BIOLOGISCHE KLOK VAN JE BABY


Baby's hebben, net als volwassenen, een biologische klok. Vanaf ongeveer 6 weken na de geboorte begint deze biologische klok zich te ontwikkelen te vormen. Vanaf dit moment kan het je baby dus enorm helpen om hem in de ochtend wakker te maken, zodat je de biologische klok een handje helpt om te bepalen wanneer het ochtend is. De biologische klok van je baby wordt ook wel interne klok genoemd, of (in het engels) Circadian Rhythm. Een biologische klok ontwikkelt zich tussen de 6-12 weken en wordt gevormd door donker, licht, eten en drinken én sociale interactie. Twee natuurlijke hormonen zijn van grote invloed op de biologische klok: Melatonine en Cortisol. Vanaf 4-6 weken kunnen de meeste baby's deze hormonen goed aanmaken. Melatonine zorgt ervoor dat je slaperig wordt en Cortisol stimuleert juist de activiteit. Melatonine en Cortisol schommelen in meerdere of mindere mate de hele dag door elkaar heen. Melatonine wordt gestimuleerd door donker en Cortisol juist door licht. Dit is dus de reden waarom wij adviseren om elk slaapje in het donker te laten plaats vinden. Zeker als baby's moeten hebben met in slaap komen kan een donkere ruimte ze nét dat extra zetje geven. Veel ouders zijn bang dat als ze hun baby overdag in het donker laten slapen dit zorgt voor verwarring van het dag/nacht ritme. Dit is niet het geval zolang jij op andere manieren duidelijk onderscheid maakt tussen dag/nacht.

Slaaptipsvoorbabys.nl hecht veel waarde aan de gegevens die wij via de website verstrekken. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over deze inhoud neem dan contact met ons op.

MENU

SLAAPTIPSVOORBABYS.NL

Slaaptipsvoorbabys.nl wil (aanstaande) ouders informeren over het slaapgedrag van baby's, peuters en kleuters met als doel om meer (nacht) rust te creëren.

QUICK LINKS

  • Instagram slaaptipsvoorbabys.nl
  • Facebook slaaptipsvoorbabys.nl
  • YouTube slaaptipsvoorbabys.nl

Slaaptipsvoorbabys.nl © 2020

Slaaptipsvoorbabys.nl logo
  • Slaaptipsvoorbabys.nl Instagram
  • Slaaptipsvoorbabys.nl Facebook
  • Slaaptipsvoorbabys.nl Youtube
0