9.5/10 - 2602 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
Slaaptips0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden,

Het is vervelend wanneer je baby zich niet lekker voelt en ziek is. Voor je kindje én voor jezelf. Als ouder is het vaak lastig in te schatten wat jouw kind nodig heeft terwijl je dat juist op deze momenten zo graag wilt weten. In het artikel over het belang van slaap hebben we uitgelegd dat het immuunsysteem tijdens de slaap verbeterd. Tijdens de slaap krijgt het lichaam te kans om te herstellen. Zeker wanneer jouw kindje ziek is, is voldoende slaap dus belangrijk. Dit betekent helaas niet dat het slapen altijd vanzelf gaat. Wanneer een kindje ziek is kan dit een impact hebben op hoe je kindje slaapt en eet. Ook gedraagt een ziek kindje zich vaak anders dan wanneer hij zich fit voelt. In dit artikel gaan we je alles vertellen over wanneer je met een ziek kindje kampt.

De volgende onderwerpen komen aan bod in dit artikel:

 • Hoe je kunt weten of je kindje ziek is
 • Hebben baby’s meer slaap nodig als ze ziek zijn?
 • Hoe een zieke baby laten slapen
 • Eten baby’s minder als ze ziek zijn
 • Tips voor een zieke baby
 • Wanneer een dokter bellen
 • Terug naar de (slaap)routine zoals die was voordat je kindje ziek werd

Hoe kun je weten of een kindje ziek is?

Anders slapen

Één van de eerste signalen dat jouw baby niet helemaal lekker is kan zijn een plotselinge verandering in het slaapgedrag. Meestal gaan deze signalen gepaard met andere zaken zoals verhoging, koorts, hangerigheid en meer huilen. Een paar voorbeelden:

 • Eerder wakker worden tijdens een dutje – Meestal tussen de 10-30 minuten. Wanneer je zeker weet dat de wakkertijden passen bij de leeftijd van je kindje en je kindje bovendien geen honger kan hebben dan kan dit een signaal zijn van ziekte, zeker wanneer er ook nog gehuild of geschreeuwd wordt.
 • In de nacht vaker wakker worden – Baby’s die niet lekker zijn worden vaker wakker in de eerste uren na bedtijd of juist in de vroege ochtend uren. Soms zien we ook baby’s die gedurende de hele nacht vaker wakker worden of midden in de nacht een lang moment wakker zijn.
 • Niet meer (opnieuw) zelfstandig in slaap kunnen vallen. Wanneer jouw baby pijn en/of ongemak ervaart dan kan het lastiger zijn om zelf in slaap te vallen. Misschien ervaar je wel dat jouw baby jouw (weer) nodig heeft om hierbij te helpen door middel van het in slaap wiegen of een extra voeding.

Minder behoefte aan voeding

Bijna alle baby’s hebben periode’s waarin ze anders drinken dan je gewend bent. De volgende signalen kunnen er op wi jen dat je kind zich niet lekker voelt:

 • Melkvoeding weigeren
 • Kleinere voedingen, vaker gedurende de dag
 • Herhaaldelijk van de borst/fles komen (vaak als gevolg van verstopte neus en moeite met ademhalen)
 • Voor oudere baby’s en peuters, vaste voeding weigeren of niet zoveel eten als gewoonlijk

Lichamelijke ongemakken

De meeste griepjes en andere kwalen gaan gepaard met lichamelijke symptomen, maar het kan een paar dagen duren voordat deze verschijnen. Je baby of peuter kan last krijgen van één of meer van de volgende signalen:

 • Koorts
 • Uitslag
 • Hoesten
 • Verstopte of lopende neus
 • Keelpijn
 • Hoofdpijn
 • Braken
 • Diaree

Dit is geen volledige lijst. Wanneer je iets ongewoons merkt bij je kind, is het ons advies om te allen tijde een arts te raadplegen aangezien wij geen medische specialisten zijn.

Plotselinge gedragsverandering

Een plotselinge verandering in het gedrag van je baby of peuter is altijd een signaal. Als ze ineens heel chagrijnig en prikkelbaar zijn, meer of veel huilen, kan dit een signaal zijn dat ze zich niet lekker voelen.

Baby’s vertonen deze gedragsveranderingen soms ook wanneer ze ontwikkelingssprongen maken. Dus als een gedragsverandering de enige verandering is die je ziet en je baby slaapt en eet verder goed, dan is het nieuwe gedrag waarschijnlijk in ontwikkeling en zal het binnen een week of twee vanzelf overgaan.

Als je baby andere tekenen van onwelzijn vertoont, zoals de hierboven genoemde, kan dit gedrag te wijten zijn aan het feit dat ze ziek zijn. Als je niet zeker weet of je baby ziek is of tandjes krijgt, lees dan dit artikel.

Als je baby een vaste routine heeft, is het veel gemakkelijker om te zien wanneer er iets mis is – ook als hij ziek is! Bekijk eens onze digitale slaapgidsen en masterclasses.

Slapen baby’s meer als ze ziek zijn?

Sommige baby’s zullen meer willen en moeten slapen als ze ziek zijn. Dit geldt vooral voor baby’s die koorts hebben of zich erg onwel voelen.

Slaap geeft het lichaam van je baby de tijd om te genezen en infecties te bestrijden. Dus als je kleintje slaperiger is dan normaal, suggereert dit dat hun lichaam hard aan het werk is en meer tijd nodig heeft om te rusten en te herstellen. Het is helemaal prima om je baby meer te laten slapen als hij zich niet lekker voelt, op voorwaarde dat hij ‘s nachts nog steeds tot rust komt en relatief goed slaapt.

Niet alle baby’s die ziek zijn, zullen overdag extra slaap willen of nodig hebben. Als je kleintje een beetje verkouden is maar verder tevreden is, is het misschien beter om vast te houden aan de normale dutjes routine, mits die er is. Door ze overdag langer te laten slapen dan ze nodig hebben, kunnen ze moeilijk tot rust komen als ze naar bed gaan of ‘s nachts meer wakker worden – en dat zal het ziek zijn zeker niet helpen.

Hoe weet je of een zieke baby meer slaap nodig heeft?

 • Houd je baby goed in de gaten tijdens het wakker zijn. Als ze moe en chagrijnig worden voor hun gebruikelijke dutje, leg ze dan net wat eerder in bed. Laat ze doorslapen tot hun gebruikelijke wektijd of- als je niet zo van de tijden bent- maak ze wakker na gemiddelde tijd dat het betreffende dutje duurt. Doe dit bij alle dutjes.
  Door je baby wakker te maken uit zijn dutjes, blijft je baby op schema voor het naar bed gaan. Op deze manier zorg je er op voor dat er een juiste hoeveelheid slaap overdag nodig is en dat je baby dus niet te veel of te weinig slaapt. Dit heeft een positief effect op de nacht(en).
 • Als je baby ‘s nachts nog steeds goed slaapt, suggereert dit dat hij de extra slaap overdag echt nodig heeft. Naarmate je baby weer opknapt, kun je de wakker tijden geleidelijk weer wat verlengen om terug te keren naar de routine die je volgde voordat je kindje ziek werd.
 • Als je baby moeilijk tot rust komt voor het slapengaan, opeens meer ‘s nachts of vroeg in de ochtend wakker wordt, kan dit een teken zijn dat hij toch wat te veel dagslaap heeft. In dit geval is het misschien beter om vast te houden aan de normale dutje-routine van je baby.

Hoe een zieke baby laten slapen?

Zelfstandig kalmeren en zelfstandig in slaap vallen

Hoe je een zieke baby in slaap brengt, hangt sterk af van hoe ze sliepen VOORDAT ze ziek werden.

Als je baby eraan gewend is dat je hem in slaap aait/voedt/wiegt/knuffelt, blijf dan doen wat je aan het doen bent. Dit is niet het moment om veranderingen aan te brengen.

Als je onlangs bent begonnen met het leren van je baby om zichzelf te kalmeren, maar het lukt nog niet helemaal, ook dan is ons advies om je baby vooral te helpen wanneer hij aangeeft dat dat nodig is. Een baby die onwel is en zich niet lekker voelt, zal het heel moeilijk hebben om zichzelf te reguleren, vooral als dit een nieuwe vaardigheid is die hij nog niet helemaal onder de knie heeft. Wacht tot je baby weer volledig gezond is, dan kun je, wanneer je dit wilt, (opnieuw) beginnen met het zelfstandig in slaap leren vallen.

Als je baby voordat hij ziek is zelfstandig in slaap kon vallen, is het een goed idee om hem de kans te geven dit ook nu te doen. Als baby’s alleen een beetje ziek zijn en/of er een verkoudheid speelt, kan het goed zijn dat ze jouw hulp echt niet nodig hebben. Ze weten immers hoe ze zelf in slaap moeten vallen.

Weet dat het niet gek is dat wanneer je baby zich niet lekker voelt, dat hij jouw hulp net wat meer nodig heeft. Je kunt je baby helpen in slaap te vallen door hem te aaien, te wiegen of te knuffelen tot hij slaperig is, en hem dan de kans te geven om het laatste beetje zelf in slaap te vallen. Oudere baby’s en peuters willen misschien dat je bij hen in de kamer blijft terwijl ze in slaap vallen en dat is ook goed. Maak je niet teveel zorgen over de toekomst en eventuele slaapassociaties die kunnen ontstaan. Dat is een zorg voor later. Jouw kindje mag eerst beter worden!

In slaap blijven

Het is één ding om je zieke baby in slaap te krijgen maar het is ook een kunst om je baby in slaap te houden. Helaas zullen de meeste baby’s die onwel zijn meer wakker worden tijdens hun dutjes en/of nachtrust. Houd er rekening mee dat je kind meer slaap nodig heeft om weer beter te worden dus het is prima om even wat meer uit de kast te halen zodat ze opnieuw in slaap vallen. Als dat betekent dat je even wat meer moet wiegen of knuffelen is dat even zo.

Wanneer je baby een verstopte neus of een oorontsteking heeft, kan juist het slapen niet zo prettig zijn omdat het ongemakkelijk is om plat te liggen. Dus als je kleintje vroeg wakker wordt uit zijn dutjes en je het moeilijk vindt om hem weer in zijn bedje te leggen, kun je overwegen om in plaats daarvan wat dutjes rechtop in een reismand te doen, of onderweg in de auto of kinderwagen. Overigens zijn er ook speciale matrassen die je op een veilige manier iets om hoog kunt liften.

Hoe moeilijk het ook is als je baby ziek is en niet goed slaapt, het is belangrijk dat je onveilige slaappraktijken ook dan – of misschien wel juist dan- probeert te vermijden. De allerveiligste manier voor een kindje om te slapen is nog steeds een eigen bedje of co-sleeper.

Eten of drinken baby’s minder als ze ziek zijn?

De voeding van je baby kan zeker worden beïnvloed als ze zich niet goed voelen. Het kan zijn dat ze niet zoveel melk drinken als dat jij gewend bent, of dat ze sommige voedingen helemaal weigeren. Maak je hier niet te veel zorgen over, dit komt vaak voor bij zieke baby’s. Als je baby zich niet goed voelt, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat hij voldoende vocht binnenkrijgt. Hier een paar tips om dit voor elkaar te krijgen:

 • Als je baby alleen kleine voedingen binnenkrijgt, bied dan vaker voedingen aan.
 • Tussen 6-12 maanden oud kun je je baby de hele dag door extra water geven, maar moedermelk of flesvoeding moet nog steeds de prioriteit hebben. Het gebruik van moedermelk of flesvoeding om puree of ontbijtgranen te verdunnen zijn andere manieren om de melkinname gedurende de dag te verhogen.
 • Sommige peuters willen niets eten en drinken. Overweeg dan om ijsjes aan te bieden, al dan niet zelfgemaakt en voorzien gepureerde groente of fruit.
 • Als je baby ouder is dan 6 maanden en vast voedsel eet, kan het zijn dat ze tijdens de maaltijden niet zoveel eten, of dat ze hun vaste maaltijden helemaal gaan weigeren. Probeer voedsel aan te bieden waarvan je weet dat ze het lekker vinden.

Als je baby niet zoveel melk drinkt of niet zoveel voedsel eet als gewoonlijk, is het redelijk om te verwachten dat hij ‘s nachts wakker zal worden voor wat extra voedingen. Als je niet zeker weet of je baby ‘s nachts wakker wordt van de honger dan kan het nooit kwaad om een voeding aan te bieden. Wanneer je merkt dat jouw baby zijn interesse in de eerste melkvoeding (ontbijt) een beetje begint te verliezen, kan dit een signaal zijn dat er ‘s nachts melk is gegeven die eigenlijk niet meer nodig is. Dit wil je voorkomen omdat je zo in een spiraal draait waarbij een baby in de nacht voedingen nodig heeft of lijkt te hebben, terwijl hij overdag weinig interesse heeft in voedingen. In dit artikel lees je tips om dit te doorbreken.

Dingen die een zieke baby kan helpen

Er zijn nog een paar dingen die je kunt doen om je baby te helpen. Wellicht helpt dit ook om beter te slapen:

 • Overleg met een eerst of je eventueel medicatie kan gebruiken die ervoor zorgt dat je baby minder ongemakken en/of pijn ervaart.
 • Overweeg om je baby in bad te doen. Een bad is niet alleen relaxed, het kan ook helpen tegen spierpijn en andere pijnen. Door de stoom van het bad kan het eventuele snot gaan lopen waardoor je baby (tijdelijk) wat fijner kan ademen.

Wanneer een dokter bellen?

Als je niet zeker weet of je baby door een arts moet laten onderzoeken, vertrouw dan op je instinct. Jij kent je baby het beste. Ons advies is om bij twijfel altijd contact op te nemen met een arts. Het kan nooit kwaad om met een arts of te overleggen.

Back on track wanneer je baby weer beter is

Terwijl je baby ziek was, is jullie normale routine misschien ver te zoeken. Het kan zijn dat er net wat meer geslapen wordt of dat er ook ongewenste slaapgewoontes zijn ingeslopen. Veel ouders maken zich zorgen dat de slaap van hun baby nooit meer normaal zal worden. Maar als je deze stappen volgt, zal de slaap van je baby binnen de kortste keren weer in orde zijn, precies zoals je gewend was.

 1. Begin met het herstellen van de normale slaap- en voedingsroutine van je baby. Sommige baby’s vallen vanzelf terug in hun normale routine, maar de meeste hebben een helpende hand nodig. Je kunt ofwel meteen in hun normale routine springen (houd er rekening mee dat ze de eerste paar dagen misschien wat onrustiger zijn) of hun wakkere tijden en dutjes om de paar dagen met 10-15 minuten aanpassen om ze wat meer tijd te geven om zich aan te passen .
 2. Als er nieuwe, ongewenste slaapgewoonten en/of slaapassociaties zijn ontstaan ​​terwijl je baby zich niet lekker voelde, zoals wiegen/knuffelen/voeden om in slaap te vallen, kun je hem opnieuw leren zelfstandig in slaap te vallen. Dit kan op verschillende manieren en tijdens een slaapconsult kunnen onze gecertificeerde slaapcoaches je hierbij helpen.

Als je meer hulp nodig hebt om een routine te creëren voor je kind, overweg dan eens onze digitale slaapgidsen of masterclasses.

Zorgen voor een zieke baby kan vermoeiend zijn, dus zorg ervoor dat je ook voor jezelf zorgt. Vraag familie of vrienden om hulp als je een pauze nodig hebt- het laatste wat je wilt is zelf ook ziek worden!

Categorieën
Overig, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips,
Leeftijden
0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden,
Delen
Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
slaaptipsvoorbabys

Slaapcyclus van een baby

Een baby slaapt anders dan een volwassene en heeft meer slaap nodig. Maar het verschil in slaap zit hem niet alleen in de hoeveelheid slaap, baby’s hebben ook een andere slaapcyclus. In dit artikel leggen we je wat meer uit over het verschil tussen de slaapcycli. Wat is een slaapcyclus? Een slaapcyclus bestaat uit verschillende slaapfasen. De slaapcyclus van een volwassene duurt ongeveer 90 tot 120 minuten en tijdens deze slaapcyclus doorlopen we een zo’n 4 slaapfasen. Van de NREM-slaap, diepe slaap tot de REM-slaap.  We starten onze slaapcyclus met de NREM-slaap, een overgangsfase tussen wakker zijn en slapen. Deze lichte slaap gaat langzaam over in een diepe slaap. Vanuit deze diepe slaap gaan we aan het einde van de slaapcyclus over naar de REM-slaap. REM staat voor Rapid Eye Movement. Deze laatste slaapfase wordt ook wel de droomfase genoemd en onze hersenen zijn tijdens deze REM-slaap heel actief. Deze fase duurt ongeveer 20 minuten en na de REM-slaap worden we kort wakker voordat we een nieuwe slaapcyclus starten, maar hier merken we ‘s nachts vrijwel niets van. Hoe werkt de slaapcyclus van een baby? Een baby doorloopt net als een volwassene een slaapcyclus. Slaapwetenschappers verschillen van mening over het exacte

Dutjes, Ontwikkelingen, Slaaptips, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden, 
Baby van 8 weken wil niet slapen overdag

Baby van 8 weken wil niet slapen overdag

 Een baby van 2 maanden kan steeds langer wakker zijn tussen de slaapjes door en slaapt ook minder lang dan in de allereerste weken. Veel ouders merken dat hun baby van 8 weken een stukje alerter of wakkerder is. Wil je baby van 8 weken niet goed slapen, huilt hij veel als je hem weglegt of valt hij niet zelf in slaap? Dit zijn allemaal veelvoorkomende problemen waar ouders tegenaan lopen. In dit artikel leggen we uit hoeveel slaap je baby van 8 weken nodig heeft en wat je kan doen om hem beter te laten slapen. Baby 2 maanden: hoeveel slaap overdag? Is je baby 2 maanden / 8 weken oud? Gemiddeld slaapt een 2 maanden oude baby overdag nog 5 uur en een kwartier. Slaapt jouw baby meer of minder? Dat is heel normaal, iedere baby is tenslotte anders. Een baby van 8 weken kan gemiddeld 1,5 uur wakker zijn tussen de slaapjes, maar ook dit verschilt van baby tot baby.  Vanaf deze leeftijd wordt regelmaat steeds belangrijker voor je kindje. Zorg voor een goede slaaproutine, zodat je baby herkent wanneer het tijd is om te gaan slapen. wanneer jouw baby herkent wat de slaaproutine is, is de

Leeftijd, 0-16 weken, 
Slaapritme baby van 12 maanden

Slaapritme baby van 12 maanden

Is je baby 12 maanden? De eerste verjaardag is een belangrijke mijlpaal. Officieel gezien is een kind vanaf dit moment geen baby meer, maar een dreumes. In het afgelopen jaar is je baby ontzettend gegroeid en ook qua slaapritme is er veel veranderd. Wat is het ideale slaapritme voor een baby van 12 maanden en wat kan je doen als je kind op deze leeftijd niet wil slapen? Hoeveel slaap heeft baby 12 maanden nodig? Hoeveel slaap heeft een baby van 12 maanden overdag nodig en hoeveel slaapt hij ‘s nachts? Het slaapritme van een baby van 12 maanden ziet er voor het grootste deel hetzelfde uit als de maanden ervoor. De meeste kinderen slapen op deze leeftijd nog ongeveer 2,5 tot 2 uur en drie kwartier overdag. Tussen de slaapjes door kunnen ze gemiddeld 2,5 uur wakker blijven. De slaapjes overdag zijn meestal nog verdeeld over 2 dutjes, eentje in de ochtend en eentje in de middag. Houd er rekening mee dat dit gemiddelden zijn, geen baby is hetzelfde. Heeft jouw kindje meer of minder slaap nodig dan deze gemiddelden? Dit is allemaal heel normaal, kijk vooral naar wat werkt voor jullie. Baby 12 maanden wil niet slapen: wat

Leeftijd, Slaaptips, 
Oververmoeide baby laten slapen

Oververmoeide baby laten slapen

Hoe kun je een oververmoeide baby laten slapen? Juist wanneer je merkt dat je kleintje eigenlijk te vermoeid is kan het laten slapen heel lastig zijn. En dan lijkt het soms of er niets helpt. Veel baby’s huilen hard als ze (over)vermoeid zijn en zo kan het zijn dat je in een vicieuze cirkel beland. Allereerst is het belangrijk om te weten dat dit vaak voorkomt. Het is niet direct iets om je zorgen over te maken, al kan het natuurlijk erg vervelend zijn. In dit artikel geven we meer informatie over vermoeide baby’s laten slapen. Allereerst delen we enkele signalen voor (over)vermoeidheid. Vervolgens delen we praktische tips zodat je op de juiste manier om kunt gaan met oververmoeidheid. In dit artikel delen we ook hoe je oververmoeidheid bij een baby kunt voorkomen. Oververmoeidheid herkennen Wil je oververmoeidheid herkennen? Dit kunnen signalen zijn van (over)vermoeidheid Lichamelijke signalenWrijft je baby veel in de ogen? Net als gapen, huilen en wegkijken is dit een typisch signaal een oververmoeide baby. Ook rood rondom de oogjes is een bekend teken dat een baby moe of oververmoeid is. Moeilijk in slaap komenVeel oververmoeide baby’s komen lastig in slaap. Ze huilen zodra je ze neerlegt. Uit wanhoop

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden