9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids
Slaaptips1-2 jaar, 4-12 maanden,

De magische uitdrukking “de hele nacht doorslapen” spreekt ons als ouders zeker aan, tot het punt waarop ouders zich zorgen gaan maken als hun baby op een bepaalde leeftijd nog niet “doorslaapt”. De werkelijkheid is dat er veel factoren zijn die bijdragen aan het vermogen van je baby om ‘s nachts goed te slapen.

In dit artikel delen wij wat wij beschouwen als realistische verwachtingen rond de nachtrust van je baby, en ook enkele veel voorkomende oorzaken van ‘s nachts wakker worden op verschillende leeftijden.

Ik voeg hier een kleine disclaimer aan toe, niks moet, wij delen deze informatie om je te informeren. Mensen voeden op zoveel verschillende manieren op en wij zijn hier niet om te oordelen of je te dwingen om de ene of de andere kant op te gaan. We zijn hier om hulp te bieden, vanuit onze positie van ervaring, als je hulp wilt.

Als je tevreden bent met de nachtrust van je baby of niet gelooft dat baby’s de hele nacht door kunnen/moeten slapen, dan is het volgende artikel waarschijnlijk niet voor jou. Als je echter wat hulp wilt bij mogelijke redenen waarom je baby ‘s nachts wakker wordt, lees dan verder!

In dit artikel:

 • 0-3 maanden: ‘s nachts wakker worden
 • 3-6 maanden: ‘s nachts wakker worden
 • 6-8 maanden: ‘s nachts wakker worden
 • 8-12 maanden: ‘s nachts wakker worden
 • Andere veel voorkomende oorzaken van nachtelijk waken

0-3 maanden: ‘s nachts wakker worden

Voeden

Dit is een enorme ontwikkelingsperiode in het leven van je baby – de grootste die hij ooit zal meemaken! De hoeveelheid lichamelijke en geestelijke groei die in deze paar maanden plaatsvindt is enorm, dus hebben ze veel brandstof nodig voor al dat groeien.

Op dit moment wordt je baby volledig met melk gevoed (flesvoeding of borstvoeding) en melk wordt veel sneller verteerd dan vast voedsel, dus je baby zal overdag om de paar uur voeden en je kunt zeker nog nachtvoedingen verwachten.

In slaap vallen en slaapomgeving

Op deze leeftijd zijn baby’s nog niet echt in staat om “slechte” slaapgewoonten te ontwikkelen, dus stress niet te veel over hoe je ze in slaap krijgt of dat ze ‘s nachts een voeding nodig hebben. Het is echt pas wanneer je de 4 maanden slaapregressie bereikt, dat je wilt gaan nadenken over de slaapassociaties van je baby.

Als je baby, jonger dan 3 maanden, ‘s nachts wakker wordt, ga dan uit van honger en voed je baby. Zorg ervoor dat deze voedingen in het donker worden gedaan, verschoon de luier alleen als het absoluut noodzakelijk is en vermijd stimulering van je baby, anders zal hij heel moeilijk weer in slaap komen!

Wij raden aan de hele nacht witte ruis te gebruiken en die zeker aan te houden tijdens deze nachtvoedingen. Voed je baby in de kamer waarin hij slaapt, zodat er geen plotselinge temperatuursverandering is. We raden ook aan om baby’s van deze leeftijd in te bakeren om hun schrikreflex te onderdrukken. Door je baby strak in te pakken voor de nachtvoedingen blijft hij ook beter in de slaap “modus” en is hij gemakkelijker weer rustig te krijgen.

Als je een winderige baby hebt, zorg er dan voor dat je hem na de voeding goed laat boeren, anders kan hij kort daarna weer wakker worden en kan hij moeilijker tot rust komen.

Dutjes

Als je baby ‘s nachts vaak wakker wordt of lang wakker blijft, heeft dat vaak te maken met wat er overdag gebeurt en met zijn dutjes. Hij heeft misschien te veel of te weinig slaap overdag, wat betekent dat hij onder- of oververmoeid is. Zie DIT artikel voor meer informatie over hoe de dutjes van je baby hun nachtrust kunnen beïnvloeden.

Pasgeboren baby’s kunnen soms ook hun dagen en nachten verkeerd om hebben, waarbij ze de hele dag slapen en dan de hele nacht wakker blijven! Het is niet moeilijk om deze dag/nacht-verwarring om te keren, gewoon door wat meer controle te hebben over hun dutjes overdag.

Als je daarbij hulp nodig hebt, hebben we een speciale slaapgids voor de eerste 16 weken of een masterclass 0-16 weken, we geven meer informatie wat betreft een omgedraaid ritme maar ook delen wij de routines die past bij de leeftijd van je baby die je als leidraad kunt gebruiken.Deze schema’s helpen ervoor te zorgen dat je baby overdag de perfecte hoeveelheid slaap krijgt voor zijn leeftijd, zodat hij ook ‘s nachts tot rust kan komen en goed kan slapen.

3-6 maanden: ‘s nachts wakker worden

Voeding

Tussen 4 en 6 maanden kan je baby ‘s nachts vaker wakker worden voor melk, echt hongerig, zelfs als hij zichzelf kan kalmeren en voorheen de hele nacht door sliep. Dit is vaak een teken dat hij klaar is om met vaste voeding te beginnen, want de calorie-inname uit melk alleen helpt hem niet meer om de nacht door te komen.

Melk is nog steeds het belangrijkste voedsel voor een baby tot de leeftijd van 8 maanden, maar melk wordt heel snel verteerd en houdt je baby niet lang vol. Dus als je baby borst- of flesvoeding krijgt en je wilt pas met vaste voeding beginnen na 6 maanden, moet je ervan uitgaan dat het ‘s nachts wakker worden van je baby te wijten is aan honger en hem meteen voeden.

Als je met vaste voeding bent begonnen en je baby nog steeds wakker is, moet je de inname van vaste voeding verhogen. We raden je aan de gezondheidsrichtlijnen te raadplegen of met het consultatie bureau te praten over het starten/opvoeren van vaste voeding als je denkt dat je baby er klaar voor is.

Als je baby een speen gebruikt en je hem ‘s nachts opnieuw voedt met een speen in plaats van met voeding, wees dan voorzichtig. Een speen kan verhullen dat je baby eigenlijk wakker wordt omdat hij honger heeft. Als een baby op een speen zuigt, denken zijn hersenen dat hij eten krijgt, zodat hij misschien weer gaat slapen, maar kort daarna weer hongerig wakker wordt.

Als je baby vaak wakker wordt om de speen terug te doen, probeer hem dan bij de eerste keer dat hij wakker wordt te voeden om te zien of hij echt hongerig wakker wordt. Als ze vaak wakker blijven, kan de speen meer problemen veroorzaken dan oplossen. Je kunt daar HIER meer over lezen.

Zelfstandig in slaap vallen

Op deze leeftijd wordt slapen wat lastiger, omdat baby’s een rijping in hun slaappatroon doormaken en tussen de slaapcycli door volledig wakker kunnen worden (overdag om de 45 minuten en ‘s nachts om de 2 uur). Je baby kan nu sterk gaan vertrouwen op de manier die hij gebruikt om in slaap te komen (wiegen, speen geven enz.), en hij zal diezelfde manier nodig hebben om tussen de cycli door weer in slaap te komen.

Dit betekent dat het wakker worden ‘s nachts zeker veroorzaakt kan worden door een probleem met het (niet) zelfstandig in slaap vallen en niet door honger. Dit kan echter moeilijk te achterhalen zijn als je baby nog niet zelfstandig kan gaan slapen voor zijn dutjes en voor het slapen gaan. Als je baby eenmaal in staat is om zelf in slaap te komen, is het veel gemakkelijker om onderscheid te maken tussen je baby die wakker wordt uit echte honger, en een behoefte om weer in slaap gevoed te worden.

Als je baby wat hulp nodig heeft om te leren om zelfstandig in slaap te kunnen vallen, dan kunnen onze gecertificeerde kinderslaapcoaches je informeren over verschillende slaaptrainingen per leeftijd en je hierin begeleiden. Veel baby’s van deze leeftijd zijn biologisch gezien in staat op de nacht door te slapen van 19:00-06:00/07:00.

6-8 maanden: ‘s nachts wakker worden

Voeding

Sommige baby’s zullen op deze leeftijd ‘s nachts nog een melkvoeding nodig hebben. Baby’s die na 6 maanden zijn begonnen met vaste voeding, krijgen meestal nog niet genoeg calorieën uit vaste voeding om de nacht door te slapen.

Dutjes

Tussen 6 en 8 maanden gaan baby’s over van 3 dutjes naar 2 dutjes per dag. Baby’s die nog steeds dat derde middagdutje doen, kunnen ‘s nachts wakker worden omdat ze te moe zijn en klaar om dat dutje nu te laten vallen. Lees DIT artikel om meer te weten te komen over het navigeren door deze dutjesovergang.

Wakker worden uit gewoonte

Na de leeftijd van 6 maanden kunnen baby’s uit gewoonte gaan wakker worden ‘s nachts – die gebeuren meestal elke nacht op precies dezelfde tijd. Als je je baby meerdere keren per nacht voedt, terwijl je denkt dat hij de melk zeker niet nodig heeft, kan hij eerder uit gewoonte dan uit honger wakker worden.

In sommige gevallen kan het gebeuren dat een baby ‘s nachts de meeste melkcalorieën tot zich neemt en dus overdag minder eet. Dit verandert in wat we omgekeerde voeden noemen – als ze hun voedingstijden/hoeveelheden verkeerd om hebben! Lees DIT artikel om uit te vinden hoe je de zaken weer kunt omdraaien.

8-12 maanden: ‘s nachts wakker worden

Voeding

Baby’s van deze leeftijd zullen veel minder snel wakker worden vanuit echte honger als ze overdag voldoende (vaste)voeding krijgen. Je baby zou nu ook overdag kleine hoeveelheden water moeten drinken om gehydrateerd te blijven. Vanaf 8 maanden kun je vaste voeding aanbieden vóór de melkvoeding, maar streef nog steeds naar 3 goede melkvoedingen per dag. s Nachts wakker worden op deze leeftijd is vaker te wijten aan een probleem met (niet) zelfstandig in slaap kunnen vallen of een gewoonte om wakker te worden, dan wakker worden vanwege de honger.

Dutjes

Als je baby bijna 12 maanden oud is, maakt hij zich klaar voor de overgang naar één dutje per dag. Deze overgang vindt meestal plaats tussen 12 en 15 maanden. Als je baby nog een lang ochtenddutje doet, kan dat een domino-effect hebben op het tweede dutje van de dag en de nachtrust. Onze digitale slaapgidsen kunnen je helpen je baby op deze overgang voor te bereiden, door de lengte van het ochtenddutje geleidelijk te verminderen naarmate hij ouder wordt.

Als je peuter na 12 maanden nog steeds 2 dutjes per dag doet, of langer dan 2.5 uur per dag dut, kan dat zeker leiden tot ‘s nachts meer wakker worden, omdat hij gewoon niet moe genoeg is om de nacht door te slapen.

Andere veelvoorkomende oorzaken

Als je honger kunt uitsluiten, zijn hier enkele andere veel voorkomende oorzaken van waarom je baby s nachts wakker wordt

 • Je baby heeft het te koud of te warm
 • De witte ruis staat niet de hele nacht aan en je baby wordt wakker van omgevingsgeluiden.
 • Je baby is ziek
 • Je baby kan niet zelfstandig in slaap vallen (ouder dan 4 maanden)
 • Je baby is niet ingebakerd (voor baby’s jonger dan 5 maanden, die nog niet rollen).
 • De slaapomgeving is te stimulerend – bijvoorbeeld een nachtlampje of muzikaal speelgoed.
 • Je baby heeft een medische aandoening zoals tongriem, reflux of allergieën.
 • Je baby heeft te veel geslapen overdag
 • Verlatingsganst bij baby’s die grote veranderingen of ontwikkelingssprongen doormaken
 • Tijdens bepaalde periodes in hun ontwikkeling worden baby’s gewoon wakker om hun nieuwe vaardigheden (kruipen enz.) te “oefenen”. Dit komt vaak voor bij 8 maanden en 12 maanden.

Dat zijn de meest voorkomende redenen waarom baby’s ‘s nachts wakker worden, gebaseerd op onze ervaring met duizenden gezinnen.

Als je je uitgeput voelt doordat je baby zo vaak wakker wordt ‘s nachts en graag hulp wilt, kijk dan eens op onze website. Wij bieden masterclasses aan met slaapoplossingen die jou en je baby in een mum van tijd aan een betere nachtrust helpen! Liever persoonlijk contact? Overweeg dan om een slaapconsult of een slaaptraject te boeken bij een van onze gecertificeerde coaches.

Categorieën
Dutjes, Ontwikkelingen, Slaapproblemen, Slaapregressies, Slaaptips, Slaaptrainingen, Tips,
Leeftijden
1-2 jaar, 4-12 maanden,
Delen
Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Wat is een TOG waarde?

Wat is een TOG waarde?

Hoe weet je dat je jouw baby niet te warm of te koud aankleedt? Het is erg belangrijk dat je baby op de juiste manier gekleed en toegedekt wordt, om oververhitting of onderkoeling te voorkomen. De TOG-waarde kan je hierbij helpen. Wat is de TOG-waarde? De TOG-waarde is een richtlijn die helpt bij het aankleden en toedekken van je baby. Ieder kledingstuk en textielproduct heeft een eigen TOG-waarde. TOG staat voor Thermal Overall Grade. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer de kleding of het beddengoed is. Kleding of textiel met een lagere TOG-waarde ventileert beter en is dus koeler.  Welke TOG-waarde nodig is, is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Hoe warmer de omgeving is, hoe lager de benodigde TOG-waarde. En omgekeerd: ligt je baby in een koude kamer? Dan heb je een hogere TOG-waarde nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Waar staat de TOG-waarde? Waar kan je de TOG-waarde vinden op producten? Deze waarde staat meestal op het label van babykleding en babytextiel. Een TOG-waarde is niet wettelijk verplicht, dus op niet alle labels zal de waarde worden vermeld.  Waarom is TOG-waarde belangrijk? Waarom wil je rekening houden met de TOG-waarde van kleding en textiel bij je baby? Dit heeft

Overig, Slaaptips, Veilig slapen, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden, 
Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Je baby van 7 weken wil overdag niet slapen, slaapt niet in zijn eigen bedje en/of huilt veel: wat kan je hieraan doen? In dit artikel leggen we uit wat je qua slaap kan verwachten bij een baby van deze leeftijd én je vindt tips om een 7 weken oude baby beter te laten slapen. Baby 7 weken: hoeveel slaap nodig overdag? Is je baby 7 weken en wil je weten hoeveel slaap hij overdag nodig heeft? Gemiddeld heeft een baby op deze leeftijd ongeveer 5 uur slaap nodig overdag. Tussen de dutjes door kan hij gemiddeld 1,5 uur tot 1 uur en drie kwartier wakker zijn. Onthoud dat dit slechts gemiddelden zijn, iedere baby is anders. Slaapt jouw baby bijvoorbeeld wat langer of korter? Dat is heel normaal. Kijk vooral wat goed werkt voor jouw baby. Baby 7 weken beter slapen door routine Rond deze leeftijd ontwikkelen baby’s langzaam een biologische klok en ze kunnen vanaf nu een dag- en nachtritme aanleren. Hierbij is een goede routine een fijne hulp voor je kindje. Deze routine houdt rekening met de slaapbehoefte en zorgt voor structuur en regelmaat in de dag. Sommige baby’s van 7 weken hebben moeite met slapen overdag.

Leeftijd, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 
Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Stel, je baby van 11 maanden zit in een sprong en zal daardoor minder goed slapen. Een sprong betekent dat er op fysiek of mentaal vlak een ontwikkeling plaats vindt. Dat is dus eigenlijk alleen maar positief. Helaas ervaren veel ouders dat zo’n ontwikkelingssprong juist een tijdelijke achteruitgang kan betekenen voor de slaap. Dit noemen we ook wel een slaapregressie. Wat is er precies aan de hand en hoe kun je de slaap verbeteren? Hoe je de situatie kunt verbeteren hangt van het probleem dat je (opeens) ervaart. Onze ervaring is dat het in veel gevallen ligt aan de manier waarop je kleine overdag slaapt. Tijdens een sprong gaan ouders twijfelen aan hun huidige (slaap)routine en passen onnodig veel aan. Deze aanpassingen zijn niet nodig en vaak juist verwarrend en kan de oorzaak zijn dat je baby ’s nachts ligt te huilen en juist moeilijk in slaap komt. Als je baby met 11 maanden niet goed (meer) wil slapen kunnen er een paar dingen aan de hand zijn. Ons advies is om eerst te kijken naar de dagroutine en naar de indeling van de dutjes. Wanneer je twijfelt kun je eens onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines overwegen. Daarnaast is het

Leeftijd, Slaaptips, 
Baby valt in slaap tijdens voeding

Baby valt in slaap tijdens voeding

Het komt regelmatig voor dat een baby tijdens de voeding in slaap valt. Is dat erg of maakt het niet uit? En wat kan je doen als je baby steeds in slaap valt tijdens de voeding?  Waarom valt je baby in slaap tijdens voeden? Je baby valt tijdens de voeding in slaap: hoe komt dit? Waarom je baby zo makkelijk in slaap valt tijdens het voeden komt door verschillende redenen. Zo maakt het zuigen aan de borst of de fles je baby rustig, werkt de lichaamswarmte van mama (of papa) kalmerend en zitten er in moedermelk verschillende stofjes die ervoor zorgen dat je baby slaperig wordt. Al deze redenen bij elkaar zorgen ervoor dat het drinken je baby slaperig maakt.  In slaap vallen tijdens of net na de voeding Valt je baby in slaap tijdens de voeding? In slaap vallen tijdens de flesvoeding of borstvoeding is niet schadelijk, maar het kan op den duur wel voor een slaapassociatie zorgen die het doorslapen belemmert. Bij een slaapassociatie is je baby zo gewend aan in slaap vallen tijdens het voeden, dat hij niet meer zonder voeding in slaap komen.  Deze slaapassociatie komt deels doordat baby’s die tijdens het voeden in slaap vallen

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 10.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2023 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden