9.5/10 - 2540 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
8 tips voor nachtvoedingen slaaptipsvoorbabys
Slaapproblemen0-16 weken, 4-12 maanden,

Het is midden in de nacht en je bent je kleintje wéér aan het voeden. Je denkt bij jezelf… “Waarom kan mijn baby overdag zo drinken in plaats van ‘s nachts?!”.

Als je baby vaak ‘s nachts wakker wordt om te voeden, kan dit leiden tot ‘omgedraaid voedingsritme”. Omgekeerd voeden kan frustrerend en vermoeiend zijn, maar maak je geen zorgen, we kunnen je helpen om het weer om te draaien!

In dit artikel geven we tips om omgekeerd voeden aan te pakken en ervoor te zorgen dat je baby overdag goed eet, zodat zowel jij als je baby ‘s nachts meer kunnen slapen.

In dit artikel:

  • Wat is een omgekeerd voeden?
  • Wat veroorzaakt een omgekeerd voedingsritme?
  • Hoe lang duurt een omgekeerd voedingsritme?
  • Hoe stop je een omgekeerd voedingsritme?

Wat is omgekeerd voeden?

Omgekeerd voeden of een omgekeerd voedingsritme is de term voor wanneer een baby ‘s nachts vaak wil voeden, waardoor er ‘s nachts de meeste calorieën worden gegeven, in plaats van overdag.

Als je baby ‘s nachts elke 2 uur wakker wordt en je je baby telkens voedt om weer in slaap te vallen, kan dit betekenen dat je baby de volgende dag niet hongerig zal zijn en daardoor niet goed eet. Te weinig voeding overdag betekent dan dat je baby ‘s nachts honger heeft, je zal je baby vaker moeten voeden wat vervolgens weer betekent dat je baby ‘s ochtends minder honger heeft. Zo kom je al snel in een vicieuze cirkel terecht.

Jonge baby’s, vooral die onder de 6 maanden, hebben ‘s nachts voeding nodig, dus alleen omdat je kind ‘s nachts voeding nodig heeft, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat er een omgekeerd voedingsritme is.

Je weet of je baby een omgekeerd voedingsritme heeft als ze lange perioden gedurende de dag zonder voeding kunnen of alleen kleine hoeveelheden voeding gedurende de dag nemen. ‘s Nachts zullen ze dan vaak wakker worden en alleen kunnen worden getroost met voeden, waarbij ze vaak volledige voedingen nemen telkens wanneer ze wakker worden.

Dit is duidelijk niet ideaal. Jij en je baby willen zo veel mogelijk slaap krijgen gedurende de nacht en als je vaak wakker wordt om je baby te voeden, zal deze gebroken nachten waarschijnlijk zijn tol eisen van jullie beiden, omdat jullie beiden geen lange perioden van herstellende slaap ‘s nachts krijgen.

Baby’s hebben een bepaalde hoeveelheid melk nodig gedurende de 24-uursperiode, dit staat bekend als hun dagelijkse melkinname en dit wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de leeftijd van je baby, gewicht, of ze al met vast voedsel zijn begonnen, enzovoort. Idealiter wil je dat je baby de meeste dagelijkse melkinname overdag krijgt, omdat dit minder nachtelijke ontwaken betekent voor iedereen.

Wat veroorzaakt een omgekeerd voedingsritme?

Er zijn veel redenen waarom baby’s een omgekeerd voedingsritme krijgen.
Hieronder hebben we er een aantal op een rijtje gezet.

Niet zelfstandig in slaap kunnen vallen:

Een omgekeerd voedingsritme kan beginnen als je baby niet in staat is om zelf in slaap te vallen aan het begin van dutjes of bedtijd. Als ze gewend zijn om gevoed te worden om in slaap te vallen, of het nu borst- of flesvoeding is, zullen ze rond de leeftijd van 4 maanden waarschijnlijk na elke slaapcyclus ‘s nachts wakker worden, ongeveer elke 2 uur, in de verwachting dat ze elke keer weer gevoed worden om weer in slaap te vallen.

Baby’s die elke 2 uur gedurende de hele nacht worden gevoed, krijgen waarschijnlijk het grootste deel van hun dagelijkse melkinname ‘s nachts binnen, wat betekent dat ze overdag gewoon niet zo hongerig zullen zijn.

Wakkertijden en lengte van de dutjes:

Als je baby een erg korte wakkertijd heeft, kan het zijn dat ze gedurende de dag gewoon niet lang genoeg wakker blijven om regelmatig te kunnen eten en aan hun caloriebehoefte te voldoen. Je mag jezelf gelukkig prijzen als je kleintje lange dutjes overdag doet, maar als ze te veel slapen, kunnen ze mogelijk niet zo vaak eten als nodig is. In plaats daarvan zal je baby ‘s nachts vaker wakker worden om de extra melk en wakkertijd te krijgen die ze nodig hebben.

De hoeveelheid wakkertijd die baby’s aankunnen verandert snel in de eerste 6 maanden, dus het is de moeite waard om te overwegen of je baby extra wakkertijd nodig heeft om die voedingen binnen te krijgen. Of je moet overwegen om je baby wakker te maken uit dutjes om aan hun dagelijkse melkbehoeften te voldoen en hen te helpen langer ‘s nachts te slapen.

Onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines houden rekening met het gemiddeld aantal slaapuren per maand dat je kind nodig heeft, met de gemiddelde wakkertijd én met de biologische klok van je kind.

Geborgenheid

Of het nu ziekte, doorkomende tandjes of verlatingsangst is, soms hebben baby’s gewoon meer geborgenheid nodig dan normaal en niets is zo troostend voor hen als voeden. Het geeft hen de mogelijkheid om één-op-één tijd met jou door te brengen waarbij je lekker dichtbij bent. Als je borstvoeding geeft, zal je baby genieten van huid-op-huid contact en als je flesvoeding geeft, vinden ze het heerlijk om naar je gezicht te kijken.

Misschien heb je een moeilijke periode doorgemaakt en begon je kleintje ‘s nachts meer wakker te worden om getroost te worden, waardoor je ze ‘s nachts meer ging voeden om ze weer te laten slapen. Dit kan dan van invloed zijn op hun dagelijkse voedingen en nu bevind je je misschien in een patroon van omgekeerd voedingsritme.

Groeispurt

Baby’s maken periodes van intense groei door en tijdens die tijd kan hun dagelijkse melkinname toenemen, dit wordt een groeispurt genoemd. Tijdens deze periode hebben hun lijfjes meer energie nodig om al het groeien en leren te faciliteren, dus ze hebben meer melk nodig.

Tijdens een groeispurt zul je merken dat je baby voor langere periodes wil drinken, vaker wil drinken of meer hoeveelheden melk wil drinken als ze met de fles worden gevoed. Volg hierbij het tempo van je baby.

Als deze frequente voedingen echter langer dan een week aanhouden en je hebt gemerkt dat ze nu alleen geïnteresseerd zijn in volledige voedingen ‘s nachts in plaats van overdag, dan kunnen ze in een patroon van omgekeerd voeden terecht zijn gekomen.

Verandering in routine

Het leven verloopt niet altijd vlekkeloos en veranderingen in onze routine kunnen ook omgekeerd voedingsritme teweegbrengen. Misschien is de belangrijkste verzorger van je baby weer aan het werk gegaan, is je baby begonnen op de kinderopvang of heb je je kleintje in zijn eigen kamer laten slapen om zelfstandig in slaap te vallen. Wat de reden ook is, een verandering van het normale kan invloed hebben op het voedingsroutine van je baby en plotseling bevind je je in die cyclus van meer voedingen ‘s nachts en minder overdag.

Houd er rekening mee dat het vaak een combinatie van verschillende factoren is die hebben geleid tot omgekeerde voeden in plaats van slechts één reden alleen.

Hoe lang duurt een omgekeerd voedingsritme?

Helaas is omgekeerd voedingsritme meestal niet iets waar je baby uit zal groeien, omdat het een herhaald patroon van gedrag is. Zoals de naam al aangeeft, is het een ritme die zal blijven doorgaan. Onthoud dat omgekeerd voeden betekent dat je baby ‘s nachts vaak wil voeden en als gevolg daarvan zullen hun dagelijkse voedingen klein, kort of zeldzaam zijn in vergelijking.

Het goede nieuws is dat je in staat bent om deze cyclus te doorbreken door geleidelijk het voedingspatroon van je baby te veranderen, zodat ze meer overdag gaan voeden dan ‘s nachts. Laten we eens nader bekijken hoe je dit kunt doen…

Als je baby een omgekeerd voedingsritme heeft, is het ideaal dat je baby gedurende de dag regelmatig volle voedingen neemt om ervoor te zorgen dat ze de meeste dagelijkse melkbehoeften dekken, wat resulteert in minder nachtelijke wakker worden. Dus nu de grote vraag. HOE doen we dit?

Het eerste wat je moet doen, is overwegen waarom je baby een omgekeerd voedingsritme heeft? We hebben verschillende redenen besproken die omgekeerd ritme kunnen veroorzaken, maar vaak is het een combinatie van factoren.

Deze reden, of de oorzaak van het omgekeerde voedingsritme, is zo belangrijk omdat het van invloed zal zijn op hoe je het ritme doorbreekt.

Als je kleintje ouder is dan 4 maanden en gevoed wordt om in slaap te vallen, is het aanleren van zelfstandig in slaap vallen essentieel om omgekeerd voeden te stoppen. Als de enige manier waarop ze weten hoe ze in slaap kunnen vallen, is door te voeden, zullen ze elke keer dat ze ‘s nachts tussen slaapcycli wakker worden, verwachten dat ze gevoed worden. Onze gecertificeerd kinderslaapcoaches kunnen je advies geven hoe je je baby zelfstandig in slaap kan leren vallen tijdens een slaapconsult of slaaptraject.

Als je baby omgekeerd gaat voeden, dan heeft hij ‘s nachts echt honger, dus het doorbreken van deze cyclus is niet zo eenvoudig als alleen maar stoppen met de nachtvoedingen. Het gaat een geleidelijk proces zijn om de situatie om te keren:

  1. Begin met het aanbieden van een volledige voeding bij de eerste nachtvoeding en voed totdat de baby niet meer wil drinken.
  2. Bij de volgende nachtvoeding bied je een kleinere voeding aan (zie hieronder).
  3. Blijf ‘s nachts afwisselen tussen volledige voedingen en kleinere voedingen.
  4. Je zou moeten zien dat de dagelijkse voedingen van je baby toenemen en dit kan genoeg zijn om de keren dat je baby ‘s nachts wakker wordt te verminderen.
  5. Wanneer je baby bij de kleinere voedingen slechts kort 1-2 minuten borstvoeding geeft of maar een klein beetje flesvoeding drinkt, probeer dan om hem zonder voeding te laten kalmeren bij die nachtvoeding. Geef hem voeding om te kalmeren als dat nodig is, alleen tot hij rustig is en probeer hem dan de kans te geven om zelf in slaap te vallen of gebruik een andere kalmeringsmethode zoals wrijven of wiegen.

Een kleine voeding aanbieden

Als je flesvoeding geeft, verminder dan geleidelijk de hoeveelheid die je aanbiedt in de fles met 30 ml om de andere nacht. Als je borstvoeding geeft, verminder dan de tijd aan de borst. Bijvoorbeeld, als ze normaal gesproken 10 minuten drinken, verminder je dit met 1-2 minuten om de andere nacht. Neem de tijd om deze cyclus te veranderen. Je doel is om de cyclus langzaam te verschuiven in plaats van deze in één nacht te doorbreken! Dit helpt ervoor te zorgen dat je kleintje nog steeds de melk krijgt die ze nodig hebben, terwijl je werkt aan het vinden van de juiste balans tussen hun dagelijkse en nachtelijke voedingen.

Conclusie

Zoals we hebben gezien, kan omgekeerd voeden om verschillende redenen voorkomen en is het meer dan alleen een baby die ‘s nachts wakker wordt om te voeden. Een baby die aan omgekeerd voeden doet, krijgt het grootste deel van zijn dagelijkse melkinname ‘s nachts binnen, wat betekent dat zijn dagelijkse voedingen eronder kunnen lijden.

Door na te denken over de redenen waarom uw baby een omgekeerd voedingsritme heeft, kan je bepalen wat de beste manier is om je kleintje te ondersteunen. Het doel is om voorzichtig het frequent voeden ‘s nachts af te bouwen, om ervoor te zorgen dat ze goede, volledige voedingen gedurende de dag krijgen. Dit betekent meer slaap voor iedereen!

Als je verder advies nodig hebt over de voeding en slaap van je kind, neem contact met ons op.

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Voedingsschema

Voedingsschema

Genoeg voeding is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van je baby of kind. Veel ouders hebben vragen over voeden met een schema. Hoeveel voeding heeft je baby nodig en op welke tijden geef je deze voeding? In dit artikel vind je voedingsschema’s voor allerlei leeftijden van je kind en geven we antwoord op veelvoorkomende vragen. Voordelen voedingsschema baby Hoe wordt een voedingsschema voor baby opgebouwd? De opbouw van het voedingsschema is afhankelijk van de leeftijd van je baby of kind. Een pasgeboren baby heeft een andere voedingsbehoefte dan een baby van een paar maanden of een dreumes. Zo heeft je baby in de eerste weken nog geen biologisch ritme ontwikkeld, waardoor het volgen van een voedingsschema lastiger is. Daarnaast komt er in die eerste weken ontzettend veel op je af. Maar ook als je kind al wat ouder is, geldt een voedingsschema vooral als houvast. Geen baby of kind is hetzelfde, ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier.  Ons advies is om een routine te volgen, zodat jij en je baby weten waar je aan toe bent. In onze voedingsschema’s houden we rekening met het aantal voedingen. Uiteraard is iedere baby anders en verschilt iedere situatie. Veel baby’s geven

Slaaptips, Voedingen, 
Baby van 6 weken wil maar weinig slapen overdag

Baby van 6 weken wil maar weinig slapen overdag

 Slaapt je baby van 6 weken alleen bij mama of wil hij overdag niet in zijn eigen bedje slapen? Houd er rekening mee dat iedere baby anders is. De ene baby slaapt heel veel en valt snel in slaap, terwijl een andere baby wat meer moeite heeft met slapen. Dit is allemaal heel normaal en niets om je zorgen over te maken. In dit artikel leggen we uit waarom routine en regelmaat enorm kunnen helpen bij het slaapgedrag van je 6 weken oude baby. Baby van 6 weken wil niet slapen overdag Is je baby 6 weken en wil je weten hoeveel slaap hij overdag nodig heeft? Gemiddeld slaapt een baby van 1,5 maand overdag 5 uur overdag en kan hij tussen de dutjes door ongeveer 1,5 uur wakker blijven. Dit zijn gemiddelden en de slaap- en wakkertijden kunnen sterk uiteenlopen op deze leeftijd. Iedere baby is anders, het kan zijn dat jouw baby wat korter of langer wakker is.  Wil je baby van 6 weken echt niet slapen overdag, slaapt hij te weinig en/of huilt hij veel? Het kan zijn dat je baby niet wil slapen, omdat hij oververmoeid is. Dat klinkt misschien gek, maar baby’s van deze leeftijd

Leeftijd, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 
Hoe stop je het vroeg wakker worden van je kindje?

Hoe stop je het vroeg wakker worden van je kindje?

Als je wilt weten hoe je kunt voorkomen dat je baby of peuter vroeg wakker wordt dan is dit artikel interessant voor je. Onder vroeg wakker worden verstaan we 04:00 a 05:00 en eigenlijk alles (ver) voor 06:00. Veel ouders denken dat ze hun baby of peuter later naar bed moeten brengen om het vroege wakker worden op te lossen. Uit ervaring weten wij dat een latere bedtijd in veel gevallen niet de oplossing is. In dit artikel gaan we je meenemen in het vroeg wakker worden van baby’s en peuters. In dit artikel vind je: Hoe vroeg is te vroeg voor een baby? We krijgen vaak de vraag wat een geschikt moment is om ‘s ochtends wakker te worden voor een baby of peuter, maar er is geen juist antwoord. Het hangt af van de leeftijd van je kindje en het hangt af van hoe laat jij de dag wilt laten beginnen en eindigen. Baby’s en peuters die ouder zijn dan 6 maanden en structureel (ver) voor 06:00 wakker worden, noemen we liefkozend vroege vogels. De meeste ouders vinden alles voor 06:00 te vroeg om de dag te beginnen. Wat belangrijk is om mee te nemen is dat 06:00

Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, video, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden, 
Slaapschema baby 8 maanden

Slaapschema baby 8 maanden

Hoe ziet het slaapschema bij een baby van 8 maanden eruit? Bij 8 maanden heeft een baby meestal genoeg aan 2 dutjes overdag; een dutje in de ochtend en in middag. ‘s Nachts kan een baby van deze leeftijd lichamelijk gezien al doorslapen. Toch slapen lang niet alle baby’s van 8 maanden al klokje rond. In dit artikel vind je een gemiddeld slaapschema voor een baby van 8 maanden. Voorbeeld slaapschema bij 8 maanden Onderstaand slaapschema is een richtlijn voor je baby van 8 maanden. Iedere baby is anders en het is vooral belangrijk dat een slaapschema werkt voor jullie situatie. Niet alle ouders houden van een strikt slaapschema en dat is natuurlijk helemaal prima. Het belangrijkste voor jouw baby is dat jij, als ouder, gelukkig of tevreden bent met een bepaalde situatie. Laat je dus niet te veel leiden door onderstaand slaapschema. Dutjes schema baby 8 maanden Aantal uren slaap overdag: 2,5 – 2,75 Aantal uren slaap ’s nachts: 12 Gemiddelde wakkertijd: 2,5 uur Start dag om 07.00 Ochtenddut tussen 09.15 – 10.00 Middagdut tussen 12.30 – 14.30 In bed om 19.00 Bij een baby van 8 maanden is de gemiddelde wakkertijd 2,5 uur, maar deze wakkertijd geldt niet

Slaapschema, 4-12 maanden, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden