9.5/10 - 2691 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
waarom een baby wakker maken uit de slaap juist kan zorgen voor meer slaap - slaaptipsvoorbabys
Slaaptips0-16 weken,

Als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat ik iets heb opgezocht op Google dat begint met de zin “Is het normaal voor een baby/peuter/kind om…”, dan zou ik nu zeker miljonair zijn!

Wanneer je ouder wordt, krijg je geen handleiding bij je baby die je vertelt wat normaal is en wat niet. Dus je eindigt met veel gissen, googelen en je zorgen maken.

Veel ouders geloven, of hebben gehoord, dat het “normaal” is dat een baby slecht slaapt. En ja, soms is dat absoluut waar. Baby’s zullen verschillende ontwikkelingsfasen doormaken waarin hun slaappatronen kunnen veranderen en het kan moeilijk zijn!

Maar deze fasen gaan voorbij en de slaap van je baby zou weer moeten verbeteren. Als dat niet lijkt te gebeuren, kan dit betekenen dat er andere onderliggende problemen zijn die het moeilijk maken voor je baby om zich te kalmeren en goed te slapen.

In dit artikel willen we alles voor je onder elkaar zetten, zodat je kunt stoppen met gissen en je zorgen maken! Na ontzettend veel gezinnen te hebben geholpen om de slaap van hun baby te verbeteren, kunnen we je vertellen wat “normaal” is en wat niet als het gaat om de slaappatronen van je baby. We delen ook enkele stappen die je kunt nemen om meer (nacht)rust te krijgen voor jou en je gezin.

In dit artikel:

 • Slaapritme van een pasgeboren baby
 • Slaapregressies
 • Overgang van dutjes
 • Waarom slaapt mijn baby niet?
 • Medische redenen voor slecht kalmeren en slapen

Slaapritme van een pasgeboren baby

Het woord “ritme” hier is een beetje misleidend, want wanneer je je baby voor het eerst mee naar huis neemt, zal er waarschijnlijk geen ritme zijn in hun slaap- of voedingsgewoonten… helemaal niets!

Het is volkomen normaal dat dingen in het begin een beetje chaotisch zijn, omdat je baby nog steeds moet wennen aan het leven buiten de baarmoeder.

In het bijzonder worden baby’s niet geboren met een circadiaans ritme (of biologische klok). Dit begint pas te ontwikkelen als ze dichter bij de 6-8 weken komen. Dus tot die tijd kan het zijn dat je baby gewoon de hele tijd wil slapen, of dat hun dagen en nachten door elkaar heen lopen of dat hun slaapritme gewoon erg inconsistent is.

Je pasgeboren baby kan de ene dag super goed slapen en de volgende dag weigeren om te kalmeren, of ze zullen de ene nacht goed slapen en alleen wakker worden voor een paar voedingen, en de volgende nacht urenlang feesten midden in de nacht!

Deze inconsistente slaap en kalmeren kan in de eerste dagen heel normaal zijn, maar als je pasgeborene meer “slechte” slaapdagen heeft dan “goede”, is het de moeite waard om wat dieper te graven om uit te zoeken wat hen onrustig maakt. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, bekijk dan DIT artikel.

Pasgeborenen kunnen ook ontzettend verschillen in hoe makkelijker ze in slaap vallen en zichzelf kunnen kalmeren – sommige baby’s kunnen zich gemakkelijk kalmeren om vervolgens in slaap te vallen in hun wiegje (of zelfs zichzelf kalmeren om te slapen!), terwijl anderen alleen op jou of in je armen willen slapen. Ook dit is volkomen normaal, omdat je baby gewend is aan de warmte en beweging van de baarmoeder, evenals het geluid van je hartslag. Als je echter wilt weten hoe je je baby kan kalmeren en in slaap kan laten vallen in eigen bed, hebben we een aantal geweldige tips in DIT artikel.

Die eerste paar maanden thuis met je pasgeboren baby kunnen onvoorspelbaar, frustrerend EN uitputtend zijn! Tegen de tijd dat je baby ongeveer 6-8 weken oud is, zou je kunnen merken dat ze in een meer voorspelbaar ritme van dutjes en voedingen gedurende de dag vallen. Je zult het gevoel hebben dat je grip op de dingen begint te krijgen, je zult je meer mens voelen en dan…

… rond 8 weken oud wordt je baby plotseling moeilijk in slaap te krijgen voor dutjes en zal slechts 35-45 minuten per keer slapen. Opnieuw denk je “wat is er aan de hand?!”

Wat er aan de hand is, is dat je baby de 8 weken slaapregressie heeft bereikt.

Wat is een slaapregressie hoor ik je vragen? Geweldige vraag, laten we er nu naar kijken..

Slaapregressies

Dus wat is precies een slaapregressie? Simpel gezegd is het een periode waarin je baby of peuter achteruitgaat in zijn of haar slaap. Ze worden plotseling moeilijker te kalmeren, dutjes zijn korter, of ze kunnen ‘s nachts of vroeg in de ochtend vaker wakker worden.

Slaapregressies zijn gekoppeld aan veranderingen en mijlpalen in de ontwikkeling van je baby, dus er zijn bepaalde leeftijden waarop je kunt verwachten dat de slaap van je baby een dip zal krijgen. Deze leeftijden zijn onder andere:

 • 8 weken
 • 4 maanden
 • 8-10 maanden
 • 12-15 maanden
 • 2 jaar
 • 3 jaar

Ik weet het, het lijkt veel, toch? Gelukkig gaan de meeste van deze regressies snel voorbij, meestal binnen een paar weken. De uitzondering hierop is de 4 maanden regressie, die een permanente verandering is in de slaappatronen van je baby. Je kunt meer lezen over al deze slaapregressies en wat tips vinden om ermee om te gaan in DIT artikel.

Slaapregressies zijn niet de enige grote veranderingen die je baby doormaakt in hun eerste paar jaar. Hun dutjes zal ook veranderen naarmate ze ouder worden, wat een andere veelvoorkomende oorzaak is van slechter slapen.

Dutjes overgangen

Er zijn drie dutjestransities waar je baby doorheen zal gaan, meestal op de volgende leeftijden:

 • 6-8 maanden: van 3 dutjes naar 2 dutjes
 • 12-15 maanden: van 2 dutjes naar 1 dutje
 • 2,5-3,5 jaar: van 1 dutje naar geen dutje

In de aanloop naar deze dutjes overgangen, en zeker terwijl je baby zich aanpast, is het heel normaal dat hun slaap verstoord wordt. Dus weer kunnen ze moeilijk in slaap vallen, ‘s nachts vaker wakker worden of vroeg in de ochtend wakker worden.

De mate waarin de slaap van je baby wordt beïnvloed, hangt echt af van hoe hun dutjesstructuur eruitziet bij het ingaan van deze transities. Je kunt meer lezen over dit onderwerp en tips vinden voor het navigeren door elke van deze dutjestransities in DIT artikel.

Maar wat als je baby niet door een van deze slaapregressies of dutjestransities gaat…

Waarom wil mijn baby niet slapen?

Als je slaapregressies en dutjestransities hebt uitgesloten, voel je je misschien somber en denk je dat je baby gewoon een “slechte” slaper is. Maar er bestaat niet zoiets als een “slechte” slaper… niet echt. Goed slapen is iets waar ELKE baby toe in staat is… als de omstandigheden goed zijn!

Dus wat zijn die omstandigheden?

 1. De perfecte slaapomgeving

We blijven erover doorgaan, ik weet het, maar als je wilt dat je baby goed slaapt, moet je ze een omgeving bieden die bevorderlijk is voor slaap! Dat betekent een donkere kamer voor dutjes en ‘s nachts, om de aanmaak van het slaaphormoon melatonine te bevorderen. Het betekent ook het afspelen van witte ruis, vooral voor baby’s onder de 12 maanden, om te helpen bij het verbinden van slaapcycli en het blokkeren van omgevingsgeluiden.

Voor jongere baby’s die nog niet rollen, zorg ervoor dat ze ingebakerd zijn om hun schrikreflex te onderdrukken. Zodra ze rollen, maak de overstap naar een slaapzak, in plaats van dekens, om ze de hele nacht lekker warm te houden.

2. Een vol buikje

Een hongerige baby zal niet goed kunnen ontspannen of slapen, dus zorg ervoor dat ze goede, volle voedingen krijgen tussen dutjes door. We raden aan om je baby kort na het ontwaken uit een dutje te voeden, wanneer ze het meest alert zijn. Dit helpt ervoor te zorgen dat ze goed eten en geeft hen ook voldoende tijd om boeren te laten.

Zorg ervoor dat je baby goed boert na hun voeding, en mogelijk zelfs nogmaals voor hun dutje / bedtijd, zodat ze niet oncomfortabel wakker worden.

 1. Wakkertijden en lengte van dutjes voor de leeftijd die past bij je baby

Dit is echt de meest cruciale voorwaarde voor slaap. Als je baby te veel of te weinig slaapt overdag, zal dit ervoor zorgen dat het moeilijk is om ze te kalmeren bij het slapengaan, dat ze ‘s nachts meer wakker worden of ‘s ochtends vroeg wakker worden. Ook de timing van hun dutjes maakt een groot verschil – je kunt meer lezen in DIT artikel.

Als je precies wilt weten wanneer je baby dutjes zou kunnen laten slapen, is de digitale slaapgids misschien wat voor jou. Het is een digitale gids voor (aanstaande) ouders die graag een routine willen creëren en/of die benieuwd zijn of hun kind niet teveel of te weinig slaapt krijgt. De routines in deze gids houden rekening met het gemiddeld aantal slaapuren per maand dat je kind nodig heeft, met de gemiddelde wakkertijd én met de biologische klok van je kind.
Deze gids bevat alleen voorbeeldroutines.

Zelfstandig in slaap vallen (baby’s ouder dan 3/4 maanden)

Wanneer je baby de 4 maanden slaapregressie bereikt, worden hun slaapcycli volwassen, dus je zult waarschijnlijk merken dat ze na één cyclus bij dutjes (35-45 minuten) wakker worden en elke 2 uur ‘s nachts. In tegenstelling tot de andere slaapregressies is dit een permanente verandering in de slaappatronen van een baby.

Hoe je baby in slaap valt aan het begin van dutjes en bedtijd bepaalt wat ze nodig hebben om TUSSEN die slaapcycli weer in slaap te vallen. Als ze vertrouwen op een afhankelijke slaapassociatie zoals voeding, wiegen of kloppen, zullen ze elke keer dezelfde hulp van jou verwachten wanneer ze wakker worden.

De sleutel om weer langere dutjes te krijgen en langere periodes ‘s nachts te slapen, is om je baby te leren hoe ze zelfstandig kunnen inslapen. Als aan het begin van dutjes en bedtijd zelfstandig in slaap kunnen vallen, kunnen ze zichzelf opnieuw in slaap brengen tussen slaapcycli zonder jouw hulp. Je kunt meer lezen over de 4 maanden regressie en zelfstandig inslapen in DIT artik

Slaapverwachting

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te veel van je baby verwacht! Zo zouden we bijvoorbeeld niet verwachten dat een baby jonger dan 3/4 maanden zelfstandig in slaap kan vallen. Sommigen kunnen dat wel, maar op deze jonge leeftijd is het een instinctief gedrag, in plaats van iets wat je baby bewust doet.

Dus als je verwacht dat je een pasgeboren baby in hun wiegje wakker kunt neerleggen en dat ze zelf in slaap vallen… denk dan nog eens na! Het is heel normaal om je baby helemaal in slaap te sussen op die leeftijd.

Op dezelfde manier verwachten we niet echt dat baby’s jonger dan 6-8 maanden de hele nacht kunnen doorslapen. Totdat een baby vast voedsel heeft, worden 1-2 wakker worden ‘s nachts voor voeding als heel normaal beschouwd. Sommige baby’s kunnen de hele nacht doorslapen vanaf een jongere leeftijd – dit kan gebeuren als ze genoeg calorieën krijgen van hun melkvoedingen gedurende de dag of als je een “droomvoeding” doet voordat je naar bed gaat.

De meeste baby’s zullen echter blijven wakker worden voor voedingen ‘s nachts totdat ze goed gewend zijn aan vast voedsel, wat misschien pas rond de 8 maanden is. Maar zelfs dan is er geen garantie dat je baby de hele nacht zal doorslapen, aangezien er eigenlijk een hele reeks factoren bij betrokken zijn!

Medische redenen voor slecht slapen en kalmeren

Als je de perfecte omstandigheden voor slaap hebt en je hebt slaapregressies en overgangen van dutjes kunnen uitsluiten, betekent dit niet dat je baby een “slechte” slaper is en je moet zeker niet opgeven om hun slaap te verbeteren!

Er is ALTIJD een reden voor slecht slapen en moeilijk kalmeren. Maar soms kan het wat werk en geduld vergen om uit te zoeken wat die reden is.

Uit onze ervaring is dit meestal ziekte (tijdelijke ziekte zoals een verkoudheid of een buikgriep) of een andere medische reden zoals:

 • Reflux (verborgen reflux)
 • Tong- en lipbanden
 • Voedselallergieën of intoleranties (koeienmelkeiwit is de meest voorkomende)

Aantal signalen om op te letten zijn:

 • Alleen willen slapen wanneer ze vastgehouden worden of rechtop zitten in een draagzak/wandelwagen/autostoeltje.
 • Korte, frequente voedingen gedurende de dag en/of nacht (elke 1-2 uur).
 • Binnen de eerste 10-30 minuten wakker worden bij dutjes, vooral wanneer ze op hun rug slapen.
 • Frequent wakker worden in de eerste helft van de nacht van bedtijd tot middernacht.
 • Frequent wakker worden in de vroege ochtend, vanaf ongeveer 3 uur ‘s ochtends.
 • Meteen huilen of schreeuwen wanneer ze wakker worden tijdens dutjes of ‘s nachts.
 • Onrustige slaap – draaien, schoppen, kreunen, hun benen optillen, hun rug hol maken, huilen in hun slaap.
 • Moeilijkheden om te kalmeren – oudere baby’s vinden het bijna onmogelijk om zelf in slaap te vallen.

Je zult waarschijnlijk af en toe met een aantal van deze uitdagingen te maken hebben, dus als je baby plotseling iets van deze lijst begint te doen, raak dan niet in paniek! Het betekent niet per se dat er een onderliggend medisch probleem is. Het is veel waarschijnlijker dat ze simpelweg zijn gegroeid uit hun huidige ritme en het een beetje hulp hierbij nodig heeft.

Als je baby echter verschillende van deze signalen vertoont, of als het al een tijdje aan de gang is, is het de moeite waard om verder onderzoek te doen – vooral als je er zeker van bent dat je alles al geprobeerd hebt voor je kleintje.

Als je baby een van de symptomen vertoont die in de bovengenoemde artikelen worden genoemd, praat dan met je arts, lactatiekundige of andere zorgverlener. Het kan ook helpen om video’s te maken van de voedingen van je baby of hun onrustige periodes, zodat je zorgverlener precies kan zien wat er aan de hand is! En vertrouw op je instinct – als je vermoedt dat er meer aan de hand is, is dat waarschijnlijk ook zo. Wees niet bang om een tweede mening te vragen indien nodig.

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Wat is een TOG waarde?

Wat is een TOG waarde?

Hoe weet je dat je jouw baby niet te warm of te koud aankleedt? Het is erg belangrijk dat je baby op de juiste manier gekleed en toegedekt wordt, om oververhitting of onderkoeling te voorkomen. De TOG-waarde kan je hierbij helpen. Wat is de TOG-waarde? De TOG-waarde is een richtlijn die helpt bij het aankleden en toedekken van je baby. Ieder kledingstuk en textielproduct heeft een eigen TOG-waarde. TOG staat voor Thermal Overall Grade. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer de kleding of het beddengoed is. Kleding of textiel met een lagere TOG-waarde ventileert beter en is dus koeler.  Welke TOG-waarde nodig is, is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Hoe warmer de omgeving is, hoe lager de benodigde TOG-waarde. En omgekeerd: ligt je baby in een koude kamer? Dan heb je een hogere TOG-waarde nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Waar staat de TOG-waarde? Waar kan je de TOG-waarde vinden op producten? Deze waarde staat meestal op het label van babykleding en babytextiel. Een TOG-waarde is niet wettelijk verplicht, dus op niet alle labels zal de waarde worden vermeld.  Waarom is TOG-waarde belangrijk? Waarom wil je rekening houden met de TOG-waarde van kleding en textiel bij je baby? Dit heeft

Overig, Slaaptips, Veilig slapen, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden, 
Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Baby van 7 weken wil niet slapen overdag

Je baby van 7 weken wil overdag niet slapen, slaapt niet in zijn eigen bedje en/of huilt veel: wat kan je hieraan doen? In dit artikel leggen we uit wat je qua slaap kan verwachten bij een baby van deze leeftijd én je vindt tips om een 7 weken oude baby beter te laten slapen. Baby 7 weken: hoeveel slaap nodig overdag? Is je baby 7 weken en wil je weten hoeveel slaap hij overdag nodig heeft? Gemiddeld heeft een baby op deze leeftijd ongeveer 5 uur slaap nodig overdag. Tussen de dutjes door kan hij gemiddeld 1,5 uur tot 1 uur en drie kwartier wakker zijn. Onthoud dat dit slechts gemiddelden zijn, iedere baby is anders. Slaapt jouw baby bijvoorbeeld wat langer of korter? Dat is heel normaal. Kijk vooral wat goed werkt voor jouw baby. Baby 7 weken beter slapen door routine Rond deze leeftijd ontwikkelen baby’s langzaam een biologische klok en ze kunnen vanaf nu een dag- en nachtritme aanleren. Hierbij is een goede routine een fijne hulp voor je kindje. Deze routine houdt rekening met de slaapbehoefte en zorgt voor structuur en regelmaat in de dag. Sommige baby’s van 7 weken hebben moeite met slapen overdag.

Leeftijd, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 
Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Baby van 11 maanden in sprong: hoe laat je jouw kleine beter slapen?

Stel, je baby van 11 maanden zit in een sprong en zal daardoor minder goed slapen. Een sprong betekent dat er op fysiek of mentaal vlak een ontwikkeling plaats vindt. Dat is dus eigenlijk alleen maar positief. Helaas ervaren veel ouders dat zo’n ontwikkelingssprong juist een tijdelijke achteruitgang kan betekenen voor de slaap. Dit noemen we ook wel een slaapregressie. Wat is er precies aan de hand en hoe kun je de slaap verbeteren? Hoe je de situatie kunt verbeteren hangt van het probleem dat je (opeens) ervaart. Onze ervaring is dat het in veel gevallen ligt aan de manier waarop je kleine overdag slaapt. Tijdens een sprong gaan ouders twijfelen aan hun huidige (slaap)routine en passen onnodig veel aan. Deze aanpassingen zijn niet nodig en vaak juist verwarrend en kan de oorzaak zijn dat je baby ’s nachts ligt te huilen en juist moeilijk in slaap komt. Als je baby met 11 maanden niet goed (meer) wil slapen kunnen er een paar dingen aan de hand zijn. Ons advies is om eerst te kijken naar de dagroutine en naar de indeling van de dutjes. Wanneer je twijfelt kun je eens onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines overwegen. Daarnaast is het

Leeftijd, Slaaptips, 
Baby valt in slaap tijdens voeding

Baby valt in slaap tijdens voeding

Het komt regelmatig voor dat een baby tijdens de voeding in slaap valt. Is dat erg of maakt het niet uit? En wat kan je doen als je baby steeds in slaap valt tijdens de voeding?  Waarom valt je baby in slaap tijdens voeden? Je baby valt tijdens de voeding in slaap: hoe komt dit? Waarom je baby zo makkelijk in slaap valt tijdens het voeden komt door verschillende redenen. Zo maakt het zuigen aan de borst of de fles je baby rustig, werkt de lichaamswarmte van mama (of papa) kalmerend en zitten er in moedermelk verschillende stofjes die ervoor zorgen dat je baby slaperig wordt. Al deze redenen bij elkaar zorgen ervoor dat het drinken je baby slaperig maakt.  In slaap vallen tijdens of net na de voeding Valt je baby in slaap tijdens de voeding? In slaap vallen tijdens de flesvoeding of borstvoeding is niet schadelijk, maar het kan op den duur wel voor een slaapassociatie zorgen die het doorslapen belemmert. Bij een slaapassociatie is je baby zo gewend aan in slaap vallen tijdens het voeden, dat hij niet meer zonder voeding in slaap komen.  Deze slaapassociatie komt deels doordat baby’s die tijdens het voeden in slaap vallen

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Vakantiegids

Digitale slaapgids – Vakantiegids

Deze slaapgids geeft alle informatie die je nodig hebt wanneer je met je kindje(s) op vakantie gaat.

 12,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldroutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Deze slaapgids biedt alle informatie die je nodig hebt op het gebied van slaap in de leeftijd van 4 t/m 12 maanden. Van voorbeeldroutines tot aan voedingen tot aan slaaptrainingen tot aan de biologische klok tot aan slaapregressies.

 25,00
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Slaapregressies

Digitale slaapgids – Slaapregressies

Deze slaapgids heeft alle informatie over slaapregressies voor je gebundeld. Deze gids geef je meer inzicht in de 7 slaapregressies: Wat is een slaapregressie, hoe kun je een slaapregressie herkennen en vooral: Wat kun je doen als je kindje in een slaapregressie is belandt?

 7,99
Slaapgids bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10
review image

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Ook op vakantie een fijne (nacht)rust?

Bekijk onze Slaapgids VAKANTIE(S)
9.5/10 - 2630 beoordelingen
vakantiegids