9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids
Slaaptips0-16 weken, 4-12 maanden,

Jouw jonge baby is misschien al die tijd een goede slaper geweest maar nu je baby ongeveer 4 maanden oud is geworden merk je dat je baby plotseling veel vaker wakker wordt ’s nachts en/of meer hazenslaapjes doet overdag. Wat is er ineens gebeurd?

Het is de ‘beruchte’ 4 maanden slaapregressie die zorgt voor de meest grote verandering op het gebied van slaap bij je baby. 

Wat houdt dit precies in en wat kan je doen om hier doorheen te komen? 

In dit artikel lees je de volgende onderwerpen terug:

 • Wat is een slaapregressie
 • Wat is de oorzaak van de 4 maanden slaapregressie
 • Hoe lang duurt deze slaapregressie?
 • Advies voor zelfstandig in slaap vallen.
 • Is dit de 4 maanden slaapregressie of is het wat anders?
 • Hoe overleef je de 4 maanden slaapregressie?

Wat is een slaapregressie?

Een slaapregressie is een periode waarin een baby of peuter die goed heeft geslapen ‘s nachts plotseling wakker wordt, moeilijk tot rust kan komen en/of dutjes overdag weigert of overslaat. Dit is een natuurlijke en normale verandering voor een baby, maar het kan wel een lastige tijd zijn voor ouders.

We weten inmiddels dat een kindje de eerste drie jaar na de geboorte een aantal slaapregressie doormaken waarvan de 4 maanden slaapregressie de grootste is of, anders gezegd, voor het meeste slaapproblemen kan zorgen.

Een belangrijk onderdeel van het doorlopen van deze slaapregressies is begrijpen waardoor ze worden veroorzaakt en wat er op dit moment met een baby gebeurt.

Wat is de oorzaak van de 4 maanden slaapregressie?

Rond de leeftijd van 4 maanden zal je baby’s slaap een beetje hetzelfde gaan werken als die van volwassenen. We gaan van een diepe slaap naar een lichtere REM slaap. De REM slaap is een lichte slaapfase waarin we sneller wakker kunnen worden als we door iets worden gestoord, bijvoorbeeld licht of (omgeving)geluid.
En dat is precies hetzelfde als voor baby’s van deze leeftijd. 

In plaats van dit als een achteruitgang te zien, kan je het ook zien als een progressie omdat je baby een grote mentale ontwikkeling doormaakt.

Dit zijn de belangrijkste veranderingen die je baby op het gebied van slaap doormaakt.

Je baby slaapt overdag kort 35-45 minuten
De slaapcyclus ’s nachts is ongeveer 2 uur.
Je baby zal nu bewuster wakker worden tussen elke slaapcyclus. Voorheen kon je baby deze slaapcycli wat makkelijker koppelen. 

Je kunt merken dat je baby steeds meer hazenslaapjes gaat doen overdag maar ook ’s nachts plotseling vaker wakker is. Het is daarom extra belangrijk om je baby tijdens deze fase te leren om zelf weer in slaap te vallen aan het einde van een cyclus. Dit helpt je baby overdag weer langer te slapen maar ook ’s nachts minder vaak wakker te worden. 

Rond deze leeftijd raken baby’s ook steeds meer gehecht aan de manier van in slaap vallen.
Als er al bepaalde slaapassociaties waren, zoals in slaap wiegen, voeden of kloppen, dan kan je merken dat je deze handelingen telkens opnieuw moet herhalen zodra je baby wakker wordt aan het einde van zijn slaapcyclus. Dit betekent elke 35-45 minuten tijdens dutjes en elke 2 uur ’s nachts. 

Goed om nog te benoemen dat niet iedere baby van 4 maanden exact op dat moment deze ontwikkeling doormaakt. Heb jij een baby die 3.5 maand oud is en elke 2 uur wakker wordt ’s nachts dan mag je aannemen dat jouw baby ook de 4 maanden slaapregressie doormaakt. 

Hoe lang duurt de 4 maanden slaapregressie?

Een veelgestelde vraag is hoelang deze slaapregressie duurt?
Het is misschien niet leuk om te lezen maar de 4 maanden slaapregressie is een blijvende verandering hoe je baby slaapt en dit zal niet plotseling verdwijnen voordat je baby heeft geleerd om zelfstandig in slaap te vallen.

Het zelfstandig in slaap vallen is een vaardigheid om in slaap te vallen zonder hulp.  En dit is iets wat baby’s rond deze leeftijd echt kunnen (leren) als de situatie juist is. En, als bepaalde factoren kloppen. Zoals de juiste wakkertijd, slaapritueel en een voorspelbaar ritme overdag, voldoende voeding, etc.

Tijdens de slaapregressie van 4 maanden hebben slaapassociaties steeds meer invloed op het in slaap vallen maar ook of je baby in slaap kan blijven. Dit komt omdat je baby nu veel bewuster wakker is na de slaapcylus dan dat hij was toen hij nog jonger was. Dus, wanneer jouw baby altijd in slaap wordt gewiegd en dan uren kon slapen, kan het nu zijn dat je baby elke 45 minuten of elke 2 uur wakker wordt. Lees hierover meer in het artikel help, mijn baby wordt elke 2 uur wakker.

Vanaf deze leeftijd is de manier in slaap vallen tijdens dutjes of ’s avonds dus steeds belangrijker voor je baby. Je baby gaat de manier van in slaap vallen steeds weer opnieuw nodig hebben. Zodra je baby wakker wordt na een slaapcyclus zal dezelfde associatie weer nodig zijn om opnieuw in slaap te vallen. Overigens is het prima als jij er bewust voor kiest om dit wel te blijven doen, dat is natuurlijk helemaal aan jou.

Dit is de reden waarom je baby overdag maar 45 minuten slaapt en ’s nachts elke 2 uur wakker wordt en opnieuw je hulp nodig heeft om weer in slaap te vallen. Probeer je hulp eens niet te bieden om je baby de kans te geven om zelf deze vaardigheden te ontwikkelen en zelf in slaap kan vallen. 

Tips voor zelfstandig in slaap vallen

Net als leren lezen of fietsen is zelfregulatie een vaardigheid die niet zomaar van de een op andere dag wordt ontwikkeld. Het is compleet nieuw voor baby’s en hebben daarom wat begeleiding hierbij nodig maar ook consistentie en de kans om het te leren toepassen.  Door bij elke huiltje je baby gelijk te gaan helpen, krijgt een baby niet de kans om te oefenen met het zelfstandig in slaap vallen en op langere termijn helpt dit een baby juist niet. 

Dit zijn een aantal belangrijke dingen om te onthouden als het gaat om zelfstandig in slaap leren vallen.

 • Baby’s jonger dan 3 maanden zijn niet altijd in staat om zichzelf te kalmeren. Het beste wat je kunt doen is om goede slaapgewoontes te creëren zoals een fijne routine en een passen slaapritueel. Ook rekening houden met de wakkertijden van je baby kunnen een grote rol spelen. Als alles klopt dan kunnen sommige jonge baby’s uit zichzelf in slaap vallen. 
 • Vanaf de leeftijd van 4 maanden kan je je baby al wat meer coachen om zelfstandig in slaap te leren vallen. Dit komt omdat het vanaf deze leeftijd een aangeleerde vaardigheid is om zelfstandig in slaap te kunnen vallen. Er zijn verschillende liefdevolle slaaptrainingen die je vanaf deze leeftijd kunt toepasen. 
 • Het kan zijn dat je baby zich een beetje verzet tegen de nieuwe manier van het in slaap vallen en gaat huilen. Vooral als je een oudere baby hebt of een peuter. Huilen is niet leuk maar niet altijd “erg” of “schadelijk” ansich.
 • Een oververmoeide of ondervermoeide baby zal het lastiger vinden om zelf in slaap te vallen. In onze digitale slaapgids voor de leeftijd 0 tot en met 4 jaar, zie je precies wanneer het voor jouw baby de beste tijd is om te gaan slapen en makkelijker zelfstandig in slaap zal vallen. 
 • Consistent zijn is ontzettend belangrijk.  Verschillende technieken door elkaar heen gebruiken én slapen op steeds verschillende tijden kan te verwarrend zijn voor je baby.
 • Een donkere kamer, witte ruis en een inbakerzak (voor baby’s jonger dan 5 maanden die nog niet rollen) of een slaapzak zijn onafhankelijke slaapassociaties die je baby kunnen helpen om beter zelfstandig in slaap te vallen. 
 • Een hongerige baby zal niet in slaap vallen, wat je ook probeert. Zorg er voor dat je baby goed gegeten en geboerd heeft voor dat je hem zijn bedje legt. 
 • Heb vertrouwen in je baby en jezelf en werk hard aan het zelfstandig in slaap vallen. Je baby kan het en jij ook!

Verpest een slaapregressie de slaaptraining die je van plan bent om te doen of alles waar je eerder al wel aan hebt gewerkt op het gebied van slaap?

Het antwoord is: helemaal niet! Met slaaptraining bedoelen we het werken aan een consistente routine voor jou en je baby en je baby begeleiden om de vaardigheid om zelfstandig in slaap te kunnen allen te leren wanneer ze hier klaar voor zijn. 

Het is zeker de moeite waard om al vroeg te beginnen met een consistente routine en het creëren van positieve slaapgewoontes omdat dit op langer termijn je baby en jou zal helpen.
Je kunt dan veel beter zien wanneer je baby een slaapregressie doormaakt omdat je de verandering van het slaapgedrag van je baby makkelijker kunt herkennen. 

Begrijpelijk dat het volgen van een routine lastiger is tijdens een slaapregressie maar je vasthouden aan de juiste slaapmomenten en lengte van de dutjes wat past bij de leeftijd van je baby, helpt enorm als je je baby wilt leren om zelfstandig in slaap te vallen.

En omdat zelfstandig in slaap leren vallen de enige manier is om door deze slaappressie van 4 maanden heen te komen, kan je maar beter goed voorbereid en consistent zijn.

Is het de 4 maanden slaapregressie of iets anders?

Het eerste wat je waarschijnlijk merkt is dat je baby een stuk slechter gaat slapen. Je baby die voorheen altijd goed sliep is plotseling veranderd in een baby die niet meer zelfstandig in slaap kan vallen tijdens dutjes en ’s avonds, alleen maar hazenslaapjes doet overdag of veel vaker wakker wordt ’s nachts. 

Maar toch zijn er ook andere factoren die invloed kunnen hebben op het slaapgedrag van je baby. 

 • Oververmoeid of ondervermoeid: Je baby is misschien zijn slaapritme ontgroeid. Het enige wat je dan hoeft te doen is de wakkertijd iets te verlengen en de dutjes iets korter te maken om het probleem op te lossen. 
 • Honger: Babys rond de 4-6 maanden zijn langzaam klaar om te beginnen met vast voedsel. Je kan merken dat je baby het minder lang volhoudt na een melkvoeding. Dit kan resulteren in ’s nachts vaker wakker worden voor een extra voeding, zelfs als je baby hiervoor zonder voedingen de nacht doorsliep. 
 • Let op: ’s nachts wakker worden voor 1 extra voeding is niet hetzelfde als elke twee uur wakker worden voor een voeding. Als je baby elke twee uur wakker wordt en per keer een klein beetje voeding krijgt, is de kans veel groter dat je baby de voeding nodig heeft om weer opnieuw in slaap te vallen na een slaapcycli. Dit betekent dat je baby niet wakker wordt van de honger maar vanwege het feit dat hij de voeding nodig heeft om weer in slaap te komen. 
 • Doorkomende tandjes is een veelgebruikte reden waarom een baby niet slaapt. Hoewel het zeker kan dat je baby last heeft van doorkomende tandjes is het vaak geen probleem dat de slaap enorm verstoort. Het is absoluut niet de reden voor wekenlang slaaptekort. Lees hier meer over tandjes en slaap
 • Ziek zijn: de plotseling verandering in slaap kan een voorteken zijn dat je baby ziek aan het worden is.  In dit artikel delen wij een aantal factoren waar je op kunt letten, maar als je je zorgen maakt dan is het advies om altijd een arts te raadplegen. 

Als je deze signalen kunt uitsluiten en je baby doet overdag hazenslaapjes én wordt elke twee uur wakker ‘nachts (meestal vanaf middernacht), is de kans groot dat je de 4 maanden slaapregressie hebt bereikt. 

Hoe overleef ik de 4 maanden slaapregressie?

De slaapregressie zal pas helemaal verdwijnen als je baby heeft geleerd om zichzelf te kalmeren en in slaap te vallen. Hieronder een aantal tips om met deze slaapregressie om te gaan.

 • Kom er eerst achter waarom je baby wakker wordt. Als het een afhankelijke slaapassociatie is zoals in slaap wiegen of kloppen, probeer deze associatie dan te veranderen in een onafhankelijke slaapassociatie en leer je baby zichzelf te kalmeren en in slaap te vallen.
 • -Belangrijk om je baby ook de kans te geven om weer opnieuw in slaap te vallen zodra hij wakker wordt. Door je baby gelijk te helpen kan je baby niet oefenen met deze nieuwe vaardigheid. Vertrouw op je baby dat hij weer in slaap zal vallen.
 • De slaapomgeving is belangrijk hoe je kindje zal slapen. Hoe donkerder de kamer, hoe beter. Vooral op deze leeftijd zijn baby’s gevoelig voor licht en reageren hier snel op. Daarnaast is het advies om constant witte ruis te gebruiken om je baby te helpen met de overgang van zijn lichte slaap naar een diepere slaap zonder wakker te worden. 
 • Houd vast aan je routine. Zorg ervoor dat de routine past bij de leeftijd van je baby met behulp van onze slaapgidsen.
 • Een consistent bedtijd routine, zodat je baby weet wanneer het tijd is om te gaan slapen. Lees HIER meer over het belang van een fijne bedtijd routine. 
 • Stimuleer goede slaapgewoontes voor de slaapregressie.
  Bouw na een tijdje je hulp stapsgewijs af. Probeer je baby slaperig in zijn bedje te leggen en geef je baby de kans om het laatste stukje zelf te doen. Probeer minstens 1 dutje per dag in bed te doen.

De 4 maanden slaapregressie kan enorm pittig zijn en er zijn geen beste manier om hiermee om te gaan. Het zijn pittige weken/maanden waarin je baby zich aanpast aan de enorme veranderingen in zijn hersenen.
Gelukkig zijn er manieren om door deze lastigere fase heen te komen en manieren om de impact op het slapen te beperken. Onze gecertificeerde slaapcoaches geven je advies op maat.

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Wat is een TOG waarde?

Wat is een TOG waarde?

Hoe weet je dat je jouw baby niet te warm of te koud aankleedt? Het is erg belangrijk dat je baby op de juiste manier gekleed en toegedekt wordt, om oververhitting of onderkoeling te voorkomen. De TOG-waarde kan je hierbij helpen. Wat is de TOG-waarde? De TOG-waarde is een richtlijn die helpt bij het aankleden en toedekken van je baby. Ieder kledingstuk en textielproduct heeft een eigen TOG-waarde. TOG staat voor Thermal Overall Grade. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer de kleding of het beddengoed is. Kleding of textiel met een lagere TOG-waarde ventileert beter en is dus koeler.  Welke TOG-waarde nodig is, is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Hoe warmer de omgeving is, hoe lager de benodigde TOG-waarde. En omgekeerd: ligt je baby in een koude kamer? Dan heb je een hogere TOG-waarde nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Waar staat de TOG-waarde? Waar kan je de TOG-waarde vinden op producten? Deze waarde staat meestal op het label van babykleding en babytextiel. Een TOG-waarde is niet wettelijk verplicht, dus op niet alle labels zal de waarde worden vermeld.  Waarom is TOG-waarde belangrijk? Waarom wil je rekening houden met de TOG-waarde van kleding en textiel bij je baby? Dit heeft

Overig, Slaaptips, Veilig slapen, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden, 
Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Je baby van 7 weken wil overdag niet slapen, slaapt niet in zijn eigen bedje en/of huilt veel: wat kan je hieraan doen? In dit artikel leggen we uit wat je qua slaap kan verwachten bij een baby van deze leeftijd én je vindt tips om een 7 weken oude baby beter te laten slapen. Baby 7 weken: hoeveel slaap nodig overdag? Is je baby 7 weken en wil je weten hoeveel slaap hij overdag nodig heeft? Gemiddeld heeft een baby op deze leeftijd ongeveer 5 uur slaap nodig overdag. Tussen de dutjes door kan hij gemiddeld 1,5 uur tot 1 uur en drie kwartier wakker zijn. Onthoud dat dit slechts gemiddelden zijn, iedere baby is anders. Slaapt jouw baby bijvoorbeeld wat langer of korter? Dat is heel normaal. Kijk vooral wat goed werkt voor jouw baby. Baby 7 weken beter slapen door routine Rond deze leeftijd ontwikkelen baby’s langzaam een biologische klok en ze kunnen vanaf nu een dag- en nachtritme aanleren. Hierbij is een goede routine een fijne hulp voor je kindje. Deze routine houdt rekening met de slaapbehoefte en zorgt voor structuur en regelmaat in de dag. Sommige baby’s van 7 weken hebben moeite met slapen overdag.

Leeftijd, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 
Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Stel, je baby van 11 maanden zit in een sprong en zal daardoor minder goed slapen. Een sprong betekent dat er op fysiek of mentaal vlak een ontwikkeling plaats vindt. Dat is dus eigenlijk alleen maar positief. Helaas ervaren veel ouders dat zo’n ontwikkelingssprong juist een tijdelijke achteruitgang kan betekenen voor de slaap. Dit noemen we ook wel een slaapregressie. Wat is er precies aan de hand en hoe kun je de slaap verbeteren? Hoe je de situatie kunt verbeteren hangt van het probleem dat je (opeens) ervaart. Onze ervaring is dat het in veel gevallen ligt aan de manier waarop je kleine overdag slaapt. Tijdens een sprong gaan ouders twijfelen aan hun huidige (slaap)routine en passen onnodig veel aan. Deze aanpassingen zijn niet nodig en vaak juist verwarrend en kan de oorzaak zijn dat je baby ’s nachts ligt te huilen en juist moeilijk in slaap komt. Als je baby met 11 maanden niet goed (meer) wil slapen kunnen er een paar dingen aan de hand zijn. Ons advies is om eerst te kijken naar de dagroutine en naar de indeling van de dutjes. Wanneer je twijfelt kun je eens onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines overwegen. Daarnaast is het

Leeftijd, Slaaptips, 
Baby valt in slaap tijdens voeding

Baby valt in slaap tijdens voeding

Het komt regelmatig voor dat een baby tijdens de voeding in slaap valt. Is dat erg of maakt het niet uit? En wat kan je doen als je baby steeds in slaap valt tijdens de voeding?  Waarom valt je baby in slaap tijdens voeden? Je baby valt tijdens de voeding in slaap: hoe komt dit? Waarom je baby zo makkelijk in slaap valt tijdens het voeden komt door verschillende redenen. Zo maakt het zuigen aan de borst of de fles je baby rustig, werkt de lichaamswarmte van mama (of papa) kalmerend en zitten er in moedermelk verschillende stofjes die ervoor zorgen dat je baby slaperig wordt. Al deze redenen bij elkaar zorgen ervoor dat het drinken je baby slaperig maakt.  In slaap vallen tijdens of net na de voeding Valt je baby in slaap tijdens de voeding? In slaap vallen tijdens de flesvoeding of borstvoeding is niet schadelijk, maar het kan op den duur wel voor een slaapassociatie zorgen die het doorslapen belemmert. Bij een slaapassociatie is je baby zo gewend aan in slaap vallen tijdens het voeden, dat hij niet meer zonder voeding in slaap komen.  Deze slaapassociatie komt deels doordat baby’s die tijdens het voeden in slaap vallen

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 10.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Feed Them Social: Instagram Feed not loaded, please add your Access Token from the Gear Icon Tab.
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2023 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden