9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids
Slaaptips1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden,

Het verwelkomen van een nieuwe baby binnen het gezin is een bijzondere tijd, maar het kan ook veel stress en zorgen veroorzaken bij zowel ouders als kinderen. Deze nieuwe baby gaat tenslotte de gezinsdynamiek voor altijd veranderen.In dit artikel delen we onze beste tips om deze overgang voor het hele gezin zo fijn mogelijk te laten verlopen, waaronder:

 • Wanneer vertel je je oudste kind over de nieuwe baby?
 • Hoe je je kind kunt voorbereiden voordat de baby arriveert
 • Hoe een nieuw broertje of zusje te introduceren.
 • Hoe u uw kind kunt helpen zich aan te passen na het thuisbrengen van de baby

Wanneer vertel je je oudste kind over de nieuwe baby?

Het is helemaal aan jou wanneer je ervoor kiest om dit nieuws met je kind te delen. Weet dat de timing een grote rol spelen in hoe ze reageren op het idee om een ​​nieuw broertje of zusje te krijgen.

Misschien ben je super enthousiast en wil je je kind het nieuws meteen vertellen, maar houd er rekening mee dat 9 maanden voor kleine kinderen enorm lang is, vooral voor jongere peuters. Een jonge peuter vertellen over zijn nieuwe broertje of zusje terwijl je nog in de beginfase van de zwangerschap bent, kan betekenen dat zijn aanvankelijke opwinding en enthousiasme wegebt tegen de tijd dat de baby daadwerkelijk arriveert.

Wanneer een komende gebeurtenis zoals een zwangerschap (nog) niet fysiek te zien is, kan dit het voor jongere kinderen ook moeilijk maken om te begrijpen wat er gebeurt. Zodra je buik zichtbaar wordt, is het voor hen gemakkelijker te begrijpen, omdat ze de baby elke week kunnen “zien” groeien en wellicht ook kunnen voelen.

Dus vooral voor peuters en jongere kinderen kan het de moeite waard zijn om even te wachten voordat je het bijzondere nieuws met ze deelt.

Als je kind wat ouder is, is de kans groot dat hij of zij meer bewust is van de veranderingen die plaatsvinden tijdens de zwangerschap. Ze hebben misschien gemerkt dat je vermoeider bent dan normaal of dat je ochtendmisselijkheid hebt gehad die moeilijk te verhullen was. In dit geval kan het nuttig zijn om het nieuws meteen met een kind te delen, vooral om hen gerust te stellen dat wat je ervaart normaal is en dat ze zich nergens zorgen over hoeven te maken.

Wanneer je het een ouder kind in een vroeg stadium van de zwangerschap vertelt, zal hij of zij zich meer betrokken voelen. Bovendien vermijd je zo het risico dat ze het nieuws per ongeluk toch mee krijgen, bijvoorbeeld van een grootouder of enthousiaste buurvrouw. Het geeft ze ook meer tijd om zich aan te passen aan het idee om een ​​nieuw broertje of zusje te verwelkomen, wat vooral belangrijk is als ze tot nu toe enig kind zijn geweest.

Hoe je je kind kunt voorbereiden voordat de baby arriveert

Als je kind opgewonden is en niet kan wachten tot zijn nieuwe broer of zus arriveert, dan is dat natuurlijk alleen maar leuk. In dat geval hoef je misschien niet heel veel voor te bereiden. Als je kind daarentegen verward of angstig lijkt, kan het misschien zinvol zijn om hem/haar te laten wennen aan het idee dat er een nieuwe baby in het gezin komt.

Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om je peuter of oudere kind te helpen zich voor te bereiden op het verwelkomen van hun nieuwe broertje of zusje

Betrek je oudere kind erbij

 • Nodig je oudere kind uit om te helpen bij de voorbereiding, bijvoorbeeld samen babyspullen kopen, een speciale outfit/speelgoed/dekbed uitkiezen, helpen bij het inrichten van de kinderkamer enzovoort.
 • Betrek ze bij de besluitvorming – bij wie willen ze blijven terwijl de geboorte-ouder in het ziekenhuis ligt? Wat gaan ze inpakken voor hun verblijf? Willen ze de baby in het ziekenhuis ontmoeten of wachten tot iedereen thuiskomt?

Schep realistische en eerlijke verwachtingen

 • Leg uit hoe het zal zijn als de baby thuiskomt – ze zullen voornamelijk eten en slapen, ze kunnen veel huilen en ze kunnen niet direct spelen.
 • Lees boeken die geschikt zijn voor de leeftijd en waarbij baby’s of nieuwe broers en zussen betrokken zijn.
 • Bekijk samen hun oude babyfoto’s en praat over hoe ze waren als baby.
 • Bezoek vrienden of familie die baby’s hebben, zodat ze uit de eerste hand kunnen zien hoe het zal zijn als hun nieuwe broer of zus thuiskomt.

Houd de communicatie open en eerlijk

 • Praat met je kind (in taal die past bij de leeftijd) over hoe de baby groeit en wat er zal gebeuren als de baby geboren is – wat er zal veranderen, wat hetzelfde zal blijven enzovoort.
 • Moedig vragen aan. Peuters en jongere kinderen hebben waarschijnlijk niet veel aanmoediging nodig, maar sommige oudere kinderen aarzelen misschien om vragen te stellen, vooral als ze angstig zijn.
 • Stel je kind gerust dat ze nog steeds belangrijk zijn, dat ze nog steeds geliefd zijn en dat dat niet zal veranderen als de baby er eenmaal is.

Stel ze voor aan hun nieuwe broer of zus voordat de baby wordt geboren

 • Laat je oudere kind een bijnaam kiezen voor zijn kleine broer of zus.
 • Moedig ze aan om tegen hun kleine zusje of broertje in je buik te praten, voor te lezen of te zingen. Vanaf ongeveer 6-7 maanden zal uw ongeboren baby die externe geluiden kunnen horen en op termijn zal hun gehoor vrijwel hetzelfde zijn als dat van een volwassene.
 • Zodra je baby begint te bewegen, kun je je oudere kind uitnodigen om te voelen wanneer de baby beweegt of trapt. Als ze je buik liever niet aanraken, respecteer dan ook deze grens.

Probeer je te concentreren op één grote verandering tegelijk.

Als je oudere kind moet beginnen met zindelijkheidstraining, begin dat proces dan een paar maanden voordat de baby arriveert OF wacht tot een paar maanden nadat de baby thuiskomt.
Met een nieuwe baby op komst, denk je er misschien ook aan om je oudere kind nu van zijn wieg naar een peuterbed te verplaatsen … MAAR WACHT! Als je kindje nog lekker in het bedje past en er niet uit klimt, raden we je eigenlijk aan om deze overgang zo lang mogelijk uit te stellen. Als het onvermijdelijk is, probeer dan een paar maanden voor de komst van de baby te verhuizen, zodat het oudere kind voldoende tijd heeft om zich aan te passen.
Evenzo, als u erover denkt om uw oudere kind naar de crèche te laten gaan zodra de baby arriveert, ook al is het maar een paar dagen per week, kunt u overwegen om deze overgang een paar maanden eerder te starten. Op deze manier krijgt je oudere kind niet het gevoel dat hij/zij wordt weggestuurd en plaats moet maken voor de nieuwe baby.

Hoe een nieuw broertje of zusje te introduceren

Het moment waarop iedereen heeft gewacht! Je hebt waarschijnlijk al een beeld van hoe deze eerste kennismaking gaat verlopen, met veel glimlachen, knuffels, schattige outfits en Instagramwaardige familiefoto’s. En dat is misschien precies wat er gebeurt…. of misschien niet.

Er zijn voorbeelden van peuters die weigeren de kamer binnen te komen omdat ze aanvoelen dat er iets bijzonders gaat gebeuren. Het klinkt misschien cliché maar focus je aandacht vooral op jouw peuter en wat minder op de camera. Het is onmogelijk om te voorspellen hoe een kind gaat reageren als zijn nieuwe broertje of zusje geboren is. Temper je verwachtingen en probeer niets iets af te dwingen. Respecteer de grenzen van je peuter en geef hem de tijd.

Hier zijn enkele andere tips om deze eerste ontmoeting succesvoller te maken:

 • Houd de baby niet meteen vast. Of je kind nu zijn nieuwe broer of zus in het ziekenhuis of thuis ontmoet, laat iemand anders dan de geboorte ouder de baby vasthouden of leg de baby in een wieg of op een speelkleed voor deze eerste ontmoeting.
 • Begroet eerst je oudste kind. Spring niet meteen in “kom en zie je nieuwe broer/zus”, begroet je kind zoals je gewoonlijk zou doen, vraag hoe het met ze gaat, vertel ze dat je ze hebt gemis. Richt al je aandacht op hen voor de eerste paar minuten, vraag ze dan of ze hun nieuwe broer of zus willen ontmoeten.
 • Overweeg een cadeau uitwisseling. Als je oudere kind al een cadeau voor de baby heeft uitgezocht, zoals een speciale outfit of speelgoed, overweeg dan om een ​​cadeau te kopen die het oudere kind krijgt “van de baby”. Als je kind ouder is, weet het natuurlijk dat het niet echt van de baby is, maar het gebaar kan nog steeds helpen om je oudere kind te laten zien dat hij enorm belangrijk is.
 • Houd het kort. Jonge kinderen, vooral peuters, hebben een korte aandachtsspanne en na het zien van de baby is de kans groot dat ze iets anders willen gaan doen! Probeer geen langdurige interactie te forceren – als je oudere kind er genoeg van heeft, laat hem dan vooral weer gaan spelen.

Hoe je je kind kunt helpen zich aan te passen na het thuisbrengen van de baby

Als je oudere kind zijn nieuwe broertje of zusje eenmaal heeft ontmoet, voel je je misschien opgelucht. Zeker als deze ontmoeting fijn verliep. De waarheid is dat het “echte wennen” eigenlijk nu pas begint.

Net zoals je je kind voorbereidde voor de geboorte van de baby, kun je ook nu een aantal strategieën toepassen (zodra de baby thuis is) om de overgang voor je oudere kind van “baby” naar “grote broer” of “grote zus” te vergemakkelijken.

Hier zijn onze tips om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen:

Houd rekening met taalgebruik en verwachtingen

Als er eenmaal een nieuwe baby in het gezin is, is het heel gemakkelijk om in de val te lopen door de oudere broer of zus als het “grote kind” te bestempelen en daardoor opeens meer van hen te verwachten. Dit kan onnodige druk en angst voor een kind veroorzaken. Het duurt even voordat een ouder kind de rol van “grote broer of zus” kan pakken.

Hoe graag we het ook zouden willen, peuters zullen niet plotseling volwassener of onafhankelijker worden als hun nieuwe broer of zus eenmaal thuis is. Je peuter zal zich nog steeds gedragen als een peuter en je oudere kind zal je ook nog nodig hebben. Probeer dus die “grote kinderen”-taal te vermijden en zorg ervoor dat de verwachtingen die je hebt voor je kind passen bij de leeftijd.

Betrek ze erbij

Afhankelijk van de leeftijd van je kind en hoe het zich voelt over zijn nieuwe broertje of zusje, wil het wel of niet meteen betrokken zijn bij de zorg voor de baby. Als ze opgewonden zijn en willen helpen, overweeg dan om ze een speciale taak te geven, zoals luiers verschonen of je helpen de baby in bad te doen. Als ze niet zo graag willen helpen, kun je ze er toch bij betrekken door hun advies of suggesties te vragen als het gaat om de verzorging van de baby. Bijvoorbeeld: ‘Wat denk je dat baby vandaag wil dragen? Welk boek moeten we voorlezen aan de baby? Zullen we vandaag een babydutje buiten doen?

Probeer niet ontmoedigd te raken als je oudere kind in het begin niet veel interesse toont in hun nieuwe broertje of zusje – pasgeborenen baby’s doen tenslotte niet veel meer dan slapen, eten en huilen! Naarmate een baby ouder wordt en meer met de wereld om hem heen begint te communiceren is de kans groot dat de interesse vanzelf gewekt wordt.

Houd je zoveel mogelijk aan de normale routines

Het hebben van een nieuw broertje of zusje zal een grote verandering zijn voor je peuter of oudere kind en het zal even duren voordat ze zich hebben aangepast. Al het andere in hun leven zo ‘normaal’ mogelijk houden, kan deze overgang bevorderen. Hoelang het precies duurt voordat een kind gewend is aan de nieuwe situatie verschilt enorm per kind en situatie. Het ene kind zal binnen een paar weken gewend zijn terwijl een ander kindje na een halfjaar nog steeds niet echt gewend is aan een broertje of zusje.

Gaat jouw kind altijd naar het kinderdagverblijf? Blijf dan ook deze routine in stand houden wanneer de baby geboren is. Dit geeft een gevoel van stabiliteit. Ook wanneer het oudere kind een consistente routine heeft als het gaat om maaltijden en dutjes is ons advies om ook dit zoveel mogelijk aan te houden. Baby’s en kinderen gedijen op routine en vinden het erg geruststellend om te weten wat er op hun dag komt.

Houd het eerlijk

Wanneer uw beide kinderen tegelijkertijd uw aandacht nodig hebben of willen, moet er meestal iemand op zijn beurt wachten. Dit betekent niet dat het oudere kind degene is die altijd moet wachten.

Wanneer er opeens een nieuwe baby is, is de kans groot dat de oudere broer of zus vaker moet wachten omdat jij bezig bent met de baby. Dit is niet erg maar probeer hier wel bewust van te zijn én probeer de baby ook af en toe te laten wachten en spreek dit dan ook uit “Baby, wacht even, ik moet even een appel halen voor je oudere broer of zus”. Dit voelt misschien onnatuurlijk en gek maar het is belangrijk dat een peuter voelt dat ook de baby weleens moet wachten.

Plan 1 op 1 tijd met het oudere kind of oudere kinderen

Hoewel veel van de aandacht ook zal uitgaan naar de nieuwe baby, vooral in het pasgeboren stadium, is het belangrijk om ook het oudere kind voldoende quality time te geven. Juist die 1 op 1 tijd is belangrijk, ook als je kijkt naar de slaap. Veel ouders ervaren dat hun kindje opeens anders gaat slapen wanneer er een broertje of zusje op komst is. Door genoeg 1 op 1 aandacht te geven kun je dit soms voorkomen. Een paar tips:

 • Verspreid de schema’s van de kinderen zodat de baby eerder naar bed gaat dan het oudere kind. Dit geeft je wat tijd om 1 op 1 aandacht te besteden aan het oudere kind.
 • Probeer niet alles in de kinderkamer of slaapkamer te doen. In plaats daarvan wil je misschien je baby in de woonkamer voeden terwijl je oudere kind naast je speelt of je baby een dutje laten doen in de kinderwagen/kinderwagen terwijl jij buiten met je oudere kind speelt.
 • Plan regelmatig een “speciaal” één-op-één-uitje met het oudere kind. Samen naar het park gaan, samen picknicken, samen een film kijken of even in bad met wat lekkers. Maak het vooral niet te ingewikkeld voor jezelf en maak een plan die past bij de mogelijkheden die je hebt. Het gaat er om dat je even alleen tijd hebt met je oudere kindje.

Colleen. (2015, January 8). When Your Baby Can Hear in the Womb. What to Expect. 

Raising Children Network (2022, February 23). New baby: preparing other children. Raising Children Network. 

Smith, J. (2015, November 13). Parents: Are you hungry, angry, tired, or lonely? Science of Parenting. 

Volling, B. L. (2012). Family transitions following the birth of a sibling: An empirical review of changes in the firstborn’s adjustment. Psychological Bulletin, 138(3), 497–528. 

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Wat is een TOG waarde?

Wat is een TOG waarde?

Hoe weet je dat je jouw baby niet te warm of te koud aankleedt? Het is erg belangrijk dat je baby op de juiste manier gekleed en toegedekt wordt, om oververhitting of onderkoeling te voorkomen. De TOG-waarde kan je hierbij helpen. Wat is de TOG-waarde? De TOG-waarde is een richtlijn die helpt bij het aankleden en toedekken van je baby. Ieder kledingstuk en textielproduct heeft een eigen TOG-waarde. TOG staat voor Thermal Overall Grade. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer de kleding of het beddengoed is. Kleding of textiel met een lagere TOG-waarde ventileert beter en is dus koeler.  Welke TOG-waarde nodig is, is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Hoe warmer de omgeving is, hoe lager de benodigde TOG-waarde. En omgekeerd: ligt je baby in een koude kamer? Dan heb je een hogere TOG-waarde nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Waar staat de TOG-waarde? Waar kan je de TOG-waarde vinden op producten? Deze waarde staat meestal op het label van babykleding en babytextiel. Een TOG-waarde is niet wettelijk verplicht, dus op niet alle labels zal de waarde worden vermeld.  Waarom is TOG-waarde belangrijk? Waarom wil je rekening houden met de TOG-waarde van kleding en textiel bij je baby? Dit heeft

Overig, Slaaptips, Veilig slapen, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden, 
Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Je baby van 7 weken wil overdag niet slapen, slaapt niet in zijn eigen bedje en/of huilt veel: wat kan je hieraan doen? In dit artikel leggen we uit wat je qua slaap kan verwachten bij een baby van deze leeftijd én je vindt tips om een 7 weken oude baby beter te laten slapen. Baby 7 weken: hoeveel slaap nodig overdag? Is je baby 7 weken en wil je weten hoeveel slaap hij overdag nodig heeft? Gemiddeld heeft een baby op deze leeftijd ongeveer 5 uur slaap nodig overdag. Tussen de dutjes door kan hij gemiddeld 1,5 uur tot 1 uur en drie kwartier wakker zijn. Onthoud dat dit slechts gemiddelden zijn, iedere baby is anders. Slaapt jouw baby bijvoorbeeld wat langer of korter? Dat is heel normaal. Kijk vooral wat goed werkt voor jouw baby. Baby 7 weken beter slapen door routine Rond deze leeftijd ontwikkelen baby’s langzaam een biologische klok en ze kunnen vanaf nu een dag- en nachtritme aanleren. Hierbij is een goede routine een fijne hulp voor je kindje. Deze routine houdt rekening met de slaapbehoefte en zorgt voor structuur en regelmaat in de dag. Sommige baby’s van 7 weken hebben moeite met slapen overdag.

Leeftijd, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 
Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Stel, je baby van 11 maanden zit in een sprong en zal daardoor minder goed slapen. Een sprong betekent dat er op fysiek of mentaal vlak een ontwikkeling plaats vindt. Dat is dus eigenlijk alleen maar positief. Helaas ervaren veel ouders dat zo’n ontwikkelingssprong juist een tijdelijke achteruitgang kan betekenen voor de slaap. Dit noemen we ook wel een slaapregressie. Wat is er precies aan de hand en hoe kun je de slaap verbeteren? Hoe je de situatie kunt verbeteren hangt van het probleem dat je (opeens) ervaart. Onze ervaring is dat het in veel gevallen ligt aan de manier waarop je kleine overdag slaapt. Tijdens een sprong gaan ouders twijfelen aan hun huidige (slaap)routine en passen onnodig veel aan. Deze aanpassingen zijn niet nodig en vaak juist verwarrend en kan de oorzaak zijn dat je baby ’s nachts ligt te huilen en juist moeilijk in slaap komt. Als je baby met 11 maanden niet goed (meer) wil slapen kunnen er een paar dingen aan de hand zijn. Ons advies is om eerst te kijken naar de dagroutine en naar de indeling van de dutjes. Wanneer je twijfelt kun je eens onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines overwegen. Daarnaast is het

Leeftijd, Slaaptips, 
Baby valt in slaap tijdens voeding

Baby valt in slaap tijdens voeding

Het komt regelmatig voor dat een baby tijdens de voeding in slaap valt. Is dat erg of maakt het niet uit? En wat kan je doen als je baby steeds in slaap valt tijdens de voeding?  Waarom valt je baby in slaap tijdens voeden? Je baby valt tijdens de voeding in slaap: hoe komt dit? Waarom je baby zo makkelijk in slaap valt tijdens het voeden komt door verschillende redenen. Zo maakt het zuigen aan de borst of de fles je baby rustig, werkt de lichaamswarmte van mama (of papa) kalmerend en zitten er in moedermelk verschillende stofjes die ervoor zorgen dat je baby slaperig wordt. Al deze redenen bij elkaar zorgen ervoor dat het drinken je baby slaperig maakt.  In slaap vallen tijdens of net na de voeding Valt je baby in slaap tijdens de voeding? In slaap vallen tijdens de flesvoeding of borstvoeding is niet schadelijk, maar het kan op den duur wel voor een slaapassociatie zorgen die het doorslapen belemmert. Bij een slaapassociatie is je baby zo gewend aan in slaap vallen tijdens het voeden, dat hij niet meer zonder voeding in slaap komen.  Deze slaapassociatie komt deels doordat baby’s die tijdens het voeden in slaap vallen

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 10.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Feed Them Social: Instagram Feed not loaded, please add your Access Token from the Gear Icon Tab.
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2023 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden