9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids

Wie is Slaaptipsvoorbabys?

Slaaptipsvoorbabys is een begrip in Nederland, België en Duitsland. En dat is niet voor niets. Slaaptipsvoorbabys is het enige merk dat op een onbevooroordeelde en gefundeerde manier informatie geeft over het slaapgedrag van jonge kinderen. Het doel van Slaaptipsvoorbabys is om jou te laten begrijpen waarom jouw baby tijd nog heeft om te leren (door)slapen en waarom jouw peuter opeens (weer) een nachtbaker wordt. Het is allemaal onderdeel van de groei en ontwikkeling van jouw kleintje.

Het idee van Slaaptipsvoorbabys is 4 jaar geleden ontstaan uit een eigen gemis. Waarom wordt er zoveel informatie gedeeld tijdens de zwangerschap en kraamperiode maar gaat er zo weinig daarvan over slaap? Terwijl slaap één van de belangrijkste pijlers is voor de geestelijke en lichamelijke gesteldheid, van kinderen én die van hun ouders.

Onze missie

Alle ouders én kinderen (0 t/m 4 jaar) voorzien van meer (nacht)rust is onze missie. Dit doen wij door ouders en professionals op een onbevooroordeelde en gefundeerde manier te informeren over het slaapgedrag van baby’s en peuters zodat zij vervolgens zélf kunnen bepalen hoe zij die kennis inzetten. Iedere situatie is immers uniek. Omdat iedereen informatie op een andere manier tot zich neemt bieden wij verschillende producten en diensten aan. Omdat wij het belangrijk vinden dat deze kennis voor iedereen toegankelijk is is een gedeelte van deze kennis gratis beschikbaar.

Onze gecertificeerde kinderslaapcoaches

Slaaptipsvoorbabys werkt alleen met gecertificeerde kinderslaapcoaches. Dat wil zeggen dat al onze kinderslaapcoaches een gedegen opleiding hebben gevolgd én behaald. Op dit moment zijn al onze kinderslaapcoaches opgeleid bij een opleiding in Nieuw-Zeeland. Deze opleiding is een intensieve opleiding van enkele maanden, science en evidence based. De opleiding heeft tevens een holistische benadering wat betekent dat er wordt gekeken naar de samenhang van omstandigheden en (dus) het feit dat ieder kindje, ouder én situatie uniek is.

Onze kinderslaapcoaches hebben veel ervaring en zijn allemaal ervaringsdeskundige op het gebied van weinig slapen. Ieder met een eigen verhaal. Hieronder vind je een overzicht van onze slaapcoaches.

Wij helpen je graag!

team gecertificeerde kinderslaapcoaches

Myrthe

Myrthe

Oprichter en gecertificeerd kinderslaapcoach Myrthe is naast gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter van slaaptipsvoorbabys.nl moeder van Julia(4) en Philip(1). Zij zijn haar dagelijkse inspiratiebron om zich te verdiepen in het slaapgedrag van baby’s en peuters. Myrthe is ook auteur van het baby slaapboek.
Fenna

Fenna

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Fenna is naast gecertificeerd kinderslaapcoach trotse moeder van tweeling Cas en Sef. Als mama van een tweeling weet Fenna als geen ander hoe het voelt om een langdurig slaaptekort te hebben. Fenna heeft -als enige in Nederland- meerdere kinderslaapcoach opleidingen gevolgd.
Birte

Birte

Gecertificeerd kinderslaapcoach Birte is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van tweeling Emma en Finn(2). Birte was verbaasd hoe snel de slaap verbeterde nadat zij onze adviezen opvolgd en zo ontstond de interesse in slaap. Birte is van oorsprong Duits maar woont al tien jaar in Nederland. Birte voorziet ook onze oosterburen van meer (nacht)rust bij onze Duitse tak Schlaftippsfuerbabys.de
Maxime

Maxime

Gecertificeerd kinderslaapcoach Maxime is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van dochters Amélie en Bodhi. Zij volgt op dit moment ook een opleiding zindelijkheid voor peuters. Maxime woont met haar gezin in Kenia, vanuit daar doet zij alle slaapconsults.
Anne

Anne

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Anne is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van zoon Luc en zwanger van een tweede kindje. Inmiddels slaapt Luc als een roos maar dat is weleens anders geweest. Luc was een voormalig huilbaby als gevolg van (over)vermoeidheid. Juist deze ervaring heeft Anne geïnspireerd om andere ouders te helpen.
Jessica

Jessica

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Jessica is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van dochter Romee en zwanger van haar tweede dochter. Reflux en een koemelk allergie zorgde voor veel onrust en oververmoeidheid, bij zowel Jessica als dochter Romee. Dit is de aanleiding geweest om een opleiding tot kinderslaapcoach te gaan volgen.
Frouke

Frouke

Kinderslaapcoach Frouke is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van Fedde en Sinne. Frouke heeft zelf ervaren hoe bepaalde tips een niet slapende baby kunnen veranderende in een baby die wél slaapt en zelfs van slapen lijkt te houden. Haar persoonlijke missie is dan ook om ouders te informeren over het slaapgedrag van hun kind.
Sam

Sam

Gecertificeerd kinderslaapcoach Sam is naast gecertificeerd kinderslaapcoach trotse moeder van dochter Lou. Mede door de tips van Slaaptipsvoorbabys was Lou letterlijk en figuurlijk een “droom” baby. Dit heeft de interesse van Sam in het slaapgedrag van baby’s gestimuleerd.
Richelle

Richelle

Gecertificeerd kinderslaapcoach Richelle is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van twee dochters Loïss en Amèlyn. Amèlyn leek een perfecte slaper tot haar eerste verjaardag. Het enige voordeel aan de slaapstruggles die zij heeft ervaren is dat Richelle geïnteresseerd raakte in het slaapgedrag van kinderen.
Berdien

Berdien

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Berdien is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van Sanne en Niek werkzaam in de kinderopvang. Haar dochter was een perfecte slaper maar haar zoon had hier veel meer moeite mee. Geïnspireerd door haar kinderen en met haar achtergrond in de kinderopvang helpt ze nu ouders én kinderen aan meer (nacht)rust.
Marleen

Marleen

Gecertificeerd kinderslaapcoach Marleen is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van Chloé. Marleen belande na de geboorte van haar dochter in een postpartum depressie. Als ervaringsdeskundige weet Marleen wat niet slapen met je doet en begrijpt zij als geen ander hoe lastig het is als je je onzeker voelt over het slapen van je kindje. Dit was haar grootste motivatie om kinderslaapcoach te worden.
Kirsten

Kirsten

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Kirsten is naast gecertificeerd kinderslaapcoach moeder van drie jonge kinderen Sem, Pip en Juul. Als moeder van drie kinderen ervaart Kirsten dagelijks hoe noodzakelijk en fijn het is als er geslapen wordt. Ook bij haar gaat dit niet vanzelf en wordt hier dagelijks aan “gewerkt”. Haar baan als jurist ruilde zij in voor die van kinderslaapcoach.
Tess

Tess

Gecertificeerd Kinderslaapcoach Tess heeft jarenlang van dichtbij gezien hoe belangrijk slaap is binnen een gezin en hoe het gebrek hieraan een gezin kan ontwrichten. Als nanny is haar interesse en passie voor de slaap van kinderen ontstaan. Als gecertificeerd slaapcoach helpt zij vol enthousiasme en positiviteit ouders en hun kindjes aan meer slaap.

Uitgelichte slaaptips

Help, ik heb een slaaptekort door baby

Help, ik heb een slaaptekort door baby

De eerste weken en maanden met je baby kunnen ontzettend pittig zijn en veel ouders slapen minder of anders dan voordat ze kinderen kregen. Dat hoort er een beetje bij. Maar wat als je structureel niet of te weinig slaapt en een chronisch slaaptekort hebt? Is een slaaptekort door baby normaal? ‘Het hoort er nou eenmaal bij’ is een veelvoorkomende reactie als je als ouder vertelt dat je wel erg weinig slaapt. Net zoveel slapen als voordat je kinderen kreeg, is voor bijna iedere ouder verleden tijd. Nachtvoedingen, vieze luiers, zieke baby’s, kinderen die niet willen slapen: het is slechts een kleine greep uit de lange lijst van redenen waardoor je nachtrust wordt onderbroken. Maar hoewel een beetje slaaptekort met een baby heel normaal is, is structureel niet of amper slapen dat niet. Een chronisch slaaptekort en continu uitgeput zijn door je baby hoeft niet normaal te zijn. Maar wat kan je doen als je een chronisch slaaptekort hebt met een baby? Wat doen bij slaapgebrek door baby? Als je kind weinig of niet goed slaapt, heeft dit ook gevolgen voor je eigen slaap en humeur. Maar hoe kom je van dat uitgeputte gevoel af? Je kunt je eigen nachtrust

Slaaptips
Het 4’s Ritueel

Het 4’s Ritueel

Als je op zoek bent naar een liefdevolle en geliefde manier om je baby al vanaf jonge leeftijd zelf in slaap te leren vallen, dan is het 4S ritueel een populaire methode om te proberen. Maar wat is het 4S ritueel precies en hoe werkt deze methode? Lees het in dit artikel en/of bekijk onze video hieronder over het 4’s ritueel. Wat is het 4S ritueel? Het 4S ritueel is een bekende methode in de wereld van de babyslaap. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat je er direct na de geboorte mee kunt beginnen en je baby op een vriendelijke manier leert om zelfstandig in slaap te vallen.  De 4S slaapmethode dankt zijn naam aan de vier verschillende stappen die worden doorlopen: setting the stage, swaddling, sitting en sush-pat. Het gaat dus om de Engelse namen van het ritueel. In het Nederlands zijn de stappen als volgt: slaapomgeving klaarmaken, inbakeren, zitten, sh-en en kloppen.  Hoe werkt het 4S ritueel? Wil je je baby met behulp van het 4S ritueel zelfstandig in slaap leren vallen? Het 4S ritueel bestaat uit 4 stappen die je voor ieder slaapje doorloopt. De eerste drie stappen doorloop je altijd, de vierde stap is

Slaaptips0-16 weken,
Baby inbakeren

Baby inbakeren

Sommige baby’s slapen beter wanneer ze worden ingebakerd. Maar wat is inbakeren precies en waarom slapen ingebakerde baby’s soms beter? We leggen alles uit over inbakeren en voorzien je van tips in dit artikel. Wat is inbakeren? Inbakeren is het strak inwikkelen van je baby en dit gebeurt vooral bij baby’s die onrustig zijn en moeite hebben met slapen. Een baby inbakeren is een eeuwenoude traditie, die werd toevertrouwd aan bekwame vrouwen, zoals vroedvrouwen of bakers. Inbakeren gebeurd ook veel in andere delen van de wereld. Tegenwoordig gebeurt het inbakeren nog steeds al stappen veel ouders ook over op zogeheten ‘inbakerslaapzakjes’. Ook het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid heeft verschillende richtlijnen geschreven over inbakeren. Houd jij van podcasts luisteren? Beluister dan onze podcast over inbakeren. We bespreken alles wat jij moet weten met Ria Blom, zij is de grondlegger van inbakeren in Nederland en heeft jarenlang als jeugdverpleegkundige gewerkt. Is inbakeren zielig voor je baby? Inbakeren is dus een oude methode die nog steeds gebruikt wordt. Sommige ouders hebben het idee dat inbakeren zielig en oncomfortabel is. Maar is dit het geval? Het antwoord is: nee, inbakeren is niet zielig of ongemakkelijk wanneer je het goed doet. In de baarmoeder kon

Slaaptips0-16 weken, 4-12 maanden,
Baby inbakeren: wanneer stoppen

Baby inbakeren: wanneer stoppen

Tot welke leeftijd mag je een baby inbakeren en hoe doe je dat? Iedere baby en situatie is anders. Wat werkt voor de ene baby, werkt misschien niet voor een ander. Toch zijn er wel wat richtlijnen om te volgen wanneer je gaat (stoppen met) inbakeren. Vanaf wanneer baby niet meer inbakeren? Vanaf wanneer moet je stoppen met inbakeren? Gemiddeld stop je met inbakeren rond de 4 tot 6 maanden, als een baby signalen geeft van omrollen. Dit kan eerder of later zijn, afhankelijk van wanneer je baby begint met rollen. Zodra je baby start met (pogingen tot) omrollen, wil je dat de handen en armen vrij zijn. Op deze manier kan je baby zijn eigen positie bepalen en zijn hoofd of lichaam goed leggen.  Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid geeft aan dat het inbakeren bij 6 maanden moet zijn afgebouwd. Start je baby met omrollen? Dit is hét moment om te stoppen met inbakeren. Zodra je baby gaat rollen, wil je dat de handjes vrij zijn. Zo kan je baby zijn hoofd en lichaam goed leggen met behulp van zijn armen. Vanaf dit moment is het veilig om je baby op zijn buik te laten slapen wanneer hij daar zelf voor

Baby inbakeren

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 10.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded
Volg ons: Instagram

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
© 2023 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen