9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids
Slaaptips0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden,

Het is vervelend wanneer je baby zich niet lekker voelt en ziek is. Voor je kindje én voor jezelf. Als ouder is het vaak lastig in te schatten wat jouw kind nodig heeft terwijl je dat juist op deze momenten zo graag wilt weten. In het artikel over het belang van slaap hebben we uitgelegd dat het immuunsysteem tijdens de slaap verbeterd. Tijdens de slaap krijgt het lichaam te kans om te herstellen. Zeker wanneer jouw kindje ziek is, is voldoende slaap dus belangrijk. Dit betekent helaas niet dat het slapen altijd vanzelf gaat. Wanneer een kindje ziek is kan dit een impact hebben op hoe je kindje slaapt en eet. Ook gedraagt een ziek kindje zich vaak anders dan wanneer hij zich fit voelt. In dit artikel gaan we je alles vertellen over wanneer je met een ziek kindje kampt.

De volgende onderwerpen komen aan bod in dit artikel:

 • Hoe je kunt weten of je kindje ziek is
 • Hebben baby’s meer slaap nodig als ze ziek zijn?
 • Hoe een zieke baby laten slapen
 • Eten baby’s minder als ze ziek zijn
 • Tips voor een zieke baby
 • Wanneer een dokter bellen
 • Terug naar de (slaap)routine zoals die was voordat je kindje ziek werd

Hoe kun je weten of een kindje ziek is?

Anders slapen

Één van de eerste signalen dat jouw baby niet helemaal lekker is kan zijn een plotselinge verandering in het slaapgedrag. Meestal gaan deze signalen gepaard met andere zaken zoals verhoging, koorts, hangerigheid en meer huilen. Een paar voorbeelden:

 • Eerder wakker worden tijdens een dutje – Meestal tussen de 10-30 minuten. Wanneer je zeker weet dat de wakkertijden passen bij de leeftijd van je kindje en je kindje bovendien geen honger kan hebben dan kan dit een signaal zijn van ziekte, zeker wanneer er ook nog gehuild of geschreeuwd wordt.
 • In de nacht vaker wakker worden – Baby’s die niet lekker zijn worden vaker wakker in de eerste uren na bedtijd of juist in de vroege ochtend uren. Soms zien we ook baby’s die gedurende de hele nacht vaker wakker worden of midden in de nacht een lang moment wakker zijn.
 • Niet meer (opnieuw) zelfstandig in slaap kunnen vallen. Wanneer jouw baby pijn en/of ongemak ervaart dan kan het lastiger zijn om zelf in slaap te vallen. Misschien ervaar je wel dat jouw baby jouw (weer) nodig heeft om hierbij te helpen door middel van het in slaap wiegen of een extra voeding.

Minder behoefte aan voeding

Bijna alle baby’s hebben periode’s waarin ze anders drinken dan je gewend bent. De volgende signalen kunnen er op wi jen dat je kind zich niet lekker voelt:

 • Melkvoeding weigeren
 • Kleinere voedingen, vaker gedurende de dag
 • Herhaaldelijk van de borst/fles komen (vaak als gevolg van verstopte neus en moeite met ademhalen)
 • Voor oudere baby’s en peuters, vaste voeding weigeren of niet zoveel eten als gewoonlijk

Lichamelijke ongemakken

De meeste griepjes en andere kwalen gaan gepaard met lichamelijke symptomen, maar het kan een paar dagen duren voordat deze verschijnen. Je baby of peuter kan last krijgen van één of meer van de volgende signalen:

 • Koorts
 • Uitslag
 • Hoesten
 • Verstopte of lopende neus
 • Keelpijn
 • Hoofdpijn
 • Braken
 • Diaree

Dit is geen volledige lijst. Wanneer je iets ongewoons merkt bij je kind, is het ons advies om te allen tijde een arts te raadplegen aangezien wij geen medische specialisten zijn.

Plotselinge gedragsverandering

Een plotselinge verandering in het gedrag van je baby of peuter is altijd een signaal. Als ze ineens heel chagrijnig en prikkelbaar zijn, meer of veel huilen, kan dit een signaal zijn dat ze zich niet lekker voelen.

Baby’s vertonen deze gedragsveranderingen soms ook wanneer ze ontwikkelingssprongen maken. Dus als een gedragsverandering de enige verandering is die je ziet en je baby slaapt en eet verder goed, dan is het nieuwe gedrag waarschijnlijk in ontwikkeling en zal het binnen een week of twee vanzelf overgaan.

Als je baby andere tekenen van onwelzijn vertoont, zoals de hierboven genoemde, kan dit gedrag te wijten zijn aan het feit dat ze ziek zijn. Als je niet zeker weet of je baby ziek is of tandjes krijgt, lees dan dit artikel.

Als je baby een vaste routine heeft, is het veel gemakkelijker om te zien wanneer er iets mis is – ook als hij ziek is! Bekijk eens onze digitale slaapgidsen en masterclasses.

Slapen baby’s meer als ze ziek zijn?

Sommige baby’s zullen meer willen en moeten slapen als ze ziek zijn. Dit geldt vooral voor baby’s die koorts hebben of zich erg onwel voelen.

Slaap geeft het lichaam van je baby de tijd om te genezen en infecties te bestrijden. Dus als je kleintje slaperiger is dan normaal, suggereert dit dat hun lichaam hard aan het werk is en meer tijd nodig heeft om te rusten en te herstellen. Het is helemaal prima om je baby meer te laten slapen als hij zich niet lekker voelt, op voorwaarde dat hij ‘s nachts nog steeds tot rust komt en relatief goed slaapt.

Niet alle baby’s die ziek zijn, zullen overdag extra slaap willen of nodig hebben. Als je kleintje een beetje verkouden is maar verder tevreden is, is het misschien beter om vast te houden aan de normale dutjes routine, mits die er is. Door ze overdag langer te laten slapen dan ze nodig hebben, kunnen ze moeilijk tot rust komen als ze naar bed gaan of ‘s nachts meer wakker worden – en dat zal het ziek zijn zeker niet helpen.

Hoe weet je of een zieke baby meer slaap nodig heeft?

 • Houd je baby goed in de gaten tijdens het wakker zijn. Als ze moe en chagrijnig worden voor hun gebruikelijke dutje, leg ze dan net wat eerder in bed. Laat ze doorslapen tot hun gebruikelijke wektijd of- als je niet zo van de tijden bent- maak ze wakker na gemiddelde tijd dat het betreffende dutje duurt. Doe dit bij alle dutjes.
  Door je baby wakker te maken uit zijn dutjes, blijft je baby op schema voor het naar bed gaan. Op deze manier zorg je er op voor dat er een juiste hoeveelheid slaap overdag nodig is en dat je baby dus niet te veel of te weinig slaapt. Dit heeft een positief effect op de nacht(en).
 • Als je baby ‘s nachts nog steeds goed slaapt, suggereert dit dat hij de extra slaap overdag echt nodig heeft. Naarmate je baby weer opknapt, kun je de wakker tijden geleidelijk weer wat verlengen om terug te keren naar de routine die je volgde voordat je kindje ziek werd.
 • Als je baby moeilijk tot rust komt voor het slapengaan, opeens meer ‘s nachts of vroeg in de ochtend wakker wordt, kan dit een teken zijn dat hij toch wat te veel dagslaap heeft. In dit geval is het misschien beter om vast te houden aan de normale dutje-routine van je baby.

Hoe een zieke baby laten slapen?

Zelfstandig kalmeren en zelfstandig in slaap vallen

Hoe je een zieke baby in slaap brengt, hangt sterk af van hoe ze sliepen VOORDAT ze ziek werden.

Als je baby eraan gewend is dat je hem in slaap aait/voedt/wiegt/knuffelt, blijf dan doen wat je aan het doen bent. Dit is niet het moment om veranderingen aan te brengen.

Als je onlangs bent begonnen met het leren van je baby om zichzelf te kalmeren, maar het lukt nog niet helemaal, ook dan is ons advies om je baby vooral te helpen wanneer hij aangeeft dat dat nodig is. Een baby die onwel is en zich niet lekker voelt, zal het heel moeilijk hebben om zichzelf te reguleren, vooral als dit een nieuwe vaardigheid is die hij nog niet helemaal onder de knie heeft. Wacht tot je baby weer volledig gezond is, dan kun je, wanneer je dit wilt, (opnieuw) beginnen met het zelfstandig in slaap leren vallen.

Als je baby voordat hij ziek is zelfstandig in slaap kon vallen, is het een goed idee om hem de kans te geven dit ook nu te doen. Als baby’s alleen een beetje ziek zijn en/of er een verkoudheid speelt, kan het goed zijn dat ze jouw hulp echt niet nodig hebben. Ze weten immers hoe ze zelf in slaap moeten vallen.

Weet dat het niet gek is dat wanneer je baby zich niet lekker voelt, dat hij jouw hulp net wat meer nodig heeft. Je kunt je baby helpen in slaap te vallen door hem te aaien, te wiegen of te knuffelen tot hij slaperig is, en hem dan de kans te geven om het laatste beetje zelf in slaap te vallen. Oudere baby’s en peuters willen misschien dat je bij hen in de kamer blijft terwijl ze in slaap vallen en dat is ook goed. Maak je niet teveel zorgen over de toekomst en eventuele slaapassociaties die kunnen ontstaan. Dat is een zorg voor later. Jouw kindje mag eerst beter worden!

In slaap blijven

Het is één ding om je zieke baby in slaap te krijgen maar het is ook een kunst om je baby in slaap te houden. Helaas zullen de meeste baby’s die onwel zijn meer wakker worden tijdens hun dutjes en/of nachtrust. Houd er rekening mee dat je kind meer slaap nodig heeft om weer beter te worden dus het is prima om even wat meer uit de kast te halen zodat ze opnieuw in slaap vallen. Als dat betekent dat je even wat meer moet wiegen of knuffelen is dat even zo.

Wanneer je baby een verstopte neus of een oorontsteking heeft, kan juist het slapen niet zo prettig zijn omdat het ongemakkelijk is om plat te liggen. Dus als je kleintje vroeg wakker wordt uit zijn dutjes en je het moeilijk vindt om hem weer in zijn bedje te leggen, kun je overwegen om in plaats daarvan wat dutjes rechtop in een reismand te doen, of onderweg in de auto of kinderwagen. Overigens zijn er ook speciale matrassen die je op een veilige manier iets om hoog kunt liften.

Hoe moeilijk het ook is als je baby ziek is en niet goed slaapt, het is belangrijk dat je onveilige slaappraktijken ook dan – of misschien wel juist dan- probeert te vermijden. De allerveiligste manier voor een kindje om te slapen is nog steeds een eigen bedje of co-sleeper.

Eten of drinken baby’s minder als ze ziek zijn?

De voeding van je baby kan zeker worden beïnvloed als ze zich niet goed voelen. Het kan zijn dat ze niet zoveel melk drinken als dat jij gewend bent, of dat ze sommige voedingen helemaal weigeren. Maak je hier niet te veel zorgen over, dit komt vaak voor bij zieke baby’s. Als je baby zich niet goed voelt, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat hij voldoende vocht binnenkrijgt. Hier een paar tips om dit voor elkaar te krijgen:

 • Als je baby alleen kleine voedingen binnenkrijgt, bied dan vaker voedingen aan.
 • Tussen 6-12 maanden oud kun je je baby de hele dag door extra water geven, maar moedermelk of flesvoeding moet nog steeds de prioriteit hebben. Het gebruik van moedermelk of flesvoeding om puree of ontbijtgranen te verdunnen zijn andere manieren om de melkinname gedurende de dag te verhogen.
 • Sommige peuters willen niets eten en drinken. Overweeg dan om ijsjes aan te bieden, al dan niet zelfgemaakt en voorzien gepureerde groente of fruit.
 • Als je baby ouder is dan 6 maanden en vast voedsel eet, kan het zijn dat ze tijdens de maaltijden niet zoveel eten, of dat ze hun vaste maaltijden helemaal gaan weigeren. Probeer voedsel aan te bieden waarvan je weet dat ze het lekker vinden.

Als je baby niet zoveel melk drinkt of niet zoveel voedsel eet als gewoonlijk, is het redelijk om te verwachten dat hij ‘s nachts wakker zal worden voor wat extra voedingen. Als je niet zeker weet of je baby ‘s nachts wakker wordt van de honger dan kan het nooit kwaad om een voeding aan te bieden. Wanneer je merkt dat jouw baby zijn interesse in de eerste melkvoeding (ontbijt) een beetje begint te verliezen, kan dit een signaal zijn dat er ‘s nachts melk is gegeven die eigenlijk niet meer nodig is. Dit wil je voorkomen omdat je zo in een spiraal draait waarbij een baby in de nacht voedingen nodig heeft of lijkt te hebben, terwijl hij overdag weinig interesse heeft in voedingen. In dit artikel lees je tips om dit te doorbreken.

Dingen die een zieke baby kan helpen

Er zijn nog een paar dingen die je kunt doen om je baby te helpen. Wellicht helpt dit ook om beter te slapen:

 • Overleg met een eerst of je eventueel medicatie kan gebruiken die ervoor zorgt dat je baby minder ongemakken en/of pijn ervaart.
 • Overweeg om je baby in bad te doen. Een bad is niet alleen relaxed, het kan ook helpen tegen spierpijn en andere pijnen. Door de stoom van het bad kan het eventuele snot gaan lopen waardoor je baby (tijdelijk) wat fijner kan ademen.

Wanneer een dokter bellen?

Als je niet zeker weet of je baby door een arts moet laten onderzoeken, vertrouw dan op je instinct. Jij kent je baby het beste. Ons advies is om bij twijfel altijd contact op te nemen met een arts. Het kan nooit kwaad om met een arts of te overleggen.

Back on track wanneer je baby weer beter is

Terwijl je baby ziek was, is jullie normale routine misschien ver te zoeken. Het kan zijn dat er net wat meer geslapen wordt of dat er ook ongewenste slaapgewoontes zijn ingeslopen. Veel ouders maken zich zorgen dat de slaap van hun baby nooit meer normaal zal worden. Maar als je deze stappen volgt, zal de slaap van je baby binnen de kortste keren weer in orde zijn, precies zoals je gewend was.

 1. Begin met het herstellen van de normale slaap- en voedingsroutine van je baby. Sommige baby’s vallen vanzelf terug in hun normale routine, maar de meeste hebben een helpende hand nodig. Je kunt ofwel meteen in hun normale routine springen (houd er rekening mee dat ze de eerste paar dagen misschien wat onrustiger zijn) of hun wakkere tijden en dutjes om de paar dagen met 10-15 minuten aanpassen om ze wat meer tijd te geven om zich aan te passen .
 2. Als er nieuwe, ongewenste slaapgewoonten en/of slaapassociaties zijn ontstaan ​​terwijl je baby zich niet lekker voelde, zoals wiegen/knuffelen/voeden om in slaap te vallen, kun je hem opnieuw leren zelfstandig in slaap te vallen. Dit kan op verschillende manieren en tijdens een slaapconsult kunnen onze gecertificeerde slaapcoaches je hierbij helpen.

Als je meer hulp nodig hebt om een routine te creëren voor je kind, overweg dan eens onze digitale slaapgidsen of masterclasses.

Zorgen voor een zieke baby kan vermoeiend zijn, dus zorg ervoor dat je ook voor jezelf zorgt. Vraag familie of vrienden om hulp als je een pauze nodig hebt- het laatste wat je wilt is zelf ook ziek worden!

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Wat is een TOG waarde?

Wat is een TOG waarde?

Hoe weet je dat je jouw baby niet te warm of te koud aankleedt? Het is erg belangrijk dat je baby op de juiste manier gekleed en toegedekt wordt, om oververhitting of onderkoeling te voorkomen. De TOG-waarde kan je hierbij helpen. Wat is de TOG-waarde? De TOG-waarde is een richtlijn die helpt bij het aankleden en toedekken van je baby. Ieder kledingstuk en textielproduct heeft een eigen TOG-waarde. TOG staat voor Thermal Overall Grade. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer de kleding of het beddengoed is. Kleding of textiel met een lagere TOG-waarde ventileert beter en is dus koeler.  Welke TOG-waarde nodig is, is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Hoe warmer de omgeving is, hoe lager de benodigde TOG-waarde. En omgekeerd: ligt je baby in een koude kamer? Dan heb je een hogere TOG-waarde nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Waar staat de TOG-waarde? Waar kan je de TOG-waarde vinden op producten? Deze waarde staat meestal op het label van babykleding en babytextiel. Een TOG-waarde is niet wettelijk verplicht, dus op niet alle labels zal de waarde worden vermeld.  Waarom is TOG-waarde belangrijk? Waarom wil je rekening houden met de TOG-waarde van kleding en textiel bij je baby? Dit heeft

Overig, Slaaptips, Veilig slapen, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden, 
Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Je baby van 7 weken wil overdag niet slapen, slaapt niet in zijn eigen bedje en/of huilt veel: wat kan je hieraan doen? In dit artikel leggen we uit wat je qua slaap kan verwachten bij een baby van deze leeftijd én je vindt tips om een 7 weken oude baby beter te laten slapen. Baby 7 weken: hoeveel slaap nodig overdag? Is je baby 7 weken en wil je weten hoeveel slaap hij overdag nodig heeft? Gemiddeld heeft een baby op deze leeftijd ongeveer 5 uur slaap nodig overdag. Tussen de dutjes door kan hij gemiddeld 1,5 uur tot 1 uur en drie kwartier wakker zijn. Onthoud dat dit slechts gemiddelden zijn, iedere baby is anders. Slaapt jouw baby bijvoorbeeld wat langer of korter? Dat is heel normaal. Kijk vooral wat goed werkt voor jouw baby. Baby 7 weken beter slapen door routine Rond deze leeftijd ontwikkelen baby’s langzaam een biologische klok en ze kunnen vanaf nu een dag- en nachtritme aanleren. Hierbij is een goede routine een fijne hulp voor je kindje. Deze routine houdt rekening met de slaapbehoefte en zorgt voor structuur en regelmaat in de dag. Sommige baby’s van 7 weken hebben moeite met slapen overdag.

Leeftijd, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 
Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Stel, je baby van 11 maanden zit in een sprong en zal daardoor minder goed slapen. Een sprong betekent dat er op fysiek of mentaal vlak een ontwikkeling plaats vindt. Dat is dus eigenlijk alleen maar positief. Helaas ervaren veel ouders dat zo’n ontwikkelingssprong juist een tijdelijke achteruitgang kan betekenen voor de slaap. Dit noemen we ook wel een slaapregressie. Wat is er precies aan de hand en hoe kun je de slaap verbeteren? Hoe je de situatie kunt verbeteren hangt van het probleem dat je (opeens) ervaart. Onze ervaring is dat het in veel gevallen ligt aan de manier waarop je kleine overdag slaapt. Tijdens een sprong gaan ouders twijfelen aan hun huidige (slaap)routine en passen onnodig veel aan. Deze aanpassingen zijn niet nodig en vaak juist verwarrend en kan de oorzaak zijn dat je baby ’s nachts ligt te huilen en juist moeilijk in slaap komt. Als je baby met 11 maanden niet goed (meer) wil slapen kunnen er een paar dingen aan de hand zijn. Ons advies is om eerst te kijken naar de dagroutine en naar de indeling van de dutjes. Wanneer je twijfelt kun je eens onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines overwegen. Daarnaast is het

Leeftijd, Slaaptips, 
Baby valt in slaap tijdens voeding

Baby valt in slaap tijdens voeding

Het komt regelmatig voor dat een baby tijdens de voeding in slaap valt. Is dat erg of maakt het niet uit? En wat kan je doen als je baby steeds in slaap valt tijdens de voeding?  Waarom valt je baby in slaap tijdens voeden? Je baby valt tijdens de voeding in slaap: hoe komt dit? Waarom je baby zo makkelijk in slaap valt tijdens het voeden komt door verschillende redenen. Zo maakt het zuigen aan de borst of de fles je baby rustig, werkt de lichaamswarmte van mama (of papa) kalmerend en zitten er in moedermelk verschillende stofjes die ervoor zorgen dat je baby slaperig wordt. Al deze redenen bij elkaar zorgen ervoor dat het drinken je baby slaperig maakt.  In slaap vallen tijdens of net na de voeding Valt je baby in slaap tijdens de voeding? In slaap vallen tijdens de flesvoeding of borstvoeding is niet schadelijk, maar het kan op den duur wel voor een slaapassociatie zorgen die het doorslapen belemmert. Bij een slaapassociatie is je baby zo gewend aan in slaap vallen tijdens het voeden, dat hij niet meer zonder voeding in slaap komen.  Deze slaapassociatie komt deels doordat baby’s die tijdens het voeden in slaap vallen

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 10.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Feed Them Social: Instagram Feed not loaded, please add your Access Token from the Gear Icon Tab.
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2023 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden