9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids
slaaptipsvoorbabys - het belang van slaap
Slaaptips0-16 weken,

Voordat je moeder werd van je kleine babytje, heb je misschien nog nooit van de uitdrukking ‘slaapregressie’ gehoord. Nu zoek je midden in de nacht wanhopig het internet af om uit te zoeken waarom je baby ineens niet meer slaapt!

En steeds duikt hetzelfde op…

“Slaapregressie”.

Erger nog, het blijft niet bij één slaapregressie en dan is het voorbij, ze blijven gebeuren naarmate je baby ouder wordt.

Raak niet in paniek! Je baby is niet kapot.

Onze digitale slaapgids 0-16 weken of de masterclass newborns kan je helpen om door deze lastige slaapregressies te komen, maar laten we er voor nu meer over te weten komen….

In dit artikel:

  • Wat is een slaapregressie?
  • Wat gebeurt er bij de 8 weken slaapregressie?
  • Hoe lang duurt de 8 weken slaapregressie?
  • Wordt de slaap van mijn baby weer “normaal”?
  • Hoe kan ik mijn baby door deze slaapregressie heen helpen?

Wat is een slaapregressie?

Je hoort er steeds mensen over praten, of ziet het in artikelen of op sociale media, maar wat is eigenlijk een slaapregressie?

Heel eenvoudig: het is een periode waarin de slaap van je baby of zijn vermogen om in slaap te komen ‘terugvalt’. Dat betekent dat het een klap krijgt en meestal erger wordt.

Sommige baby’s die als een droombaby sliepen, kunnen plotseling overdag hazenslaapjes gaan doen of, als je baby ‘s nachts vrij consequent was in zijn slaap, misschien de hele nacht sliep of vrij consequent wakker werd om te voeden, kan hij vaker of langer wakker worden.

En slaap is niet het enige dat kan worden beïnvloed door een slaapregressie. In plaats van dat de dutjes en de nachtrust van je baby verergeren worden, kan het ook zijn dat zijn vermogen om in slaap te vallen of zichzelf te kalmeren een grotere uitdaging wordt.

Of je baby nu een pro was om zichzelf te kalmeren of dat je een zekere methode had om hem te helpen in slaap te vallen, een slaapregressie kan dat op zijn kop zetten. Plotseling werken je gebruikelijke trucs niet meer en heb je een chagrijnige, oververmoeide baby.

Deze terugval in de slaap kan ongelooflijk ontmoedigend aanvoelen, alsof al je harde werk ongedaan is gemaakt. Probeer echter te bedenken dat een slaapregressie een teken is dat je baby zich ontwikkelt en volwassen wordt.

Vaak is een slaapregressie gekoppeld aan periodes van mentale of fysieke groei en ontwikkeling. Dus hoewel je baby of peuter misschien terugvalt in zijn slaap, zul je ook zien dat hij nieuwe vaardigheden leert en verfijnt, en meer betrokken raakt bij jou en zijn omgeving. Dit zijn allemaal positieve dingen!

Wat gebeurt er tijdens de 8 weken slaapregressie?

Met 8 weken ben je hopelijk je draai aan het vinden met je pasgeborene. Je begint te vertrouwen op je instincten als ouder en krijgt wat meer een voorspelbare routine in je dag. Misschien heb je het gevoel dat je uit je bubbel begint te komen en dat je eindelijk alles onder de knie hebt.

Dan opeens is de consistentie en voorspelbaarheid die je net had opgebouwd, schijnbaar van de ene op de andere dag verdwenen, en je begrijpt niet waarom. Je begint aan jezelf te twijfelen…. Is dit iets wat ik veroorzaakt heb? Moet ik iets anders doen?

Het is gemakkelijk om te twijfelen aan wat we doen. Maar ik ben hier om je te vertellen dat het niet iets is wat jij verkeerd hebt gedaan dat deze plotselinge verandering in het slaappatroon van je baby heeft veroorzaakt.

Dit is de 8 weken, of 2 maanden slaapregressie.

Nu je opgelucht adem hebt gehaald, laten we het hebben over wat er gebeurt tijdens deze slaapregressie.

Deze slaapregressie is vaak het punt waarop baby’s hazenslaapjes gaan doen (wakker worden na een slaapcyclus van 30-45 minuten), veel alerter worden en moeilijker in slaap kunnen komen, zelfs als ze eerder al goed zichzelf konden kalmeren en goed sliepen.

Waarom? Dat heeft alles te maken met hun melatoninegehalte.

Melatonine is een slaaphormoon dat je baby niet alleen helpt om in slaap te vallen, maar ook om in slaap te blijven en zijn slaappatroon te reguleren.

Vóór de 8 weken regressie heeft je baby moederlijke melatonine in zijn systeem, dat hij in de baarmoeder van zijn moeder heeft meegekregen en dat tot nu toe grotendeels de drijvende kracht is geweest achter zijn rust en slaap.

Maar als je baby de 8 weken nadert, begint deze melatonine af te nemen en moeten baby’s hun eigen melatonine gaan produceren.

Melatonine wordt alleen in het donker aangemaakt, dus als je baby in een lichte, heldere kamer slaapt, is het nu tijd om dat te veranderen. We gaan hier zo dadelijk dieper op in!

Hoe lang duurt de 8 weken slaapregressie?

Helaas is dit niet iets waar je baby overheen groeit. Deze slaapregressie is het gevolg van een fysieke en mentale verandering die rond de 8 weken plaatsvindt, dus hoewel je misschien het lastig vindt dat je baby plotseling slechter is gaan slapen, troost je met het feit dat het betekent dat je baby groeit en zich ontwikkelt zoals het hoort.

Sommige slaapregressies bij baby’s zijn het gevolg van fysieke en mentale veranderingen, zoals de 8-10 maanden slaapregressie, waarbij baby’s het zo druk hebben met het aanleren van nieuwe vaardigheden dat ze ‘s nachts wakker worden om die te oefenen. Dit soort regressies gaat vaak in een paar weken voorbij.

Deze slaapregressie is anders. Je baby wordt niet meer de slaperige pasgeborene die hij met 4 weken was, omdat hij nu wakker wordt voor de wereld.

Bij de geboorte kunnen baby’s maar ongeveer 8 centimeter van zich af zien. De perfecte afstand om degene die hen vasthoudt duidelijk te zien, wat hen helpt een band te krijgen met hun belangrijkste verzorgers. Wanneer ze 8 weken oud zijn, hebben ze geleerd beide ogen scherp te stellen en worden ze zich meer bewust van kleur en beweging om hen heen.

De wereld wordt steeds fascinerender voor je pasgeborene, dus je begrijpt waarom het moeilijker kan zijn je baby in slaap te krijgen.

Zal de slaap van mijn baby weer “normaal” worden?
Het antwoord op deze vraag is ja…en nee.

Zoals we hebben gezien is deze regressie het gevolg van een fysiologische en hormonale verandering bij je baby die niet in een paar weken tijd ongedaan wordt gemaakt. Dit is een permanente verandering. Je baby moet nu zijn eigen melatonine gaan produceren om gemakkelijk in slaap te komen en te blijven slapen.

Als je baby na één slaapcyclus wakker is geworden en weigert weer in slaap te komen, kan dat ongelooflijk frustrerend zijn, omdat je het gevoel hebt dat je nooit tijd voor jezelf hebt.

Een slaapcyclus overdag duurt ongeveer 30-45 minuten, dus als je baby begint te dutten en na één slaapcyclus wakker wordt, begin je prioriteiten te stellen bij wat er in die tijd moet gebeuren.

Moet ik het dutje gebruiken om te douchen? Eten voor mezelf maken? Een kopje koffie of thee drinken (nu het nog warm is!) en een pauze inlassen? De was ophangen? De keuken schoonmaken? De lijst gaat maar door!

Omdat ik in die situatie heb gezeten, kan ik je vertellen dat 30-45 minuten NIET genoeg tijd is om alles gedaan te krijgen! Het geeft je geen pauze en het geeft je baby niet de langere, herstellende slaap die hij nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling.

Nu weet ik dat dit allemaal een beetje doem en somber klinkt, maar het goede nieuws is dat je baby niet eeuwig zo zal slapen! Naarmate ze ouder worden, zullen ze het vermogen ontwikkelen om de slaapcycli te koppelen, dus je zult weer wat langere dutjes krijgen.

In de tussentijd zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om langere dutjes en gemakkelijker in slaap vallen te bevorderen en de slaap van je baby weer “normaal” te maken. Laten we er nu een paar bekijken…

Hoe kan ik mijn baby door de 8 weken slaapregressie helpen?

Slaapomgeving

Je hebt misschien gehoord dat je je baby, om verwarring tussen dag en nacht te voorkomen, overdag in een lichte, heldere kamer moet laten slapen. De waarheid is dat baby’s niet echt onderscheid hoeven te maken tussen dag en nacht, alleen slaap en wakkere tijd.

Wakkere tijd is licht en helder, er is interactie en spelen, voeding en veel leuke dingen te doen en te zien.

De slaaptijd is rustig, stil, donker en heeft vooraf een voorspelbare afwikkelingsroutine.

Zoals we al eerder zeiden, draait deze regressie om de verandering in de melatoninespiegel van je baby en de sleutel om je baby te helpen melatonine aan te maken is een superdonkere kamer. Een donkere kamer kan je baby helpen langer te slapen en gemakkelijker tot rust te komen. Het helpt ook voorkomen dat hij om zich heen kijkt en wordt afgeleid door de wereld om hem heen.

Het is nu dus tijd om ervoor te zorgen dat de kamer van je baby helemaal donker is, zowel voor dutjes als voor de nachtrust. Je kunt investeren in een verduisteringsgordijn om ervoor te zorgen dat er overdag of in de vroege ochtenduren geen licht naar binnen sluipt.

We raden ook het gebruik van witte ruis aan voor dutjes en ‘s nachts slapen. Dit ritmische geluid bootst de geluiden na die baby’s in de baarmoeder zouden hebben gehoord, dus het is buitengewoon geruststellend voor hen. Het is ook geweldig om achtergrondgeluiden te blokkeren die je baby zouden kunnen storen en wakker maken.

Je baby inbakeren helpt ook de schrikreflex te onderdrukken, wat een andere reden kan zijn waarom baby’s van deze leeftijd moeilijk tot rust komen of vroeg wakker worden na een dutje.

Dutjes

De tijd dat je baby wakker kan blijven verandert snel in de eerste 12 weken van zijn leven. In het begin zal hij waarschijnlijk maar 1 tot 1,5 uur wakker kunnen blijven voordat hij een dutje moet doen, maar tegen de tijd dat hij 12 weken oud is, zal hij dichter bij de 2 uur liggen.

Als je 8 weken oude baby nog steeds elke 1-1,5 uur een dutje doet, kan het zijn dat ze ondervermoeid zijn, wat bijdraagt aan hazenslaapjes. Ze zijn gewoon niet moe genoeg om langer te slapen, dus worden ze na één slaapcyclus wakker en kost het je vaak veel moeite om ze weer in slaap te krijgen.

Het geleidelijk verlengen van de wakkertijd van je baby naarmate hij ouder wordt, helpt om de slaapdruk op te bouwen, zodat hij moe genoeg is om zich te settelen voor zijn dutje en de lengte van zijn dutje te blijven slapen.

Voeding

Als een baby net geboren is, heeft zijn maag de grootte van een kers en kan hij maar kleine hoeveelheden melk aan, dus moet hij vaak eten. Maar als hij 8 weken oud is, is zijn maag aanzienlijk gegroeid en kan hij grotere voedingen aannemen die hem langer kunnen onderhouden.

Als je 8 weken oude baby nog steeds die kleinere, frequentere voedingen neemt, kan dat betekenen dat hij in een soort snackpatroon terecht is gekomen. Deze kleine hoeveelheden melk houden hem maar korte periodes in leven, zodat hij tijdens dutjes hongerig wakker wordt en opnieuw gevoed moet worden.

We zeggen niet dat je dit moet veranderen. Als je op verzoek wilt voeden, is dat prima, doe wat werkt voor jou en je baby. Wees je er alleen van bewust dat ze nu misschien hongerig wakker worden tijdens hun dutjes. Als dat gebeurt, probeer ze dan weer in slaap te voeden, zodat ze hun dutje kunnen afmaken.

Als je wilt voorkomen dat je baby hongerig wakker wordt tijdens het dutje, is het belangrijk dat je hem aanmoedigt om op gezette tijden van de dag een volledige voeding te nemen. Je kunt ook een kleine bijvoeding geven voor het middagdutje om hem langer vol te houden.

Consistentie

Als je baby niet goed slaapt, kan het verleidelijk zijn om alle trucs uit te proberen: co-sleeping, voeden om te slapen, wiegen, contactdutjes of het kopen van elk gadget dat belooft te helpen slapen!

De waarheid is dat een consistente routine en aanpak van het wennen op de lange termijn voor jullie beiden veel gunstiger is.

Dus als je je baby gewoonlijk niet op een yogabal in slaap wiegt voor zijn dutjes of hem midden in de nacht rondrijdt om hem weer in slaap te krijgen, dan is dit niet het moment om daarmee te beginnen!

Conclusie

De 8 weken slaapregressie bij baby’s is een hormonale verandering die verband houdt met het slaaphormoon melatonine. Je baby wordt alerter en bewuster van de wereld om hem heen en moet nu zijn eigen melatonine gaan produceren om tot rust te komen en goed te kunnen slapen.

Als je je baby in een donkere kamer te slapen legt, met een knuffel en witte ruis, heeft hij de beste kans om zich gemakkelijk te kalmeren, in slaap te vallen en langer te slapen.

Als je merkt dat je baby nog steeds niet goed slaapt, kijk dan eens naar andere factoren die hieraan kunnen bijdragen, zoals de hoeveelheid tijd die je baby wakker is tussen de dutjes door en zijn voedingspatroon overdag.

Gewapend met de kennis waarom je baby een slaapregressie doormaakt, kun je hopelijk met meer vertrouwen omgaan met deze verandering, je baby ondersteunen en zijn slaap weer op de rails krijgen.

Zodat je je draai weer kunt vinden, kunt ontdekken wie je bent als ouder en hopelijk onderweg nog kunt genieten van een warme drank!

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Wat is een TOG waarde?

Wat is een TOG waarde?

Hoe weet je dat je jouw baby niet te warm of te koud aankleedt? Het is erg belangrijk dat je baby op de juiste manier gekleed en toegedekt wordt, om oververhitting of onderkoeling te voorkomen. De TOG-waarde kan je hierbij helpen. Wat is de TOG-waarde? De TOG-waarde is een richtlijn die helpt bij het aankleden en toedekken van je baby. Ieder kledingstuk en textielproduct heeft een eigen TOG-waarde. TOG staat voor Thermal Overall Grade. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer de kleding of het beddengoed is. Kleding of textiel met een lagere TOG-waarde ventileert beter en is dus koeler.  Welke TOG-waarde nodig is, is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Hoe warmer de omgeving is, hoe lager de benodigde TOG-waarde. En omgekeerd: ligt je baby in een koude kamer? Dan heb je een hogere TOG-waarde nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Waar staat de TOG-waarde? Waar kan je de TOG-waarde vinden op producten? Deze waarde staat meestal op het label van babykleding en babytextiel. Een TOG-waarde is niet wettelijk verplicht, dus op niet alle labels zal de waarde worden vermeld.  Waarom is TOG-waarde belangrijk? Waarom wil je rekening houden met de TOG-waarde van kleding en textiel bij je baby? Dit heeft

Overig, Slaaptips, Veilig slapen, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden, 
Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Je baby van 7 weken wil overdag niet slapen, slaapt niet in zijn eigen bedje en/of huilt veel: wat kan je hieraan doen? In dit artikel leggen we uit wat je qua slaap kan verwachten bij een baby van deze leeftijd én je vindt tips om een 7 weken oude baby beter te laten slapen. Baby 7 weken: hoeveel slaap nodig overdag? Is je baby 7 weken en wil je weten hoeveel slaap hij overdag nodig heeft? Gemiddeld heeft een baby op deze leeftijd ongeveer 5 uur slaap nodig overdag. Tussen de dutjes door kan hij gemiddeld 1,5 uur tot 1 uur en drie kwartier wakker zijn. Onthoud dat dit slechts gemiddelden zijn, iedere baby is anders. Slaapt jouw baby bijvoorbeeld wat langer of korter? Dat is heel normaal. Kijk vooral wat goed werkt voor jouw baby. Baby 7 weken beter slapen door routine Rond deze leeftijd ontwikkelen baby’s langzaam een biologische klok en ze kunnen vanaf nu een dag- en nachtritme aanleren. Hierbij is een goede routine een fijne hulp voor je kindje. Deze routine houdt rekening met de slaapbehoefte en zorgt voor structuur en regelmaat in de dag. Sommige baby’s van 7 weken hebben moeite met slapen overdag.

Leeftijd, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 
Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Stel, je baby van 11 maanden zit in een sprong en zal daardoor minder goed slapen. Een sprong betekent dat er op fysiek of mentaal vlak een ontwikkeling plaats vindt. Dat is dus eigenlijk alleen maar positief. Helaas ervaren veel ouders dat zo’n ontwikkelingssprong juist een tijdelijke achteruitgang kan betekenen voor de slaap. Dit noemen we ook wel een slaapregressie. Wat is er precies aan de hand en hoe kun je de slaap verbeteren? Hoe je de situatie kunt verbeteren hangt van het probleem dat je (opeens) ervaart. Onze ervaring is dat het in veel gevallen ligt aan de manier waarop je kleine overdag slaapt. Tijdens een sprong gaan ouders twijfelen aan hun huidige (slaap)routine en passen onnodig veel aan. Deze aanpassingen zijn niet nodig en vaak juist verwarrend en kan de oorzaak zijn dat je baby ’s nachts ligt te huilen en juist moeilijk in slaap komt. Als je baby met 11 maanden niet goed (meer) wil slapen kunnen er een paar dingen aan de hand zijn. Ons advies is om eerst te kijken naar de dagroutine en naar de indeling van de dutjes. Wanneer je twijfelt kun je eens onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines overwegen. Daarnaast is het

Leeftijd, Slaaptips, 
Baby valt in slaap tijdens voeding

Baby valt in slaap tijdens voeding

Het komt regelmatig voor dat een baby tijdens de voeding in slaap valt. Is dat erg of maakt het niet uit? En wat kan je doen als je baby steeds in slaap valt tijdens de voeding?  Waarom valt je baby in slaap tijdens voeden? Je baby valt tijdens de voeding in slaap: hoe komt dit? Waarom je baby zo makkelijk in slaap valt tijdens het voeden komt door verschillende redenen. Zo maakt het zuigen aan de borst of de fles je baby rustig, werkt de lichaamswarmte van mama (of papa) kalmerend en zitten er in moedermelk verschillende stofjes die ervoor zorgen dat je baby slaperig wordt. Al deze redenen bij elkaar zorgen ervoor dat het drinken je baby slaperig maakt.  In slaap vallen tijdens of net na de voeding Valt je baby in slaap tijdens de voeding? In slaap vallen tijdens de flesvoeding of borstvoeding is niet schadelijk, maar het kan op den duur wel voor een slaapassociatie zorgen die het doorslapen belemmert. Bij een slaapassociatie is je baby zo gewend aan in slaap vallen tijdens het voeden, dat hij niet meer zonder voeding in slaap komen.  Deze slaapassociatie komt deels doordat baby’s die tijdens het voeden in slaap vallen

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 10.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Feed Them Social: Instagram Feed not loaded, please add your Access Token from the Gear Icon Tab.
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2023 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden