9.5/10 - 2602 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
Slaaptips1-2 jaar, 4-12 maanden,

De magische uitdrukking “de hele nacht doorslapen” spreekt ons als ouders zeker aan, tot het punt waarop ouders zich zorgen gaan maken als hun baby op een bepaalde leeftijd nog niet “doorslaapt”. De werkelijkheid is dat er veel factoren zijn die bijdragen aan het vermogen van je baby om ‘s nachts goed te slapen.

In dit artikel delen wij wat wij beschouwen als realistische verwachtingen rond de nachtrust van je baby, en ook enkele veel voorkomende oorzaken van ‘s nachts wakker worden op verschillende leeftijden.

Ik voeg hier een kleine disclaimer aan toe, niks moet, wij delen deze informatie om je te informeren. Mensen voeden op zoveel verschillende manieren op en wij zijn hier niet om te oordelen of je te dwingen om de ene of de andere kant op te gaan. We zijn hier om hulp te bieden, vanuit onze positie van ervaring, als je hulp wilt.

Als je tevreden bent met de nachtrust van je baby of niet gelooft dat baby’s de hele nacht door kunnen/moeten slapen, dan is het volgende artikel waarschijnlijk niet voor jou. Als je echter wat hulp wilt bij mogelijke redenen waarom je baby ‘s nachts wakker wordt, lees dan verder!

In dit artikel:

 • 0-3 maanden: ‘s nachts wakker worden
 • 3-6 maanden: ‘s nachts wakker worden
 • 6-8 maanden: ‘s nachts wakker worden
 • 8-12 maanden: ‘s nachts wakker worden
 • Andere veel voorkomende oorzaken van nachtelijk waken

0-3 maanden: ‘s nachts wakker worden

Voeden

Dit is een enorme ontwikkelingsperiode in het leven van je baby – de grootste die hij ooit zal meemaken! De hoeveelheid lichamelijke en geestelijke groei die in deze paar maanden plaatsvindt is enorm, dus hebben ze veel brandstof nodig voor al dat groeien.

Op dit moment wordt je baby volledig met melk gevoed (flesvoeding of borstvoeding) en melk wordt veel sneller verteerd dan vast voedsel, dus je baby zal overdag om de paar uur voeden en je kunt zeker nog nachtvoedingen verwachten.

In slaap vallen en slaapomgeving

Op deze leeftijd zijn baby’s nog niet echt in staat om “slechte” slaapgewoonten te ontwikkelen, dus stress niet te veel over hoe je ze in slaap krijgt of dat ze ‘s nachts een voeding nodig hebben. Het is echt pas wanneer je de 4 maanden slaapregressie bereikt, dat je wilt gaan nadenken over de slaapassociaties van je baby.

Als je baby, jonger dan 3 maanden, ‘s nachts wakker wordt, ga dan uit van honger en voed je baby. Zorg ervoor dat deze voedingen in het donker worden gedaan, verschoon de luier alleen als het absoluut noodzakelijk is en vermijd stimulering van je baby, anders zal hij heel moeilijk weer in slaap komen!

Wij raden aan de hele nacht witte ruis te gebruiken en die zeker aan te houden tijdens deze nachtvoedingen. Voed je baby in de kamer waarin hij slaapt, zodat er geen plotselinge temperatuursverandering is. We raden ook aan om baby’s van deze leeftijd in te bakeren om hun schrikreflex te onderdrukken. Door je baby strak in te pakken voor de nachtvoedingen blijft hij ook beter in de slaap “modus” en is hij gemakkelijker weer rustig te krijgen.

Als je een winderige baby hebt, zorg er dan voor dat je hem na de voeding goed laat boeren, anders kan hij kort daarna weer wakker worden en kan hij moeilijker tot rust komen.

Dutjes

Als je baby ‘s nachts vaak wakker wordt of lang wakker blijft, heeft dat vaak te maken met wat er overdag gebeurt en met zijn dutjes. Hij heeft misschien te veel of te weinig slaap overdag, wat betekent dat hij onder- of oververmoeid is. Zie DIT artikel voor meer informatie over hoe de dutjes van je baby hun nachtrust kunnen beïnvloeden.

Pasgeboren baby’s kunnen soms ook hun dagen en nachten verkeerd om hebben, waarbij ze de hele dag slapen en dan de hele nacht wakker blijven! Het is niet moeilijk om deze dag/nacht-verwarring om te keren, gewoon door wat meer controle te hebben over hun dutjes overdag.

Als je daarbij hulp nodig hebt, hebben we een speciale slaapgids voor de eerste 16 weken of een masterclass 0-16 weken, we geven meer informatie wat betreft een omgedraaid ritme maar ook delen wij de routines die past bij de leeftijd van je baby die je als leidraad kunt gebruiken.Deze schema’s helpen ervoor te zorgen dat je baby overdag de perfecte hoeveelheid slaap krijgt voor zijn leeftijd, zodat hij ook ‘s nachts tot rust kan komen en goed kan slapen.

3-6 maanden: ‘s nachts wakker worden

Voeding

Tussen 4 en 6 maanden kan je baby ‘s nachts vaker wakker worden voor melk, echt hongerig, zelfs als hij zichzelf kan kalmeren en voorheen de hele nacht door sliep. Dit is vaak een teken dat hij klaar is om met vaste voeding te beginnen, want de calorie-inname uit melk alleen helpt hem niet meer om de nacht door te komen.

Melk is nog steeds het belangrijkste voedsel voor een baby tot de leeftijd van 8 maanden, maar melk wordt heel snel verteerd en houdt je baby niet lang vol. Dus als je baby borst- of flesvoeding krijgt en je wilt pas met vaste voeding beginnen na 6 maanden, moet je ervan uitgaan dat het ‘s nachts wakker worden van je baby te wijten is aan honger en hem meteen voeden.

Als je met vaste voeding bent begonnen en je baby nog steeds wakker is, moet je de inname van vaste voeding verhogen. We raden je aan de gezondheidsrichtlijnen te raadplegen of met het consultatie bureau te praten over het starten/opvoeren van vaste voeding als je denkt dat je baby er klaar voor is.

Als je baby een speen gebruikt en je hem ‘s nachts opnieuw voedt met een speen in plaats van met voeding, wees dan voorzichtig. Een speen kan verhullen dat je baby eigenlijk wakker wordt omdat hij honger heeft. Als een baby op een speen zuigt, denken zijn hersenen dat hij eten krijgt, zodat hij misschien weer gaat slapen, maar kort daarna weer hongerig wakker wordt.

Als je baby vaak wakker wordt om de speen terug te doen, probeer hem dan bij de eerste keer dat hij wakker wordt te voeden om te zien of hij echt hongerig wakker wordt. Als ze vaak wakker blijven, kan de speen meer problemen veroorzaken dan oplossen. Je kunt daar HIER meer over lezen.

Zelfstandig in slaap vallen

Op deze leeftijd wordt slapen wat lastiger, omdat baby’s een rijping in hun slaappatroon doormaken en tussen de slaapcycli door volledig wakker kunnen worden (overdag om de 45 minuten en ‘s nachts om de 2 uur). Je baby kan nu sterk gaan vertrouwen op de manier die hij gebruikt om in slaap te komen (wiegen, speen geven enz.), en hij zal diezelfde manier nodig hebben om tussen de cycli door weer in slaap te komen.

Dit betekent dat het wakker worden ‘s nachts zeker veroorzaakt kan worden door een probleem met het (niet) zelfstandig in slaap vallen en niet door honger. Dit kan echter moeilijk te achterhalen zijn als je baby nog niet zelfstandig kan gaan slapen voor zijn dutjes en voor het slapen gaan. Als je baby eenmaal in staat is om zelf in slaap te komen, is het veel gemakkelijker om onderscheid te maken tussen je baby die wakker wordt uit echte honger, en een behoefte om weer in slaap gevoed te worden.

Als je baby wat hulp nodig heeft om te leren om zelfstandig in slaap te kunnen vallen, dan kunnen onze gecertificeerde kinderslaapcoaches je informeren over verschillende slaaptrainingen per leeftijd en je hierin begeleiden. Veel baby’s van deze leeftijd zijn biologisch gezien in staat op de nacht door te slapen van 19:00-06:00/07:00.

6-8 maanden: ‘s nachts wakker worden

Voeding

Sommige baby’s zullen op deze leeftijd ‘s nachts nog een melkvoeding nodig hebben. Baby’s die na 6 maanden zijn begonnen met vaste voeding, krijgen meestal nog niet genoeg calorieën uit vaste voeding om de nacht door te slapen.

Dutjes

Tussen 6 en 8 maanden gaan baby’s over van 3 dutjes naar 2 dutjes per dag. Baby’s die nog steeds dat derde middagdutje doen, kunnen ‘s nachts wakker worden omdat ze te moe zijn en klaar om dat dutje nu te laten vallen. Lees DIT artikel om meer te weten te komen over het navigeren door deze dutjesovergang.

Wakker worden uit gewoonte

Na de leeftijd van 6 maanden kunnen baby’s uit gewoonte gaan wakker worden ‘s nachts – die gebeuren meestal elke nacht op precies dezelfde tijd. Als je je baby meerdere keren per nacht voedt, terwijl je denkt dat hij de melk zeker niet nodig heeft, kan hij eerder uit gewoonte dan uit honger wakker worden.

In sommige gevallen kan het gebeuren dat een baby ‘s nachts de meeste melkcalorieën tot zich neemt en dus overdag minder eet. Dit verandert in wat we omgekeerde voeden noemen – als ze hun voedingstijden/hoeveelheden verkeerd om hebben! Lees DIT artikel om uit te vinden hoe je de zaken weer kunt omdraaien.

8-12 maanden: ‘s nachts wakker worden

Voeding

Baby’s van deze leeftijd zullen veel minder snel wakker worden vanuit echte honger als ze overdag voldoende (vaste)voeding krijgen. Je baby zou nu ook overdag kleine hoeveelheden water moeten drinken om gehydrateerd te blijven. Vanaf 8 maanden kun je vaste voeding aanbieden vóór de melkvoeding, maar streef nog steeds naar 3 goede melkvoedingen per dag. s Nachts wakker worden op deze leeftijd is vaker te wijten aan een probleem met (niet) zelfstandig in slaap kunnen vallen of een gewoonte om wakker te worden, dan wakker worden vanwege de honger.

Dutjes

Als je baby bijna 12 maanden oud is, maakt hij zich klaar voor de overgang naar één dutje per dag. Deze overgang vindt meestal plaats tussen 12 en 15 maanden. Als je baby nog een lang ochtenddutje doet, kan dat een domino-effect hebben op het tweede dutje van de dag en de nachtrust. Onze digitale slaapgidsen kunnen je helpen je baby op deze overgang voor te bereiden, door de lengte van het ochtenddutje geleidelijk te verminderen naarmate hij ouder wordt.

Als je peuter na 12 maanden nog steeds 2 dutjes per dag doet, of langer dan 2.5 uur per dag dut, kan dat zeker leiden tot ‘s nachts meer wakker worden, omdat hij gewoon niet moe genoeg is om de nacht door te slapen.

Andere veelvoorkomende oorzaken

Als je honger kunt uitsluiten, zijn hier enkele andere veel voorkomende oorzaken van waarom je baby s nachts wakker wordt

 • Je baby heeft het te koud of te warm
 • De witte ruis staat niet de hele nacht aan en je baby wordt wakker van omgevingsgeluiden.
 • Je baby is ziek
 • Je baby kan niet zelfstandig in slaap vallen (ouder dan 4 maanden)
 • Je baby is niet ingebakerd (voor baby’s jonger dan 5 maanden, die nog niet rollen).
 • De slaapomgeving is te stimulerend – bijvoorbeeld een nachtlampje of muzikaal speelgoed.
 • Je baby heeft een medische aandoening zoals tongriem, reflux of allergieën.
 • Je baby heeft te veel geslapen overdag
 • Verlatingsganst bij baby’s die grote veranderingen of ontwikkelingssprongen doormaken
 • Tijdens bepaalde periodes in hun ontwikkeling worden baby’s gewoon wakker om hun nieuwe vaardigheden (kruipen enz.) te “oefenen”. Dit komt vaak voor bij 8 maanden en 12 maanden.

Dat zijn de meest voorkomende redenen waarom baby’s ‘s nachts wakker worden, gebaseerd op onze ervaring met duizenden gezinnen.

Als je je uitgeput voelt doordat je baby zo vaak wakker wordt ‘s nachts en graag hulp wilt, kijk dan eens op onze website. Wij bieden masterclasses aan met slaapoplossingen die jou en je baby in een mum van tijd aan een betere nachtrust helpen! Liever persoonlijk contact? Overweeg dan om een slaapconsult of een slaaptraject te boeken bij een van onze gecertificeerde coaches.

Categorieën
Dutjes, Ontwikkelingen, Slaapproblemen, Slaapregressies, Slaaptips, Slaaptrainingen, Tips,
Leeftijden
1-2 jaar, 4-12 maanden,
Delen
Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Het 4’s Ritueel

Het 4’s Ritueel

Als je op zoek bent naar een liefdevolle en geliefde manier om je baby al vanaf jonge leeftijd zelf in slaap te leren vallen, dan is het 4S ritueel een populaire methode om te proberen. Maar wat is het 4S ritueel precies en hoe werkt deze methode? Lees het in dit artikel en/of bekijk onze video hieronder over het 4’s ritueel. Wat is het 4S ritueel? Het 4S ritueel is een bekende methode in de wereld van de babyslaap. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat je er direct na de geboorte mee kunt beginnen en je baby op een vriendelijke manier leert om zelfstandig in slaap te vallen.  De 4S slaapmethode dankt zijn naam aan de vier verschillende stappen die worden doorlopen: setting the stage, swaddling, sitting en sush-pat. Het gaat dus om de Engelse namen van het ritueel. In het Nederlands zijn de stappen als volgt: slaapomgeving klaarmaken, inbakeren, zitten, sh-en en kloppen.  Hoe werkt het 4S ritueel? Wil je je baby met behulp van het 4S ritueel zelfstandig in slaap leren vallen? Het 4S ritueel bestaat uit 4 stappen die je voor ieder slaapje doorloopt. De eerste drie stappen doorloop je altijd, de vierde stap is

Dutjes, Methodieken, Slaaptips, Slaaptrainingen, Tips, video, 0-16 weken, 
Slaaptips voor baby van 4 maanden

Slaaptips voor baby van 4 maanden

Jonge kinderen hebben veel baat bij regelmaat en structuur, maar veel ouders vinden het lastig om hun baby aan een routine te laten wennen. Vanaf 4 maanden is de biologische klok ontwikkeld en gaat het aanleren van een routine steeds beter. Wat kan je qua slaap verwachten bij een baby van 4 maanden en hoe kan je helpen jouw baby beter te laten slapen? Hoeveel slaapt een baby van 4 maanden? Hoeveel slaap heeft een baby van 4 maanden ongeveer nodig? Gemiddeld slaapt een baby van 4 maanden nog zo’n 12 uur ‘s nachts en 4 uur overdag. Onthoud dat dit slechts gemiddelden zijn en dat iedere baby anders is. Baby’s moeten nog leren hoe ze een goed slaapritme opbouwen en daarnaast heeft niet iedere baby evenveel slaap nodig. Kijk dus vooral naar wat werkt voor jou en je baby. Op deze leeftijd wordt het wel steeds belangrijker om rekening te houden met de wakkertijd van je baby. Hoewel de wakkertijd van baby’s ook nog veel kan variëren, adviseren wij om bij 4 maanden gemiddeld een wakkertijd van 2 uur aan te houden. Slaapproblemen bij baby 4 maanden Wat kan je doen als je baby van 4 maanden niet wil

Leeftijd, Slaaptips, 
Slaapregressie 14 maanden

Slaapregressie 14 maanden

Je dreumes maakt in de periode na zijn eerste verjaardag verschillende fysieke en mentale ontwikkelingen door. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo en manier. Hoewel sommige kinderen rond hun eerste verjaardag al een slaapregressie doormaken, is het ook heel normaal als deze slaapregressie pas bij 14 maanden plaatsvindt. Wat houdt deze 14 maanden slaapregressie in en waar moet je als ouders rekening mee houden? Slaapregressie baby 14 maanden De 14 maanden slaapregressie is vergelijkbaar met de sprong bij 12 maanden, hij vindt alleen 2 maanden later plaats. Het is belangrijk om te beseffen dat een slaapregressie niet gebonden is aan de leeftijd van je kind. De maanden die bij een slaapregressie worden genoemd zijn niets meer dan gemiddelden om een idee te geven wanneer je dit kan verwachten.  De 12 maanden slaapregressie heet zo omdat de slaap van kinderen gemiddeld rond deze leeftijd verandert door enkele belangrijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen kosten veel energie en hebben invloed op de slaap van je kind. In feite is een slaapregressie dus meer een slaapprogressie: je kind ontwikkelt zich en slaapt hierdoor tijdelijk anders dan ‘normaal’. Ieder kind maakt deze ontwikkelingen op zijn eigen tijd door. Gemiddeld gebeurt dit rond de 12

Slaapregressies, Slaaptips, 
Waarom baby op rug laten slapen?

Waarom baby op rug laten slapen?

Een baby kan op drie manieren slapen: op de rug, op de buik of op de zij. Het algemene advies is om een baby op de rug te laten slapen. De rugligging is de meest veilige slaaphouding voor jonge baby’s, omdat dit de kans op wiegendood verkleint. Dit geldt vooral voor jonge baby’s, die zichzelf en hun hoofd nog niet goed kunnen draaien en optillen.  Het is belangrijk dat het gezichtje vrij ligt tijdens het slapen, zodat je baby goed kan ademen. Als je een jonge baby op de buik laat slapen, kan het gezichtje tegen het matras komen waardoor de ademhaling wordt belemmerd. Leg je baby dus vanaf de geboorte op zijn rug in bed. Op deze manier went hij of zij ook aan deze slaaphouding. Baby op zij slapen vs. baby op rug slapen Veel ouders merken dat hun jonge baby beter slaapt op de zij. Toch raden wij een zijligging niet aan. Laat je een baby op de zij slapen, dan kan hij of zij tijdens de slaap alsnog op de buik terechtkomen. Dit brengt vervolgens weer de bovengenoemde risico’s met zich mee. Een rugligging is het meest veilig, aangezien een jonge baby nog niet vanaf de

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden