9.5/10 - 2427 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids

De afgelopen jaren hebben wij duizenden ouders en kindjes mogen helpen aan meer (nacht)rust. Hier lees je de duizenden reviews.

Ervaringen van andere ouders

Een aantal van onze reviews

Ik ben zo blij!!!!

Geschreven op: 24-02-2024

Ik heb fijne contact gehad en kon met mijn vragen terecht. Mijn zoontje van 2 jaar slaapt nu eindelijk door naar aanleiding van advies van Marleen. Ik ben je voor eeuwig dankbaar en ik kan eindelijk lekker door slapen in de nacht. Duizendmaal dank. Eduarda

Eduarda - Rotterdam
10/10

Fijne begeleiding

Geschreven op: 23-02-2024

Fijne ervaring gehad met Marleen. Ze heeft ons veel goede tips gegeven: een combinatie van 2 methodes omdat ons dochtertje al 3 is. Het was fijn dat we het uur consult konden opdelen. We hadden voor het eerste gesprek maar 45' nodig en de laatste 15' mochten we op een later moment inzetten. Twijfel niet, dit heeft echt zo veel geholpen en al na een aantal dagen ging onze dochter doorslapen. Bedankt!

Anke - Haarlem
9/10

Goude tips

Geschreven op: 23-02-2024

Ons zoontje van 1.5jaar wilde alleen nog maar met ons in ons bed slapen en vond het niet leuk meer op zijn eigen kamer. Marijke heeft ons hele fijne tips gegeven die al vanaf dag 1 voor verandering zorgde. De training zorgde ervoor dat wij als beide ouders samen een plan hadden en hierdoor minder ruimte voor twijfel was. De 3e nacht sliep ons zoontje aan één stuk door in zijn eigen bed. Nu een week later zijn er steeds meer van deze nachten en zien we een vrolijke en uitgeruste jongen die zijn eigen bedje weer kan waarderen. Als je twijfelt over een consult, dan zou ik het zeker aanraden en niet langer wachten.

Nanne - Nederweert
9/10

Heel professioneel geholpen!

Geschreven op: 23-02-2024

Na een hardnekkig patroon van heel lang naast het bed van mijn zoontje van 2 zitten totdat hij in slaap valt, was het met de komst van een tweede zoontje tijd om dit patroon aan te pakken. Heel fijn gesproken met Tessa en concrete tips gekregen van haar gekregen waarmee ik die avond meteen aan de slag ben gegaan. Ik hoef nu niet meer naast het bed te zitten en zit na ruim een week in de laatste stap van de chair methode: op de gang. Toen ik in de tussentijd nog vragen had per mail, antwoordde Tessa gelijk en uitgebreid. Dat was heel fijn, omdat je in de praktijk af en toe nog onzeker kunt zijn.

Philippine - Jenster
10/10

Uitgeruste ouders

Geschreven op: 21-02-2024

Na 4 maanden slapeloze nachten. Kregen we op een dinsdag van een kennis de tip om via slaaptipsvoorbabys.nl een coach in te schakelen. Wij hebben hier direct werk van gemaakt en de volgende dag hadden we de afspraak. Tess bood een luisterend oor en gaf ons tips en een training die goud waard is. De training zelf was de eerste nacht best pittig en je vraagt je af waar ben ik aan begonnen. Maar we zagen al direct resultaat in de eerste nacht en bij nacht 3 hebben we met z’n alle een hele nacht doorgeslapen. We zijn precies 3 weken verder en het gaat top. Zo fijn dit en een echte aanrader. Ook fijn dat Tess zelf een bericht gestuurd heeft met de vraag hoe het allemaal gaat en dat er nog ruimte is om iets te vragen mocht dat nodig zijn. Mijn tip: wacht niet zo lang als dat wij hebben gedaan met het idee, het gaat vanzelf wel over. Want het is voor niemand leuk en gezellig om zulke gebroken nachten te hebben.

Sharon - Beuningen
10/10

Vriendelijk en fijn contact, snel geholpen en met kleine tips al goede resultaten behaald!

Geschreven op: 21-02-2024

Het was ten eerste heel fijn dat er op korte termijn snel een consult ingepland kon worden. Er was tijdens het consult genoeg tijd om alles.te bespreken. We hebben fijne en duidelijke tips meegekregen om vervolgens mee aan de slag te kunnen. Ook was er flexibiliteit toen we het vervolg consult moesten verplaatsen. Heel fijn geholpen! Wij slapen weer beter.

Lydie - Liempde
8/10

Geweldig

Geschreven op: 20-02-2024

Onze zoon sliep vanaf de geboorte perfect, precies zoals beschreven staat in de boekjes. Begin dec '23 (5maanden) kreeg hij buikgriep wat resulteerde in vaak verschonen in de nacht, toch maar een flesje zodat hij voldoende vocht binnen kreeg. Helaas na de buikgriep werd hij vaak wakker 's nachts (slaap associatie gecreëerd door het ziek zijn). Doordat we eerder bij zijn oudere zus zo goed geholpen zijn door slaaptipsvoorbabys hebben wij direct weer een consult geboekt. Eind dec '23 het consult gehad en binnen 2 dagen sliep onze zoon weer door (19.00 tot 6 a 7uur 's ochtends). Het contact is laagdrempelig, waardoor wij ook na het consult nog wat vragen konden stellen via de mail. Tevens duurde ons consult korten dan de aangegeven tijd, hierdoor hebben we het restant nog kunnen gebruiken voor vragen eind jan '24. Wij zijn weer heel blij met het gegeven advies van slaaptipsvoorbabys en hebben onze nachtrust weer terug! Zo belangrijk met 2 jonge kindjes ;)

Veerle - Den Haag
10/10

Door Fijne hulp en tips en advies op maat door middel van fijn gesprek slapen we stukken beter!

Geschreven op: 20-02-2024

Een tijdje waren we al aan het tobben met de slaap van mijn zoontje van 9 maanden. Hij sliep savonds vaak onrustig, soms 2uur bezig voor hij weer sliep en kwam ook nog voor een nachtvoeding. Na de zoveelste avond niet vroeg naar bed kunnen was ik het zat en boekte ik een slaapconsult. Het was een heel fijn gesprek. Door middel van tips van Marleen om hem zelf weer verder te laten slapen zijn we gestopt met de nachtvoeding. Ons zoontje pakte dit erg goed op, waardoor we vrij snel onze nachtrust en de avonden weer terug hadden! Bij het gesprek wordt gekeken naar het hele plaatje: of het ritme overdag klopt, voeding etc. En dat is heel fijn. Als je worstelt met de slaap van je kindje kan ik dit iedereen aanbevelen!

Lieke - Dordrecht
9/10

Betrokken en concrete hulp

Geschreven op: 20-02-2024

Onze dochter van 20 maanden wilde in de avond en overdag niet slapen. Ze werd veelal elke 45 min - 1,5 uur wakker. Hele avonden en nachten waren wij bezig met haar in slaap krijgen. Om vervolgens tussen 4:00 en 5:00 de dag te beginnen. Oververmoeid & lichtelijk radeloos na veel te hebben geprobeerd. We zochten hulp met het slaaptraject. Na het bijhouden van een logboek maakte wij samen Fenna een plan en gingen we op zoek naar: eerst rust, een nieuw (dag) ritme en ontwikkelen van nieuwe slaap associaties. Dit was best pittig. Fenna gaf gelukkig inzicht, advies & steun. Het kunnen bijstellen tijdens het traject obv ervaringen en hoe onze dochter reageerde was fijn. In zo’n 4 weken tijd zijn er mooie stappen gezet. Ze slaapt overdag goed en in haar eigen bed. De avonden zijn weer rustig. De nachten gaan veel beter. Er zijn zelfs meerdere nachten doorgeslapen (voor het eerst)! Onze dochter blijft wel zoeken naar de grens maar dankzij het slaaptraject hebben wij houvast voor de komende periode. En weer meer rust in huis!

Chantal - Spijkenisse
9/10

Vriendelijk en fijn contact en met de juiste handvaten fijne resultaten behaald!

Geschreven op: 20-02-2024

Al enige tijd liep ik tegen de nachten aan met mijn tweede dochter. Naar mijn idee was haar dag/nacht ritme niet goed. Overdag sliep ze als een roosje, veel en lang. Maar dit was blijkbaar dus te lang voor haar leeftijd. Wat dus invloed had op haar nachtrust. En daardoor kwam ze dus ook nog voor 00:00 en dus ook nog vroeg in de ochtend. Na een fijn gesprek met Anne, die mij de juiste tips gaf. Hebben we dit kunnen toepassen en slaapt onze jongste dochter bijna de hele nacht door. Nog maar 1 nachtvoeding en dat is helemaal prima. We merken dat ze het ritme nodig heeft en proberen hier dan ook weinig van af te wijken. Ondanks dat ik al een kindje had ben ik blij dat ik jullie heb ingeschakeld. Want elk kindje is toch anders. Nogmaals dank! Ik zal jullie zeker aanbevelen bij andere. Liefs, Hylke

Hylke Greidanus - Son en Breugel
10/10

Fijn overleg

Geschreven op: 19-02-2024

Omdat onze dochter ineens wakker werd in de nacht, heb ik contact gehad met slaaptips voor baby’s. Ik had een consult met Marleen en we zaten op een lijn, onze denkwijze is hetzelfde. De methode om uit te proberen werkte niet voor ons, maar het contact is laag drempelig en kregen we direct andere opties! Heel fijn!

Romi - Niet van toepassing
7/10

Veel eerder moeten doen ;-)

Geschreven op: 18-02-2024

Onze dochter Cato sliep altijd 'ok'... daarentegen waren mijn vriendin en ik soms wel 1,5 tot 2 uur bezig om Cato in slaap te krijgen. Deur open, lamp in de badkamer aan, liedje op, op de trap zitten... het was een grote onderhandeling! We wisten dat Cato het kon omdat mijn schoonouders en mijn moeder haar naar bed brachten en uiteindelijk de deur dichttrokken en niets meer hoorden... dus op aanraden van vrienden toch maar een slaapconsult gedaan. In 1 woord: fantastisch! Met een goed schema en de juiste tips hebben we het de volgende avond gelijk in praktijk gebracht... de eerste avond drie kwartier jengelen, toch volgens het schema volgehouden en sindsdien slaapt ze - met de deur dicht - zonder problemen en hebben wij onze avonden en middagen weer terug!

Bob Wijers - Utrecht
10/10

Super fijn geholpen, we slapen weer

Geschreven op: 18-02-2024

Nadat ons zoontje van 15 maanden al een aantal maanden onrustig was in de avond en meerdere keren in de nacht wakker werd, hebben we een slaapcoach om hulp gevraagd. We werden heel fijn geholpen door Richelle via een telefonisch consult. Ze nam de tijd en heeft alles met ons doorgenomen. We hebben fijn en duidelijk advies gekregen over wat we konden aanpakken en meteen een slaapmethode toegepast. Vanaf dag 2 sliep ons zoontje door! Ook de avonden viel hij weer zelf in slaap…dit hadden we achteraf gezien veel eerder moeten doen.

A - A
10/10

Met vertrouwen gestopt met het speentje

Geschreven op: 16-02-2024

Het speentje zat het slapen van onze 4 maanden oude dochter enorm in de weg. 10 keer haar speentje geven in een uur tijd overdag of in de nacht was geen uitzondering, iets wat ons opbrak en tegelijkertijd zagen wij ook dat het de slaap van onze dochter niet bevorderde. Cold turkey stoppen was het advies van Marleen. Ik kreeg er de kriebels van maar het zou écht gaan lukken. Ik was bang dat onze dochter de hele nacht zou gaan huilen. Vannacht sliep ze binnen 45 minuten en vanochtend binnen 15 minuten. Ik ben enorm verrast. Door het consult hebben we het vertrouwen gekregen om te gaan starten en hebben we ook de juiste handvaten gekregen. Heel blij mee!

Kim - Utrecht
10/10

Positief verrast!

Geschreven op: 15-02-2024

Ik heb het consult heel lang uitgesteld omdat ik elke keer dacht dat het toch niet nodig zou zijn. Ik ging ervan uit dat ik alle info ook zelf kon opzoeken en daar wel uitkwam. Echter is het effect van een fijn gesprek, het advies van een deerde persoon, een super uitgebreid rapport en de mentale steun die je onmiddellijk ervaart, echt niet te onderschatten en super waardevol! Het resultaat: binnen een week sliep de kleine de eerste nachten door en ook overdag hebben we veel meer rust! Beter voor de baby en zeker ook voor je relatie ;) Dus als je twijfelt: ga ervoor!

Laura - Haarlem
10/10

Verbaast over wat een consult al kan betekenen voor het slapen van mijn zoontje.

Geschreven op: 15-02-2024

Na maanden besloten om toch te gaan voor een slaap consult. En wauw, had ik dit maar eerder gedaan. Ik was een beetje sceptisch over het hele idee om een slaap consult aan te vragen maar daar kom ik 100% van terug. Ons zoontje bleef maar hazenslaapjes doen en voor ons gevoel hadden we alles al geprobeerd om zijn slaapjes te verlengen maar dit lukte vrijwel nooit. Tijdens het consult zijn we erg fijn geholpen door Birte. We kregen advies op maat en dit was erg fijn. En ongelooflijk maar waar merkte we bij dag 1 al verschil. Ons zoontje slaapje nu 1,5 tot 2 uur tussen de middag waar dit voorheen altijd maar 30 minuten was. Zo fijn dat ons zoontje nu meer rust kan pakken en mama ook haha! ;)

Amber - Krommenie
9/10

Heel fijn!

Geschreven op: 14-02-2024

Ik heb de hulp van Kirsten als heel prettig ervaren! Ik ben zelf jeugdverpleegkundige en geef ouders advies over slapen, maar omdat het mijn eigen kind betrof vond ik het heel fijn dat een onafhankelijk iemand mij en mijn partner advies kon geven over het afbouwen van de nachtvoedingen. Zodat ik er verder niet meer over na hoefde te denken hoe ik het zou aanpakken. Dat op zich heeft mij veel rust gegeven en gelukkig had het ook gelijk goed resultaat! Ik zou het iedereen aanbevelen :).

Anna - Leiden
10/10

Helemaal top! Dank!

Geschreven op: 13-02-2024

Na een uitgebreide intake en zoomgesprek met Kirsten ben ik haar tips gaan volgen. Met wat kleine aanpassingen in haar ritme en het houden aan een slaapmethode slaapt onze dochter van 15 maanden weer de nachten door en heb ik houvast voor hoe we het een volgende keer moeten aanpakken. Heel blij mee, dankjewel Kirsten!

Lisa - Ouderkerk aan de Amstel
10/10

Fijne werkbare tips

Geschreven op: 13-02-2024

Na lang twijfelen boekten we een slaapconsult. Na een fijn gesprek en mailcontact konden we met de tips aan de slag met uiteindelijk als resultaat dat we als gezin veel meer slaap uurtjes hebben.

Jessica - X
10/10

We slapen weer!

Geschreven op: 13-02-2024

Marleen heeft ons super goed geholpen. Na weken overwegen of een consult ons zou kunnen helpen, toch een consult geboekt. De beste keuze ooit! Marleen dacht goed mee en kwam met een plan op maat. Van 5-6 nachtvoedingen (forse voedings-slaapassociatie) binnen 1 nacht naar nog maar 1 nachtvoeding. Wij hebben voor de waiting approach gekozen en hadden ons voorbereid op flinke traantjes, maar dit viel enorm mee! Onze dochter pakte het snel op. Jammer dat we erna allemaal ziek werden, maar ook daar dacht Marleen in mee.

Kim - Born
10/10

Hielp ons aan een duidelijk plan en vertrouwen

Geschreven op: 13-02-2024

Fijn gesprek, goede handvaten gekregen. Duidelijk plan op de mail gehad. Uiteindelijk door nóg meer en beter aan het ritme te werken, hebben we de ‘waiting approach’ nauwelijks toe hoeven passen. Alles ging uiteindelijk vanzelf. DANK

Marjanne - Boxtel
9/10

Geweldig!

Geschreven op: 13-02-2024

Met een paar kleine aanpassingen slaapt onze zoon nu de gehele nacht door van 19 u tot 7 u! Heel fijn gesprek gehad met Marleen.

Marieke - Enkhuizen
10/10

Goede tips ontvangen!

Geschreven op: 13-02-2024

Onze dochter sliep niet goed door en sliep daarom vaak tussen ons in. Na wat tips en techniek die we moesten toepassen slaapt ze weer de hele nacht door! Dus nu duimen dat het zo blijft, maar we zijn erg blij met de hulp.

Sanne - Boxtel
9/10

Ook voor ons werkt het!

Geschreven op: 13-02-2024

Echt niet gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ons zoontje van 6 maanden slaapt door! We hebben de afgelopen maanden nooit echt diep geslapen, omdat hij elke 45 minuten wakker werd. Dus de verwachting dat hij door zou slapen, was voor ons echt een droom. Maar het werkt! Na 1 coachgesprek met Kirsten hadden we voldoende tips en een plan om hem te laten doorslapen. De eerste dag merkten we gelijk al resultaat, hij sliep namelijk meer dan 3 uur achter elkaar door. En afgelopen nacht zelfs van 18:30-05:00. Mocht je twijfelen, niet doen, het gaat je zo helpen!

Maartje - Den Haag
10/10

We voelen ons gehoord

Geschreven op: 12-02-2024

We zijn erg fijn geholpen door Gerjanne. We kwamen al snel tot de conclusie dat onze zoon zijn speen afgebouwd moest worden. Wij mochten aangeven of we dit wel niet zouden zien zitten. Voor beide keuzes zou een plan gemaakt worden. Na 3 dagen hebben wij verbetering gezien en wij spraken Gerjanne de week er op weer om nog wat laatste tips te mogen ontvangen. Ik raad het zeker aan om via hier een consult te boeken.

Laura - Papendrecht
10/10

Heel fijn!

Geschreven op: 12-02-2024

Heel fijn geholpen door Birte! Ze heeft ons hele fijne tips gegeven en advies hoe wij dingen kunnen toepassen en veranderen. Luuk slaapt nu nog beter en wij zijn mega blij! Bedankt voor de fijne tips!

Priscilla - Rotterdam
10/10

Eindelijk slaap ‘s nachts

Geschreven op: 11-02-2024

Wij worstelden al maanden met de slaap van ons zoontje van (inmiddels) een jaar. Ondanks onze beste bedoelingen, werd hij steeds vaker wakker 's nachts en waren zijn dutjes overdag ook maar matig. We besloten een slaapconsult te boeken. Zelf was ik van tevoren erg sceptisch; dat kon toch niet helpen? Maar met de tips van Tess hadden we binnen twee weken zowel de dutjes overdag in orde, als de slaap 's nachts! Nu slaapt ons zoontje de hele nacht door, en wij dus ook! De tips waren precies wat we nodig hadden, en de aangereikte methodes hielpen ons om het doel (slaap) te bereiken. Al met al zijn we bijzonder tevreden!

Hanneke - Groesbeek
10/10

Fijn consult, fijne communicatie

Geschreven op: 11-02-2024

Duidelijk consult, fijn gesprek met Marleen. Goed plan kunnen maken wat goed werkte.

Fiona - Apeldoorn
10/10

Pragmatisch, behulpzaam en effectief

Geschreven op: 11-02-2024

Heel blij met onze consult met Kirsten. Zij heeft ons zeer goed en uitgebreid advies gegeven en we zijn vol vertrouwen gestart aan de slaaptraining van onze 5 maanden oude baby. Nu, na 2 weken, kan ik zeggen dat het enorm heeft geholpen en we eindelijk af zijn van het in slaap wiegen. Hij kan nu zelfstandig in slaap vallen, slaapt stukken langer in de nacht, en wij hebben dus weer wat meer rust. Wellicht nog een tip voor hoe de gids/service nog beter kan: meer informatie over hoe om te gaan met slapen op de opvang (in combinatie met thuis). Veel dank aan Kirsten voor het, ook nadien, beantwoorden van al onze vragen.

CLM van Haaren - DIEMEN
10/10

Hadden we eerder moeten doen!

Geschreven op: 11-02-2024

Na ruim zes weken écht slapeloze nachten te hebben gehad, hebben wij de stap gezet om een slaapconsult bij slaaptipsvoorbabys te boeken. We hebben even getwijfeld omdat we het best prijzig vonden, maar je slaap (grotendeels) weer terugkrijgen is onbetaalbaar! Wij zijn heel blij dat we deze stap gezet hebben. Richelle heeft heel fijn tijdens het videoconsult met ons meegedacht. Ze nam de tijd om de situatie helder te krijgen en was erg vriendelijk. Door haar tips van o.a. een vast eet- en slaapritme overdag aanhouden en starten met slaaptraining hebben wij onze nachten gelukkig weer terug! Ons zoontje kan nu zelf weer in slaap vallen en heeft ons niet meer nodig. Waar we er eerst soms wel zo'n 7x uit moesten per nacht, hoeft dat nu helemaal niet meer. Richelle benaderde ons na een aantal weken ook nog om te horen hoe het ging, dit vonden we erg attent!

Eline - Z
9/10

Wij hebben onze nachtrust terug!

Geschreven op: 11-02-2024

Ons zoontje (22mnd) kon moeilijk zelf in slaap vallen en werd in de nacht wakker, dan zaten wij uren naast zijn bed of hij sliep bij ons in bed. Na ons consult direct gestart met de slaaptraining en de 1e nacht al effect!! Het gaat soms met ups en downs maar hij slaapt alle nachten door en in zijn eigen bed! Zowel ons zoontje als wij zitten lekkerder in ons vel nu we stukken beter slapen! Hadden we dit maar eerder gedaan.

Saskia - Delft
10/10

Uitgeslapen baby en ouders dankzij Marleen

Geschreven op: 10-02-2024

Onze dochter van acht maanden was vanaf de geboorte een goede slaper, maar begon rond de zeven maanden meerdere keren per nacht wakker te worden om te drinken. Met de slaaptraining had ze na drie dagen al een ritme terug en na zeven dagen sliep ze week helemaal door zonder nachtvoeding. Super!

Marloes - Arnhem
10/10

Top!

Geschreven op: 09-02-2024

Ons zoontje van 10 maanden werd nog 1-2 x wakker in de nacht en kreeg altijd nog een fles. Samen met Marleen hebben we een plan gemaakt en nu slaapt ons zoontje van 19:00u tot 06:30-07:00u aan een stuk door! Bedankt voor jullie hulp! Wij raden het zeker aan!!

Gina - Winterswijk
9/10

Zo fijn geholpen met resultaat!

Geschreven op: 09-02-2024

Wat heb ik lang getwijfeld wel of geen consult aanvragen, tot dat onze zoon van 16 maanden nog slechter ging slapen en soms uren wakker was in de nacht. Na het consult met Kirsten kon ik meteen aan de slag, het was even doorbijten maar na 2 dagen merkte we al verschil! En nu slaapt onze zoon over het algemeen de nachten door! Wat een verademing! Zo ontzettend blij met de hulp, nogmaals bedankt!

Carolien - Bruinisse
10/10

Goed geholpen, kleine aanpassingen groot effect

Geschreven op: 09-02-2024

Fijn contact met Birte tijdens een slaap consult. Onze situatie besproken een daarna direct een aantal concrete tips die zeer effectief bleken. De resterende 20 minuten na twee weken gebruikt om te kijken hoe het is gegaan en verdere tips te bespreken. Erg fijn en helpend!

Vera - Blokker
9/10

Heel blij

Geschreven op: 09-02-2024

Ons zoontje Fedde was een half jaartje toen ik een consult inboekte. Hij werd zo’n 5 keer per nacht wakker, maar het ergste… hij wilde absoluut niet gaan slapen. Mijn vriend en ik wisselde elkaar af en zagen elkaar tot 23 niet in de avond. Elke keer was een van de twee druk met een krijsende baby. Na een consult met Kirsten kreeg ik veel handvatten om dit om te zetten. Een enorme eye opener. We veranderde wat kleine dingen in bed, en kregen een duidelijke methode mee. En letterlijk na 1 keer proberen, zaten mijn vriend en ik eindelijk weer samen op de bank. We konden het niet geloven en bang voor een toevalstreffer. Nu dik een maand later, weten we dat het geen toevalstreffer was. We hebben sinds de start onze avond weer terug. Ook de nachten gaan veel beter met 1 nachtvoeding, die we nu aan het afbouwen zijn. Hij slaapt door tot 07. Mocht je dus twijfelen, echt doen. Ik wou dat ik dit eerder had gedaan. En kirsten was echt enorm fijn!

Michelle - Weynschenk
10/10

Fijne leidraad

Geschreven op: 09-02-2024

Fijn om een houvast te hebben via deze gids.

M - Bavel
9/10

Toppers

Geschreven op: 08-02-2024

Ons zoontje sliep vanaf de geboorte al slecht, en werd nooit later dan 5uur wakker Ten einde raad een consult bij een andere slaapcoach geboekt waarbij we van de regen in de drup raakte. Omdat ik niet kon geloven dat dit iets was wat we maar moesten “uitzitten” toch opnieuw een consult geboekt bij Richelle. Zij gaf ons een realistisch beeld van wat haalbaar is en duidelijke richtlijnen en aanpak die na een week al aanzienlijk verbetering gaven. Na wat bijsturen via mail hebben wij onze nachtrust terug en slaapt hij heerlijk door tot ruim na 06:00 uur!

Deborah - Eede
10/10

Heel blij

Geschreven op: 08-02-2024

Eindelijk een consult geboekt terwijl ik lang aan het twijfelen was, kwamen wij bij Richelle te recht. Het gesprek was heel vriendelijk, ze luistert naar ons en onse struggle met onse zoon. In het gesprek hebben wij een methode meegekregen waar ik ( moeder ) heel erg tegenop kijkte maar het toch hebben doorgezet en na 2 nachtjes sliep onse zoon gewoon door of werd maar 1x wakker voor een korte tijd. Geen 2 uuren wiegen meer!! Heel blij ermee! Bedankt!!

Sarah - Tzummarum
9/10

Dit hadden we eerder moeten doen!

Geschreven op: 08-02-2024

Heel fijn om iemand anders mee te laten kijken. We dachten bij een tweede; we weten nu hoe het moet. Maar we waren toch in een patroon beland waarbij onze kleine man iedere nacht 2 uur wakker was. We zijn aan de slag gegaan met de slaaptraining en na 3 nachten is het 180 graden gedraaid en slaapt hij heel goed. En wij dus ook weer!

Hannah - Bergschenhoek
10/10

Heel deskundig

Geschreven op: 08-02-2024

Het super fijn om deskundig advies te krijgen van slaaptipsvoorbabys.nl. Ze hebben me erg geholpen en onze kleine slaapt nu van 18.30 - 7u in de ochtend.

Marri de Kort - Veldhoven
10/10

Na een kleine week al een grote verbetering

Geschreven op: 08-02-2024

Wij hebben een slaapconsult bij slaaptipsvoorbabys geboekt omdat onze dochter van 7 maanden elke ochtend om 5:00 wakker werd, slechte dutjes deed overdag en niet zelfstandig in slaap kon vallen. We waren ten einde raad omdat er dus meerdere dingen speelden en we daardoor ook niet goed wisten waar te beginnen en hoe dit te verbeteren. Gerjanne gaf ons tijdens het slaapconsult meteen het gevoel dat deze "problemen" goed op te lossen waren en gaf ons concrete tips en een plan om hier aan te werken. Al op de 2e dag merkten we een groot verschil en nu nog maar een kleine week later zijn al onze problemen al zo goed als opgelost! Onze dochter wordt nu pas rond 6:30 wakker (wat voor ons echt al als uitslapen voelt haha), haar dutjes gaan véél beter & ze kan zelfstandig in slaap vallen (en dit gaat ook elke dag steeds beter en makkelijker). We zijn Gerjanne super dankbaar voor haar hulp en raden iedereen aan een slaapconsult te boeken als je twijfelt of en hoe je aan de slaap"problemen" van je kindje kan werken.

Lonneke - X
9/10

Handige tips om direct aan de slag te gaan!

Geschreven op: 07-02-2024

Het was fijn om bij Marleen ons verhaal te doen. Ze gaf ons praktische tips om direct mee aan de slag te gaan. En bevestigde ons dat onze zoon inderdaad geen melk meer in de nacht nodig heeft en zichzelf kan kalmeren. Dit gaf ons rust en we wisten wat het plan was. Na een paar dagen merkten we al verschil dat we iets doorbroken hadden. We kijken nu vol goede moed richting de nachten!

Miranda - Dordrecht
9/10

Nachtrust weer terug

Geschreven op: 07-02-2024

Goed nieuws, we hebben direct na ons gesprek de tips opgevolgd en onze dochter slaapt sindsdien als een zonnetje. De eerste avond was echt even pittig en wennen, maar daarna werkt de methode uitstekend. Simpelweg omdat ze weet dat ze niet meer opgetild gaat worden om uit bed te komen. We hebben onze nachtrust weer terug.

Hien - Den Bosch
10/10

Prettig gesprek met concrete tips

Geschreven op: 07-02-2024

Het was een fijn gesprek met een plan afgestemd op onze situatie en behoefte.

Lynn - Helmond
8/10

Super!

Geschreven op: 07-02-2024

Ontzettend lang getwijfeld om een consult te boeken, iedere x dachten we ‘het is vast een fase’ maar die fase duurde ondertussen maandenlang. Uiteindelijk toch een consult geboekt en wat hadden we dit eerder moeten doen! Ik dacht echt vaak als ik zulke revieuws las ‘ja dat zal wel’ maar het is echt zo. Na 1 a 2 nachten doorzetten slaapt ons zoontje van 9 maanden eindelijk door! Mijn man en ik weten niet wat ons overkomt en zijn zo blij met alle tips, ik zou dit echt iedereen aanraden!

Lydia - Amsterdam
10/10

Fijne tips voor onze zoon

Geschreven op: 07-02-2024

Marijke heeft ons goed geholpen voor wat meer rust met onze zoon van 3 maanden. Door het geven van praktische tips waar we direct mee aan de slag konden, zien we na een paar dagen al verbetering! Daarnaast was het fijn om meer te leren over hoe baby's slapen en wat hen daarbij kan helpen.

Maartje - Alphen aan den Rijn
8/10

Eindelijk weer lekker slapen!

Geschreven op: 07-02-2024

Na 6 maanden van weinig slaap, 4-5 keer per nacht wakker worden, een onrustige baby en heel veel slechte nachten waren we er helemaal klaar mee. We hadden van alles geprobeerd, en onze laatste optie was een slaapconsult. De beste keus ooit, want na een paar dagen training sliep onze baby als een roos en wordt hij nog maar 1 keer per nacht wakker. Eindelijk hebben we onze avond terug en kunnen weer uitrusten ‘s nachts. We geloofde onze ogen niet. Birte heeft ons goed geholpen, beantwoordde onze vragen uitgebreid en met behulp van een schema en de Waiting Approach hebben we eindelijk betere nachten. Wat ook heeft geholpen is dat we cold turkey zijn gestopt met zijn speen, want dat hield hem ‘s nachts wakker én hij eet meer vaste voedsel dus is minder snel hongerig in de nacht. Nu leggen we hem wakker op bed en hij gaat binnen 10 minuten - zonder jammeren - slapen! Voor diegene die twijfelen; als je bereidt ben om je baby even te laten huilen, vol te houden als het moeilijk is in de eerste dagen en je je aan een schema kan houden dan raad ik een slaapconsult en slaaptraining zeker aan! Ben je daar niet toe bereidt dan is dit niet voor jou, want het begin is niet makkelijk.

Corrie - Hoofddorp
10/10

Eeg blij met de nuttige hulp van Birte

Geschreven op: 06-02-2024

Birte kon ons al na 1 dag bijstaan met handige en efficiënte tips om ons zoontje van 1 beter te laten slapen. Heel blij dat hij nu beter slaapt!

Cheyenne - Hilversum
10/10

Praktische tips die haalbaar zijn om toe te passen

Geschreven op: 06-02-2024

Ik had een zeer fijn gesprek met Berdien. Ik voelde begrip voor onze situatie en aanpak. Berdien heeft ons advies gegeven over meerdere slaapproblemen en na enkele dagen merkten wij al een verbetering.

Evy - Hulst
8/10

Uitgelichte slaaptips

Omrollen: help mijn baby gaat rollen tijdens het slapen

Omrollen: help mijn baby gaat rollen tijdens het slapen

Als je baby je rond 6 tot 8 weken zijn eerste echte glimlach geeft, kunnen al die slapeloze nachten de moeite waard zijn! Vanaf dat moment komen de mijlpalen van je baby in snel tempo en brengen ze een hoop vreugde. Helaas kunnen ze ook de slaap van je baby verstoren. Als je baby begint te rollen, kan dit een achteruitgang betekenen voor zijn slaap met korte dutjes en vaak ‘s nachts wakker worden. Maar maak je geen zorgen, dit artikel bevat alles wat je nodig hebt om de ups en downs van het rollen te doorstaan. Ontdek wat je kunt verwachten als je baby begint te rollen en hoe je zijn slaap weer op de rails krijgt. In dit artikel: Wanneer beginnen baby’s met rollen? Er zijn twee verschillende manieren waarop je baby leert rollen; van buik naar rug en van rug naar buik. Je bent misschien geschrokken als je ontdekt dat je pasgeboren baby in de eerste weken na de geboorte op zijn zij slaapt. Misschien denk je zelfs bij jezelf “wauw, dit kind is een genie en zal binnen de kortste keren rollen!”. Nope. Sorry dat ik je zeepbel doorprik, maar dit is een overgebleven instinct van

Slaaptips0-16 weken, 4-12 maanden,
Inbakeren: wanneer en hoe te stoppen?

Inbakeren: wanneer en hoe te stoppen?

Inbakeren kan een geweldige manier zijn om jongere baby’s te helpen zich gemakkelijk te kalmeren en langer te slapen tijdens dutjes en ‘s nachts. Het inbakeren onderdrukt hun schrikreflex (moro) en geeft het geborgen gevoel van de baarmoeder. Maar helaas komt er een dag dat je afscheid moet nemen van het inbakeren en dat kan de rust en slaap van je kleintje enigszins verstoren. In dit artikel: Wanneer te stoppen met inbakeren? De meeste baby’s verliezen hun moro-reflex pas rond de 5 maanden, dus raden we in het algemeen aan om je baby tot die tijd in te bakeren (als je daartoe in staat bent), zodat hij niet wakker schrikt als de doek wordt verwijderd. Zodra je baby echter begint te rollen, is het niet langer veilig om hem in een inbakerdoek te houden, omdat hij dan zijn armen vrij moet hebben om zijn hoofd en schouders op te tillen en te bewegen. Als je baby nog vrij jong is als hij begint te rollen, kun je een overgangsdekentje overwegen dat veilig is voor rollen, zoals de slaapzak van Puckababy of het Nunki lakentje van Fedde & Kees. Als je baby nog in een inbakerdoek ligt en tekenen van rollen

0-16 weken, 4-12 maanden,
De voordelen van een vaste routine

De voordelen van een vaste routine

Er zijn veel meningen over het volgen van een routine, maar de waarheid is dat baby’s er dol op zijn. Maar ook voor ouders zijn routines erg fijn. Ze zorgen voor veel voorspelbaarheid overdag. Met een vaste routine kun je beter op je kleintje reageren, omdat je weet wanneer hij honger heeft of moe is. Er zijn veel redenen waarom je overweegt om een nieuwe slaaproutine met je baby te beginnen, of om zijn huidige routine te veranderen. Misschien ben je het zat dat elke dag weer anders verloopt en wil je wat meer consistentie en voorspelbaarheid in je dagen. Of misschien is je kleintje zijn oude slaapschema gewoon ontgroeid en heeft het nu een beetje een update nodig. In dit artikel vertel ik je wat je kunt verwachten als je begint met een nieuwe slaaproutine voor je baby en hoe je kunt helpen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen! In dit artikel: Wat is een slaaproutine? Sommige ouders denken bij het woord “routine” meteen aan strikte schema’s waar je je hoe dan ook aan moet houden! Wees gerust, daar hebben we het hier niet over… Als we het hebben over slaaproutines, dan hebben we het over

Dutjes0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden,
Slaapregressies: wat, wanneer en hoe overleef je ze?

Slaapregressies: wat, wanneer en hoe overleef je ze?

In dit artikel over slaapregressies lees je: Stel je voor – je kleintje was een super slaper en/of sliep de hele nacht door, en net als je denkt dat je alle slaapproblemen hebt overwonnen, word je plotseling geconfronteerd met constant wakker worden ‘s nachts en dutjes overdag die niet goed meer lukken. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Een slaapregressie is een periode waarin een baby of peuter die altijd goed heeft geslapen plotseling ‘s nachts wakker wordt en/of dutjes overslaat. Daarnaast zijn ze ook nog moeilijker te kalmeren voor het slapengaan. Wat is een slaapregressie? In principe is een slaapregressie elk moment waarop je baby achteruit lijkt te gaan in zijn slaap. Bijvoorbeeld, een baby die normaal gesproken heel goed slaapt, kan zich plotseling gaan verzetten tegen dutjes, of een baby die ‘s nachts doorslaapt met slechts 1-2 voedingen kan om de 2 uur wakker worden. Deze achteruitgang in slapen wordt vaak gelinkt aan ontwikkelingsveranderingen. Hoewel dit misschien ontmoedigend kan klinken als je er middenin zit, moet je onthouden dat de achteruitgang in de slaap een teken is dat de ontwikkeling van je baby juist vooruitgaat. Het slechte nieuws is, ja, dat hun slaap hier de dupe van is, maar

Ontwikkelingen0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar,

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden