9.5/10 - 2602 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids

Ben je op zoek naar een slaapcoach voor je baby? Ons advies is om altijd een gecertificeerd baby slaapcoach te kiezen. In Nederland en België mag iedereen zichzelf namelijk slaapcoach noemen. Wat moet je weten over baby slaapcoaching en waar moet je op letten bij de keuze voor een baby slaapcoach?

Waarom baby slaapcoach inschakelen?

Wanneer schakel je de hulp in van een baby slaapcoach? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: een baby slaapcoach helpt als je baby problemen heeft met slapen. Het geschikte moment om een coach in de arm te nemen, verschilt per situatie en per ouder. De ene ouder bereikt dit punt na een aantal weken, terwijl andere ouders misschien pas na een jaar om hulp vragen. Er zijn ook steeds meer ouders die tijdens de zwangerschap al adviezen vragen aan een baby slaapcoach. Geen kind, situatie of ouder is hetzelfde en het is belangrijk om vooral te doen wat goed voelt voor jullie. Heb je behoefte aan persoonlijke ondersteuning en passend advies voor jullie situatie? Neem dan eens contact op met een baby slaapcoach. Wij werken alleen met gecertificeerde baby slaapcoaches. 

Waarop letten bij slaapcoach voor baby?

Wil je een baby slaapcoach in de arm nemen? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten:

  1. Kies een gecertificeerde baby slaapcoach. Verderop in dit artikel leggen we meer uit over de opleiding van onze baby slaapcoaches. Twijfel je over een bepaalde coach? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken dan of de coach daadwerkelijk gecertificeerd is.
  2. Vraag naar referenties. Heb je een slaapcoach op het oog voor je baby? Ga dan altijd op zoek naar referenties. Een goede baby slaapcoach heeft altijd betrouwbare referenties. Bekijk ook onze referenties.

Wat je moet weten over baby slaapcoaching

Slaapcoaches voor baby’s zijn enorm in opkomst en dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen. Binnen de slaapcoaching zijn veel verschillende filosofieën en meningen. Hierdoor kan het verwarrend zijn als coaches niet hetzelfde zeggen en doen. Zo zijn er baby slaapcoaches die vinden dat huilen schadelijk is, terwijl andere coaches vinden dat huilen moet kunnen. Hoe kan dit zo verschillend zijn? Deels ligt dit aan de eigen mening en filosofie van de baby slaapcoach. Maar het ligt ook aan de opleiding van de coach in kwestie. 

Erkende baby slaapcoaches

Hoe word je een erkende en gecertificeerde slaapcoach voor baby’s? Er zijn verschillende goede en erkende opleidingen, die allemaal net een andere filosofie hebben. Dit moet kunnen en is niet erg. Op deze manier is er voor ieder wat wils, want ook niet alle ouders zijn (op zoek naar) hetzelfde. Toch kunnen al deze verschillende ideeën verwarrend zijn en dat is goed te begrijpen. Het is vooral belangrijk om te weten dat de wetenschap het op dit moment ook niet over alles eens is. Denk dan aan onderwerpen als voeding, diëten en sport. En ook binnen de baby slaapcoaching is de wetenschap niet altijd eensgezind.

Wij adviseren je vooral om alleen met een gecertificeerde slaapcoach in zee te gaan. Laat je niet verleiden door slaapcoaches zonder gedegen opleiding of geschikte achtergrond, maar kies altijd voor een gecertificeerde coach met een erkende opleiding.

Wordt een baby slaapcoach vergoed door verzekering?

Kan je een vergoeding krijgen voor een baby slaapcoach? Steeds meer zorgverzekeringen vergoeden een baby slaapcoach, maar dit is helaas nog niet het geval bij alle verzekeraars. Check dus bij je eigen zorgverzekering of een baby slaapcoach (deels) vergoed wordt.

Onze baby slaapcoaches: gecertificeerd en erkend

Slaaptipsvoorbabys.nl werkt alleen met gecertificeerde slaapcoaches voor je baby. Sterker nog, al onze slaapcoaches hebben de internationale opleiding tot Baby Sleep Consultant gevolgd. Dit is een prestigieuze opleiding binnen de kinder- en baby slaapcoaching. De opleiding is wetenschappelijk onderbouwd en focust zich op een holistische aanpak.

Bij Slaaptipsvoorbabys.nl staan we bekend om onze nuchtere aanpak en het voorzien van alle beschikbare informatie. Onze erkende coaches zijn zelf allemaal moeder en weten dus hoe het voelt om een baby met slaapproblemen te hebben. In onze telefonische consults en coachingstrajecten nemen we je zoveel mogelijk mee in ons advies en we leggen uit waarom we een bepaald advies geven. 

We werken met de technieken van ‘Gentle Sleep Coaching’, waarbij we proberen om de baby niet te laten huilen. Omdat deze methode niet werkt voor alle ouders en baby’s, werken we ook met andere methodes waarbij je baby wel wat zal huilen. Wij geloven dat het laten huilen van een baby niet per definitie schadelijk is. Meer informatie hierover vind je in dit artikel: hoelang baby laten huilen?

Wil je meer informatie over hoe wij werken als baby slaapcoach? Check dan onze telefonische consults of coachingstrajecten. Heb je andere vragen over ons of een andere baby slaapcoach? Neem dan contact met ons op en wij kijken graag met je mee!

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Wat draagt een baby in bed?

Wat draagt een baby in bed?

Wat moet je je baby of kind aandoen in bed? Dit is een veelgestelde vraag van ouders tijdens telefonische consults. Zeker wanneer de temperatuur sterk wisselt, kan het een uitdaging zijn om je baby ‘s nachts te kleden. Het is lastig hier een duidelijk advies over te geven, omdat de juiste kleding van veel factoren afhangt.  Een baby slaapt het fijnst en veiligst als de temperatuur van het lichaam, de slaapkamer en de kleding op elkaar zijn afgestemd. Wat is dan een goede temperatuur van de babykamer? En hoe kan je een baby ‘s nachts het beste aankleden?  Geschikte temperatuur voor baby in bed Om de juiste kleding voor je baby te bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met de temperatuur van de babykamer. Het algemene advies is dat de babykamer een temperatuur heeft van 16 tot 18 graden. Hoe warm moet je je baby dan aankleden in bed? Het is in ieder geval belangrijk dat je baby het niet te koud of te warm heeft. In beide gevallen slaapt een kind slechter. Je baby te warm aankleden kan daarnaast ook het risico op wiegendood verhogen, omdat jonge baby’s hun eigen temperatuur nog niet kunnen reguleren.  Maar wat

Slaaptips, 
Baby staat in bed

Baby staat in bed

Het moment dat je baby opeens gaat staan, is een mooie mijlpaal. Hoewel het ontzettend leuk is als je baby zelf gaat staan, kan het ook zorgen voor nieuwe problemen. Wat doe je als je baby ook steeds gaat staan in bed? En wat kan je doen als je baby vervolgens ook niet meer zelf gaat liggen?  Baby staat in bed: wat kan je doen? Wat kan je doen als je baby steeds gaat staan in bed, maar niet uit zichzelf gaat zitten of liggen? De volgende twee adviezen kunnen helpen als je baby steeds gaat staan in bed. Liggen en zitten oefenen Het is belangrijk om te weten of je kindje al uit zichzelf kan gaan liggen of zitten. Kan je baby dit nog niet? Leer je baby om zelf te gaan zitten en liggen. Oefen dit de hele dag door, bijvoorbeeld in de box. Hoe meer je oefent, hoe sneller je baby begrijpt hoe het werkt. Kan je baby op een gegeven moment uit zichzelf gaan zitten en liggen vanuit staande positie? Dan kan je erop vertrouwen dat je baby dit ook in zijn eigen ledikant gaat doen. Maak het onderdeel van de routine Is het bedtijd? Probeer

Slaaptips, 
Nachtvoeding afbouwen: hoe doe je dat?

Nachtvoeding afbouwen: hoe doe je dat?

Kan je niet wachten tot je baby ‘s nachts doorslaapt? Je bent niet alleen, want veel ouders wachten op het moment dat de gebroken nachten tot een einde komen. Er zijn verschillende factoren die beïnvloeden of een baby wel of niet doorslaapt. Het geven van nachtvoeding is een belangrijke oorzaak waarom een baby nog niet doorslaapt. Tot wanneer heeft een baby nachtvoeding nodig en hoe kan je deze nacht- of droomvoeding afbouwen? Wanneer stoppen met nachtvoeding? Tot welke leeftijd hebben baby’s nacht- of droomvoeding nodig? Wanneer een baby geen nachtvoeding meer nodig heeft, is voor ieder kind anders. In principe hebben baby’s vanaf ongeveer 8 maanden geen nachtvoeding meer nodig, maar sommige baby’s kunnen al bij 4 of 5 maanden zonder nachtelijke voeding. Hoewel iedere baby anders is, weten we dat er factoren zijn die invloed hebben op het doorslapen van je kind en op het nodig hebben van een nachtvoeding. Factoren van doorslapen / geen nachtvoeding meer nodig Écht doorslapen is lichamelijk gezien niet mogelijk, maar met doorslapen bedoelen we dat je baby ‘s nachts lang en goed slaapt. Pasgeboren baby’s kunnen nog niet doorslapen en moeten nog leren om slaapcycli aan elkaar te koppelen. Daarnaast hebben jonge baby’s

Slaaptips, 
Baby valt in slaap tijdens borst- of flesvoeding

Baby valt in slaap tijdens borst- of flesvoeding

Het komt regelmatig voor dat een baby tijdens de voeding in slaap valt. Is het erg als je baby steeds in slaap valt tijdens de voeding? En wat kan je doen als je baby steeds in slaap valt tijdens de voeding? We geven een aantal adviezen om zelf mee aan de slag te gaan.  In slaap vallen tijdens de flesvoeding of borstvoeding is niet schadelijk, maar het kan op den duur wel voor een slaapassociatie zorgen. Dit betekent dat je baby na verloop van tijd voeding nodig heeft om in slaap te vallen. Slaapassociatie door in slaap vallen tijdens voeding Valt je baby in slaap tijdens de voeding? In slaap vallen tijdens de flesvoeding of borstvoeding is niet schadelijk, maar het kan op den duur wel voor een slaapassociatie zorgen en dit wil je voorkomen. Als je baby zo gewend is geraakt aan in slaap vallen tijdens het voeden, kan hij of zij wellicht niet meer zonder voeding in slaap komen. Dit kan het doorslapen belemmeren en erg lastig zijn als je baby na het voeden wakker wordt tijdens het wegleggen. Er ontstaat dan een vicieuze cirkel waarbij je eerst moet voeden om de baby weer in slaap te krijgen.

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden