9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids

Wie is Slaaptipsvoorbabys?

Slaaptipsvoorbabys is een begrip in Nederland, België en Duitsland. En dat is niet voor niets. Slaaptipsvoorbabys is het enige merk dat op een onbevooroordeelde en gefundeerde manier informatie geeft over het slaapgedrag van jonge kinderen. Het doel van Slaaptipsvoorbabys is om jou te laten begrijpen waarom jouw baby tijd nog heeft om te leren (door)slapen en waarom jouw peuter opeens (weer) een nachtbaker wordt. Het is allemaal onderdeel van de groei en ontwikkeling van jouw kleintje.

Het idee van Slaaptipsvoorbabys is 4 jaar geleden ontstaan uit een eigen gemis. Waarom wordt er zoveel informatie gedeeld tijdens de zwangerschap en kraamperiode maar gaat er zo weinig daarvan over slaap? Terwijl slaap één van de belangrijkste pijlers is voor de geestelijke en lichamelijke gesteldheid, van kinderen én die van hun ouders.

Onze missie

Alle ouders én kinderen (0 t/m 4 jaar) voorzien van meer (nacht)rust is onze missie. Dit doen wij door ouders en professionals op een onbevooroordeelde en gefundeerde manier te informeren over het slaapgedrag van baby’s en peuters zodat zij vervolgens zélf kunnen bepalen hoe zij die kennis inzetten. Iedere situatie is immers uniek. Omdat iedereen informatie op een andere manier tot zich neemt bieden wij verschillende producten en diensten aan. Omdat wij het belangrijk vinden dat deze kennis voor iedereen toegankelijk is is een gedeelte van deze kennis gratis beschikbaar.

Onze gecertificeerde kinderslaapcoaches

Slaaptipsvoorbabys werkt alleen met gecertificeerde kinderslaapcoaches. Dat wil zeggen dat al onze kinderslaapcoaches een gedegen opleiding hebben gevolgd én behaald. Op dit moment zijn al onze kinderslaapcoaches opgeleid bij een opleiding in Nieuw-Zeeland. Deze opleiding is een intensieve opleiding van enkele maanden, science en evidence based. De opleiding heeft tevens een holistische benadering wat betekent dat er wordt gekeken naar de samenhang van omstandigheden en (dus) het feit dat ieder kindje, ouder én situatie uniek is.

Onze kinderslaapcoaches hebben veel ervaring en zijn allemaal ervaringsdeskundige op het gebied van weinig slapen. Ieder met een eigen verhaal. Hieronder vind je een overzicht van onze slaapcoaches.

Wij helpen je graag!

team gecertificeerde kinderslaapcoaches

Myrthe

Myrthe

Oprichter en gecertificeerd kinderslaapcoach Myrthe is naast gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter van slaaptipsvoorbabys.nl moeder van Julia(4) en Philip(1). Zij zijn haar dagelijkse inspiratiebron om zich te verdiepen in het slaapgedrag van baby’s en peuters. Myrthe is ook auteur van het baby slaapboek.
Fenna

Fenna

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Fenna is naast gecertificeerd kinderslaapcoach trotse moeder van tweeling Cas en Sef. Als mama van een tweeling weet Fenna als geen ander hoe het voelt om een langdurig slaaptekort te hebben. Fenna heeft -als enige in Nederland- meerdere kinderslaapcoach opleidingen gevolgd.
Birte

Birte

Gecertificeerd kinderslaapcoach Birte is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van tweeling Emma en Finn(2). Birte was verbaasd hoe snel de slaap verbeterde nadat zij onze adviezen opvolgd en zo ontstond de interesse in slaap. Birte is van oorsprong Duits maar woont al tien jaar in Nederland. Birte voorziet ook onze oosterburen van meer (nacht)rust bij onze Duitse tak Schlaftippsfuerbabys.de
Maxime

Maxime

Gecertificeerd kinderslaapcoach Maxime is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van dochters Amélie en Bodhi. Zij volgt op dit moment ook een opleiding zindelijkheid voor peuters. Maxime woont met haar gezin in Kenia, vanuit daar doet zij alle slaapconsults.
Anne

Anne

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Anne is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van zoon Luc en zwanger van een tweede kindje. Inmiddels slaapt Luc als een roos maar dat is weleens anders geweest. Luc was een voormalig huilbaby als gevolg van (over)vermoeidheid. Juist deze ervaring heeft Anne geïnspireerd om andere ouders te helpen.
Jessica

Jessica

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Jessica is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van dochter Romee en zwanger van haar tweede dochter. Reflux en een koemelk allergie zorgde voor veel onrust en oververmoeidheid, bij zowel Jessica als dochter Romee. Dit is de aanleiding geweest om een opleiding tot kinderslaapcoach te gaan volgen.
Frouke

Frouke

Kinderslaapcoach Frouke is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van Fedde en Sinne. Frouke heeft zelf ervaren hoe bepaalde tips een niet slapende baby kunnen veranderende in een baby die wél slaapt en zelfs van slapen lijkt te houden. Haar persoonlijke missie is dan ook om ouders te informeren over het slaapgedrag van hun kind.
Sam

Sam

Gecertificeerd kinderslaapcoach Sam is naast gecertificeerd kinderslaapcoach trotse moeder van dochter Lou. Mede door de tips van Slaaptipsvoorbabys was Lou letterlijk en figuurlijk een “droom” baby. Dit heeft de interesse van Sam in het slaapgedrag van baby’s gestimuleerd.
Richelle

Richelle

Gecertificeerd kinderslaapcoach Richelle is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van twee dochters Loïss en Amèlyn. Amèlyn leek een perfecte slaper tot haar eerste verjaardag. Het enige voordeel aan de slaapstruggles die zij heeft ervaren is dat Richelle geïnteresseerd raakte in het slaapgedrag van kinderen.
Berdien

Berdien

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Berdien is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van Sanne en Niek werkzaam in de kinderopvang. Haar dochter was een perfecte slaper maar haar zoon had hier veel meer moeite mee. Geïnspireerd door haar kinderen en met haar achtergrond in de kinderopvang helpt ze nu ouders én kinderen aan meer (nacht)rust.
Marleen

Marleen

Gecertificeerd kinderslaapcoach Marleen is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van Chloé. Marleen belande na de geboorte van haar dochter in een postpartum depressie. Als ervaringsdeskundige weet Marleen wat niet slapen met je doet en begrijpt zij als geen ander hoe lastig het is als je je onzeker voelt over het slapen van je kindje. Dit was haar grootste motivatie om kinderslaapcoach te worden.
Kirsten

Kirsten

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Kirsten is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van drie jonge kinderen Sem, Pip en Juul. Als moeder van drie kinderen ervaart Kirsten dagelijks hoe noodzakelijk en fijn het is als er geslapen wordt. Ook bij haar gaat dit niet vanzelf en wordt hier dagelijks aan “gewerkt”. Haar baan als jurist ruilde zij in voor die van kinderslaapcoach.
Tess

Tess

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Tess heeft jarenlang van dichtbij gezien hoe belangrijk slaap is binnen een gezin en hoe het gebrek hieraan een gezin kan ontwrichten. Als nanny is haar interesse en passie voor de slaap van kinderen ontstaan. Als gecertificeerd slaapcoach helpt zij vol enthousiasme en positiviteit ouders en hun kindjes aan meer slaap.
Marijke

Marijke

Gecertificeerd kinderslaapcoach Marijke is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van dochter Esmee en zwanger van een tweede dochter. Ze heeft zelf ervaren hoe het is om een kindje te hebben die niet slaapt, en dit heeft haar interesse gewekt in het helpen van andere ouders die hier ook problemen mee hebben. Marijke woont al jaren in Praag, vanuit daar doet zij alle slaapconsults.

Uitgelichte slaaptips

Het 4’s Ritueel

Het 4’s Ritueel

Als je op zoek bent naar een liefdevolle en geliefde manier om je baby al vanaf jonge leeftijd zelf in slaap te leren vallen, dan is het 4S ritueel een populaire methode om te proberen. Maar wat is het 4S ritueel precies en hoe werkt deze methode? Lees het in dit artikel en/of bekijk onze video hieronder over het 4’s ritueel. Wat is het 4S ritueel? Het 4S ritueel is een bekende methode in de wereld van de babyslaap. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat je er direct na de geboorte mee kunt beginnen en je baby op een vriendelijke manier leert om zelfstandig in slaap te vallen.  De 4S slaapmethode dankt zijn naam aan de vier verschillende stappen die worden doorlopen: setting the stage, swaddling, sitting en sush-pat. Het gaat dus om de Engelse namen van het ritueel. In het Nederlands zijn de stappen als volgt: slaapomgeving klaarmaken, inbakeren, zitten, sh-en en kloppen.  Hoe werkt het 4S ritueel? Wil je je baby met behulp van het 4S ritueel zelfstandig in slaap leren vallen? Het 4S ritueel bestaat uit 4 stappen die je voor ieder slaapje doorloopt. De eerste drie stappen doorloop je altijd, de vierde stap is

Slaaptips0-16 weken,
baby diepe slaap

baby diepe slaap

Wist jij dat de slaapcyclus van een baby korter duurt dan die van een volwassene? Bovendien is de slaapcyclus van een baby anders opgebouwd. De slaapcyclus van een volwassene duurt zo’n 90/100 minuten, terwijl die van een baby zo’n 45 minuten duurt. Ook is de slaapcyclus van een baby anders opgebouwd dan die van een volwassen persoon; een baby valt pas aan het einde van een slaapcyclus in een diepe slaap, terwijl de diepe slaap bij volwassenen aan het begin van de slaapcyclus valt. Waarom is deze diepe slaap belangrijk voor een baby en wat moet je nog meer weten over deze slaapfase? Waarom is diepe slaap belangrijk voor baby? Slaap is ontzettend belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je baby. Vooral de diepe slaap speelt een grote rol bij de groei van je kindje, omdat tijdens deze slaapfase beschadigde cellen worden hersteld en nieuwe cellen worden aangemaakt. De diepe slaap draagt daarnaast ook bij aan de ontwikkeling van de hersenen en is hét moment waarop je baby alle indrukken van de dag verwerkt.  De diepe slaap is dus een belangrijk onderdeel van de slaapcyclus van je baby. Hoe lang duurt het voordat je baby in diepe slaap is

Slaaptips0-16 weken, 1-2 jaar, 4-12 maanden,
Deze BN’ers hebben hun (nacht)rust terug

Deze BN’ers hebben hun (nacht)rust terug

Alle ouders en kinderen voorzien van meer (nacht)rust is onze missie. En wij zijn goed op weg. De afgelopen jaren hebben wij al duizenden ouders en kindjes mogen helpen aan meer slaap. Tussen die ouders zaten ook veel ouders die jij misschien wel (her)kent van uit het medialandschap. In dit artikel delen we met jou enkele namen die wij hebben mogen begeleiden naar meer slaap. Vanzelfsprekend delen wij alleen de namen die via hun eigen kanalen ook hebben gedeeld dat ze enthousiast waren over onze werkwijze. Slaaptipsvoorbabys to the rescue Inmiddels hebben wij al tientallen bekende Nederlands mogen begeleiden naar meer (nacht)rust. Ook zij kennen, net als ieder ander, slaapproblemen en struggelen soms met het slaapgedrag van hun kindje. Wij zijn enorm trots op de lijst met namen die wij al hebben mogen begeleiden. Veel van hen hebben op Instagram of YouTube gedeeld hoe zij door ons zijn begeleid en wellicht is dat voor jou fijn om te bekijken. Op ons Instagram kanaal vind je onder de highlight “fans” ook een greep uit de BN’ers die wat gedeeld hebben over ons. Deze Bekende Nederlanders hebben wij mogen helpen aan meer (nacht)rust:*Laatste update september 2022 Ondernemer en Youtuber Mascha en Gregor

Slaaptips0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden,
Hoe overleef ik de 4 maanden slaapregressie?

Hoe overleef ik de 4 maanden slaapregressie?

Jouw jonge baby is misschien al die tijd een goede slaper geweest maar nu je baby ongeveer 4 maanden oud is geworden merk je dat je baby plotseling veel vaker wakker wordt ’s nachts en/of meer hazenslaapjes doet overdag. Wat is er ineens gebeurd? Het is de ‘beruchte’ 4 maanden slaapregressie die zorgt voor de meest grote verandering op het gebied van slaap bij je baby.  Wat houdt dit precies in en wat kan je doen om hier doorheen te komen?  In dit artikel lees je de volgende onderwerpen terug: Wat is een slaapregressie? Een slaapregressie is een periode waarin een baby of peuter die goed heeft geslapen ‘s nachts plotseling wakker wordt, moeilijk tot rust kan komen en/of dutjes overdag weigert of overslaat. Dit is een natuurlijke en normale verandering voor een baby, maar het kan wel een lastige tijd zijn voor ouders. We weten inmiddels dat een kindje de eerste drie jaar na de geboorte een aantal slaapregressie doormaken waarvan de 4 maanden slaapregressie de grootste is of, anders gezegd, voor het meeste slaapproblemen kan zorgen. Een belangrijk onderdeel van het doorlopen van deze slaapregressies is begrijpen waardoor ze worden veroorzaakt en wat er op dit moment met

Slaaptips0-16 weken, 4-12 maanden,

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 10.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Feed Them Social: Instagram Feed not loaded, please add your Access Token from the Gear Icon Tab.
Volg ons: Instagram

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2023 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden