9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids

De afgelopen jaren hebben wij al duizenden ouders geholpen aan meer (nacht)rust. Een greep uit de duizenden reviews van ouders.

Ervaringen van andere ouders

Een aantal van onze reviews

Direct resultaat

Geschreven op: 04-12-2022

Na het consult met Berdien zijn we meteen aan de slag gegaan met het nieuwe slaapschema en Berdien haar tips. Daarna sliep ze eigenlijk direct door. Ze is nu tussen kwart over zes en zeven uur wakker. Ze blijft ook nog rustig een half uurtje liggen als ze wakker is. Dus heel fijn dat we dit hebben gedaan, hadden we eerder moeten doen!

Carolien - Bussum
10/10

Super fijn geholpen

Geschreven op: 30-11-2022

Kirsten heeft heel fijn met ons meegedacht over hoe we ons zoontje van 4 maanden beter konden laten slapen. Ze nam echt de tijd voor ons en gaf hele heldere adviezen. Wat we als ontzettend handig hebben ervaren, is de uitgebreide mail die ze na het consult naar ons heeft gestuurd. Deze hebben we er vaak nog even bijgeplakt. Ook super fijn dat Kirsten later nog een keer heeft gemaild over hoe het ging, en dat we toen nog wat vragen mochten stellen. Heel veel dank!

Zinzi - Amsterdam
8/10

Effectief, persoonlijk

Geschreven op: 30-11-2022

Onze dochter van 3 jaar kreeg opeens slaapproblemen waardoor we s avonds en snachts veel aan haar bed zaten. Dit was met tips van Berdien in 1 nacht grotendeels opgelost! Wij zijn heel dankbaar en tevreden!

Karin - Nvt
10/10

Wat een verschil!

Geschreven op: 30-11-2022

Ons zoontje was 7 maanden en had nog 2 nachtvoedingen, ook al wisten we dat het zeer waarschijnlijk niet vanuit honger zou zijn was het lastig om hiermee te stoppen/af te bouwen ook waren we zoekende in de verschillende methodes hoe we hem konden leren om zelfstandig in slaap te laten vallen. Het telefonisch consult met Kirsten gaf veel hoop en daarmee houvast om consequent met de methode aan de slag te gaan. Nooit verwacht dat dit zo snel resultaat zou hebben met eigenlijk vrij weinig moeite! Met 2 dagen konden we hem zonder problemen wakker in bed leggen. Een fijn consult met passende tips die daarna nog in een uitgebreide mail na te lezen zijn, dank je wel Kirsten!

Sophie - Wormer
10/10

Na een weekje hadden we ons goede slapertje van vroeger weer terug!

Geschreven op: 29-11-2022

Ons dochtertje van 2,5 jaar is altijd een hele goede slaper geweest. Plots had ze slechte nachten waarin ze heel vaak wakker werd en moeilijk terug in slaap te krijgen was. Na een aangenaam gesprek met Richelle hebben we een kleine aanpassing in de 'naar bed gaan' routine gedaan en een strikte bedtijd aangehouden. We hebben nu weer een vrolijk meisje dat het klokje rond slaapt en als ze 's nachts wakker wordt, valt ze zelf rustig terug in slaap.

Mama van Emma - Maaseik
10/10

Super tips waarbij je heel snel verandering ziet!

Geschreven op: 29-11-2022

Onze ervaring is super goed! Heel duidelijke uitleg gekregen over onze aanpak. We zagen meteen resultaat! Het hoeft soms maar een kleine aanpassing te zijn en je merkt al merkt al verschil.

Fabrice Hasselt - Baarle-Nassau
8/10

Fijne ervaring!

Geschreven op: 29-11-2022

Richelle bevestigde dat we goed bezig waren en eigenlijk al veel dingen op de juiste manier deden met ons dochtertje en haar slaapjes. Vooral ik had die bevestiging even nodig om door te zetten. We hebben de waiting approach methode toegepast en hier en daar wat aangepast puur kijkend naar onze dochter. We kregen het advies om de speen te gaan afbouwen en dat heeft het slapen van onze dochter enorm bevorderd!

Narges - Utrecht
10/10

De slaaptraining die wij gevolgd hebben was even pittig, maar we zijn heel blij met het resultaat!

Geschreven op: 29-11-2022

We hebben een consult gehad met Anne, wat we als heel prettig ervaren hebben. Lieve, begripvolle vrouw. De situatie met ons zoontje van 15 maand was pittig. Nooit echt een voorbeeld slaper geweest en ‘s nachts wakker worden/zijn was meer regel dan uitzondering. Flesjes, wiegen en zelfs midden in de nacht de auto gebruiken om hem weer in slaap te krijgen.. dit kon niet langer zo doorgaan dachten we. Na een pittige week slaaptraining heeft het zijn vruchten zeker afgeworpen. Inmiddels slaapt ons zoontje alweer 3 weken structureel door en komen we zelf ook weer tot rust. Bedankt Anne voor het fijne consult en de tips die we van je gekregen hebben. Jouw vertrouwen in de methode overtuigde ons ervan om door te zetten. We kunnen het iedereen aan raden!

Esther - Nunspeet
8/10

Fantastisch geholpen door Richelle!

Geschreven op: 29-11-2022

Ons zoontje sliep al vrij snel van 19:00 tot 7:00. Opeens merkte wij echter dat hij steeds vroeger wakker werd en ‘s nachts opeens weer een fles wilde. Richelle heeft ons enkele praktische tips gegeven die ervoor gezorgd hebben dat hij weer goed doorslaapt! Voor hem én voor ons zo fijn om weer uitgerust wakker te worden. We zijn heel blij dat we een consult gehad hebben en kunnen het iedereen aanraden. Waarom immers zelf van alles proberen als een expert je zo goed en snel kan helpen?

Stéphanie - Laren
10/10

Super!

Geschreven op: 29-11-2022

Wij zijn heel tevreden met het persoonlijke consult over onze zoon Joey. Na een paar tips hebben wij nu eindelijk goede nachten! We zijn echt ontzettend tevreden en zou het iedereen aanraden!!

Mariëlle - Volendam
9/10

Duidelijke aanpak zorgt voor structuur

Geschreven op: 28-11-2022

Door duidelijke afspraken met onze dochter en herhaling, ontstaat er herkenning en routine. Dat zorgt voor rust en structuur. Na een paar weken al resultaten wat we vooraf alleen naar zouden hopen.

Henri en Jessica Groen - Eerbeek
8/10

Van 5 keer voeding in de nacht naar slechts 1 voeding

Geschreven op: 28-11-2022

Dankzij de schema’s in de slaapgids en de tips van Fenna heeft onze baby een ritme gekregen in zijn leven! Voorheen sliep hij heel slecht (werd zeker tot 5 keer in de nacht wakker voor een voeding). We zijn nu een maand verder van de consult en merken echt dat het goed heeft geholpen. Onze baby slaapt heel goed en wij hebben onze nachtrust weer terug :) Bedankt Fenna!

Mehtap - Utrecht
10/10

Super!

Geschreven op: 27-11-2022

Na het consult zijn we aan de slag gegaan met de tips en na een week sliep onze dochter! Heel erg blij met alle hulp én nazorg

Sarah - Den Haag
10/10

Wat een resultaat!

Geschreven op: 27-11-2022

Al 10 maanden was onze dochter geen super slaper. In het begin denk je nog dat het erbij hoort maar na 10 maanden ging het ons echt opbreken. Na veel twijfelen hebben we een consult geboekt en met simpele tips zijn we meteen die avond nog aan de slag gegaan. Het was een weekje doorbijten maar het resultaat mag er zijn! Ze slaapt ‘s nachts door en ipv wakker te worden om 05.15u is het nu meestal 07.00u, fantastisch! Mocht je zelf twijfelen of je partner het onzin vinden om een slaapcoach in te huren… boek dat consult want het gaat je gezin echt helpen!

Sabine - Den Bosch
10/10

We slapen weer!

Geschreven op: 26-11-2022

Nadat onze dochter van toen 4 maanden uit het niets ineens weer ‘s nachts wakker werd, ontroostbaar was en niet meer wilde slapen, wisten we niet wat ons overkwam. Na twee maanden aangeklooid te hebben en nauwelijks te slapen hebben we de hulp in geschakeld van slaaptipsvoorbabys. We hebben toen een heel fijn gesprek met Frouke gehad, waar vervolgens een methode en tips aangereikt kregen. We hadden ons op alles voorbereid, maar na 2 nachten 1x wakker te zijn geweest, sliep ons kindje op nacht 4 (!) alweer door! Wat zijn wij enorm blij met de beslissing om hen te benaderen en raden iedereen dit aan als je er zelf niet meer uitkomt!

Natasja - Elst
10/10

Van om het uur wakker naar de nacht doorslapen

Geschreven op: 26-11-2022

Door het consult met Kirsten hebben we duidelijke handvatten (en zelfvertrouwen) gekregen om te beginnen met het slaaptrainen van onze 8 maand oude dochter. Niet alleen haar slaapgewoonten, maar ook haar voeding werd onder de loep genomen. Eigenlijk ging het vanaf nacht 1 al heel veel beter. Ze sliep voorheen alleen maar redelijk (uren achtereen) als ze bij ons in bed lag, met mijn borst naast haar hoofd. Nu ligt ze tevreden in haar eigen bedje op haar eigen kamer en slaapt ze ‘s nachts 10,5 uur. Soms is ze ‘s nachts nog even wakker, maar dan passen we de methode weer toe en binnen een halfuurtje slaapt ze weer. Nu we weten wanneer ze het beste haar dutjes kan doen (en hoe lang) hebben we overdag eindelijk een duidelijke structuur. Natuurlijk gaat het soms ook niet soepel, en vallen er wat traantjes. Maar als ik me dan bedenk dat het slaaptrainen haar juist helpt om de nachtrust te krijgen die ze nodig heeft (en dat ik niet meer als een zombie rondloop), lukt het altijd weer om de kracht te vinden om de methode weer toe te passen. Toen de nachten goed gingen, maar de dutjes niet, kregen we per email weer advies op maat om mee aan de slag te gaan. Het contact is prettig en de adviezen duidelijk. Wij zijn heel erg tevreden. Dankjewel!

Julia - Groningen
10/10

Geweldig! Na 14 maand geen ritme, eindelijk een ritme.

Geschreven op: 23-11-2022

Vanaf het begin konden wij geen ritme vinden met onze dochter. En sliep ze weinig tot amper. Altijd moe of overprikkeld. Na 14 maand toch eindelijk hulp ingeschakeld, en hebben we een vrolijke dochter die goed uitgerust is! Ze slaapt weer ‘s middags. Heel erg blij om dat het gewerkt heeft.

Alexandra - Zuidhorn
10/10

Het resultaat mag er zijn!

Geschreven op: 23-11-2022

Onze zoon van 2,5, die altijd perfect sliep (tot ong 7:30u), werd ineens 2,5 maand lang om 5:30u wakker + gemiddeld 4x per nacht. We dachten eerst: het is een fase. Maar na 2,5 maand was de energie op. En dus belden we met Kirsten van Slaaptips Voor Baby's. Binnen twee dagen tikte Louis weer 7u aan en inmiddels hebben we met z'n drieën ook alweer 3x 8u aangetikt! Het 's nachts doorslapen, is nog niet perfect. Maar gaat ook beter. Beste €100,- spend van dit jaar!

Marjolein - Amsterdam
9/10

Aanrader voor elke ouder

Geschreven op: 22-11-2022

Het is fijn om met iemand te sparren en duidelijke richtlijnen en schema’s te krijgen. Het hielp bij ons al direct de eerste nacht en sindsdien gaat het hartstikke goed. En dat na 10 maanden elke nacht eruit moeten. We zijn heel erg blij met de aanpak en de goede tips!

Evelien - Pernis
10/10

Had er meer van verwacht

Geschreven op: 22-11-2022

Dit is eigenlijk precies dezelfde info als die je online ook kan vinden

Nikki - Waalwijk
5/10

Uitstekend

Geschreven op: 21-11-2022

Kirsten heeft ons heel goed geholpen. Ze had bruikbare en nuttige tips. Onze dochter pikte het binnen drie dagen heel goed op waarna wij na jaren weer lange nachten hadden. Dankjewel Kirsten.

Lindy - Vlijmen
9/10

Alle tips werken altijd!

Geschreven op: 20-11-2022

Nu meerdere keren consulten gehad en altijd is er een oplossing of denken ze super fijn met je voor de dingen waar je als ouders tegen aan loopt!

Eline - Heinenoord
10/10

Concreet advies passend bij onze persoonlijke situatie

Geschreven op: 19-11-2022

Tijdens één slaapconsult veel tips gekregen die we zijn gaan toepassen. Alle informatie werd ook nagestuurd per mail en twee weken na het consult hadden we nog een korte check-in. Anne hield in haar advies echt rekening met onze situatie, waardoor het goed werkte! Onze dochter van 2 werd elke nacht meerdere keren wakker, maar slaapt nu door tot 5 uur! Nog steeds vroeg wakker dus, maar al een hele verbetering! :-)

Sanne - Horst
9/10

Voor de tweede keer succes!

Geschreven op: 19-11-2022

Kirsten heeft mij voor de tweede keer fantastisch geholpen. Na een verhuizing (terug) uit het buitenland én een kindje die inmiddels een half jaar ouder was dan voorheen, is het toch weer gelukt om hem in zijn eigen bedje te laten slapen en slaapt de nachten nu eindelijk door. Na bijna ander half jaar gebroken nachten kunnen we beide nu heerlijk slapen. Dank maal duizend! :)

Anne-Mée - Santpoort
10/10

Aanrader!!

Geschreven op: 19-11-2022

Toen onze dochter 8 maanden was hebben we ook al een keer hulp ingeschakeld en dat werkte super! Al zal ze nooit de beste slaper worden. Maar nu ze bijna 2 is, was het weer drama! Maar dankzij Kirsten gaat het weer veel beter, we hoeven geen strijd meer te voeren of er uren naast te zitten. Kirsten gaf duidelijk aan wat we moesten doen en dat het pittig zou worden maar dat we moesten blijven volhouden en dat hebben we gedaan! Bedankt Kirsten voor je duidelijke uitleg en hulp!

Josita - Stadskanaal
10/10

Onwijs fijn adviesgesprek met als resultaat een doorslapende baby!

Geschreven op: 18-11-2022

Na een tijdje zelf proberen onze dochter van 8 maanden te laten doorslapen, toch een consult ingepland met slaaptipsvoorbaby’s.nl en met hun methode sliep ze al na twee nachten door! Niet meer 8 keer eruit in de nacht! Heel fijn geholpen, dank daarvoor!

Sandra - Oosterbeek
10/10

Meedenken en vertrouwen geven

Geschreven op: 17-11-2022

Toen ons zoontje 2 maanden oud was ben ik gaan bouwen aan een mooi ritme met de slaapgids. Het geeft me een fijne houvast en ook ons zoontje gaat heel lekker op de routines. Het enige puntje van aandacht bleven de ochtenden. Deze waren vaak erg vroeg (tussen 05.00 en 06.00). Maxime gaf ons tips hoe we dit iets konden verlaten en daar zijn we nu mee aan de slag. Omdat wij geen complexe slaapvraag hadden mochten we het consult in twee delen opsplitsen, wat heel fijn is! Maxime denkt met je mee en heeft ons vertrouwen gegeven dat Jens gaat ''uitslapen''. Wij zijn met 06.30 al super blij :)

Karen de Jong - Boxtel
10/10

Wat een verschil!

Geschreven op: 17-11-2022

Onze zoon is vanaf zijn geboorte al een moeilijke slaper geweest. De eerste maanden zijn wij druk bezig geweest met hem in slaap wiegen, sussen, schommelen tot diep in de nacht. Op eigen kracht en met enorm veel moeite hebben wij hem geleerd om in zijn eigen bedje te liggen, maar hij kon niet zelfstandig in slaap vallen en stonden wij alsnog uren naast zijn bed. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om hulp in te schakelen en wat zijn we daar blij mee! Na 1 consult en uiteraard wat oefenen lukt het ons zoontje nu om zelf in slaap te vallen. Hij slaapt de meeste nachten door en heeft bijna onze hulp niet meer nodig. Eerst keken we altijd enorm op tegen bedtijd, maar het is nu een makkelijke routine geworden.

Annefleur - Apeldoorn
10/10

Zo enorm fijn!

Geschreven op: 17-11-2022

Al 3 keer een consult geboekt gedurende 2.5 jaar, zo blij met Fenna! Het geduld, de ideeen en het meedenken is zo flexibel en fijn dat je er zelf ook weer tegenaan wil gaan om associaties te doorbreken, Fenna geeft inzicht en vertrouwen! En vooral, betere slaap natuurlijk.

Eline - Hengelo
10/10

Super service: betrokken, betrouwbaar en met resultaat!

Geschreven op: 17-11-2022

Onze ervaring met slaaptipsvoorbabys is echt super! We waren een beetje ten einde raad, maar binnen een uurtje kwam Fenna met een advies op maat dat ons vertrouwen en rust gaf, wat binnen een dag tot resultaat leidde. Iedereen die problemen met slapem van hun baby ervaart zou ik een uurtje met Fenna (of een collega) aanraden!

Caspar - Nijmegen
10/10

Heel fijn geholpen en onze dochter slaapt eindelijk door!

Geschreven op: 17-11-2022

Na 14 maanden sliep onze dochter nog steeds niet door. Voor mijn gevoel hadden wij alles al geprobeerd, maar niks hielp. Na een paar maanden twijfelen hebben wij toch de stap genomen om een telefonisch slaapconsult in te plannen met Fenna. Zij heeft ons onwijs goed begeleid in dit proces. Eerst heeft zij ons verhaal geanalyseerd en daarna een plan van aanpak opgesteld. Na 3 heftige nachten, sliep onze dochter eindelijk beter. Ons werd geadviseerd om het eerste slaapje te laten vallen. Waarschijnlijk sliep onze dochter teveel overdag, waardoor ze niet goed in slaap kon komen en in de nacht meerdere keren wakker werd. Wij kunnen Slaaptipsvoorbabys zeker aanraden en wanneer je twijfelt, gewoon doen! Je bent er uiteindelijk zo mee geholpen en je kindje ook.

Maaike Eijsbergen - Papendrecht
10/10

Duidelijke en waardevolle tips!

Geschreven op: 17-11-2022

Sam heeft ons telefonisch heel goed geholpen met het laten slapen van onze zoon van 5 maanden. Na ons verhaal te hebben aangehoord, kwam Sam met een duidelijk voorstel waarvan ze dacht dat het bij ons en onze zoon zou passen. Sindsdien slaapt hij direct in, en ook het doorslapen gaat steeds beter. Sam is professioneel, kan de situatie goed inschatten en denkt goed mee. Aangezien ons telefonisch consult korter duurde dan gepland, kon ik haar later nog een mail sturen met vragen. Ook hier reageerde Sam uitgebreid op, waardoor wij weer verder konden. Veel dank Sam en slaaptipsvoorbabys.nl!

Noor - Den Haag
9/10

1 consult was al genoeg om ervoor te zorgen dat ons zoontje doorslaapt!

Geschreven op: 16-11-2022

Wij volgden de slaaproutines globaal alleen ons zoontje van 9 maanden werd in de nacht nog meerdere keren wakker en soms ook een lange tijd. Wij kregen het advies om strakker op de tijden te zitten, een kwartier maakt al verschil. Daarnaast werd het schema iets meer afgestemd op ons zoontje, niet ieder kind is gelijk en in een consult kan de specifieke situatie worden bekeken. Maar de grootste aanpassing was de voeding. Wij gaven ons zoontje 's avonds snel achter elkaar veel voeding, in de hoop dat hij dan niet wakker zou worden voor voeding. Maar juist door te veel eten sliep hij niet door. Tijdens het consult werd ons ook toegelicht wat de effecten zijn van de verschillende slaapjes. Hierdoor begrijpen wij beter de consequenties en kunnen wij er beter op in spelen. Kortom, heel veel verbeterpunten gekregen waardoor ons zoontje uiteindelijk doorslaapt. En maar 1 consult voor nodig gehad. Het consult is voor ons heel waardevol geweest en hadden we veel eerder moeten doen!

Erica - Geldermalsen
10/10

Heel fijn slaap consult

Geschreven op: 16-11-2022

Fenna heeft ons heel goed geholpen. Waar onze dochter van 8 maanden nog elke 2 uur wakker werd, ging het al snel na aanpassingen op de dag, ook s nachts vele malen beter. Na 2 weken hebben we opnieuw contact gehad en hebben we het schema nog een beetje bijgeschaafd. We kregen zowel in de meetings als per mail hele fijne en duidelijke uitleg!

Anniek - Bilthoven
10/10

Begripvolle en fijne feedback hulp op de vragen die ik had.

Geschreven op: 16-11-2022

Ik had veel vragen over het slaapritme van mijn dochtertje die over het algemeen goed sliep maar waar het overdag nog niet helemaal lekker ging. Na talloze dingen geprobeerd te hebben, heb ik me ingeschreven voor slaaptipsvoorbabys.nl Ze waren heel begripvol en meedenkend over mijn situatie en hebben mij direct een aantal tips gegeven om mee te starten. Er was een goede opvolging en regelmatig contact. Uiteindelijk heeft een andere uitkomst gewerkt maar de tips zette mij zeker aan het denken en heeft me een andere visie gegeven om hoe om te gaan met het slaapschema van mijn dochter. Hele fijne ervaring en als er een nummer twee komt zal ik zeker weer contact opnemen.

Selinde - Spanje, Oropesa
10/10

Heel nuttig en geruststellend

Geschreven op: 16-11-2022

Onze dochter (19 maanden) sliep heel wisselend. Ze werd regelmatig geplaagd door oorpijn; waardoor het soms lastig was om te bepalen hoe we moesten omgaan met slecht in slaap komen en/of slapen. Met de hulp van Maxime hebben we handvatten gekregen om onze dochter structuur en duidelijkheid te geven. Met wat kleine aanpassingen in onze aanpak slaapt ze nu standaard van 19-7 en overdag ook goed. We hebben veel meer rust en zekerheid in onze aanpak gekregen. Maxime was flexibel in het inzetten van het consult en luisterde goed naar onze situatie om daar advies op af te stemmen.

Els - Hilversum
10/10

Zo fijn, we slapen weer!

Geschreven op: 16-11-2022

Onze dochter van twee bleef maar spoken elke nacht. We dachten steeds; dit gaat vast vanzelf wel weer over. Geduld. Een paar weken terug waren we er zo klaar mee en vooral ook zo kapot dat we de hulp van Fenna ingeschakeld hebben. Er volgden nog drie nachten waarin ze niet zo goed sliep en wij even vol moesten houden. Maar inmiddels slapen we weer, zo fijn! Ook onze dochter is veel minder moe. Achteraf hadden we veel eerder hulp moeten vragen!

Marloes - Roswinkel
10/10

Wederom zo dankbaar!

Geschreven op: 15-11-2022

Hoe laat je een peuter van 2,5 weer slapen? Wij kwamen er echt niet meer uit. Na weken weinig tot geen slaap kwam daar de hulp van Marleen. En net als bij onze jongste zoon was het probleem gelukkig binnen 2 weken bijna helemaal opgelost. Wat fijn dat jullie ons wederom konden helpen en kan ons gezin weer tot rust komen! Nogmaals dank je wel Marleen!

Josja - Alem
10/10

Duidelijke begeleiding met stappenplan

Geschreven op: 15-11-2022

Wij hadden problemen onze zoon in een goed eet- en slaapritme te krijgen, daarbij heeft Fenna heel goed kunnen helpen en hebben we de stap-voor-stap begeleiding gekregen die we zochten.

Marloes - Amsterdam
9/10

Uitgebreide duidelijke uitleg en hele fijne tips!

Geschreven op: 14-11-2022

Een fijn gesprek gehad met Frouke, zij luisterde naar ons en heeft een plan voor ons gemaakt. Met een uitgebreide samenvatting op de mail zijn wij aan de slag gegaan. Door wat kleine aanpassing overdag en snachts sliep onze Josh op de derde nacht door. Wij zijn nu twee weken verder en het slapen gaat zo veel beter! Bedankt Frouke voor je adviezen en fijne tips!!

Loys - Santpoort-Noord
9/10

Vroeg wakker worden snel opgelost

Geschreven op: 14-11-2022

Ik was in eerste instantie wat sceptisch over het consult, omdat we alle slaaptips al toepasten voor mijn gevoel. Ons zoontje bleef echter vroeg wakker worden sochtends, dus na de zoveelste vroege ochtend toch een consult geboekt. Sam had onze intake goed gelezen en luisterde naar ons verhaal. Met een paar kleine tweaks in het ritme voor ons zoontje werd hij na 2 weken weer tussen 6.30-7.00 wakker en hebben we zelfs de wintertijd vlekkeloos overleefd. Dankjewel!

Fleur - Den Haag
10/10

Goede ondersteuning als je het even niet meer weet zelf

Geschreven op: 14-11-2022

Super fijne samenwerking om de slaap van je kind en jezelf te verbeteren. Goede handvaten om toe te passen om te zorgen dat mijn dochter beter ging slapen. Ook veel aan gehad voor de overstap van 2 naar 1 dutje wat voor veel rommelige nachten eerst zorgde. Hier ben ik goed bij geholpen!

Marcella - Amsterdam
10/10

Fijn consult, snel resultaat

Geschreven op: 14-11-2022

Na 6.5 maand gebroken nachten waarbij we de afgelopen maanden ieder uur naast het bedje van onze dochter stonden om de speen weer opnieuw in te doen hebben we een telefonisch consult geboekt. Deze kon de dag erna al plaatsvinden. We kregen een uitgebreid gesprek met tips die makkelijk toe te passen zijn. Gekozen om het speentje weg te halen en de waiting approach techniek toegepast. Dit was de eerste paar dagen pittig en doorzetten, maar uiteindelijk bracht het veel resultaat. Nu bijna 2 weken verder hebben we onze nachtrust terug en ook overdag gaat het slapen veel beter en langer. Dit waren overdag voorheen korte slaapjes. We zijn nog niet helemaal waar we zouden willen maar met de juiste adviezen en de methode hebben we er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Ook is het heel fijn dat Kirsten nog via de mail te benaderen is voor vragen en krijgen we erg snel een reactie terug.

Emmy - Ravenstein
10/10

Super fijn geholpen!

Geschreven op: 14-11-2022

We zijn super goed geholpen door Marleen. Vriendelijke dame en luisterde goed naar onze problemen. Na 1 nacht sliep ons zoontje gelijk door! Bedankt!!

Floor - Helmond
10/10

Veel kennis & tips: dochter slaapt door!

Geschreven op: 14-11-2022

Prettig gesprek, waarin veel werd uitgevraagd en geluisterd. De tips hebben direct geholpen en sinds dat moment slaapt onze dochter weer de gehele nacht door. Kan je zeker aanbevelen om een slaapconsult af te nemen; zeker je geld waard.

A. - Zwolle
10/10

Heel fijn contact en zeer bruikbaar en effectief advies!

Geschreven op: 14-11-2022

Wij zijn na het consult meteen aan de slag gegaan met de tips. Wij merkten na 1,5 dag al verschil in slapen en nu slaapt onze kleine man van 3 maanden van 23:00 tot 07:00! Ook de tip om cold turkey te stoppen met de speen heeft voor ons zeer goed uitgepakt, na 2 dagen was hij zijn speen totaal vergeten. Hierdoor hoeven wij ons bed niet meer uit om zijn speen te geven en wij merken dat hij veel beter slaapt zonder speen. Ook is de slaapgids die wij hebben gekregen erg fijn en bruikbaar, de routines zijn erg goed afgestemd op de verschillende leeftijden. Marleen is erg fijn in het contact en reageert snel op mail.

Kelly - Den Haag
10/10

Fijne leidraad!

Geschreven op: 12-11-2022

Als eerste keer moeder is een slaapgids een erg fijne leidddraad!

Laura - Amsterdam
10/10

Duidelijke structuur

Geschreven op: 10-11-2022

Sam was heel vriendelijk en heel geduldig. Voor de slaapconsult keken wij enkel naar de wakkere tijden en niet naar de regelmaat van de dutjes. Het was dus vaak chaos en de dagplanning was steeds een soep, door geen overzicht. Na de slaapconsult hebben wij een duidelijk structuur gekregen met heel veel tips over hoe wij het moesten aanpakken. Nu plannen wij ons dag rond de dutjes en is iedereen gelukkig. Ook het opvolg gesprek na enkele weken is zeer interessant. Zo heeft Sam nog extra tips kunnen geven. Slaapconsult heeft ons zoontje geholpen om te leren slapen en ons een betere nachtrust bezorgt. Zeker een aanrader !

Maria - Zoersel
10/10

Geweldig geholpen en eindelijk: ze slaapt!

Geschreven op: 10-11-2022

Na de zoveelste gebroken nacht hebben we eindelijk voor die zelfde avond een slaap consult geboekt. Van tevoren bereid je het consult voor met een vragenlijst die je tijdens het consult doorneemt. Alles werd systematisch langs gegaan om te kijken waarom onze 13 maand oude baby nog steeds rond 22 en 03 uur een voeding wilde of huilend wakker werd. Verschillende opties werden besproken en we konden gelijk die avond aan de slag. We hadden voor de waiting methode gekozen en na 3 nachten was het klaar: ze slaapt van 19 tot 7. We snappen nu beter wat we doen en hebben eindelijk onze nachtrust terug. 1x per 1-2 weken huilt ze soms nog snachts, maar we weten wat we moeten doen. Heel lang hadden we gedacht dat het er allemaal bij hoorde en dat we gewoon moesten accepteren dat onze nachtrust verstoord zou zijn. We zijn enorm blij met het resultaat en kunnen de begeleiding van slaaptips voor babys enorm aanraden! Dank je wel Kirsten!

Pauline Koops-de Jong - Haarlem
10/10

Professionele coaching met een uitstekend resultaat

Geschreven op: 09-11-2022

Onze baby was 10,5 maand (inmiddels bijna 1 jaar) toen we eindelijk besloten om hulp in te schakelen voor het slapen. Na de 2e dag merkten we al een duidelijk verschil. Het was pittig en het heeft wellicht even geduurd voordat onze baby nu zowel de nachten als ook overdag goed slaapt, maar wat zijn wij ontzettend blij met het resultaat! Fenna heeft ons op een professionele manier begeleid en je kon merken dat ze erg mee leefde met onze situatie. We waren namelijk echt helemaal op en wisten ons geen raad meer. Doordat onze baby nu voldoende slaap krijgt is hij weer heel relaxed, zoals hij al was voordat het slecht ging met het slapen. We zijn zo blij dat hij lekker slaapt en dat wij door de goede nachten ook ons energie weer terug hebben. Daardoor kunnen wij weer optimaal genieten van onze kleine!

Chandni - Almere
10/10

Uitgelichte slaaptips

Help, ik heb een slaaptekort door baby

Help, ik heb een slaaptekort door baby

De eerste weken en maanden met je baby kunnen ontzettend pittig zijn en veel ouders slapen minder of anders dan voordat ze kinderen kregen. Dat hoort er een beetje bij. Maar wat als je structureel niet of te weinig slaapt en een chronisch slaaptekort hebt? Is een slaaptekort door baby normaal? ‘Het hoort er nou eenmaal bij’ is een veelvoorkomende reactie als je als ouder vertelt dat je wel erg weinig slaapt. Net zoveel slapen als voordat je kinderen kreeg, is voor bijna iedere ouder verleden tijd. Nachtvoedingen, vieze luiers, zieke baby’s, kinderen die niet willen slapen: het is slechts een kleine greep uit de lange lijst van redenen waardoor je nachtrust wordt onderbroken. Maar hoewel een beetje slaaptekort met een baby heel normaal is, is structureel niet of amper slapen dat niet. Een chronisch slaaptekort en continu uitgeput zijn door je baby hoeft niet normaal te zijn. Maar wat kan je doen als je een chronisch slaaptekort hebt met een baby? Wat doen bij slaapgebrek door baby? Als je kind weinig of niet goed slaapt, heeft dit ook gevolgen voor je eigen slaap en humeur. Maar hoe kom je van dat uitgeputte gevoel af? Je kunt je eigen nachtrust

Slaaptips
Het 4’s Ritueel

Het 4’s Ritueel

Als je op zoek bent naar een liefdevolle en geliefde manier om je baby al vanaf jonge leeftijd zelf in slaap te leren vallen, dan is het 4S ritueel een populaire methode om te proberen. Maar wat is het 4S ritueel precies en hoe werkt deze methode? Lees het in dit artikel en/of bekijk onze video hieronder over het 4’s ritueel. Wat is het 4S ritueel? Het 4S ritueel is een bekende methode in de wereld van de babyslaap. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat je er direct na de geboorte mee kunt beginnen en je baby op een vriendelijke manier leert om zelfstandig in slaap te vallen.  De 4S slaapmethode dankt zijn naam aan de vier verschillende stappen die worden doorlopen: setting the stage, swaddling, sitting en sush-pat. Het gaat dus om de Engelse namen van het ritueel. In het Nederlands zijn de stappen als volgt: slaapomgeving klaarmaken, inbakeren, zitten, sh-en en kloppen.  Hoe werkt het 4S ritueel? Wil je je baby met behulp van het 4S ritueel zelfstandig in slaap leren vallen? Het 4S ritueel bestaat uit 4 stappen die je voor ieder slaapje doorloopt. De eerste drie stappen doorloop je altijd, de vierde stap is

Slaaptips0-16 weken,
Baby inbakeren

Baby inbakeren

Sommige baby’s slapen beter wanneer ze worden ingebakerd. Maar wat is inbakeren precies en waarom slapen ingebakerde baby’s soms beter? We leggen alles uit over inbakeren en voorzien je van tips in dit artikel. Wat is inbakeren? Inbakeren is het strak inwikkelen van je baby en dit gebeurt vooral bij baby’s die onrustig zijn en moeite hebben met slapen. Een baby inbakeren is een eeuwenoude traditie, die werd toevertrouwd aan bekwame vrouwen, zoals vroedvrouwen of bakers. Inbakeren gebeurd ook veel in andere delen van de wereld. Tegenwoordig gebeurt het inbakeren nog steeds al stappen veel ouders ook over op zogeheten ‘inbakerslaapzakjes’. Ook het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid heeft verschillende richtlijnen geschreven over inbakeren. Houd jij van podcasts luisteren? Beluister dan onze podcast over inbakeren. We bespreken alles wat jij moet weten met Ria Blom, zij is de grondlegger van inbakeren in Nederland en heeft jarenlang als jeugdverpleegkundige gewerkt. Is inbakeren zielig voor je baby? Inbakeren is dus een oude methode die nog steeds gebruikt wordt. Sommige ouders hebben het idee dat inbakeren zielig en oncomfortabel is. Maar is dit het geval? Het antwoord is: nee, inbakeren is niet zielig of ongemakkelijk wanneer je het goed doet. In de baarmoeder kon

Slaaptips0-16 weken, 4-12 maanden,
Baby inbakeren: wanneer stoppen

Baby inbakeren: wanneer stoppen

Tot welke leeftijd mag je een baby inbakeren en hoe doe je dat? Iedere baby en situatie is anders. Wat werkt voor de ene baby, werkt misschien niet voor een ander. Toch zijn er wel wat richtlijnen om te volgen wanneer je gaat (stoppen met) inbakeren. Vanaf wanneer baby niet meer inbakeren? Vanaf wanneer moet je stoppen met inbakeren? Gemiddeld stop je met inbakeren rond de 4 tot 6 maanden, als een baby signalen geeft van omrollen. Dit kan eerder of later zijn, afhankelijk van wanneer je baby begint met rollen. Zodra je baby start met (pogingen tot) omrollen, wil je dat de handen en armen vrij zijn. Op deze manier kan je baby zijn eigen positie bepalen en zijn hoofd of lichaam goed leggen.  Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid geeft aan dat het inbakeren bij 6 maanden moet zijn afgebouwd. Start je baby met omrollen? Dit is hét moment om te stoppen met inbakeren. Zodra je baby gaat rollen, wil je dat de handjes vrij zijn. Zo kan je baby zijn hoofd en lichaam goed leggen met behulp van zijn armen. Vanaf dit moment is het veilig om je baby op zijn buik te laten slapen wanneer hij daar zelf voor

Baby inbakeren

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

19 hours ago
5 days ago
1 week ago
2 weeks ago
2 weeks ago
3 weeks ago
Volg ons: Instagram

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
© 2022 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671