9.5/10 - 2602 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids

Over ons

Slaaptipsvoorbabys is een begrip in Nederland, België en Duitsland. En dat is niet voor niets. Slaaptipsvoorbabys is het enige merk dat op een onbevooroordeelde en gefundeerde manier informatie geeft over het slaapgedrag van jonge kinderen.

Slaaptipsvoorbabys

Het doel van Slaaptipsvoorbabys is om jou te laten begrijpen waarom jouw baby tijd nog heeft om te leren (door)slapen en waarom jouw peuter opeens (weer) een nachtbaker wordt. Het is allemaal onderdeel van de groei en ontwikkeling van jouw kleintje. Het idee van Slaaptipsvoorbabys is 4 jaar geleden ontstaan uit een eigen gemis. Waarom wordt er zoveel informatie gedeeld tijdens de zwangerschap en kraamperiode maar gaat er zo weinig daarvan over slaap? Terwijl slaap één van de belangrijkste pijlers is voor de geestelijke en lichamelijke gesteldheid, van kinderen én die van hun ouders.

Onze missie

Alle ouders én kinderen (0 t/m 4 jaar) voorzien van meer (nacht)rust is onze missie. Dit doen wij door ouders en professionals op een onbevooroordeelde en gefundeerde manier te informeren over het slaapgedrag van baby’s en peuters zodat zij vervolgens zélf kunnen bepalen hoe zij die kennis inzetten. Iedere situatie is immers uniek. Omdat iedereen informatie op een andere manier tot zich neemt bieden wij verschillende producten en diensten aan. Omdat wij het belangrijk vinden dat deze kennis voor iedereen toegankelijk is is een gedeelte van deze kennis gratis beschikbaar.

Onze gecertificeerde kinderslaapcoaches

Slaaptipsvoorbabys werkt alleen met gecertificeerde kinderslaapcoaches. Dat wil zeggen dat al onze kinderslaapcoaches een gedegen opleiding hebben gevolgd én behaald. Op dit moment zijn al onze kinderslaapcoaches opgeleid bij een opleiding in Nieuw-Zeeland. Deze opleiding is een intensieve opleiding van enkele maanden, science en evidence based. De opleiding heeft tevens een holistische benadering wat betekent dat er wordt gekeken naar de samenhang van omstandigheden en (dus) het feit dat ieder kindje, ouder én situatie uniek is.

Onze kinderslaapcoaches hebben veel ervaring en zijn allemaal ervaringsdeskundige op het gebied van weinig slapen. Ieder met een eigen verhaal. Hieronder vind je een overzicht van onze slaapcoaches.

Wij helpen je graag!

team gecertificeerde kinderslaapcoaches

Myrthe

Myrthe

Oprichter en gecertificeerd Kinderslaapcoach Myrthe is naast gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter van slaaptipsvoorbabys.nl moeder van Julia(5) en Philip(3). Zij zijn haar dagelijkse inspiratiebron om zich te verdiepen in het slaapgedrag van baby’s en peuters. Myrthe is ook auteur van het baby slaapboek.
Fenna

Fenna

Manager operations & gecertificeerd kinderslaapcoach Fenna is naast gecertificeerd kinderslaapcoach en manager operations trotse moeder van tweeling Cas en Sef. Als mama van een tweeling weet Fenna als geen ander hoe het voelt om een langdurig slaaptekort te hebben. Fenna heeft -als enige in Nederland- meerdere kinderslaapcoach opleidingen gevolgd.
Birte

Birte

Operations & gecertificeerd kinderslaapcoach Birte is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van tweeling Emma en Finn(2). Birte was verbaasd hoe snel de slaap verbeterde nadat zij onze adviezen opvolgd en zo ontstond de interesse in slaap. Birte is van oorsprong Duits maar woont al tien jaar in Nederland. Birte voorziet ook onze oosterburen van meer (nacht)rust bij onze Duitse tak Schlaftippsfuerbabys.de
Maxime

Maxime

Gecertificeerd kinderslaapcoach Maxime is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van dochters Amélie en Bodhi. Zij volgt op dit moment ook een opleiding zindelijkheid voor peuters. Maxime woont met haar gezin in Kenia, vanuit daar doet zij alle slaapconsults.
Anne

Anne

Gecertificeerd kinderslaapcoach Anne is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van zoon Luc en dochter Nola. Inmiddels slaapt Luc als een roos maar dat is weleens anders geweest. Luc was een voormalig huilbaby als gevolg van (over)vermoeidheid. Juist deze ervaring heeft Anne geïnspireerd om andere ouders te helpen.
Jessica

Jessica

Gecertificeerd kinderslaapcoach Jessica is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van dochters Romee en Julie. Reflux en een koemelk allergie zorgde voor veel onrust en oververmoeidheid, bij zowel Jessica als dochter Romee. Dit is de aanleiding geweest om een opleiding tot kinderslaapcoach te gaan volgen.
Sam

Sam

Gecertificeerd kinderslaapcoach Sam is naast gecertificeerd kinderslaapcoach trotse moeder van dochters Lou & Pom. Mede door de tips van Slaaptipsvoorbabys was Lou letterlijk en figuurlijk een “droom” baby. Dit heeft de interesse van Sam in het slaapgedrag van baby’s gestimuleerd.
Richelle

Richelle

Gecertificeerd kinderslaapcoach Richelle is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van twee dochters Loïss en Amèlyn. Amèlyn leek een perfecte slaper tot haar eerste verjaardag. Het enige voordeel aan de slaapstruggles die zij heeft ervaren is dat Richelle geïnteresseerd raakte in het slaapgedrag van kinderen.
Berdien

Berdien

Gecertificeerd kinderslaapcoach Berdien is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van Sanne en Niek werkzaam in de kinderopvang. Haar dochter was een perfecte slaper maar haar zoon had hier veel meer moeite mee. Geïnspireerd door haar kinderen en met haar achtergrond in de kinderopvang helpt ze nu ouders én kinderen aan meer (nacht)rust.
Marleen

Marleen

Gecertificeerd kinderslaapcoach Marleen is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van Chloé. Marleen belande na de geboorte van haar dochter in een postpartum depressie. Als ervaringsdeskundige weet Marleen wat niet slapen met je doet en begrijpt zij als geen ander hoe lastig het is als je je onzeker voelt over het slapen van je kindje. Dit was haar grootste motivatie om kinderslaapcoach te worden.
Kirsten

Kirsten

Gecertificeerd kinderslaapcoach Kirsten is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van drie jonge kinderen Sem, Pip en Juul. Als moeder van drie kinderen ervaart Kirsten dagelijks hoe noodzakelijk en fijn het is als er geslapen wordt. Ook bij haar gaat dit niet vanzelf en wordt hier dagelijks aan “gewerkt”. Haar baan als jurist ruilde zij in voor die van kinderslaapcoach.
Tess

Tess

Gecertificeerd kinderslaapcoach Tess heeft jarenlang van dichtbij gezien hoe belangrijk slaap is binnen een gezin en hoe het gebrek hieraan een gezin kan ontwrichten. Als nanny is haar interesse en passie voor de slaap van kinderen ontstaan. Als gecertificeerd slaapcoach helpt zij vol enthousiasme en positiviteit ouders en hun kindjes aan meer slaap.
Tessa

Tessa

Gecertificeerd kinderslaapcoach Tessa is gecertificeerd kinderslaapcoach en moeder van dochters Lauren en Flo. Lauren was een sterslaper, mede door slaaptips die ze kreeg. Dit heeft haar interesse aangewakkerd in slaapcoaching, en het is haar passie om ouders te helpen betere nachten te krijgen, omdat iedereen daar baat bij heeft. Tessa woont in de Filipijnen, van waaruit ze al haar consults doet
Gerjanne

Gerjanne

Gecertificeerd kinderslaapcoach Gerjanne is gecertificeerd kinderslaapcoach en moeder van 2 kinderen; Oliver en Madelène. Beide kinderen hebben moeite met slapen gehad, maar door het inschakelen van een kinderslaapcoach is dit verleden tijd. Gerjanne heeft mogen ervaren hoe belangrijk slaap is en we als ouders vaak maar weinig weten over het slaapgedrag bij kinderen. Dit heeft haar geïnspireerd om ouders met jonge kinderen te helpen.
Eline

Eline

Gecertificeerd kinderslaapcoach Eline is gecertificeerd kinderslaapcoach en trotse moeder van dochter Teddy. Door de geweldige ervaring die zij zelf had met slaaptipsvoorbaby’s en de positieve impact van de slaapconsults, was haar interesse gelijk gewekt. Zij zag de opleiding als een perfecte aanvulling op haar achtergrond in de hulpverlening en in haar huidige rol van schoolmaatschappelijk werker.
In haar rol als gecertificeerd kinderslaapcoach hoopt zij ouders en kindjes weer hun nachtrust te laten vinden.

Uitgelichte slaaptips

Help! De 8 weken slaapregressie

Help! De 8 weken slaapregressie

Voordat je moeder werd van je kleine babytje, heb je misschien nog nooit van de uitdrukking ‘slaapregressie’ gehoord. Nu zoek je midden in de nacht wanhopig het internet af om uit te zoeken waarom je baby ineens niet meer slaapt! En steeds duikt hetzelfde op… “Slaapregressie”. Erger nog, het blijft niet bij één slaapregressie en dan is het voorbij, ze blijven gebeuren naarmate je baby ouder wordt. Raak niet in paniek! Je baby is niet kapot. Onze digitale slaapgids 0-16 weken of de masterclass newborns kan je helpen om door deze lastige slaapregressies te komen, maar laten we er voor nu meer over te weten komen…. In dit artikel: Wat is een slaapregressie? Je hoort er steeds mensen over praten, of ziet het in artikelen of op sociale media, maar wat is eigenlijk een slaapregressie? Heel eenvoudig: het is een periode waarin de slaap van je baby of zijn vermogen om in slaap te komen ‘terugvalt’. Dat betekent dat het een klap krijgt en meestal erger wordt. Sommige baby’s die als een droombaby sliepen, kunnen plotseling overdag hazenslaapjes gaan doen of, als je baby ‘s nachts vrij consequent was in zijn slaap, misschien de hele nacht sliep of vrij consequent

Slaaptips0-16 weken,
Hoe co-sleeping stap voor stap afbouwen?

Hoe co-sleeping stap voor stap afbouwen?

We kennen het allemaal… je baby of peuter is die nacht voor de miljoenste keer wakker geworden en je bent gewoon te moe om te proberen hem in zijn eigen bed weer in slaap te krijgen, dus neem je hem bij je in bed. Je denkt dat het maar voor één nacht is, maar dan verandert die ene nacht in een week, dan in een maand, en dan kun je je plotseling niet meer herinneren wanneer je voor het laatst je bed voor jezelf had! Als dit bekend klinkt en je wilt weten hoe je kunt stoppen met co-sleeping, dan kunnen wij je helpen. In dit artikel: Wat is co-sleeping? De term co-sleeping komt veel voor in ouderschapsgroepen, blogs en websites, maar kan eigenlijk verschillende dingen betekenen. In sommige gevallen verwijst co-slapen gewoon naar het delen van een kamer met je baby of peuter – waarbij ze hun eigen slaapplek hebben, gescheiden van die van jou. In de meeste gevallen verwijst co-slapen echter naar het delen van een bed met je baby of peuter, waar dit artikel zich op richt. Waarom slapen ouders samen met hun baby of peuter? Voor sommige ouders is samen slapen een keuze die ze bewust

Methodieken1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden,
Het probleem met 05:00 ‘s ochtends

Het probleem met 05:00 ‘s ochtends

Alles tussen 05:00 en 06:00 ‘s ochtends beschouwen wij als nacht. Je bent het met me eens, toch? Dit is een verschrikkelijke tijd van de nacht om uit bed gesleurd te worden en toch is het zo’n gebruikelijke tijd om wakker te worden voor veel baby’s en kleuters. Waarom? Nou, dat heeft alles te maken met 2 dingen – Het slaaphormoon en de slaapcycli. Als een baby ‘s avonds bijna naar bed gaat, begint het melatonineniveau (het slaaphormoon) te stijgen. Melatonine is een slaaphormoon dat vooral in het donker vrijkomt en ervoor zorgt dat we in slaap vallen en blijven. Het regelt onze slaapcycli ‘s nachts (die langer zijn dan de slaapcycli overdag) en onderscheidt in onze hersenen de nachtslaap van de dagslaap. Van oudsher, voordat we het daglicht konden verlengen via kunst licht, begon ons lichaam bij het naderen van de schemering dit hormoon af te geven, waardoor we slaperig werden in de aanloop naar het slapengaan. Melatonine wordt alleen in het donker aangemaakt. Daarom is de natuurlijke, biologische bedtijd voor baby’s en kinderen meestal tussen 18.30 en 19.30 uur – net na de schemering. In de zomermaanden, als de zon veel later ondergaat, hebben veel baby’s en jonge

Slaaptips1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden,
Speen afbouwen: hoe en wanneer?

Speen afbouwen: hoe en wanneer?

Als je het punt hebt bereikt dat de speen een probleem wordt en de slaap van je kleintje beïnvloedt, dan is het misschien tijd om te overwegen hem helemaal weg te doen. Maar wanneer kun je dit het beste doen en hoe kun je je baby of peuter van de speen afhelpen? In dit artikel: Wanneer moet je van de speen af? Speentjes kunnen een geweldig hulpmiddel zijn om in slaap te komen, maar als je kleintje erg afhankelijk is geworden van zijn speen en vooral op JOU vertrouwt om de speen terug te geven, kan dit zijn slaap negatief gaan beïnvloeden. Enkele tekenen die je kunt zien zijn: Speen houden of wegnemen? Als je baby nog geen 6 maanden oud is, is dit het perfecte moment om de speen te verwijderen, omdat hij dan nog niet te veel gewend is als slaapassociatie. Op deze leeftijd duurt het ongeveer een week voordat je baby van de speen af is. Is je baby echter ouder dan 6 maanden, dan raden we je meestal aan de speen te houden en hem te leren zelf de speen te pakken. De reden hiervoor is dat je baby meer gehecht geraakt is aan het speentje.

1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden,

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden