Attentie voor al onze trouwe bezoekers: De website is vernieuwd!
9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids

De afgelopen jaren hebben wij al duizenden ouders geholpen aan meer (nacht)rust. Een greep uit de duizenden reviews van ouders.

Ervaringen van andere ouders

Een aantal van onze reviews

Behulpzaam en goede tips!

Anne heeft ons super goed geholpen. Ze biedt zowel een luisterend oor als goede, toepasbare tips waar we zelf niet op waren gekomen. Binnen een paar dagen merkten wij veel verbetering in het slaapgedrag van onze 1,5 jarige dochter.

Judith - Haarlem
10/10

Perfect

Onze zoon werd elke nacht tussen de 4 en 5 uur ‘s ochtends wakker. We wisten niet goed wat we elke dag moesten doen. De ene keer sliep hij bij ons verder in bed en de andere keer was hij vanaf dan gewoon wakker. Hierdoor kwam zijn schema voor de rest van de dag ook in de war. We hebben van Fenna enorm goeie tips gekregen om hem ‘s ochtends na het wakker worden te laten liggen zolang hij niet huilt, zodat hij hopelijk zelf weer in slaap valt. En dit bleek te werken. Vaak viel onze zoon na 15 a 20 minuten zelf weer in slaap. Tevens hebben we hem geleerd hoe hij zelf zijn speen weer in zijn mond kan doen en hebben we tips gekregen over een ander slaapritme dat beter aansluit bij onze zoon. Oftewijl wij en onze zoon slapen nu vele malen beter en we zien dat onze zoon meer uitgerust is, waardoor hij overdag meer kan ontdekken.

Irene - Gorinchem
10/10

Super!

Marleen heeft ons heel goed geholpen met het leren “doorslapen” van onze dochter, en ook uitgelegd hoe de slaapcyclus van een baby werkt. Opzich mochten we niet klagen, maar we moesten er toch elke nacht 1-2 keer uit. Er zijn zoveel kleine dingen die je niet weet maar een wereld van verschil kunnen maken. Hier heeft Marleen ons enorm mee geholpen. Twijfel je over een consult, dan zou ik Marleen 100% aanraden!

Willemijn den Haan - Amsterdam
10/10

Frouke heeft ons super geholpen met goede tips en duidelijke uitleg.

Wij hebben het als heel fijn ervaren om samen te sparren over het slaapritme van ons zoontje. De tips die wij kregen om het oude patroon te doorbreken hebben vrijwel gelijk geholpen. Zo fijn om onze avond en nachtrust weer terug te hebben. Zowel voor hem als voor ons.

Rianne - Castricum
9/10

Concrete heldere advisering!

Fenna is echt een topper, ze komt met concrete tips en is realistisch. Ik vind het zelf heel fijn dat ze ook uit eigen ervaring put als moeder van twee. Dank voor de goede begeleiding en keep up the good work!

Sophie - Naarden
10/10

Fijn, deskundig & snel

Na een deskundig en goed gesprek werden we naar huis gestuurd met een aantal werkbare tips & tricks. Na twee avonden ‘volgens de regels’ te hebben opgetreden sliep onze man door van 7 tot 7. Hadden we veel eerder moeten doen!

Nadia - Amsterdam
10/10

Heel goed

Onze tweeling sliep met rijden heel slecht. Maar door een aantal tips van Sam zijn de kinderen perfecte slapers geworden. Dit hadden we veel eerder moeten doen. Onze tip wacht niet te lang! Slaap doet wonderen

Bobby - Tilburg
10/10

Binnen een paar dagen kon ons zoontje zelf in slaap vallen!

Ons zoontje van 5 maanden sliep de nachten goed door, maar kon absoluut niet zelf in slaap vallen en deed overdag vooral hazenslaapjes. Na een consult met Richelle zijn we gestart met slaaptrainen en binnen een paar dagen kon ons zoontje al zelf in slaap vallen! Inmiddels gaan ook de dutjes overdag een stuk beter. Wij zijn super blij!

Inge - Breda
8/10

Goed geholpen door Marleen

Onze zoon werd al een ruime maand om 5u ‘sochtends wakker en weigerde om verder te slapen, terwijl hij wel zichtbaar moe was. We hadden een videoconsult met Marleen. Ze was heel erg vriendelijk en dacht met ons mee. We wilden hem niet laten huilen, dus met een paar aanpassingen in zijn dagschema (ochtenddut eraf, eerder naar bed) merkte we na een paar dagen al verschil! Hij wordt nu meestal tussen 6.00-6.45 wakker, nog steeds vroeg, maar een stuk beter. Heel erg bedankt Marleen!

Jessica - Den Bosch
10/10

Passende routine gevonden

Onze dochter had altijd ons nodig bij het (terug) in slaap vallen. Hapjes eten lukte vaker niet dan wel. Dutjes waren kort en de avonden/nachten erg onrustig. Tijdens het slaapconsult kregen we een methode en een ritme dat goed bij zowel ons als haar paste. Resultaat was na enkele dagen al zichtbaar; een meisje dat in enkele minuten zelfstandig (terug) in slaap valt, dat een flinke eetlust heeft en plezier heeft in eten. De late avondvoeding en nachtvoedingen waren meteen verleden tijd. Wij kunnen dus ook gaan wennen aan rustigere nachten. Heel dankbaar!

Sharon Timman - Woerden
9/10

Direct resultaat!

Omdat onze zoon met 8 maanden nog steeds (meermaals) per nacht wakker werd, boekten we een consult bij Slaaptipsvoorbabys. Hadden we dit maar eerder gedaan! Via een telefonisch consult kregen we praktische tips waar we meteen mee aan de slag konden en na 1 nacht zagen we al resultaat! Nu 2 weken later, kan ik nog steeds zeggen dat het voor ons heeft gewerkt. Onze zoon slaapt bijna elke nacht door, en als hij een keertje wakker wordt, kan hij zichzelf weer in slaap krijgen. Wij hebben onze nachten weer terug, heerlijk!

B.M. - Maurik
10/10

Doeltreffend advies en neemt al je vragen weg!

Bij 9,5 maand sliep ons kindje nog niet door en wij hadden sterk het gevoel dat wij daar verandering in konden brengen. Na 50 min bellen hadden wij geen vragen meer (heel fijn dat alle twijfels waren weggenomen) en zijn we dezelfde avond aan de slag gegaan. Meteen geen nachtvoeding meer hoeven geven en viel bij de derde keer wakker worden zelf in slaap. Tweede avond sliep hij door en gingen ook de dutjes overdag moeiteloos. Wat een verademing! Van alle uitgaven voor ons kind is dit de beste geweest, haha.

Bo - IJmuiden
10/10

Fijne opfrisser!

Sam heeft ons goed geholpen met ons een opfrisser te geven om onze zoon weer goed in slaap te krijgen. Het waren eenvoudige tips maar de impact was zo groot! Dankjewel!

Kim - Amsterdam
10/10

Top!

Mijn dreumes wilde na de vakantie niet alleen slapen. Anne heeft ons goed geholpen en tips gegeven. Ook kon ik mailen wanneer het weer stroef ging. Bedankt!

Youssra - Amsterdam
9/10

Heel snel vooruitgang!

Onze dochter (15 mnd) kon savonds niet zelfstandig in slaap vallen, overdag wel. Ook werd ze meerdere keren per nacht wakker en had dan veel hulp nodig om weer in slaap te vallen. Anne heeft ons de Waiting Approach methode geadviseerd, en jawel hoor, binnen een paar dagen had ze het onder de knie, en nu slaapt ze de nacht regelmatig door! Dus wij zijn super blij, en zonder het consult met Anne hadden we het ook niet aangedurfd om deze methode te gaan gebruiken.

Tessel - Bussum
10/10

Had ik dit maar eerder gedaan

Anne kijkt naar je situatie en maakt aan de hand hiervan een schema met duidelijke handvaten. Bob is 8 maanden en werd elke nacht zo’n 3 a 4 keer wakker. In het begin hoort het er natuurlijk bij maar het begon na 8 maanden inmiddels op te breken. Na 4 dagen het schema aan te houden en de training te volgen sliep hij door! Ik wist niet wat ik meemaakte! Bob is een stuk vrolijker en wordt wakker met een glimlach. Je moet er even doorheen maar het resultaat is beter voor je kindje en voor jou

Wendy - Doorwerth
10/10

Ontzettend fijn en snel geholpen

Ons zoontje van 2 jaar is altijd een goede slaper geweest, maar werd elke keer voor 06:00 uur wakker. Met kleine aanpassingen zagen we al snel verbetering met als gevolg dat hij nu rond 07.30 pas wakker wordt en soms pas veel later. Wij zijn heel blij! Fenna is erg prettig en duidelijk. Dat vonden wij erg fijn!

Denise - Naaldwijk
10/10

Geen slapeloze nachten meer

Voor onze zoon van inmiddels 7 maanden hebben wij een paar weken geleden een telefonisch consult gehad. In het gesprek met Jessica kwam de speen ter sprake en werd ons aangeraden om deze niet meer aan te bieden. We vonden het een beetje spannend maar hebben wel door gepakt. Na 2 'moeilijke' nachten was hij er helemaal doorheen! We kregen nog wat extra handvatten hoe we onze zoon zelfstandig in slaap kunnen laten vallen en sinds een kleine week slaapt hij vaak van 7 tot 7. Wat een verademing na zoveel slapeloze nachten. Wij zijn Jessica ontzettend dankbaar voor haar hulp. Voor iedereen die twijfelt over een slaapcunsult, doe het! Het kost wat maar je krijgt er je nachtrust voor terug. Dat is zoveel waard!

Mirthe - Vroomshoop
10/10

Zeker wat aan gehad!!

Fijne tips! Ik mis alleen 1 onderwerp. Hoe te handelen als je baby om 06.00 uur wakker wordt? Dan is de tijd tot 9.00 (het eerste slaapje) net te lang. Handig om daar nog iets over te schrijven en tips in te geven!

Pauline - Bergen NH
8/10

Super snel effect!

Heel fijn relaxed kennismakingsgesprek en veel bruikbare tips en plan gekregen. Werkte heel snel goed bij onze dochter!

Amber - Badhoevedorp
10/10

Heel fijn contact met Berdien en makkelijk toepasbare helpende tips!

Het gesprek met Berdien was erg fijn. Vooraf heb ik al mijn vragen en punten waar we thuis tegenaan liepen kunnen sturen, zodat we gelijk van start konden. Het was een open gesprek, waarbij Berdien ook haar persoonlijke ervaringen van in de praktijk heeft genoemd. Alle tips konden we thuis gelijk toepassen. Kleine Morris slaapt inmiddels al een stuk regelmatiger en beter!

Mama Morris - Utrecht
9/10

Fijne duidelijke gids

De informatie in de gids is zeer helpend en geeft een goed beeld van wat belangrijk is voor je baby. De info is wat dat betreft compleet. Het enige wat ik mis is wat info qua routine. Ben zelf begonnen aan de routine en dit kost veel energie. Vooral de dutjes overdag kosten veel moeite. Ik mis daarover wat meer tips en handvaten. Bijv. Wat belangrijker is waneer dutjes niet lukken. Routine qua tijden of de slaaptijd, en waneer zouden dutjes overdag makkelijker kunnen worden.

Maartje Abbink Verdonschot - Best
7/10

Dochter slaapt een stuk beter

Het was best even zoeken tijdens het telefonisch consult naar wat de beste aanpak was. Onze basis was al goed dus er waren niet heel veel tips nodig. Daarom een kort gesprek en mochten we als we nog vragen hadden altijd bellen of mailen. Ik heb best vaak gemaild met een korte vraag en kreeg altijd antwoord. Dit was heel fijn. Mijn dochter is mbv Fenna haar gewoonte nacht fles ontleert en slaapt nu een stuk beter!

Smit - Groningen
8/10

Fijne hulp

Frouke heeft ons prettig geholpen met de slaapproblemen van onze tweeling. Uiteraard is er geen magic spell om een kind (of in ons geval twee kinderen) te laten slapen, maar het geeft rust en steun als iemand van buitenaf met je mee denkt en praktische steun geeft. We hebben hulp gehad toen onze jongens een stuk jonger waren en die tips hielpen heel goed. Helaas zitten we nu (maanden later) in een lastige fase, dus misschien ga ik binnenkort nog eens bellen :-)

Estrella Reyes Pinto - Soest
9/10

Na 3x wakker worden elke nacht, vanaf dag 1 doorgeslapen

Ik had de slaapgids al van voor tot achter doorgenomen en alle tips online gelezen, maar onze kleine man van 14 maanden kreeg toch nog elke nacht 2-3x een fles. Hij geeft weinig slaapindicaties overdag en had een hekel met naar bed gaan, wat altijd met een hoop gemekker en gehuil gepaard ging. Uiteindelijk toch een telefonisch consult geboekt en het was alles wat ik nodig had; er werd geluisterd, ik kreeg onderbouwd advies en een plan van aanpak, en misschien wel het belangrijkste; ik kreeg er zelfvertrouwen door. Het was goed en dit ging lukken! Ik was heel zenuwachtig voor de eerste nacht... zag mijzelf al naast de deur zitten de hele nacht, maar nee. Cold turkey met de fles 's nachts gestopt, waiting method toegepast om zelfstandig in slaap vallen aan te leren en na 45 minuten mekkeren lag meneer lekker te slapen. Helemaal zelf! Heerlijk het klokje rondgeslapen en dat doet hij nu, twee weken later, nog steeds elke nacht. Beste investering ooit! Anne, dankjewel! Je bent een held!

Daphne - Nijmegen
10/10

Super consult, eerlijk, relativerend en fijn!

Wij hebben een super consult gehad met Richelle! Ze luisterde goed naar wat wij nodig hadden om de nachten nog beter te maken! Onze baby (7mnd)sliep al vrij goed en nu na het consult met wat simpele handvaten kan het niet beter! Ik raad de schema’s aan om zelf ook houvast te hebben en goed te weten wanneer je iets kan doen met je baby! Nu na het doorslapen merk je pas echt hoeveel slaap met een mens doet!

Daniëlle - Hellevoetsluis
10/10

De beste investering van het jaar

We hebben een heel fijn gesprek gehad met Richelle. Na onze eerste afspraak kregen we een duidelijk verslag met concrete tips en een plan van aanpak. Het was fijn om te horen dat we al heel veel wel goed deden en door een paar kleine aanpassingen in het slaapritme slaapt onze dochter nu helemaal door. Echt een mega aanrader!

Maxime - Utrecht
10/10

Een fijne houvast en vriendelijke begeleiding

Sam heeft ons erg fijn geholpen. Ze is rustig, vriendelijk en duidelijk. Door haar begeleiding en de slaapgids hebben we een mooi ritme in zijn slaapjes. Ik kan de slaapgids van harte aanbevelen!

Sannd - Groningen
9/10

Geweldig! We hebben weer onze rust en slaap terug!

Een beetje sceptisch gingen we het telefoon gesprek in. Hoe kon iemand ons helpen van een afstand? Maar wat was het gesprek fijn met Berdien. Een uur lang hebben we gesproken met elkaar en hebben wij super fijne tips gekregen. Ook was het fijn dat wij even ons hart konden luchten over hoe zwaar het soms gewoon is. Vol enthousiasme en met een positief gevoel zijn we diezelfde avond begonnen met alle tips. De eerste avond was pittig, avond 2 ging al beter en rond avond 4 hebben we onze dochter weggelegd in bed en is ze zelf in slaap gevallen. Geen seconde spijt gehad van het telefonische consult. Wij hebben onze avond weer terug en vooral onze nachtrust! Nogmaals dank!

Annelou - Alblasserdam
10/10

Heel erg blij met mijn nachtrust!

Jessica heeft mij heel erg geholpen met alle tips om te zorgen dat mijn zoontje door ging slapen. Hoewel ik het zelf ook erg lastig vond om consequent te blijven is het toch gelukt!

Linsey - Amstelveen
10/10

Super tevreden over het consult!

Kirsten heeft de tijd genomen om het schema van onze baby door te bespreken en te kijken naar waar we tegenaan lopen. Het gesprek verliep soepel en er werd meegedacht naar welke methoden voor ons zouden kunnen helpen. Al snel is onze baby gaan leren om zelfstandig te slapen! Hier had hij moeite mee. Als kers op de tijd begon hij niet veel later ook de nacht door te slapen. Wij zijn ontzettend tevreden!

Nora - -
10/10

Wat was dit fijn zeg. Ik raad het iedereen aan!

Zoon, 2 jaar: Van een goede zelfstandige slaper, naar één groot drama bij het naar bed gaan. We waren ineens uren bezig voordat hij sliep, vervolgens werd hij na een uur weer wakker en begon de strijd van voor af aan. Eindstand lag hij bij ons in bed. Na 3 weken strijd hebben we een telefonisch consult met Sam ingepland. Samen hebben we alles uitgebreid op een rijtje gezet en een plan gemaakt hoe deze slaapregressie aan te pakken. Tussendoor Sam nog een keer gemaild met een update en na ruim een week wederom telefonisch contact. Wat was dit fijn zeg. Een professional die je door een pittige periode heen helpt, die je vertrouwen geeft en die je aanmoedigt om door te gaan met de nodige tips en adviezen. Ik raad het iedereen aan!

Nancy - Giessenburg
10/10

Yes, eindelijk lekker doorslapen.

Na lang wikken en wegen hebben wij toch besloten om een slaapconsult in te plannen, ons ventje van bijna 14 maanden sliep nog steeds niet door en kwam in de nacht nog steeds voor een voeding, vaak wilde hij niet meer in zijn eigen bed slapen maar in de nacht bij ons. We hadden een slaapconsult met Sam ingepland en zij heeft ons top geholpen, zij heeft ons een methode toegestuurd waar wij meteen dezelfde nacht meer aan zijn begonnen. Het heeft welgeteld 1 nacht geduurd (45) min! En we hebben een kind die nu al 2 weken doorslaapt van 1830-0700/07.30!!! Zo blij, zeker een aanrader, Sam is erg lief en ze helpt je erg goed.

Fleur - Veghel
10/10

Super behulpzaam!

Anne bekijkt allereerst goed de huidige situatie en geeft vervolgens een aantal opties om toe te passen. Ze geeft daarbij duidelijk aan dat je het geen moet kiezen was het beste bij je past. Een luisterend oor en zeer behulpzaam, ook na het eerste gesprek.

Annabel ten Hoor - Amsterdam
10/10

Godsgeschenk!

Na de eerste nacht sliep mijn zoontje van 9 mnd bijna door, en na enkele dagen deed hij nachten van 12uur aan 1 stuk! Dit was echt een verademing na maandenlang elk uur in de nacht op te moeten staan om ons huilende baby’tje te troosten en zo’n 3/4 x per nacht borstvoeding geven in de hoop dat hij in slaap zou vallen. Richelle heeft door gewoon simpele tips te geven ons leven verandert! Ik wou dat ik niet zo lang had gewacht. Jullie consult is elke cent waard! Bedankt Richelle en Slaaptips voor baby’s!

Gwendolina - Maasmechelen
9/10

Meer ritme, rust en vertrouwen door een op maat coachingstraject

Wat een ontzettend fijne ervaring! We twijfelde of we niet 'te vroeg' waren met een coachingstraject (start op 18 weken oud), maar we hebben er geen seconde spijt van gehad! Het is een investering qua geld, maar wat ons betreft elke euro waard. Door het coachingstraject hebben we een fijn ritme kunnen creëren, zijn de nachten flink rustiger geworden en is er bij ons meer vertrouwen en nog meer kennis waarop we kunnen verder bouwen. Omdat we steeds minder sliepen, we heel veel met de draagzak in de weer waren overdag hadden we zelf weinig momenten om bij te tanken. Mentaal hadden we dus ook support nodig. Slaapcoach Jessica heeft ons erg fijn geholpen. Ze was betrokken, keek met afstand met ons mee, was genoeg beschikbaar en keek echt op maat naar ons gezin in zijn geheel (beide ouders, peuter en baby). Heel fijn dat je in overleg kunt bepalen wat voor een soort contact er nodig is tijdens het coachingstraject. Echt van grote meerwaarde. Dankzij slaaptipsvoorbabys en Jessica in het bijzonder gaan we met vertrouwen en uitgerust verder!

Nienke - Druten
10/10

Fijne tips en heel meedenkend

Voor onze zoon van 12 weken hadden wij een telefonisch consult bij Fenna. Hij sliep wel al redelijk goed voor zijn leeftijd maar we wilden alvast wat handvatten hoe verder en tips hoe we het nog beter en wilden weten of we het iets anders konden doen. Fenna heeft ons hier super goed in geholpen met tips en adviezen alvast voor over een paar weken. We zouden zeker weer bij haar een consult willen mocht dat nodig zijn!

Dominique - Den Haag
9/10

Fijn consult!

Richelle gaf goede tips en we zagen snel verbetering :)! Helaas gaat het nog niet helemaal geweldig maar wel 100x beter dan ervoor.

Tessa - Voorschoten
9/10

Passende en uitvoerbare tips en adviezen bij onze situatie.

Onze reflux baby was vaak onrustig en het wakker worden snachts was soms lastig te plaatsten. De kennis en kunde van Fenna was makkelijk toe te passen. Het voelde het goed en was passend bij onze situatie. Ons kind slaapt goed en heeft minder last van de reflux.

Jeanette - Genemuiden
10/10

Praktische tips, meedenkend en snel resultaat

Fijn om één op één te kunnen sparren en specifieke vragen te kunnen stellen. Er wordt met je meegedacht, bruikbare tips gegeven en erg flexibel omgegaan met je geboekte consulttijd.

Lonneke - Harderwijk
10/10

Er komt rust

We kregen meermaals tips van jullie in het leventje van onze peuter. Het is geen robot die je kunt programmeren en die het dan voor altijd weer doet. Maar, wanneer je met je handen in haar zit, je verschrikkelijk moe bent, het goed wilt doen, maar het idee hebt dat je niet weet hoe….trek dan aan de bel, en liever nog eerder. Want, je krijgt er geen spijt van. En je bent niet de enige die hiermee worstelt. Het is zo fijn om even een stappenplan te krijgen, met een helikopterview naar de situatie te kijken, samen met goede hoop het aan te gaan, met de neuzen dezelfde kant op. Even doorbijten, maar er komt rust.

Robin - Rotterdam
10/10

Kleine aanpassingen zorgen voor groot resultaat

We hebben een heel fijne ervaring. Onze dochter van bijna 1 sliep altijd erg goed, maar werd ineens vaak wakker en was ‘s ochtends een stuk vroeger wakker. Wij twijfelden of ons probleem niet te klein was of te snel om een slaapcoach in te schakelen, maar het heeft ons zo veel rust en duidelijkheid gegeven dat ik blij ben dat we dit snel hebben ingezet. Met fijne tips en duidelijke, kleine aanpassingen kwamen we snel weer terug in ons vertrouwde ritme. We voelden ons serieus genomen en er werd goed geluisterd naar waar we ons prettig bij voelden zodat de meest passende oplossing gevonden kon worden.

Lieke - Mill
10/10

Na dag 2 al een ander kind.

Wij hadden last van een kind van 9 maand wat ontzettend slecht sliep overdag. Echt maar een uurtje en ook niet zelfstandig in slaap kunnen vallen. We hebben hier hulp gezocht en een telefonisch cunsult geboekt. Na een half uurtje bellen en wat tips, maar vooral een schema hoe de dag deling eruit komt te zien hebben we het geprobeerd. We waren er allebei wat sceptisch over, maar de aanhouder heeft gewonnen! Zoonlief sliep na een kleine week zelfstandig in, gaat naar bed zonder een kik te geven en slaapt weer ruim 2.5 uur overdag. We hebben een heel ander kind gekregen.

Anneke - Hoogeveen
10/10

Na 2 nachten zelfstandig slapen en doorslapen!

Ons zoontje van ruim 1,5 had erg veel moeite met zelfstandig in slaap komen. Elke avond moesten we bij hem blijven tot hij in slaap viel, omdat hij anders helemaal overstuur werd. Ook 's nachts was dit het geval. We waren onze avonden dus vooral bezig om hem in slaap te krijgen. We merkten dat hij helemaal oververmoeid was en 's ochtends ook nog eens voor 06.00 uur wakker was, de vicieuze cirkel dus. Uiteindelijk besloten om Slaaptipsvoorbabys in te schakelen, en had ik dat maar eerder gedaan! Na een half uurtje bellen kreeg ik al veel tips en houvast om meteen diezelfde avond aan de slag te gaan. Na 2 avonden sliep ons zoontje door en legde ik hem in bed zonder dat hij nog een kik gaf. Bizar, maar echt waar! Wat een waardevolle tips en meer dan elke cent waard. Aanrader!

Esther - Hilversum
10/10

Ik heb mijn doorslapen terug

Fenna luisterende naar onze slaap problemen en er kwam een duidelijk slaapplan. Ookal hebben wij het een beetje aangepast naar ons gevoel bleef de raad die ze gaf erg nuttig. Ons kleintje slaapt weer veel beter!

Jasmien - Genk
10/10

Goede ervaring

Middels de tips van Sam hebben we het slaapritme van onze dochter al weten te verbeteren. Volgend punt is dat ze nu ook leert zelfstandig in slaap te vallen. Sam heeft ons vertrouwen gegeven dat ook dit uiteindelijk gaat lukken.

Rosanne - Groningen
8/10

Aanrader

Ben je op zoek naar meer handvatten rondom het slapen van jouw baby? Dan is slaaptipsvoorbaby jouw redder in nood. Hele fijne tips en slaapschema’s zodat je als kersverse ouders niet zelf hoeft te googlen hoeveel slaapjes je kindje nou moet doen, welke wakkertijden gelden en hoe laat je kindje naar bed moet.

Naomi - Amersfoort
10/10

Ze slaapt de hele nacht!!

Zo fijn geholpen! Onze dochter werd elke nacht nog wel eens wakker voor nachtvoeding. Van mij mocht ze best nog 1 keertje komen voor voeding, maar sinds het consult slaapt ze gewoon door. Het is haast magisch, na het gesprek, nog niet eens echt veel veranderd, maar ze had meteen een goede nacht. Sindsdien hebben wij onze nachtrust weer terug. De coach was heel prettig, open in contact, vooral vragen stellend. In tegenstelling tot andere ervaringen, geen oordeel. De tips waren soms open deuren of kleine aanpassingen, maar doordat we weer een gezamenlijk plan hebben, konden we er weer tegenaan. Heel fijn ook dat we via de mail nog een keer een aanvullende vraag konden stellen als we toch nog ergens tegenaan liepen. Heel fijn geholpen! Echt, ik raadt het iedereen aan, als je moeite hebt met het slapen van je kindje, dit is elke cent waard.

Jacqueline Antuma - Hilversum
10/10

Heeft geholpen

Het heeft ons in het begin geholpen om de tweeling in een slaapritme te krijgen

Danielle - Tilburg
9/10

Met concrete handvatten eindelijk nachtrust !

Het is een enige tijd geleden dat we een consult hebben gehad van Frouke. Vandaag kwam het te spreken met vrienden. Wat zijn we nog steeds blij dat we deze stap hadden gezet. Het gesprek met Frouke was erg fijn waarin ze echt luisterden waar we tegen aan liepen. Het bleek dat we een slaapassociatie hadden gecreëerd met het flesje in de nacht. Ze gaf ons gelijks tips en concrete handvatten waarmee we aan slag konden. We hebben sinds ruim een maand onze nachtrust weer terug. We willen Frouke hiervoor erg bedanken en kunnen haar als coach aanbevelen.

Laura - Tilburg
10/10

Uitgelichte slaaptips

Help, ik heb een slaaptekort door baby

Help, ik heb een slaaptekort door baby

De eerste weken en maanden met je baby kunnen ontzettend pittig zijn en veel ouders slapen minder of anders dan voordat ze kinderen kregen. Dat hoort er een beetje bij. Maar wat als je structureel niet of te weinig slaapt en een chronisch slaaptekort hebt? Is een slaaptekort door baby normaal? ‘Het hoort er nou eenmaal bij’ is een veelvoorkomende reactie als je als ouder vertelt dat je wel erg weinig slaapt. Net zoveel slapen als voordat je kinderen kreeg, is voor bijna iedere ouder verleden tijd. Nachtvoedingen, vieze luiers, zieke baby’s, kinderen die niet willen slapen: het is slechts een kleine greep uit de lange lijst van redenen waardoor je nachtrust wordt onderbroken. Maar hoewel een beetje slaaptekort met een baby heel normaal is, is structureel niet of amper slapen dat niet. Een chronisch slaaptekort en continu uitgeput zijn door je baby hoeft niet normaal te zijn. Maar wat kan je doen als je een chronisch slaaptekort hebt met een baby? Wat doen bij slaapgebrek door baby? Als je kind weinig of niet goed slaapt, heeft dit ook gevolgen voor je eigen slaap en humeur. Maar hoe kom je van dat uitgeputte gevoel af? Je kunt je eigen nachtrust

Slaaptips
Het 4’s Ritueel

Het 4’s Ritueel

Als je op zoek bent naar een liefdevolle en geliefde manier om je baby al vanaf jonge leeftijd zelf in slaap te leren vallen, dan is het 4S ritueel een populaire methode om te proberen. Maar wat is het 4S ritueel precies en hoe werkt deze methode? Lees het in dit artikel en/of bekijk onze video hieronder over het 4’s ritueel. Wat is het 4S ritueel? Het 4S ritueel is een bekende methode in de wereld van de babyslaap. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat je er direct na de geboorte mee kunt beginnen en je baby op een vriendelijke manier leert om zelfstandig in slaap te vallen.  De 4S slaapmethode dankt zijn naam aan de vier verschillende stappen die worden doorlopen: setting the stage, swaddling, sitting en sush-pat. Het gaat dus om de Engelse namen van het ritueel. In het Nederlands zijn de stappen als volgt: slaapomgeving klaarmaken, inbakeren, zitten, sh-en en kloppen.  Hoe werkt het 4S ritueel? Wil je je baby met behulp van het 4S ritueel zelfstandig in slaap leren vallen? Het 4S ritueel bestaat uit 4 stappen die je voor ieder slaapje doorloopt. De eerste drie stappen doorloop je altijd, de vierde stap is

Slaaptips0-16 weken,
Baby inbakeren

Baby inbakeren

Veel baby’s slapen beter wanneer ze worden ingebakerd. Maar wat is inbakeren precies en waarom slapen ingebakerde baby’s soms beter? We leggen alles uit over inbakeren in dit artikel. Wat is inbakeren? Inbakeren is het strak inwikkelen van je baby en dit gebeurt vooral bij baby’s die onrustig zijn en moeite hebben met slapen. Een baby inbakeren is een eeuwenoude traditie, die werd toevertrouwd aan bekwame vrouwen, zoals vroedvrouwen of bakers. Tegenwoordig gebeurt het inbakeren nog steeds. Ook het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid heeft verschillende richtlijnen geschreven over inbakeren. Is inbakeren zielig voor je baby? Inbakeren is dus een oude methode die nog steeds gebruikt wordt. Sommige ouders hebben het idee dat inbakeren zielig en oncomfortabel is. Maar is dit het geval? Het antwoord is: nee, inbakeren is niet zielig of ongemakkelijk wanneer je het goed doet. Om die reden adviseren wij om onder begeleiding te starten met inbakeren. Zo weet je zeker dat je het goed en veilig aanpakt. Inbakeren mag vanaf de leeftijd van 1 week oud en moet zijn afgebouwd voordat een baby de leeftijd van 6 maanden bereikt. Waarom baby inbakeren? Inbakeren geeft een veilig en geborgen gevoel. In de baarmoeder had je baby ook weinig

Slaaptips0-16 weken, 4-12 maanden,
Baby inbakeren: wanneer stoppen

Baby inbakeren: wanneer stoppen

Tot welke leeftijd mag je een baby inbakeren en hoe doe je dat? Iedere baby en situatie is anders. Wat werkt voor de ene baby, werkt misschien niet voor een ander. Toch zijn er wel wat richtlijnen om te volgen wanneer je gaat (stoppen met) inbakeren. Vanaf wanneer baby niet meer inbakeren? Vanaf wanneer moet je stoppen met inbakeren? Gemiddeld stop je met inbakeren rond de 4 tot 6 maanden, als een baby signalen geeft van omrollen. Dit kan eerder of later zijn, afhankelijk van wanneer je baby begint met rollen. Zodra je baby start met (pogingen tot) omrollen, wil je dat de handen en armen vrij zijn. Op deze manier kan je baby zijn eigen positie bepalen en zijn hoofd of lichaam goed leggen.  Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid geeft aan dat het inbakeren bij 6 maanden moet zijn afgebouwd. Start je baby met omrollen? Dit is hét moment om te stoppen met inbakeren. Zodra je baby gaat rollen, wil je dat de handjes vrij zijn. Zo kan je baby zijn hoofd en lichaam goed leggen met behulp van zijn armen. Vanaf dit moment is het veilig om je baby op zijn buik te laten slapen wanneer hij daar zelf voor

Baby inbakeren

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

3 days ago
7 days ago
1 week ago
2 weeks ago
2 weeks ago
3 weeks ago
Volg ons: Instagram

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
© 2022 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671