9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids

De afgelopen jaren hebben wij al duizenden ouders geholpen aan meer (nacht)rust. Een greep uit de duizenden reviews van ouders.

Ervaringen van andere ouders

Een aantal van onze reviews

Heel fijn en snel geholpen met duidelijke adviezen

Geschreven op: 22-09-2023

Onze dochter van 1,5 jaar sliep ineens erg slecht en ik wilde hier graag advies op. Vooral omdat ik het fijn vind om met een concreet plan aan de slag te gaan. Het consult was erg prettig en er werd goed geluisterd naar het probleem, maar ook de manier waarop ik het graag wilde oplossen. Per email hebben we een samenvatting van het gesprek ontvangen. Gelukkig ging onze dochter met een paar aanpassingen weer terug naar haar goede slaapritme. Mocht het weer minder gaan, weten we in ieder geval hoe we hier weer mee aan de slag kunnen.

Kirsten - Vianen
10/10

We slapen allemaal weer heerlijk!

Geschreven op: 22-09-2023

Als uit het niets kwam onze zoon meerdere keren per nacht. Na het een aantal weken aangekeken te hebben, maar geen verbetering te merken (wel als ouders steeds minder energie meer hebben) besloten om een slaapconsult aan te vragen. Omdat onze zoon nog niet zelfstandig in slaap kon vallen, lukte het hem niet om de slaapcyclussen aan elkaar te 'plakken'. Kirsten dacht met ons mee en heeft ons hele goede adviezen gegeven om hem te leren zelfstandig in slaap te vallen. We dachten hier minimaal een week voor nodig te hebben, maar op de 1e avond zagen we al forse verbetering en binnen 3 dagen lukte het bij elk slaapje en dutje. Wat heerlijk om weer een uitgeruste baby te hebben en zelf ook weer uitgerust te zijn!

A - Geldermalsen
10/10

Geweldig!

Geschreven op: 21-09-2023

Mijn dochter van 1 sliep al een tijdje slecht, snachts wakker worden en niet meer willen slapen om vervolgens al heel vroeg de dag te willen beginnen. Fenna heeft mij super goed geholpen met het veranderen van haar ritme en het plannen van dutjes! Mijn dochter slaapt nu vrijwel elke nacht door en begint haar dag rond 07:00-07:30! Voor mij is het echt een super fijne maar ook leerzame ervaring geweest waardoor ik nu minder moeite heb met het inplannen van mijn dochter haar dutjes. Tevens verliep het contact super snel en kon ik al snel terecht voor een slaapconsult. Al met al raad ik de diensten van slaaptipsvoorbabys zeker aan!

Alysha - Almelo
10/10

Twijfel niet langer! Boek die consult

Geschreven op: 21-09-2023

Al 10 maanden op en af, en elke maand met zijn eigen nieuwe ontwikkelingen en daarbij behorende slaapregressie, slaapontwikkelingen zei ik bijna elke nacht, ik ga morgen een slaapconsult boeken en steeds weer dachten we ach het zal wel bij de regressie horen. Het gaat wel over. Ik heb het boek gelezen, we passen het toe, wat kan ons nu nog verteld worden wat we niet al gelezen hebben? En na de zoveelste slaapeloze nacht was de maat vol. Het brak ons op, kort lontje naar onze andere dochter (4 jaar) kort lontje naar elkaar. Slecht slapen is gewoon echt funest. En zo onnodig! Weten we nu! Want het consult met Fenna heeft ons gigantisch geholpen. Een op maat advies maakt echt het verschil! Na een paar dagen al verschil en na een week doorslapen! Echt geweldig. Twijfel niet langer!

Suzanne - Utrecht
9/10

Heel fijn geholpen!

Geschreven op: 20-09-2023

We zijn onwijs fijn geholpen door Fenna. Ze gaf ons vertrouwen en een duwtje in de goede richting. Na 1 nacht doorbijten sliep onze zoon van 15 weken ineens van 19.00 tot 03.00 en van 03.15 tot 06.45. Duidelijk advies, duidelijk antwoord op de 100 vragen die ik had en ondanks reflux, krampjes en ‘ik wil mijn kind niet laten huilen’ toch goed resultaat. Heel blij dat we dit hebben gedaan.

Mariska - Zwolle
10/10

Goed advies en praktisch toepasbaar

Geschreven op: 20-09-2023

We zijn goed geholpen door Kirsten. We konden haar alle vragen stellen en ze gaf ons heldere tips en adviezen. De combinatie van routine overdag en de waiting approach in de avond heeft onze nachtrust aanzienlijk verbeterd!

Laura - Groningen
9/10

Een hele opluchting

Geschreven op: 20-09-2023

Tess heeft ons fantastisch geholpen met onze dochter die elke ochtend om 5u wakker werd. Waardoor we de hele dag achter de feiten aan liepen en in een vicieuze cirkel bleven en dat brak ons op. Door het advies van Tess op te volgen hebben we eindelijk een fijn ritme voor onze dochter en ook voor ons! De eerste 2 dagen waren even pittig en was doorzetten maar met resultaat! Onze dochter sliep door tot 6.30/7.00u. Ik zou het iedereen aanraden om contact op te nemen met een slaapcoach. Het kan je alleen maar wat opleveren.

Nienke - Zuidhorn
10/10

Top!

Geschreven op: 19-09-2023

We zijn heel fijn geholpen door Fenna! Door de uitgebreide intake vooraf, konden we tijdens het gesprek meteen de tips en adviezen doornemen. Onze dochter ging in de avond slecht slapen en we waren veel tijd kwijt met haar op bed leggen. Fenna heeft ons tips gegeven waar we meteen mee aan de slag konden gaan. De eerste avond kostte het even wat tijd, maar vanaf dat moment slaapt onze dochter meteen in de avond. Hadden we dit maar veel eerder gedaan. Zeker een aanrader! Dankjewel Fenna!

M - Rossum
10/10

Fijne concrete tips

Geschreven op: 18-09-2023

Met de tips van Marleen hadden we hou vast om het slaappatroon van onze zoon te doorbreken. Het gaf vooral zekerheid en we zijn heel blij dat we het hebben gedaan!

Marije - Hilversum
10/10

Eén consult kan echt het verschil al maken

Geschreven op: 18-09-2023

Door een verkoudheid en de 14 maanden slaapregressie, kwamen we opeens in een patroon van moeilijk slapen met ons zoontje. Dat gaf onrust voor hem en voor ons. We wilden wat praktische handvatten hoe we hier het beste mee om konden gaan - en die kregen we! Sam gaf ons direct toepastbare tips, goed onderbouwd advies en legde verschillende mogelijkheden uit. Nuchter én liefdevol! Wij als ouders konden zo goed geïnformeerd de keuzes maken die bij ons gezin en ons kind pasten. Al binnen een paar dagen is de rust wedergekeerd voor ons allemaal. Nooit verwacht dat één consult op afstand al zoveel verschil kon maken. We zijn erg blij dat we niet te lang hebben gewacht met het inschakelen van wat hulp, echt een aanrader juist ook als je nog helemaal niet zo lang slaapproblemen ervaart.

Eva - Utrecht
10/10

Super geholpen met tips en ruimte voor nazorg

Geschreven op: 18-09-2023

We zijn heel goed geholpen door Tess. Met een paar goede tips zijn we geholpen om onze 3 jarige dochter weer zelf in slaap te laten vallen zonder dat ze mij claimt en vast houdt of vaak roept. Ook de nazorg is erg fijn met mogelijkheid om nog een aantal keer te mailen waar we ook gebruik van hebben gemaakt.

Shireen - Amsterdam
10/10

Heel fijn consult!

Geschreven op: 17-09-2023

Aantal weken terug een slaapconsult met Berdien gehad voor onze 14 maanden oude dochter. Sinds de slaapregressie rond 1 jaar kon zij niet meer zelfstandig in slaap vallen, met als gevolg dat ze snachts vaak wakker werd (en gewiegd moest worden) en ze sochtends vroeg wakker werd. Na de tips en methode vanuit het slaap consult sliep zij direct na de eerste avond al zelf door tot 7u sochtends en dat is momenteel nog steeds zo! Heel erg blij mee en geeft ons veel rust (en meer slaap).

Nena - Groningen
10/10

Prima gids

Geschreven op: 16-09-2023

Ik kocht de newborn gids. Veel dingen wist ik al wel, maar het is toch fijn na te lezen en op 1 locatie te hebben. Deze gids hanteert iets langere wakkertijden dan andere alaapcoachea aanraden bij newborns, dat is fijn want dat past idd beter bij m’n zoon.

Petra - Rijswijk
6/10

Fijn geholpen om onze dochter zelfstandig dutjes te laten doen.

Geschreven op: 14-09-2023

Het lukte ons niet om onze dochter van 11 weken zelfstandig te laten slapen overdags. We wiegde haar in slaap en hielden haar dan ook vast. Als we haar weg legde werd ze vaak direct wakker. Dit kostte veel energie. Uiteindelijk lukte het ons haar slapend weg te leggen, maar de laatste stap maken naar zelfstandig inslapen vonden we lastig en daarvoor hebben we Berdien ingeschakeld. Zij heeft ons het laatste zetje gegeven om ons te helpen onze dochter zelfstandig te laten slapen. Met de 4s methode zijn we aan de slag gegaan. Na 3 dagen proberen en wat aanpassingen sliep onze dochter van de een op andere dag ineens zelfstandig. Een enorme vooruitgang. We hebben allemaal onze rust wat meer terug gekregen hierdoor. Het was fijn om door Berdien begeleid te worden in het proces. Mijn tip aan andere ouders: blijf geen maanden door tobben met slaapproblemen en zoek hulp als slapen lastig is voor je kindje. Met 1 consult kun je al geholpen zijn.

Katelijne - Amsterdam
9/10

Fijn dat iemand op detailniveau mee kijkt!

Geschreven op: 12-09-2023

Fijne tips waar ik iets mee kon!

Esther - Amsterdam
10/10

Blij dat we voor een consult van Jessica hebben gekozen!

Geschreven op: 12-09-2023

Na zo'n 4 maanden goed geslapen te hebben, begon ons zoontje vaak wakker te worden 's nachts. Na weken van nachten met weinig slaap, hebben we besloten om in gesprek te gaan met Jessica van Slaaptipsvoorbabys.nl. We kregen praktische tips die we direct hebben toegepast. Na slechts 4 dagen sliep ons zoontje weer goed door en daar zijn we ontzettend blij mee. Alle complimenten voor Jessica, die goed luistert en de situatie kan inschatten. Nogmaals hartelijk dank!

Lara - Amersfoort
10/10

Een verademing

Geschreven op: 11-09-2023

Na wekenlang iedere nacht een 10 tal keer te moeten opstaan voor mijn zoontje ( dat toen 16 maand was ) om hem terug in slaap te krijgen, toch het besluit genomen om een slaapcoach te contacteren. Fenna luisterde heel aandachtig naar mijn verhaal en gaf concrete tips om direct mee aan de slag te gaan. Na 2 nachten hadden we al resultaat. Nu zijn we 2 weken verder en hoef ik niet meer uit bed te komen. Soms laat hij zich eens horen maar na enkele seconden slaapt hij terug verder. Had ik maar vroeger contact opgenomen! Ik kan het jullie alleen maar aanraden! ❤️

Katia - Wichelen
10/10

Elke euro waard voor meer slaap en regelmaat.

Geschreven op: 10-09-2023

Bedankt Jessica, We konden tijdens het consult direct de methode toepassen die ons werd geadviseerd en na 2 dagen sliep onze zoon door en kon zichzelf ook in slaap krijgen zonder onze hulp. Thanks!

Shanty - IJsselstein
10/10

Veel gehad aan de schema’s

Geschreven op: 10-09-2023

Sinds de schema’s meer duidelijkheid en structuur

Marri de Kort - Eindhoven
9/10

Hele fijne en haalbare tips en advies!

Geschreven op: 09-09-2023

Eerst hebben de voorbeeldroutines gekocht, want ons zoontje van 9mnd werd ineens erg vroeg wakker en werd steeds vroeger... toen ook de masterclass vroege vogels gevolgd! Wat een informatie! Eigenlijk allemaal heel logisch maar die jezelf gewoon niet weet. Direct verschillende dingen toegepast. Het was even doorbijten maar zagen na 3 dagen al effect! Inmiddels een kind om 06.00 wakker ipv 04.00 uur. En we gaan proberen tot 06.45-07.00 uur. Want dat is toch wel een nog fijnere tijd dan 06.00. En de masterclass zijn ook betaalbaar! Hartelijk dank!

Joanne - ......
10/10

Wauw!

Geschreven op: 08-09-2023

Mijn zoontje van 5 maanden werd al weken enorm vaak wakker in de nacht. We waren kapot en hadden besloten om een consult te boeken. Na een fijn telefoongesprek met Fenna en uitgebreid advies sliep onze kleine man binnen een paar nachten weer door! Echt een aanrader als je slaapproblemen met je kindje ervaart!

Deborah - Ilpendam
10/10

Nooit gedacht dat het zo goed en sbel zou helpen

Geschreven op: 08-09-2023

Snel een online slaapconsult kunnen plannen. Goed de situatie doorgenomen met coach Richelle. Daarna aan de slag gegaan en binnen een paar dagen was het echt al een wereld van verschik. Heel blij dit gedaan te hebben en zelf ook meer rust in de nacht te krijgen.

Thom - Maastricht
10/10

Dit hadden wij eerder moeten doen!

Geschreven op: 07-09-2023

Wij hebben gekozen voor een traject van twee weken. Jessica heeft ons hierin goed begeleid en ons vertrouwen gegeven in het plan van aanpak. Onze zoon kon niet zelfstandig in slaap vallen, na 3 dagen zagen we al snel verbetering.

Karlijn - Zwolle
8/10

Ideaal!

Geschreven op: 07-09-2023

Wij kampten al een paar maanden met het probleem dat onze zoon steeds vanaf 5:00 alleen bij ons in bed met een fles verder kon slapen. Na een consult bij Tess en met een paar kleine aanpassing in het dagschema en starten met de waiting approach methode slaapt onze zoon nu weer elke nacht door.

Michele - Amsterdam
10/10

Alleen maar gehoopt maar nooit verwacht dat we zo snel structureel weer onze nachtrust terug kregen!

Geschreven op: 06-09-2023

We begonnen het coachingtraject doodmoe maar met hoop. We hoopten dat we na twee weken mogelijk langer dan vijf uur zouden kunnen slapen. Op dag drie sliep onze zoon van acht maanden al door! Sindsdien slaapt hij ongeveer van zeven tot zes en merken wij dat wij weer meer uitgerust en fitter zijn. Jessica heeft ons intensief begeleid tijdens het slaaptraject. Ze reageerde altijd heel snel op onze vragen en we vonden haar een heel prettig, flexibel en fijn persoon. Ze heeft ontzettend veel goede tips gegeven. Wij raden het iedereen die ten einde raad is aan om een traject te volgen, temeer omdat het zo fijn is dat iemand precies zegt wat je moet doen en je niet zelf continu moet nagaan wat je nog kan doen en je ook niet in discussie gaat met je partner. Wij gaan met volle moed deze tips toepassen bij onze twee kindjes en wij gaan ons zeker weer bij Jessica melden als we over een tijdje hulp nodig hebben bij ons derde kindje dat op komst is! Dankjewel Jessica!

Charlotte Ooms - Nijmegen
10/10

Ik voel me gehoord

Geschreven op: 06-09-2023

Slapen van onze dochter ging wisselend. Eerst last van hazenslaapjes en daarna was het zelfstandig in slaap vallen een dingetje. Fenna heeft mee gedacht en haar tips hebben zeker geholpen. Het gaat nog niet perfect en we zijn soms nog steeds zoekende. Het fijne is dat ik nog steeds per mail terecht kan met mijn vragen en er wordt meegedacht.

Mirelle - Maassluis
8/10

Slaap kindje slaap!

Geschreven op: 06-09-2023

Het consult met Tess als heel prettig ervaren. Het slaapzakje van Love to dream na het consult direct aangeschaft. Het advies opgevolgd om eerst de oververmoeidheid weg te nemen en vooral goed te kijken naar de slaapsignalen; liever iets eerder slaap aanbieden dan te laat. De slaapjes vonden toen overdags eerst nog allemaal plaats in de draagzak, maar sinds 1,5 maand doet hij alle slaapjes in zijn eigen bedje. Na de hulp van een osteopaat, homeopaat en de tips van Tess, hebben we nu een heerlijk tevreden zoontje!

Rachelle - Breda
10/10

Ik slaap weer!

Geschreven op: 04-09-2023

Ik ben mega goed geholpen door slaap tips voor baby’s. Ons zoontje (1 jr) had meerdere keren in de nacht een fles nodig om weer terug in slaap te kunnen vallen. Nu met vertrouwen de waiting approach toegepast op aanraden van de slaapcoach en na 1 nacht sliep hij al door! Ook nog tips gekregen voor als we een keertje op pad zijn, hoe we dan het ritme iets kunnen aanpassen. Kortom, ik ben echt geholpen!

Lisa - Schiedam
10/10

Heel erg fijn geholpen

Geschreven op: 02-09-2023

Vanaf de eerste weken volgden we de voorbeeld routines als leidraad. Dit heeft ons veel houvast gegeven. Toch was ons zoontje met 7 maanden nog vaak wakker ‘s nachts. Na lang twijfelen of het echt iets zou opleveren toch de stap gemaakt voor een slaapconsult. We zijn super goed geholpen. Er wordt de tijd genomen om de situatie te bespreken. We mochten aan de slag met slaaptraining en aanpassingen overdag. We hadden ons voorbereid op 5/6 nachten trainen. Uiteindelijk hebben we er maar 2 nodig gehad. Heel fijn om deze methode ook weer terug te kunnen pakken als we merken dat hij weer wat vaker wakker wordt.

Kim - Nijmegen
10/10

Fijn en adequaat contact met concrete terugkoppeling. Aanrader!

Geschreven op: 01-09-2023

We hebben veel gehad aan het advies van Fenna. Ik kan het echt aanraden. Er volgen concrete tips, en dat is fijn om als houvast te hebben als je zelf onzeker bent geworden. Die duidelijkheid is ook fijn voor ons kindje! Fenna heeft uitgebreide en snelle terugkoppelingen. Elke euro meer dan waard!

Maaike - Amsterdam
10/10

ik heb mijn nachtrust terug!

Geschreven op: 31-08-2023

Ik heb een 7 maanden oud dochter. Ze was elke nacht 2 tot 3x wakker. Mijn vriend en ik hebben een afspraak voor een consult gemaakt. Dezelfde nacht van ons gesprek zijn we begonnen met de nachtvoeding af te bouwen en de dag daarna met de nieuwe routine en de waiting approach. De nacht daarna heeft ze meteen van 19 tot 6 uur geslapen. In het weekend erna is ze ziek geweest waardoor ze veel wakker is geweest, maar toen ze beter was, sliep ze weer door. In de opvang slaapt ze ook beter. En ze eet en drinkt ook veel meer. 3 weken na ons gesprek en het gaat nog heel goed. We willen Tess bedanken voor alle goede adviezen. Ik wil ze nog extra bedanken omdat ik mijn nachtrust en mijn energie terug heb. Liefs, Familie Willems

Veronica - Limburg
10/10

Super blij met het slaaptraject!

Geschreven op: 30-08-2023

Ons dochtertje heeft in korte tijd geleerd om overdag zelfstandig in slaap te vallen en slaapjes te koppelen. Niet een keer, maar dag na dag. Het traject heeft ons vertrouwen, rust en regelmaat gegeven. Fenna heeft goed naar ons geluisterd en beantwoordde al onze vragen. Dat deed ze ook gewoon even tussendoor op de whatsapp, op de momenten dat we het even nodig hadden zodat we direct ermee verder konden. En binnen 3 maanden na afloop kunnen we nog weer afspreken om te bespreken hoe het dan gaat. We zijn dankbaar voor de prettige manier waarop we in een intensieve periode op maat hulp kregen.

Aly - Deventer
10/10

Fijne tips!

Geschreven op: 30-08-2023

Ontzettend blij met het slaapconsult bij Marleen. Ze luisterde heel goed naar onze vragen en twijfels, en gaf ons vervolgens een heel aantal praktische tips waar we echt mee aan de slag konden. Ze dacht hierbij goed mee over onze specifieke situatie, en wat wel/niet bij ons paste. We zijn er nog niet helemaal, maar het slapen gaat al stukken beter, en we hebben er vertrouwen in dat het de komende weken verder zal verbeteren met de tips die we nog achter de hand hebben. Fijn aan Marleen is ook dat ze zo laagdrempelig bereikbaar was. We hebben er heel veel aan gehad. Bij twijfel: doen!

Féline - Meerssen
10/10

Helaas was het niet dé oplossing

Geschreven op: 30-08-2023

Na zo ongeveer alle andere opties geprobeerd te hebben, hakten we de knoop door voor een slaapconsult. Het contact was prima en vol goede moed begonnen we aan de training. Het duurde lang en het was steeds een beetje tweaken. Elke keer als we iets van winst hadden geboekt, ging het vervolgens weer slechter. We hebben wat handvaten en soms helpt dat ons wat, maar helaas zit onze zoon van 15 mnd nog altijd regelmatig midden in de nacht rechtop in bed 2 uur lang en wordt hij steevast voor 6 uur huilend wakker.

Laura - Oisterwijk
4/10

Dankbaar!!

Geschreven op: 30-08-2023

Zo dankbaar voor de hulp van Fenna bij het (weer) laten doorslapen van ons zoontje! Ze heeft een vergrootglas gelegd op het dagschema van onze zoon en de verkeerde onderdelen die daarin zitten aangepakt. Ze reageerde supersnel op onze vragen en was altijd heel behulpzaam en meedenkend!

José - Zundert
10/10

Lekker slapen,vrolijk kind vrolijke ouders!

Geschreven op: 29-08-2023

Bij de oudste een consult gehad en super geholpen. Had meteen resultaat!! Bij de 2e de routines gevolgd en het werkt echt. We slapen allemaal heerlijk. Iedere euro waard om een consult te boeken of gids aan te schaffen. Ik heb ook al eens een masterclass gevolgd wat super verhelderend is. Ook via sociale media fijn om tips te volgen en je kan er altijd terecht met vragen.

Marjan Blankers - Hilvarenbeek
10/10

Wij slapen s nachts weer!!

Geschreven op: 27-08-2023

Na 6 maanden lang gebroken nachten te hebben gehad, besloten wij om een slaapconsult aan te vragen en dat was echt de beste investering, die ik elke ouder zou aanraden. Na 3 dagen “trainen” sliep onze dochter weer door!

Marit - Utrechtse heuvelrug
10/10

Precies de handvatten die we nodig hadden!

Geschreven op: 27-08-2023

Sam heeft ons super fijn geholpen. Zij gaf precies de tips en handvatten die we nodig hadden.

Margreet Hetebrij - HILLEGOM
10/10

Onze ervaring met slaaptipsvoorbabys was ongelooflijk.

Geschreven op: 26-08-2023

Na 9 maanden niet tot nauwelijks slapen waren wij het helemaal zat, alles geprobeerd maar ons zoontje wilde niet door en alleen slapen. Wij hebben op een woensdag avond een heel fijn video gesprek gehad met Marleen. Zij heeft ons zo goed en lief geholpen met een erg strak schema op te stellen voor ons zoontje. Ze heeft ons zelfs tips gegeven om zijn voeding daar wat op aan te passen en de mail die zij na ons gesprek stuurde hete: 'hij gaat doorslapen'. Dat vonden wij natuurlijk ongeloofwaardig, maar we zijn donderdag ochtend gestart met Marleen haar schema. In de avond na het slaapritueeltje, zaten wij klaar beneden op de bank met uitgeprinte versie van het schema, stopwatch en wat te drinken voor onszelf om de avond vol te houden, en sinds die avond slaapt onze zoon door. Wij dachten natuurkijk, dit is een gelukstreffer, maar na 1,5 week doorslapen kunnen wij niet anders dan heel erg blij zijn met de tips van Marleen. Heel erg bedankt wij zullen dit iedereen aanraden. Groetjes Kirsten, Gordon & ons doorslapende nachtuiltje

Kirsten - Leiderdorp
10/10

Fijne houvast en lijkt al wat te werken!

Geschreven op: 25-08-2023

De slaapgids met voorbeeldroutines is beknopt en duidelijk. Ik ben er nu bijna een week mee aan de slag met mijn zoontje en het lijkt al wel wat te werken. Hij sliep namelijk bijna niet overdag en de dutjes die hij deed waren hazenslaapjes. Nu merk ik de slaap signalen als het bijna bedtijd is veel beter op, omdat dit overzicht mij een houvast geeft.

Linda - Breda
9/10

Beste cadeau dat we onszelf hebben gegeven

Geschreven op: 25-08-2023

We zijn erg blij met het advies dat Fenna ons gegeven heeft. Ons zoontje werd met 7 maanden nog steeds 4 a 5 keer wakker in de nacht voor borstvoeding. Met de tips en slaaptraining konden we dat binnen twee nachten terugbrengen naar 1 of 2 voedingen. En ook daar gaan we nog mee aan de slag. We hadden al veel op internet opgezocht en ervaringsverhalen gelezen. Fenna hielp ons met duidelijke tips en een persoonlijk advies passend bij het slaapritme van ons zoontje. Het werkte voor ons heel goed dat iemand met kennis hierover met ons meekeek naar de mogelijkheden, omdat we zelf op teveel vlakken iets aan het proberen waren. En dit ook niet lang genoeg volhielden. Het werkte voor ons heel prettig dat Fenna een duidelijk plan had met goede handvatten, waarbij we wel ons eigen gevoel konden volgen.

Sanne Konijnendijk - Vlaardingen
10/10

Goede tips!

Geschreven op: 25-08-2023

Onze dochter is best een goede slaper, maar toch kregen we nog een paar goede tips om het nog beter te maken. Altijd handig om het te bespreken met iemand die er verstand van heeft! Zeer vriendelijk geholpen ook!

Sanne - Omgeving Haarlem
8/10

Deels tevreden

Geschreven op: 25-08-2023

Wij gebruikten al de slaapgids met dagschema's. Overdag werkte dit goed voor ons. Alleen werd ons zoontje in de nacht vaak wakker en elke ochtend om 5 uur. Dit waren ook de twee dingen waar wij hulp bij wilden. Na een consult zijn wij meteen begonnen. Cold Turkey de speen in de nacht weggenomen en met de gentle methode begonnen om hem zelfstandig in slaap te laten vallen. Na 3 avonden kon ons zoontje zelfstandig in slaapvallen zonder te huilen en sliep hij tot 5 uur. Wij waren erg blij met dit snelle resultaat. Helaas bleef hij vroeg wakker worden en soms zelf om 4.30. Na een week had ik contact opgenomen met onze slaapcoach en verteld dat we een succes hadden met het inslaap laten vallen en doorslapen, maar dat we nog steeds tegen het vroege wakker worden aanliepen. Onze slaapcoach gaf aan dat wij het tijd moesten geven. Maar na een week, nog steeds geen verbetering qua het vroege wakker worden. Dus nogmaals contact opgenomen met onze slaapcoach en helaas kregen wij verder geen tips wat wij konden doen. Doorgaan met wat wij deden, maar na 3 weken, nog steeds een early bird hier. Ik vind het erg jammer dat we hier verder geen handvatten voor gekregen hebben, aangezien ik in onze intake formulieren had aangegeven dat het vroege wakker worden wel echt een ding is wat lastig is en waar we graag verandering in willen zien. Ook omdat dit vroege wakker worden invloed heeft op de rest van zn dag. Daarom is mijn beoordeling matig omdat ik graag een optie b en/of c had gehad voor het vroege wakker worden. Vooral omdat ik nog 2 keer na het consult heb aangekaart dat het een probleem bleef.

Larissa - Woodbridge
5/10

Onwijs waardevol

Geschreven op: 25-08-2023

Zoveel aan gehad qua tips, en fijn om iemand te hebben waar je vragen aan kan stellen specifiek op slaap en voeding gericht. Dankzij de schema’s slaapt ons zoontje sinds 3,5 maand door!

Michelle - Zaanstad
10/10

Binnen een aantal weken van nauwelijks slapen naar wakker moeten maken na alle dutjes en slaapjes

Geschreven op: 24-08-2023

Onze dochter van 6 weken oud sliep overdag niet en 's avonds pas rond 11 uur als we haar in slaap lieten vallen op ons en vervolgens voorzichtig in haar wiegje legden. Bij het slaapconsult kregen we een fijne voorbeeld routine die bij haar leeftijd past en met haar meegroeit. Daarnaast kregen we de tip om haar een aantal weken tijdens de dutjes overdag in de draagzak te laten slapen. In korte tijd lukte het om onze dochter 's avonds vanaf 7 a 8 uur in bed te laten slapen. Vanaf dat ze 10 weken oud was viel ze 's avonds zelfstandig in slaap en sliep ze vanaf dat moment van 7 tot 7 met alleen een avondvoeding rond 10 uur. De dutjes overdag in bed gingen langzaam ook beter, maar na 20 a 30 of soms 45 minuten was ze wakker en niet meer in slaap te krijgen. Tijdens de 2e helft van het consult (toen onze dochter 13 weken oud was) kregen we nog een aantal laatste tips mee van Maxime, waaronder de pick-up put down methode. Na ongeveer 1 week leerde onze dochter om ook overdag zelfstandig in slaap te vallen. Ze slaapt nu zelfs zo goed dat we haar wakker moeten maken als het dutje voorbij is. We zijn dan ook super blij met de hulp van Maxime en de fijne voorbeeld routines uit de gids. Zeker een aanrader! Ook als je baby dus nog heel jong is!

Inge - Oosterhout
10/10

Goede tips

Geschreven op: 24-08-2023

Het was bij ons even zoeken welke methode het beste werkte voor onze baby van 6 maanden. De pick up put down methode leek ons goed omdat hij graag vast gehouden werd. Echter werd hij hier juist alleen maar onrustig van. De waiting approach werkte gelukkkg wel! Ook met wel/geen speen was even zoeken maar hij pakt m nu zelf en met de waiting approach is het toch fijn om iets te hebben om hem te kalmeren. Fenna heeft ons goed geholpen met tips en meedenken voor de beste methode voor onze jongen en ons. Ook fijn om het slaapschema nog door te nemen. Het gaf ons uiteindelijk houvast en structuur. Super! Aanrader!

Gea de Jong - Gorredijk
10/10

Na 1 nacht al effect!

Geschreven op: 22-08-2023

De begeleiding van Jessica hebben wij als heel fijn ervaren. Er werd goed geluisterd naar de problemen die wij ervaarden. De tips die Jessica ons gaf hadden meteen effect. Onze zoon slaapt nu heerlijk in zijn eigen bed en ook de hele nacht door. Er is geen strijd meer en we hebben onze avond & eigen bed weer terug. Als we dit hadden geweten hadden we veel eerder een consult aangevraagd! Bedankt Jessica voor je hulp!

Aïscha - Almere
10/10

wat een verademing

Geschreven op: 22-08-2023

Van te voren had ik nooit gedacht een slaaptraining te doen. Het consult met Marleen was erg prettig. Zorgen konden geuit worden, werden serieus genomen en er werd op een nuchtere, no-nonsense manier gekeken naar de situatie. Na het consult voelde ik me een stuk zekerder om de Waiting Approach uit te voeren. De eerste avond sliep ons dochtertje na 30 minuten, vanaf die nacht slaapt ze door en lukt het haar om zelf rustig te worden en in te slapen. Als we dit van te voren hadden geweten, had ik sneller hulp in geschakeld. Wat is het heerlijk om weer goed te slapen!!

Lisan - -
10/10

Fantastisch!

Geschreven op: 21-08-2023

Marleen heeft ons fantastisch geholpen. Na ruim 1,5 jaar slapeloze nachten door er meerdere keren per nacht uit te moeten voor flesjes en troosten, slaapt hij na de tips van Marleen door! De eerste nacht was ontzettend pittig maar na 2 nachten sliep hij al door. Achteraf gezien hadden wij dit veel eerder moeten doen, maar dat lees je in de andere reviews ook veelvuldig! Ik kan Marleen niet genoeg bedanken & mocht er weer een terugval komen, dan trekken wij veel eerder aan de bel!

Whitney - Assendelft
10/10

Super fijne tips!

Geschreven op: 20-08-2023

Heel fijn consult gehad van Sam. Ons zoontje van bijna 4 jaar slaapt eigenlijk al heel lang slecht en wordt vaak wakker snachts. Door haar fijne tips en goed plan van aanpak zijn we al een stuk verder en slaapt hij nu over het algemeen veel beter! Heel blij mee :)

Niki - Rosmalen
10/10

Uitgelichte slaaptips

Hoe overleef ik de 4 maanden slaapregressie?

Hoe overleef ik de 4 maanden slaapregressie?

Jouw jonge baby is misschien al die tijd een goede slaper geweest maar nu je baby ongeveer 4 maanden oud is geworden merk je dat je baby plotseling veel vaker wakker wordt ’s nachts en/of meer hazenslaapjes doet overdag. Wat is er ineens gebeurd? Het is de ‘beruchte’ 4 maanden slaapregressie die zorgt voor de meest grote verandering op het gebied van slaap bij je baby.  Wat houdt dit precies in en wat kan je doen om hier doorheen te komen?  In dit artikel lees je de volgende onderwerpen terug: Wat is een slaapregressie? Een slaapregressie is een periode waarin een baby of peuter die goed heeft geslapen ‘s nachts plotseling wakker wordt, moeilijk tot rust kan komen en/of dutjes overdag weigert of overslaat. Dit is een natuurlijke en normale verandering voor een baby, maar het kan wel een lastige tijd zijn voor ouders. We weten inmiddels dat een kindje de eerste drie jaar na de geboorte een aantal slaapregressie doormaken waarvan de 4 maanden slaapregressie de grootste is of, anders gezegd, voor het meeste slaapproblemen kan zorgen. Een belangrijk onderdeel van het doorlopen van deze slaapregressies is begrijpen waardoor ze worden veroorzaakt en wat er op dit moment met

Slaaptips0-16 weken, 4-12 maanden,
Omgekeerd voedingsritme: wat is het en wat doe je eraan?

Omgekeerd voedingsritme: wat is het en wat doe je eraan?

Het is midden in de nacht en je bent je kleintje wéér aan het voeden. Je denkt bij jezelf… “Waarom kan mijn baby overdag zo drinken in plaats van ‘s nachts?!”. Als je baby vaak ‘s nachts wakker wordt om te voeden, kan dit leiden tot ‘omgedraaid voedingsritme”. Omgekeerd voeden kan frustrerend en vermoeiend zijn, maar maak je geen zorgen, we kunnen je helpen om het weer om te draaien! In dit artikel geven we tips om omgekeerd voeden aan te pakken en ervoor te zorgen dat je baby overdag goed eet, zodat zowel jij als je baby ‘s nachts meer kunnen slapen. In dit artikel: Wat is omgekeerd voeden? Omgekeerd voeden of een omgekeerd voedingsritme is de term voor wanneer een baby ‘s nachts vaak wil voeden, waardoor er ‘s nachts de meeste calorieën worden gegeven, in plaats van overdag. Als je baby ‘s nachts elke 2 uur wakker wordt en je je baby telkens voedt om weer in slaap te vallen, kan dit betekenen dat je baby de volgende dag niet hongerig zal zijn en daardoor niet goed eet. Te weinig voeding overdag betekent dan dat je baby ‘s nachts honger heeft, je zal je baby vaker moeten

Slaapproblemen0-16 weken, 4-12 maanden,
Help! De 8 weken slaapregressie

Help! De 8 weken slaapregressie

Voordat je moeder werd van je kleine babytje, heb je misschien nog nooit van de uitdrukking ‘slaapregressie’ gehoord. Nu zoek je midden in de nacht wanhopig het internet af om uit te zoeken waarom je baby ineens niet meer slaapt! En steeds duikt hetzelfde op… “Slaapregressie”. Erger nog, het blijft niet bij één slaapregressie en dan is het voorbij, ze blijven gebeuren naarmate je baby ouder wordt. Raak niet in paniek! Je baby is niet kapot. Onze digitale slaapgids 0-16 weken of de masterclass newborns kan je helpen om door deze lastige slaapregressies te komen, maar laten we er voor nu meer over te weten komen…. In dit artikel: Wat is een slaapregressie? Je hoort er steeds mensen over praten, of ziet het in artikelen of op sociale media, maar wat is eigenlijk een slaapregressie? Heel eenvoudig: het is een periode waarin de slaap van je baby of zijn vermogen om in slaap te komen ‘terugvalt’. Dat betekent dat het een klap krijgt en meestal erger wordt. Sommige baby’s die als een droombaby sliepen, kunnen plotseling overdag hazenslaapjes gaan doen of, als je baby ‘s nachts vrij consequent was in zijn slaap, misschien de hele nacht sliep of vrij consequent

Slaaptips0-16 weken,
Hoe co-sleeping stap voor stap afbouwen?

Hoe co-sleeping stap voor stap afbouwen?

We kennen het allemaal… je baby of peuter is die nacht voor de miljoenste keer wakker geworden en je bent gewoon te moe om te proberen hem in zijn eigen bed weer in slaap te krijgen, dus neem je hem bij je in bed. Je denkt dat het maar voor één nacht is, maar dan verandert die ene nacht in een week, dan in een maand, en dan kun je je plotseling niet meer herinneren wanneer je voor het laatst je bed voor jezelf had! Als dit bekend klinkt en je wilt weten hoe je kunt stoppen met co-sleeping, dan kunnen wij je helpen. In dit artikel: Wat is co-sleeping? De term co-sleeping komt veel voor in ouderschapsgroepen, blogs en websites, maar kan eigenlijk verschillende dingen betekenen. In sommige gevallen verwijst co-slapen gewoon naar het delen van een kamer met je baby of peuter – waarbij ze hun eigen slaapplek hebben, gescheiden van die van jou. In de meeste gevallen verwijst co-slapen echter naar het delen van een bed met je baby of peuter, waar dit artikel zich op richt. Waarom slapen ouders samen met hun baby of peuter? Voor sommige ouders is samen slapen een keuze die ze bewust

Methodieken1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden,

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Feed Them Social: Instagram Feed not loaded, please add your Access Token from the Gear Icon Tab.
Volg ons: Instagram

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2023 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden