9.5/10 - 2648 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
Is mijn baby ziek of zijn het doorkomende tandjes - slaaptipsvoorbabys
Slaaptips0-16 weken, 1-2 jaar,

Het is midden in de nacht en je probeert al wiegend je huilende baby te kalmeren. Meestal gaat het slapen prima maar plotseling lijkt dit helemaal omgeslagen. Er wordt minder geslapen, minder gegeten en je weet zeker dat er iets aan de hand is. Maar…is je baby ziek of heeft hij misschien last van doorkomende tandjes? Of allebei? Of is er toch iets anders aan de hand…Als ouder kan het lastig zijn om in te schatten wat er aan de hand is met je kindje. In dit artikel geven wij een paar tips hoe je toch het verschil tussen doorkomende tandjes en een andere vorm van ongemak kunt zien.

De volgende dag krijg je allerlei goedbedoelde adviezen zoals dat je je baby gewoon had moeten laten (uit)huilen “hij moet toch leren zichzelf te kalmeren” anders zal hij eraan wennen om in slaap gewiegd te worden. Of “Je moet hem leren wie de baas is”. En hoewel dit (onterechte) advies in sommige gevallen wel degelijk elementen van waarheid kan bevatten is ons advies toch om niet direct te starten met een slaaptraining.

Wanneer jouw baby zich plotseling anders gedraagt, anders slaapt of anders eet, is ons advies om een stapje terug te nemen, de situatie te overzien, voordat je iets verandert en/of aan de slag gaat met een slaaptraining.

In dit artikel vind je:

 • Is het niet altijd “tandjes krijgen”?
 • Wanneer krijgen baby’s tandjes?
 • Hoe weet ik of mijn kindje tandjes krijgt?
 • Hoe een baby die tandjes krijgt beter te laten slapen?
 • Signalen dat je baby niet lekker is
 • Onze persoonlijke ervaringen na meer dan duizend(en) slaapconsults

Is het niet altijd tandjes krijgen?

Grootouders, vrienden, buren en zelfs sommige medische professionals (en bijna alle anderen met goedbedoelde adviezen) houden ervaren om “doorkomende tandjes” overal de schuld van te geven. Is je baby chagrijnig? Dat komen er vast tandjes door. Drinkt je baby niet goed? Ook dat ligt aan de tandjes die doorkomen. Wordt er niet goed geslapen? Doorkomende tandjes it is!

De realiteit is dat doorkomende tandjes helemaal niet voor zoveel overlast zorgen. Wanneer jouw baby wel last heeft van doorkomende tandjes is dat meestal wanneer de tand daadwerkelijk door het tandvlees heen breekt en we weten dat dit van zeer korte duur is, een dag of twee, drie. In dit geval zie je dus echt een tandje doorkomen. Dit is de enige echte aanwijzing die je nodig hebt of het ongemak van je baby wordt veroorzaakt door tanden. Als je een tand niet letterlijk kunt zien exploderen in de mond van je baby, dan is de conclusie zeer waarschijnlijk dat het veranderde gedrag NIET te wijten is aan doorkomende tandjes.

Laat je dus vooral niet te veel misleiden door “kinderziektes” symptomen die niet echt te wijten zijn aan doorkomende tandjes.

Rond de 3 á 4 maanden ondergaan baby’s heel wat ontwikkelingsveranderingen die lijken op tandjes krijgen. Ze beginnen alles in hun mond te stoppen, ze beginnen te kwijlen – dit is normaal en het is dus zeker niet altijd gekoppeld aan tandjes krijgen (leuk feit: het is eigenlijk allemaal voorbereiding op het eten van vast voedsel!).

Baby’s hebben ook een aanzienlijke achteruitgang in hun slaap rond de leeftijd van 4 maanden, en ook dit heeft niets met tanden te maken! Dit is meestal te wijten aan de 4 maanden slaapregressie en veel baby’s die nog niet goed genoeg hebben geleerd om zelfstandig in slaap te vallen worden opeens vaak wakker ‘s nachts.

Dit betekent niet per definitie dat ze tanden krijgen. Of ziek zijn.

Wanneer krijgen baby’s tandjes?

De leeftijd waarop baby’s hun eerste tandjes krijgen kan nogal verschillen. Sommige baby’s kunnen hun eerste tandjes krijgen vóór 4 maanden, anderen pas rond de 12 maanden. De meeste baby’s krijgen echter hun eerste tandjes door rond de leeftijd van 6 maanden. De eerste tandjes die doorkomen zijn meestal hun onderste voortanden. Zoals te zien is in de afbeelding hieronder krijgen de meeste kindjes hun volledige gebit tussen de 5/6 maanden en de drie jaar. Wanneer elke tand voor extreme ongemak zou zorgen zou dit betekenen dat er in de eerste drie jaar amper geslapen zou kunnen worden.

slaaptipsvoorbabys - baby doorkomende tanden

Hoe weet ik of mijn kindje tandjes krijgt?

Melktanden kunnen wel degelijk tevoorschijn zonder pijn of ongemak. Sommige ouders zijn dan ook verrast als ze opeens een eerste tandje aantreffen. Er zijn ook baby’s die wel wat ongemakken ervaren. Hieronder een lijst met veelvoorkomende ongemakken die te wijten kunnen zijn aan doorkomende tanden:

 • Tandvlees is pijnlijk en rood op de plek waar de tand doorkomt
 • Verhoging
 • Een rode wang
 • Uitslag op het gezicht
 • Er wordt meer aan het oor gezeten
 • Er wordt geknaagd en gekauwd op allerlei objecten
 • Er wordt minder goed geslapen

Kunnen doorkomende tandjes braken veroorzaken?

Een veelvoorkomende vraag van ouders is of doorkomende tandjes de oorzaak kan zijn van plotseling braken. Als je kindje ziek is en opeens braakt is de kans klein dat dit wordt veroorzaakt door doorkomende tanden. Als je je zorgen maakt is ons advies om contact op te nemen met een arts.

Kunnen doorkomende tandjes koorts veroorzaken?

Kunnen baby’s koorts krijgen van doorkomende tandjes? Ook dit is een veelgestelde vraag van ouders. Hoewel we weten dat doorkomende tandjes een temperatuur verhoging kan geven, is het onwaarschijnlijk dat tandjes krijgen de oorzaak is van een hoge temperatuur en dus koorts. Ook in dit geval is ons advies om, wanneer je je zorgen maakt, contact op te nemen met een medisch specialist zoals een arts.

Wanneer je het gevoel hebt dat je baby echt niet lekker is en er grote veranderingen zijn in het slaap- of eetpatroon is het aannemelijker dat er iets anders aan de hand is dan doorkomende tandjes.

Hoe een baby die tandjes krijgt beter te laten slapen?

Voor het grootste deel is tandjes krijgen eigenlijk maar een paar dagen ongemakkelijk of vervelend voor je baby. Alleen op het moment wanneer het tand door het oppervlak van het tandvlees heen breekt kan het zijn dat er pijn wordt ervaren. Dit moment kun je dus altijd zien. Maar zelfs dan veroorzaakt het meestal geen langdurige verstoring van de slaap van een baby of overmatig wakker worden.

Wanneer je baby overdag amper last lijkt te hebben van doorkomende tandjes, is dit een duidelijk signaal dat hij er ‘s nachts ook geen last van zal hebben. Als baby’s ‘s nachts liggen, wordt hun bloeddruk zelfs verlaagd, zodat pijn juist minder ongemakkelijk zou moeten zijn dan tijdens het wakker zijn/rechtopstaan of zitten.

Als het geen tandjes zijn, wat is er dan aan de hand?

Allemaal leuk en aardig maar als het geen tandjes zijn waar mijn baby last van heeft, wat is er dan aan de hand waarom mijn baby niet (meer) wil slapen? Wanneer je een griep of andere ziektes hebt uitgesloten, ons artikel over hoe je weet of je kind ziek is kan je hier bij helpen, is ons advies om te kijken naar de routine overdag. Wordt er overdag misschien te veel of te weinig geslapen? Dit kun je bekijken in onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines. Wanneer je zeker weet dat de slaap- en eetroutine “in orde” zijn, en ook de slaapomgeving in orde is, is ons advies om te kijken of er ‘s nachts bepaalde patronen zijn ontstaat dat het je baby niet meer lukt om zelfstandig in slaap te vallen. Wanneer een baby niet of niet meer zelfstandig in slaap kan vallen, lukt het een baby vaak ook niet om, na een of meerdere slaapcycli, zichzelf opnieuw in slaap te krijgen.

Onze persoonlijke ervaring na meer dan duizend(en) slaapconsults

Tijdens een slaapconsult kwamen ouders bij ons vanwege het feit dat een baby opeens anders sliep. Hoewel ze dachten aan tandjes wilden ze het toch graag met ons bespreken, omdat het al langer dan een week leek te duren. Daarnaast werd hun baby vroeg wakker en leek zichzelf moeilijk weer in slaap te kunnen krijgen. Ook het middagdutje leek maar niet meer te lukken. Na een kort gesprek waarin er goed werd doorgevraagd kwam naar voren dat hun baby wel opvallend veel aan haar oor zat. Ouders volgen onze routine op het gebied van voedingen én slaap dus er was geen sprake van te veel of te weinig slaap overdag en het kindje kon ook zelfstandig in slaap vallen en zichzelf weer terug in slaap brengen. Omdat alles leek te kloppen en er aan het oor werd gezeten, verwezen wij door naar de huisarts. Hier leek alles in orde. De arts gaf aan dat ze misschien niet helemaal lekker was of -je raadt het al- tandjes kreeg. Dus samen met de ouders, besloten we om toch wat wijzingen aan te brengen in de overdag routine. Misschien had dit kindje net wat meer of minder slaap nodig. Na wat kleine aanpassingen in de routine (overdag wat meer en wat minder slaap) te hebben getest, leek het er niet beter op te worden. Echter viel het de ouders op dat het kindje steeds meer en harder aan haar oor begon te zitten. Ook viel het op dat het kindje niet zo veel huilde in bed. Het leek alsof ze wel wilde slapen, maar het niet lukte. De slaapomgeving was in orde en we wisten vrijwel zeker dat ze niet door andere omstandigheden wakker werd, zoals te warm of te koud aangekleed. Het was vervelend voor de ouders omdat wij ze niet leken te kunnen helpen. Ook wij wisten niet zo goed meer wat we moesten doen. Na team overleg besloten we toch dat het wijs was om de ouders opnieuw naar de huisarts te verwijzen. Het was inmiddels zo’n anderhalve week later. Dit keer kon de huisarts wel degelijk wat vinden, namelijk een oorontsteking. Na een paar dagen antibiotica merkten de ouders direct verschil en leek ze eigenlijk weer een perfecte slaper.

De conclusie van ons verhaal? Wanneer je merkt dat je kindje zich anders gedraagt en er overdag een prima routine is die past bij de leeftijd en je kindje bovendien normaal in een passende routine zit kan het altijd zijn dat er iets anders aan de hand is. Het kan nooit kwaad om in dat geval een huisarts te raadplegen. En het kan dus goed zijn dat een huisarts in eerste instantie niets kan vinden maar er wel degelijk wat aan de hand is. Blijf dus altijd scherp en volg hierin je eigen gevoel. Hoewel dit uitzonderingen zijn kan het nooit kwaad om hier rekening mee te houden.

Onze ervaring is dat wanneer er langer slechter of anders wordt geslapen dit meestal NIET te wijten is aan doorkomende tandjes maar aan andere zaken. Meestal ligt het aan het niet of niet voldoende zelfstandig in slaap kunnen vallen en/of de slaap- en eetroutine overdag. Wanneer er opeens anders wordt geslapen terwijl er voorheen wel goed werd geslapen en je zeker weet dat je kindje in een juiste routine zit, kan het nooit kwaad om een huisarts te bezoeken. Wil je persoonlijke hulp om je kindje beter te laten slapen? Tijdens een consult gaan wij aan de hand van een uitgebreid intakeformulier bekijken hoe we de situatie kunnen verbeteren. Onze gecertificeerde slaapcoaches staan voor je klaar!

Categorieën
Overig, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips,
Leeftijden
0-16 weken, 1-2 jaar,
Delen
Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Baby van 2 weken wil niet in eigen bed slapen

Baby van 2 weken wil niet in eigen bed slapen

De eerste weken met je kindje kunnen erg intens zijn en vooral qua slaap is het flink wennen. Wat kan en mag je qua slaap verwachten bij een baby van 2 weken? En wat doe je als je 2 weken oude baby niet in zijn of haar eigen bedje wil slapen, maar alleen bij papa en mama?   Hoe slaapt een baby van 2 weken? Wat kan je qua slaap verwachten als je baby 2 weken is? Baby’s van 2 weken slapen meestal nog veel. Dit komt door de melatonine, het slaaphormoon. Een baby kan zelf nog geen melatonine aanmaken, maar heeft wat van de moeder meegekregen tijdens de bevalling. Vandaar dat veel baby’s de eerste weken nog slaperig zijn. Hoe slaperig of alert je baby is, verschilt per kind. Hoeveel slaapt een baby van 2 weken? Gemiddeld slaapt een baby nog zo’n 16 tot 18 uur per 24uur maar maak je geen zorgen als je baby daar net wat boven of onder zit. Elke baby is weer anders. Alhoewel slapen, net als voeding, een belangrijk aspect is voor de ontwikkeling en groei van een baby, is ons advies wel om je bewust te zijn van het feit dat een

Leeftijd, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 
Slaaptips voor baby van 6 maanden

Slaaptips voor baby van 6 maanden

Je baby is alweer een half jaar en ontwikkelt zich snel. Rond deze leeftijd krijgt je baby vaste voeding, waardoor de routine ineens wat anders kan lopen dan gewend. Het is heel normaal als de dag niet loopt zoals verwacht, maar probeer wel zoveel mogelijk een duidelijke routine aan te houden, gebaseerd op de gemiddelde wakkertijd en het dag- en nachtritme van je baby.  Hoeveel slaap heeft een baby van 6 maanden nodig? Hoeveel slaap heeft een baby van 6 maanden oud gemiddeld nodig en wat is een goed slaapritme? Gemiddeld slaapt een baby op deze leeftijd nog zo’n 12 uur ‘s nachts en 3 uur overdag. Dit zijn slechts gemiddelden, iedere baby is anders en niet ieder kind heeft evenveel slaap nodig. Op deze leeftijd adviseren wij om steeds meer te letten op de wakkertijd van je baby en om niet meer dan 3 dutjes per dag te doen, om hazenslaapjes te voorkomen. Slaapproblemen bij baby van 6 maanden Merk je dat je baby onrustig slaapt, korte dutjes doet of andere slaapproblemen heeft? Er zijn veel verschillende oorzaken voor slaapproblemen en iedere situatie is weer anders. Het is belangrijk om te kijken naar wat wel en niet werkt voor

Leeftijd, Slaaptips, 
Mag een baby op buik slapen?

Mag een baby op buik slapen?

Het is een veelgestelde vraag aan onze kinderslaapcoaches: mag een baby op zijn buik slapen of is dit gevaarlijk? Misschien draait je baby zich op zijn buik in zijn slaap of je baby wil niet slapen als hij op zijn rug ligt. In dit artikel leggen we uit waarom buikslapen niet verstandig is bij jonge kinderen. Baby op buik laten slapen: wel of niet doen? Een baby op de buik laten slapen wordt vaak als gevaarlijk bestempeld en dat is niet zonder reden. Buikslapen bij baby’s vergroot namelijk de kans op verstikking en je baby op de zij laten slapen brengt dezelfde risico’s met zich mee.  Toch is het goed een paar nuances te maken. Het buikslapen is vooral gevaarlijk bij jonge baby’s. Ze zijn dan nog niet in staat om zich om te rollen of hun eigen hoofd te draaien of op te tillen. Het is voor jonge baby’s belangrijk dat hun gezicht vrij ligt, zodat ze goed kunnen ademen. Als een jonge baby op de buik slaapt, kan de ademhaling belemmerd worden. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is daarom het algemene advies om baby’s vanaf hun geboorte op de rug in bed te leggen in plaats van op

Slaaptips, 
Wat draagt een baby in bed?

Wat draagt een baby in bed?

Wat moet je je baby of kind aandoen in bed? Dit is een veelgestelde vraag van ouders tijdens telefonische consults. Zeker wanneer de temperatuur sterk wisselt, kan het een uitdaging zijn om je baby ‘s nachts te kleden. Het is lastig hier een duidelijk advies over te geven, omdat de juiste kleding van veel factoren afhangt.  Een baby slaapt het fijnst en veiligst als de temperatuur van het lichaam, de slaapkamer en de kleding op elkaar zijn afgestemd. Wat is dan een goede temperatuur van de babykamer? En hoe kan je een baby ‘s nachts het beste aankleden?  Geschikte temperatuur voor baby in bed Om de juiste kleding voor je baby te bepalen, is het belangrijk om rekening te houden met de temperatuur van de babykamer. Het algemene advies is dat de babykamer een temperatuur heeft van 16 tot 18 graden. Hoe warm moet je je baby dan aankleden in bed? Het is in ieder geval belangrijk dat je baby het niet te koud of te warm heeft. In beide gevallen slaapt een kind slechter. Je baby te warm aankleden kan daarnaast ook het risico op wiegendood verhogen, omdat jonge baby’s hun eigen temperatuur nog niet kunnen reguleren.  Maar wat

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Vakantiegids

Digitale slaapgids – Vakantiegids

Deze slaapgids geeft alle informatie die je nodig hebt wanneer je met je kindje(s) op vakantie gaat.

 12,50
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Deze slaapgids biedt alle informatie die je nodig hebt op het gebied van slaap in de leeftijd van 4 t/m 12 maanden. Van voorbeeldroutines tot aan voedingen tot aan slaaptrainingen tot aan de biologische klok tot aan slaapregressies.

 25,00
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Slaapregressies

Digitale slaapgids – Slaapregressies

Deze slaapgids heeft alle informatie over slaapregressies voor je gebundeld. Deze gids geef je meer inzicht in de 7 slaapregressies: Wat is een slaapregressie, hoe kun je een slaapregressie herkennen en vooral: Wat kun je doen als je kindje in een slaapregressie is belandt?

 7,99
Slaapgids bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10
review image

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Ook op vakantie een fijne (nacht)rust?

Bekijk onze Slaapgids VAKANTIE(S)
9.5/10 - 2630 beoordelingen
vakantiegids