weer.. Ontzettend lief en fijn geholpen door Sam! Heel blij met haar.

Danielle Fietje - Emmen
10/10

Aanrader!

Geschreven op: 14-05-2024

Op korte termijn een gesprek in kunnen plannen. Tijdens het gesprek goed geholpen door Richelle. Ze was goed voorbereid op onze situatie (aan de hand van het van te voren ingevulde intake formulier), kwam met goede tips en ideeën om de slaap te verbeteren. Voldoende ruimte voor vragen van onze kant. Dank!

Angela - Zeist
10/10

Van elk uur wakker worden, naar de nacht doorslapen met maar één voeding.

Geschreven op: 14-05-2024

Een paar weken geleden een heel fijn slaapconsult gehad met Anne. Mijn zoon van 6 maanden werd bijna elk uur in de nacht wakker, kon niet zelfstandig in slaap vallen en sliep overdag ook niet langer dan 30 minuten achter elkaar. Met fijne tips en een concreet plan zijn we slaaptraining gestart. De eerste twee/drie nachten waren echt even pittig en doorzetten, maar daarna pakte hij het goed op. Nu slaapt mijn zoon bijna de hele nacht door, met maar één borstvoeding. Overdag slaapt hij ook langer en hebben we veel meer structuur in de slaapjes. Vandaag weer contact gehad met Anne voor het follow-up gesprek, waar ik nog een paar extra vragen kon stellen. Een hele blije mama hier!

Daniëlle de Jonge - Hillegom
10/10

Goede tips, je weet wat je moet gaan doen!

Geschreven op: 14-05-2024

Het gesprek met Marleen was prettig. Ze was duidelijk over wat we moesten doen: wat al goed ging en wat beter kon. We kregen duidelijke 'regels' mee voor de slaaptraining en deze stuurde ze ook na via de mail. Het hielp erg om ons hieraan vast te houden. Dan ben je niet meer onzeker over wat je doet, maar weet je gewoon dat je het goede doet. Het heeft ook geholpen. Onze dochter was vaak lang wakker snachts en is dat nu niet meer. De regels over het naar het teruggaan en de duidelijkere middagslaap hebben zeker geholpen.

Cecilia - Haarlem
10/10

Echt fantastisch! Zo blij met de hulp van Kirsten!

Geschreven op: 14-05-2024

Kirsten heeft ons super goed geholpen. Onze zoon van 11 maanden werd nog steeds 3x per nacht wakker en na 2 avonden slaaptraining sliep hij de nachten al door! Echt super fijn! Eindelijk weer lekker slapen.

Sabine - Hilversum
9/10

Geweldig!

Geschreven op: 13-05-2024

Na lang twijfelen en slapeloze nachten met het gedacht dat het erbij hoorde. Zag ik het niet meer zitten en was het tijd voor hulp! Marleen hielp ons geweldig. Ze luisterde naar ons verhaal en hielp. Na 3 nachten sliep onze tweeling door. Enorm bedankt voor u hulp! Wat een verademing.

Keshia - Putte
9/10

Heeft goed geholpen!

Geschreven op: 12-05-2024

Fijne tips, kleine aanpassingen en een duidelijke aanpak hebben mijn zoontje erg geholpen bij het slapen.

Bibian - Rotterdam
10/10

Duidelijk en praktisch

Geschreven op: 12-05-2024

Jessica had zich goed ingelezen op onze vragen. We kregen gelijk duidelijke en praktische tips en adviezen om mee aan de slag te gaan. We zijn blij dat we bij slaaptipsvoorbaby's aan de bel hebben getrokken om ons verder te helpen.

Joanne Kortlever - Lexmond
8/10

Top!

Geschreven op: 11-05-2024

Fijn gesprek en goede tips!

C - Rotterdam
10/10

Blij met het snelle effect!

Geschreven op: 10-05-2024

Wij hadden het idee dat we even aan een paar knoppen moesten draaien om Saar beter te laten slapen in de nacht. We hebben via het mailconsult hele waardevolle tips gekregen die snel effect hebben gehad.

Nicky Westerhof - Haarlem
9/10

Zoontje kan zelfstandig slapen!

Geschreven op: 10-05-2024

Heb een traject gevolgd om mijn zoontje te leren zelfstandig in slaap te vallen en door te slapen. Daarvoor moest hij zijn speentje vaarwel zeggen en dit was even pittig, maar vervolgens sliep hij al de 2e nacht door tot de volgende ochtend! Dutjes gingen en gaan ook steeds beter, hij kan steeds vaker zelfstandig inslapen en doorslapen. Heel blij met het resultaat en met de goede begeleiding van Marleen.

Thomas - Nijmegen
8/10

Top!

Geschreven op: 09-05-2024

Praktische tips, elke keer als we weer tegen een probleempje opbotsen. Zo fijn!

Dafna Tsadok-Hai - Haarlem
10/10

Fijne coach, goed meegedacht!

Geschreven op: 07-05-2024

Wij hebben veel gehad aan ons coachgesprek met Tess. Het heeft ons echt geholpen om onze dochter beter te laten slapen. Bedankt!

Esther Bouter - Veenendaal
10/10

Hele handige praktische tips voor een fijne slaaproutine

Geschreven op: 06-05-2024

Na meerdere kindjes te hebben gehad waarbij de eerste maanden slapen altijd een worsteling was heb ik het e-book aangeschaft voor de eerste 16 weken slaap. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!! Geen onzekerheid en getwijfel meer maar hele concrete tips en adviezen. Echt een enorme aanrader!

Eva - Brabant
10/10

Erg goed geholpen!

Geschreven op: 06-05-2024

Ons zoontje sliep al een tijdje niet goed en ik had goede verhalen gehoord over slaaptipsvoorbabys.nl. Nadat we op korte termijn een afspraak konden plannen, zijn we zeer goed geholpen. We kregen duidelijke tips waar we direct mee aan de slag konden. Ook checkte ze nog even erna of het beter ging, wat erg fijn was. Zeker een aanrader!

Caroline - Heemstede
10/10

Rustiger slapen door mega fijne tips!

Geschreven op: 06-05-2024

Onze zoon (10 maanden) slaapt dankzij de mega fijne, helpende tips van Birte een stuk rustiger. Het aanpassen van zijn ritme heeft al heel veel verandering gebracht, maar heel fijn dat hij zichzelf nu ook weer makkelijker in slaap kan brengen en zelf zijn speen in kan doen.

Anoniem - Asperen
10/10

Met 1 dag al resultaat!

Geschreven op: 05-05-2024

Richelle heeft ons heel prettig geholpen. Duidelijk tips en uitleg waarom sommige acties handig en nodig zijn en hoe alles het beste aan te vliegen. Ze kijkt echt naar onze persoonlijke situatie en daardoor hedden we 2 paden die we zouden kunnen bewandelen, om te zien wat het beste bij ons kind past. Met de slaaptraining zijn we in eerste instantie 1 avond bezig geweest, daarna sliep hij al door!! Geen 100% scoren in de afgelopen weken, maar nu wel trucs en handvatten om de nacht beter door te komen als hij wel huilt. Dat laatste geeft misschien nog wel het meeste rust.

Katrien - Den Bosch
10/10

Doen!

Geschreven op: 05-05-2024

Wij zijn erg prettig geholpen door Fenna. Zij was al helemaal voorbereid vanuit het invullen van de intake, dit was goed merkbaar en gaf direct vertrouwen. Waar wij eerst sceptisch waren, als in ik heb alle blogs en boeken voor mijn idee wel gelezen en uitgevoerd, waren de tips direct inzetbaar en helpend. Na 2 nachten sliep onze zoon door en zelfstandig in! Dacht later dus ook, had ik dit maar eerder gedaan.

Jarda - Bergschenhoek
10/10

Super goed advies met snelle werking!

Geschreven op: 03-05-2024

Onze dochter van vier maanden werd vaak wakker in de nacht, had moeite met in slaap vallen en hield ons ‘s nachts ook wakker. Met de tips van Gerjanne zijn we binnen no time hiervan af gekomen. Ze wordt nog maar 1x ‘s nachts wakker en is een tevreden baby. Geen “huiluurtjes” meer in de avond en geen oververmoeide baby. Al met al, super advies gekregen en die meteen toegepast! Ik zou dit elke ouder aanraden die de zon meerdere keren per week op ziet komen.

Dominika - Zeist
10/10

Fijne begeleiding, meer slaap!

Geschreven op: 02-05-2024

Super fijne begeleiding hebben wij van Eline gekregen naar meer slaap, door het afnemen van de speen dmv waiting approach. We maakte ons op voor een aantal heftige nachten maar dit viel alles mee en na 1 nacht hadden we al veel meer slaap dan voorheen! Zooo fijn, voor ons allemaal!

Anne - Made
10/10

We hebben onze slaap weer terug!

Geschreven op: 02-05-2024

Onze zoon van 7 maanden was meerdere keren per nacht wakker, of lag met zijn ogen dicht heel hard te huilen in bed. We hadden van alles geprobeerd en hebben een consult lang uitgesteld, maar hadden we het maar eerder gedaan. We zijn super goed geholpen, er werd echt geluisterd en het voelde geen moment gevoeld als ‘falen’. Kleine aanpassingen in de dagroutine samen met de slaaptraining waiting approach hebben goed uitgepakt. We moesten 3 nachten stevig doorpakken maar vanaf dat moment slaapt onze kleine 12 uur achter elkaar & komen we allemaal weer tot rust. Wij zijn heel blij met de gekregen hulp!

Julia - Hendrik Ido ambacht
10/10

De rust terug gevonden door Tess

Geschreven op: 02-05-2024

Heel fijn gesprek gehad met Tess, door een paar aanpassingen slaapt ons zoontje weer een stuk rustiger en weten we wat we moeten doen als hij het zelf in slaap vallen wat lastiger vind.

Tessa - S‑Gravenzande
10/10

Weer super fijne hulp gehad bij de slaapproblemen van ons jongste kindje!

Geschreven op: 02-05-2024

Fenna heeft ons na 1,5 jaar niet slapen met onze oudste dochter ontzettend goed begeleid. Daarom hebben we niet geaarzeld toen er problemen opspeelde bij onze zoon van nu 8 maanden en direct weer een bericht gestuurd. Binnen no-time hadden we contact gehad, alles goed besproken en was er weer een plan met handvaten voor ons op de mail gezet. Ik ben ontzettend blij want we zijn nu nog geen week bezig en we hoeven soms maar 1 keer uit bed in plaats van dat de kleine man heel de nacht tegen mama aan de borst ligt te slapen en elk uur gevoed wilt worden. Omdat onze zoon erg ziek is geweest de eerste maanden van zijn kleine bestaan durfde wij eigelijk niks aan de situatie te doen. Maar na die onzekerheden te hebben besproken met Fenna zijn we zijn er weer met vertrouwen in gegaan en dat werpt z'n vruchten af. Er is weer rust in huis, en onze kleine man voelt zich fijn en veilig in zijn bedje, dat is wat wij hem zo gunde!

Karmen - brielle
10/10

Hele fijne tips echt een aanrader!

Geschreven op: 02-05-2024

We namen contact op met slaaptips voor baby’s omdat onze zoon van 4 maanden elke dag tussen 04.00 en 05.00 uur wakker werd. Niet huilend maar gewoon echt wakker. Qua schema overdag zaten we goed dus we vroegen ons af waar het misging. Marleen heeft ons heel fijn geholpen en alles met ons doorgenomen en wat bleek het zat echt in een paar kleine veranderingen. Door alle tips slaapt onze kleine man nu tot 06.00-07.00 uur. Zeker een aanrader!

Frederique - Bergschenhoek
10/10

Fijn met ons meegedacht!

Geschreven op: 01-05-2024

Voor onze jongste namen we contact op met jullie, na een hele positieve ervaring met onze oudste. Twee hele verschillende kinderen met een eigen gebruiksaanwijzing wat het slapen betreft. De slaapgids 0-16 weken gaf ons al goede steun, maar toch liepen we op een paar punten vast. Tess hielp ons daarmee goed op weg. Ze gaf ons houvast en vertrouwen om nieuwe stappen te zetten. En met succes!

Laura - Zwaag
10/10

Zelfde dag nog resultaat

Geschreven op: 01-05-2024

Na een consult met Berdien over hazenslaapjes bij mijn dochter van 4 maanden ben ik meteen met de praktische tips aan de slag gegaan. Het eerst volgende slaapje was meteen 2 uur...ik wist niet wat ik meemaakte! Sindsdien (met af en toe nog een rommelige dag) slaapt onze dochter overdag precies volgens het voorbeeldschema, wat heerlijk is voor haar en voor ons als ouders. We weten nu precies waar we aan toe zijn, kunnen makkelijker plannen en erop vertrouwen dat onze dochter zo precies voldoende slaap krijgt overdag. Slapen van je baby kan je zo bezig houden en persoonlijk werd ik er heel ongelukkig door. Sparren met een professional zorgde voor een enorme last van mijn schouders.

Valery - Den Haag
10/10

Geweldig

Geschreven op: 30-04-2024

Voor de derde keer zijn we weer ontzettend geholpen! Er veranderd natuurlijk erg veel in de eerste 2 a 3 jaar met het slapen en dat is ook de reden waarom we nu voor een derde keer een consult hebben gehad en ook dit keer is het probleem weer helemaal opgelost. Onze dochter slaapt weer perfect :) Jullie zijn geweldig.

Patricia - Almere
10/10

Ook bij baby nr 2

Geschreven op: 29-04-2024

Zo fijn om de routines erbij te pakken! Ons tweede kindje is nu 4 weken en met wat kleine tips slapen we nu al zoveel beter dan bij baby nr 1!!

Ineke - Rotterdam
10/10

Met goede tips slapen onze kinderen binnen twee dagen weer goed!

Geschreven op: 29-04-2024

Het consult gaf ons heldere tips en handvaten om direct mee aan de slag te gaan. Het probleem wordt eerst goed geanalyseerd en vervolgens wordt er samen een aanpak bedacht die aansluit bij de persoonlijke voorkeuren en situatie. Heel tevreden hoe er wordt meegedacht en ook heel tevreden over de effectiviteit. Binnen twee nachten sliepen onze kinderen weer in een ritme en bleven ze in bed. Het consult heeft ons structuur gebracht met naar bed brengen. De kinderen hebben "regels" gekregen waar ze zich goed aan houden.

Pieter - Zeist
10/10

Super goede hulp!

Geschreven op: 29-04-2024

Bij de overgang van n ledikantje naar n 1persoonsbed heb ik hulp gekregen van Richelle. Ik vond het lastig om te beslissen wat nou verstandig was toen de overgang lastig verliep. Het was erg fijn om daar met n professional zoals Richelle over te spreken en alle tips en adviezen te krijgen, zowel telefonisch als nog per email. Dat nam mijn eigen onzekerheid weg en zodoende wist ik dat ik goede keuzes maakte. Eigenlijk had ik aan n half uur genoeg en daarna heeft Richelle me nog erg vaak bijgestaan via email. Echt n hele fijne service. En het geld zeker waard!

C - Eindhoven
10/10

Veel betere nachten!

Geschreven op: 28-04-2024

Na het consult met Tess zijn we aan de slag gegaan met het plan wat zij had opgesteld. De nachten gingen gelijk veel beter en de middagdut gaat ook steeds beter. Heel blij met dit heldere advies!

Frederiek - Amsterdam
9/10

Mijn dreumes slaapt weer door

Geschreven op: 28-04-2024

Tijdens de 18 maanden slaapregressie had onze kleine dreumes ons 3 nachten wakker gehouden en wilde ze overdag ook niet slapen. Naar aanleiding daarvan hadden we snel een consult geboekt en spraken we Gerjanne. Zij gaf als advies om de waiting approach methode weer op te pakken. Het was weer even pittig, maar het werkte! Het was een enorme fijne en gerustellende gesprek, ze dacht mee en wat ik ook zeer waardeerde was dat ze een vervolg gesprek voorstelde omdat we nog 15 min over hadden. Dit zou naar mijn mening altijd zo moeten, ook al is het maar 5 min :) geeft een onzekere ouder, net wat meer zekerheid.

Joan - Rotterdam
10/10

Eindelijk slaapt mijn zoon de hele nacht door

Geschreven op: 27-04-2024

Dankjewel Jessica voor je fijne begeleiding!! Het heeft ons zoveel geholpen. Onze zoon van net 1 sliep binnen 3 dagen door (na een jaar lang elke nacht meerdere keren wakker) en heeft niet eens zoveel hoeven huilen. Ik kan eerlijk gezegd niet geloven dat ik dit schrijf. Ik zag dat mensen reviews hadden geschreven met dat hun kind na 3 dagen doorsliep en ik dacht echt dat dat bij ons onmogelijk zou zijn! Eindelijk is ons hele gezin weer uitgerust en vrolijk. Je krijgt zoveel tips, we hadden ook helemaal geen ritme maar nu wel! Ik wou echt dat we dit maanden eerder hadden gedaan.

M&R - Elburg
10/10

Heel fijn geholpen!

Geschreven op: 26-04-2024

Richelle heeft ons heel fijn op weg geholpen. Je merkte een goede voorbereiding en ze luisterde goed. De adviezen paste bij ons en we hebben een grote verbetering doorgemaakt. Ook super fijn dat we aanvullende vragen nog mochten mailen.

Laura van Berkom - Breda
10/10

Goed!

Geschreven op: 25-04-2024

Enigszins sceptisch begonnen we aan een slaaptraject als laatste redmiddel voor onze zoon van 8.5 maand, die al maanden ieder uur wakker werd en ons vervolgens twee uur nodig had om weer in slaap te vallen. Wij hebben fijne begeleiding gehad van Marleen. Op nacht 3 hoefden wij ons bed al niet meer uit en viel hij zelf en slaap (de hele nacht door).

Marijke - Mijnsheerenland
8/10

De tips hebben mij geholpen om een ritme te vinden

Geschreven op: 25-04-2024

Eline heeft mij handige tips gegeven waardoor ik zelf minder onrustig werd omdat de kleine niet sliep. Langzaamaan hebben wij een ritme gevonden.

Makbule - amsterdam
6/10

Duidelijke gids met veel tips

Geschreven op: 25-04-2024

Als nieuwe mama heb je geen idee of je het nou goed doet of niet. Deze slaapgids gaf mij veel kennis over het ritme van pasgeborenen. Daarnaast geeft het fijne handvatten voor een schema, maar ze maken ook duidelijk dat eigenlijk alles goed is, zolang de kleine maar slaapt. Heel fijn om nieuwe dingen te leren, inzichten te krijgen maar ook bevestiging te krijgen.

Sylvia - Elst
10/10

Onze tweeling heeft een beter ritme en hierdoor gaan alle slaapjes een stuk gemakkelijker.

Geschreven op: 25-04-2024

Door kleine aanpassingen slapen de jongens een stuk rustiger. Fijne tips en begeleiding. Soms begin je aan jezelf te twijfelen of zie je door de bomen het bos niet meer. Birte legt duidelijk uit waar we iets aan kunnen hebben en hoe we dit kunnen toepassen. Wat wij ook erg prettig vonden is dat ons consult in 2 delen is opgesplitst.

Lisa - Nijverdal
10/10

Bij nacht 2 sliepen we door. Halleluja!

Geschreven op: 24-04-2024

Na lang lang dubben hebben we een consult geboekt bij slaaptipsvoorbabys. Waarom we twijfelden? Omdat we dachten dat het een enorme uitdaging zou worden om onze zoon van 8 maanden door te laten slapen, aangezien hij heel veel spookte en op meerdere nachtvoedingen zat. Maar niets is minder waar. We hebben een heel erg fijn gesprek gehad met Anne. Na een verandering van zijn slaapschema overdag en het toepassen van ‘the waiting approach’ in de avond/ nacht, sliep hij na een nacht door en dat is sindsdien niet meer anders geweest. We waren in eerste instantie stomverbaasd en nu vooral ongelofelijk blij. Dus mocht je ook twijfelen; gooi je twijfel overboord en boek een consult, het gaat je nachtrust écht verbeteren.

Bodil - Groningen
10/10

Uitgelichte slaaptips

Mijn kind is angstig: wat kunnen we doen?

Mijn kind is angstig: wat kunnen we doen?

Als peuters en kleuters emotioneel groeien en ontwikkelen, beginnen ze betekenis te geven aan hun ervaringen. Veel van deze ontwikkeling is positief, zoals het gevoel trots te zijn als je een puzzel helemaal zélf afmaakt of het gevoel blij te zijn als je een bekend vriendje in de speeltuin ziet. De ontwikkeling van angsten is een natuurlijk onderdeel van dit proces en het kan ook iets goeds zijn. Als een kind bijvoorbeeld leert dat iets kwaad kan, kan een milde angst leiden tot het vermijden van gevaar.Soms ontwikkelen kinderen echter angsten die leiden tot angst rondom bedtijd en kan het de slaap verstoren.Vanuit een opvoedingsperspectief kan het heel moeilijk zijn om een balans te vinden tussen het verlangen om je kind ‘s nachts te troosten en het behoud van een goede nacht en onafhankelijke slaap. De wetenschap De meeste peuters hebben wel eens last van angst ‘s nachts of onrust. Er zijn veel verschillende manieren waarop angsten zich kunnen uiten, waaronder angsten ‘s nachts, angsten overdag die ‘s nachts angst veroorzaken en angst voor scheiding van de ouders. Angst voor de nacht Uit een recent onderzoek bleek dat ongeveer een vijfde van de kinderen een angst voor het donker ontwikkelt

Slaaptips
Hoe overleef ik de 4 maanden slaapregressie?

Hoe overleef ik de 4 maanden slaapregressie?

Jouw jonge baby is misschien al die tijd een goede slaper geweest maar nu je baby ongeveer 4 maanden oud is geworden merk je dat je baby plotseling veel vaker wakker wordt ’s nachts en/of meer hazenslaapjes doet overdag. Wat is er ineens gebeurd? Het is de ‘beruchte’ 4 maanden slaapregressie die zorgt voor de meest grote verandering op het gebied van slaap bij je baby.  Wat houdt dit precies in en wat kan je doen om hier doorheen te komen?  In dit artikel lees je de volgende onderwerpen terug: Wat is een slaapregressie? Een slaapregressie is een periode waarin een baby of peuter die goed heeft geslapen ‘s nachts plotseling wakker wordt, moeilijk tot rust kan komen en/of dutjes overdag weigert of overslaat. Dit is een natuurlijke en normale verandering voor een baby, maar het kan wel een lastige tijd zijn voor ouders. We weten inmiddels dat een kindje de eerste drie jaar na de geboorte een aantal slaapregressie doormaken waarvan de 4 maanden slaapregressie de grootste is of, anders gezegd, voor het meeste slaapproblemen kan zorgen. Een belangrijk onderdeel van het doorlopen van deze slaapregressies is begrijpen waardoor ze worden veroorzaakt en wat er op dit moment met

Slaaptips0-16 weken, 4-12 maanden,
Omgekeerd voedingsritme: wat is het en wat doe je eraan?

Omgekeerd voedingsritme: wat is het en wat doe je eraan?

Het is midden in de nacht en je bent je kleintje wéér aan het voeden. Je denkt bij jezelf… “Waarom kan mijn baby overdag zo drinken in plaats van ‘s nachts?!”. Als je baby vaak ‘s nachts wakker wordt om te voeden, kan dit leiden tot ‘omgedraaid voedingsritme”. Omgekeerd voeden kan frustrerend en vermoeiend zijn, maar maak je geen zorgen, we kunnen je helpen om het weer om te draaien! In dit artikel geven we tips om omgekeerd voeden aan te pakken en ervoor te zorgen dat je baby overdag goed eet, zodat zowel jij als je baby ‘s nachts meer kunnen slapen. In dit artikel: Wat is omgekeerd voeden? Omgekeerd voeden of een omgekeerd voedingsritme is de term voor wanneer een baby ‘s nachts vaak wil voeden, waardoor er ‘s nachts de meeste calorieën worden gegeven, in plaats van overdag. Als je baby ‘s nachts elke 2 uur wakker wordt en je je baby telkens voedt om weer in slaap te vallen, kan dit betekenen dat je baby de volgende dag niet hongerig zal zijn en daardoor niet goed eet. Te weinig voeding overdag betekent dan dat je baby ‘s nachts honger heeft, je zal je baby vaker moeten

Slaapproblemen0-16 weken, 4-12 maanden,
Help! De 8 weken slaapregressie

Help! De 8 weken slaapregressie

Voordat je moeder werd van je kleine babytje, heb je misschien nog nooit van de uitdrukking ‘slaapregressie’ gehoord. Nu zoek je midden in de nacht wanhopig het internet af om uit te zoeken waarom je baby ineens niet meer slaapt! En steeds duikt hetzelfde op… “Slaapregressie”. Erger nog, het blijft niet bij één slaapregressie en dan is het voorbij, ze blijven gebeuren naarmate je baby ouder wordt. Raak niet in paniek! Je baby is niet kapot. Onze digitale slaapgids 0-16 weken of de masterclass newborns kan je helpen om door deze lastige slaapregressies te komen, maar laten we er voor nu meer over te weten komen…. In dit artikel: Wat is een slaapregressie? Je hoort er steeds mensen over praten, of ziet het in artikelen of op sociale media, maar wat is eigenlijk een slaapregressie? Heel eenvoudig: het is een periode waarin de slaap van je baby of zijn vermogen om in slaap te komen ‘terugvalt’. Dat betekent dat het een klap krijgt en meestal erger wordt. Sommige baby’s die als een droombaby sliepen, kunnen plotseling overdag hazenslaapjes gaan doen of, als je baby ‘s nachts vrij consequent was in zijn slaap, misschien de hele nacht sliep of vrij consequent

Slaaptips0-16 weken,

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden