9.5/10 - 2540 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
waarom een baby wakker maken uit de slaap juist kan zorgen voor meer slaap - slaaptipsvoorbabys
Slaaptips0-16 weken,

Als ik een euro zou krijgen voor elke keer dat ik iets heb opgezocht op Google dat begint met de zin “Is het normaal voor een baby/peuter/kind om…”, dan zou ik nu zeker miljonair zijn!

Wanneer je ouder wordt, krijg je geen handleiding bij je baby die je vertelt wat normaal is en wat niet. Dus je eindigt met veel gissen, googelen en je zorgen maken.

Veel ouders geloven, of hebben gehoord, dat het “normaal” is dat een baby slecht slaapt. En ja, soms is dat absoluut waar. Baby’s zullen verschillende ontwikkelingsfasen doormaken waarin hun slaappatronen kunnen veranderen en het kan moeilijk zijn!

Maar deze fasen gaan voorbij en de slaap van je baby zou weer moeten verbeteren. Als dat niet lijkt te gebeuren, kan dit betekenen dat er andere onderliggende problemen zijn die het moeilijk maken voor je baby om zich te kalmeren en goed te slapen.

In dit artikel willen we alles voor je onder elkaar zetten, zodat je kunt stoppen met gissen en je zorgen maken! Na ontzettend veel gezinnen te hebben geholpen om de slaap van hun baby te verbeteren, kunnen we je vertellen wat “normaal” is en wat niet als het gaat om de slaappatronen van je baby. We delen ook enkele stappen die je kunt nemen om meer (nacht)rust te krijgen voor jou en je gezin.

In dit artikel:

 • Slaapritme van een pasgeboren baby
 • Slaapregressies
 • Overgang van dutjes
 • Waarom slaapt mijn baby niet?
 • Medische redenen voor slecht kalmeren en slapen

Slaapritme van een pasgeboren baby

Het woord “ritme” hier is een beetje misleidend, want wanneer je je baby voor het eerst mee naar huis neemt, zal er waarschijnlijk geen ritme zijn in hun slaap- of voedingsgewoonten… helemaal niets!

Het is volkomen normaal dat dingen in het begin een beetje chaotisch zijn, omdat je baby nog steeds moet wennen aan het leven buiten de baarmoeder.

In het bijzonder worden baby’s niet geboren met een circadiaans ritme (of biologische klok). Dit begint pas te ontwikkelen als ze dichter bij de 6-8 weken komen. Dus tot die tijd kan het zijn dat je baby gewoon de hele tijd wil slapen, of dat hun dagen en nachten door elkaar heen lopen of dat hun slaapritme gewoon erg inconsistent is.

Je pasgeboren baby kan de ene dag super goed slapen en de volgende dag weigeren om te kalmeren, of ze zullen de ene nacht goed slapen en alleen wakker worden voor een paar voedingen, en de volgende nacht urenlang feesten midden in de nacht!

Deze inconsistente slaap en kalmeren kan in de eerste dagen heel normaal zijn, maar als je pasgeborene meer “slechte” slaapdagen heeft dan “goede”, is het de moeite waard om wat dieper te graven om uit te zoeken wat hen onrustig maakt. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, bekijk dan DIT artikel.

Pasgeborenen kunnen ook ontzettend verschillen in hoe makkelijker ze in slaap vallen en zichzelf kunnen kalmeren – sommige baby’s kunnen zich gemakkelijk kalmeren om vervolgens in slaap te vallen in hun wiegje (of zelfs zichzelf kalmeren om te slapen!), terwijl anderen alleen op jou of in je armen willen slapen. Ook dit is volkomen normaal, omdat je baby gewend is aan de warmte en beweging van de baarmoeder, evenals het geluid van je hartslag. Als je echter wilt weten hoe je je baby kan kalmeren en in slaap kan laten vallen in eigen bed, hebben we een aantal geweldige tips in DIT artikel.

Die eerste paar maanden thuis met je pasgeboren baby kunnen onvoorspelbaar, frustrerend EN uitputtend zijn! Tegen de tijd dat je baby ongeveer 6-8 weken oud is, zou je kunnen merken dat ze in een meer voorspelbaar ritme van dutjes en voedingen gedurende de dag vallen. Je zult het gevoel hebben dat je grip op de dingen begint te krijgen, je zult je meer mens voelen en dan…

… rond 8 weken oud wordt je baby plotseling moeilijk in slaap te krijgen voor dutjes en zal slechts 35-45 minuten per keer slapen. Opnieuw denk je “wat is er aan de hand?!”

Wat er aan de hand is, is dat je baby de 8 weken slaapregressie heeft bereikt.

Wat is een slaapregressie hoor ik je vragen? Geweldige vraag, laten we er nu naar kijken..

Slaapregressies

Dus wat is precies een slaapregressie? Simpel gezegd is het een periode waarin je baby of peuter achteruitgaat in zijn of haar slaap. Ze worden plotseling moeilijker te kalmeren, dutjes zijn korter, of ze kunnen ‘s nachts of vroeg in de ochtend vaker wakker worden.

Slaapregressies zijn gekoppeld aan veranderingen en mijlpalen in de ontwikkeling van je baby, dus er zijn bepaalde leeftijden waarop je kunt verwachten dat de slaap van je baby een dip zal krijgen. Deze leeftijden zijn onder andere:

 • 8 weken
 • 4 maanden
 • 8-10 maanden
 • 12-15 maanden
 • 2 jaar
 • 3 jaar

Ik weet het, het lijkt veel, toch? Gelukkig gaan de meeste van deze regressies snel voorbij, meestal binnen een paar weken. De uitzondering hierop is de 4 maanden regressie, die een permanente verandering is in de slaappatronen van je baby. Je kunt meer lezen over al deze slaapregressies en wat tips vinden om ermee om te gaan in DIT artikel.

Slaapregressies zijn niet de enige grote veranderingen die je baby doormaakt in hun eerste paar jaar. Hun dutjes zal ook veranderen naarmate ze ouder worden, wat een andere veelvoorkomende oorzaak is van slechter slapen.

Dutjes overgangen

Er zijn drie dutjestransities waar je baby doorheen zal gaan, meestal op de volgende leeftijden:

 • 6-8 maanden: van 3 dutjes naar 2 dutjes
 • 12-15 maanden: van 2 dutjes naar 1 dutje
 • 2,5-3,5 jaar: van 1 dutje naar geen dutje

In de aanloop naar deze dutjes overgangen, en zeker terwijl je baby zich aanpast, is het heel normaal dat hun slaap verstoord wordt. Dus weer kunnen ze moeilijk in slaap vallen, ‘s nachts vaker wakker worden of vroeg in de ochtend wakker worden.

De mate waarin de slaap van je baby wordt beïnvloed, hangt echt af van hoe hun dutjesstructuur eruitziet bij het ingaan van deze transities. Je kunt meer lezen over dit onderwerp en tips vinden voor het navigeren door elke van deze dutjestransities in DIT artikel.

Maar wat als je baby niet door een van deze slaapregressies of dutjestransities gaat…

Waarom wil mijn baby niet slapen?

Als je slaapregressies en dutjestransities hebt uitgesloten, voel je je misschien somber en denk je dat je baby gewoon een “slechte” slaper is. Maar er bestaat niet zoiets als een “slechte” slaper… niet echt. Goed slapen is iets waar ELKE baby toe in staat is… als de omstandigheden goed zijn!

Dus wat zijn die omstandigheden?

 1. De perfecte slaapomgeving

We blijven erover doorgaan, ik weet het, maar als je wilt dat je baby goed slaapt, moet je ze een omgeving bieden die bevorderlijk is voor slaap! Dat betekent een donkere kamer voor dutjes en ‘s nachts, om de aanmaak van het slaaphormoon melatonine te bevorderen. Het betekent ook het afspelen van witte ruis, vooral voor baby’s onder de 12 maanden, om te helpen bij het verbinden van slaapcycli en het blokkeren van omgevingsgeluiden.

Voor jongere baby’s die nog niet rollen, zorg ervoor dat ze ingebakerd zijn om hun schrikreflex te onderdrukken. Zodra ze rollen, maak de overstap naar een slaapzak, in plaats van dekens, om ze de hele nacht lekker warm te houden.

2. Een vol buikje

Een hongerige baby zal niet goed kunnen ontspannen of slapen, dus zorg ervoor dat ze goede, volle voedingen krijgen tussen dutjes door. We raden aan om je baby kort na het ontwaken uit een dutje te voeden, wanneer ze het meest alert zijn. Dit helpt ervoor te zorgen dat ze goed eten en geeft hen ook voldoende tijd om boeren te laten.

Zorg ervoor dat je baby goed boert na hun voeding, en mogelijk zelfs nogmaals voor hun dutje / bedtijd, zodat ze niet oncomfortabel wakker worden.

 1. Wakkertijden en lengte van dutjes voor de leeftijd die past bij je baby

Dit is echt de meest cruciale voorwaarde voor slaap. Als je baby te veel of te weinig slaapt overdag, zal dit ervoor zorgen dat het moeilijk is om ze te kalmeren bij het slapengaan, dat ze ‘s nachts meer wakker worden of ‘s ochtends vroeg wakker worden. Ook de timing van hun dutjes maakt een groot verschil – je kunt meer lezen in DIT artikel.

Als je precies wilt weten wanneer je baby dutjes zou kunnen laten slapen, is de digitale slaapgids misschien wat voor jou. Het is een digitale gids voor (aanstaande) ouders die graag een routine willen creëren en/of die benieuwd zijn of hun kind niet teveel of te weinig slaapt krijgt. De routines in deze gids houden rekening met het gemiddeld aantal slaapuren per maand dat je kind nodig heeft, met de gemiddelde wakkertijd én met de biologische klok van je kind.
Deze gids bevat alleen voorbeeldroutines.

Zelfstandig in slaap vallen (baby’s ouder dan 3/4 maanden)

Wanneer je baby de 4 maanden slaapregressie bereikt, worden hun slaapcycli volwassen, dus je zult waarschijnlijk merken dat ze na één cyclus bij dutjes (35-45 minuten) wakker worden en elke 2 uur ‘s nachts. In tegenstelling tot de andere slaapregressies is dit een permanente verandering in de slaappatronen van een baby.

Hoe je baby in slaap valt aan het begin van dutjes en bedtijd bepaalt wat ze nodig hebben om TUSSEN die slaapcycli weer in slaap te vallen. Als ze vertrouwen op een afhankelijke slaapassociatie zoals voeding, wiegen of kloppen, zullen ze elke keer dezelfde hulp van jou verwachten wanneer ze wakker worden.

De sleutel om weer langere dutjes te krijgen en langere periodes ‘s nachts te slapen, is om je baby te leren hoe ze zelfstandig kunnen inslapen. Als aan het begin van dutjes en bedtijd zelfstandig in slaap kunnen vallen, kunnen ze zichzelf opnieuw in slaap brengen tussen slaapcycli zonder jouw hulp. Je kunt meer lezen over de 4 maanden regressie en zelfstandig inslapen in DIT artik

Slaapverwachting

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te veel van je baby verwacht! Zo zouden we bijvoorbeeld niet verwachten dat een baby jonger dan 3/4 maanden zelfstandig in slaap kan vallen. Sommigen kunnen dat wel, maar op deze jonge leeftijd is het een instinctief gedrag, in plaats van iets wat je baby bewust doet.

Dus als je verwacht dat je een pasgeboren baby in hun wiegje wakker kunt neerleggen en dat ze zelf in slaap vallen… denk dan nog eens na! Het is heel normaal om je baby helemaal in slaap te sussen op die leeftijd.

Op dezelfde manier verwachten we niet echt dat baby’s jonger dan 6-8 maanden de hele nacht kunnen doorslapen. Totdat een baby vast voedsel heeft, worden 1-2 wakker worden ‘s nachts voor voeding als heel normaal beschouwd. Sommige baby’s kunnen de hele nacht doorslapen vanaf een jongere leeftijd – dit kan gebeuren als ze genoeg calorieën krijgen van hun melkvoedingen gedurende de dag of als je een “droomvoeding” doet voordat je naar bed gaat.

De meeste baby’s zullen echter blijven wakker worden voor voedingen ‘s nachts totdat ze goed gewend zijn aan vast voedsel, wat misschien pas rond de 8 maanden is. Maar zelfs dan is er geen garantie dat je baby de hele nacht zal doorslapen, aangezien er eigenlijk een hele reeks factoren bij betrokken zijn!

Medische redenen voor slecht slapen en kalmeren

Als je de perfecte omstandigheden voor slaap hebt en je hebt slaapregressies en overgangen van dutjes kunnen uitsluiten, betekent dit niet dat je baby een “slechte” slaper is en je moet zeker niet opgeven om hun slaap te verbeteren!

Er is ALTIJD een reden voor slecht slapen en moeilijk kalmeren. Maar soms kan het wat werk en geduld vergen om uit te zoeken wat die reden is.

Uit onze ervaring is dit meestal ziekte (tijdelijke ziekte zoals een verkoudheid of een buikgriep) of een andere medische reden zoals:

 • Reflux (verborgen reflux)
 • Tong- en lipbanden
 • Voedselallergieën of intoleranties (koeienmelkeiwit is de meest voorkomende)

Aantal signalen om op te letten zijn:

 • Alleen willen slapen wanneer ze vastgehouden worden of rechtop zitten in een draagzak/wandelwagen/autostoeltje.
 • Korte, frequente voedingen gedurende de dag en/of nacht (elke 1-2 uur).
 • Binnen de eerste 10-30 minuten wakker worden bij dutjes, vooral wanneer ze op hun rug slapen.
 • Frequent wakker worden in de eerste helft van de nacht van bedtijd tot middernacht.
 • Frequent wakker worden in de vroege ochtend, vanaf ongeveer 3 uur ‘s ochtends.
 • Meteen huilen of schreeuwen wanneer ze wakker worden tijdens dutjes of ‘s nachts.
 • Onrustige slaap – draaien, schoppen, kreunen, hun benen optillen, hun rug hol maken, huilen in hun slaap.
 • Moeilijkheden om te kalmeren – oudere baby’s vinden het bijna onmogelijk om zelf in slaap te vallen.

Je zult waarschijnlijk af en toe met een aantal van deze uitdagingen te maken hebben, dus als je baby plotseling iets van deze lijst begint te doen, raak dan niet in paniek! Het betekent niet per se dat er een onderliggend medisch probleem is. Het is veel waarschijnlijker dat ze simpelweg zijn gegroeid uit hun huidige ritme en het een beetje hulp hierbij nodig heeft.

Als je baby echter verschillende van deze signalen vertoont, of als het al een tijdje aan de gang is, is het de moeite waard om verder onderzoek te doen – vooral als je er zeker van bent dat je alles al geprobeerd hebt voor je kleintje.

Als je baby een van de symptomen vertoont die in de bovengenoemde artikelen worden genoemd, praat dan met je arts, lactatiekundige of andere zorgverlener. Het kan ook helpen om video’s te maken van de voedingen van je baby of hun onrustige periodes, zodat je zorgverlener precies kan zien wat er aan de hand is! En vertrouw op je instinct – als je vermoedt dat er meer aan de hand is, is dat waarschijnlijk ook zo. Wees niet bang om een tweede mening te vragen indien nodig.

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Wat te doen als je baby of kind vroeg wakker wordt?

Wat te doen als je baby of kind vroeg wakker wordt?

Heb jij een kindje dat structureel tussen 04.00-06.00 wakker wordt? En is je kind ouder dan zes maanden? Dan heb jij te maken met een zogeheten ‘vroege vogel’. Vind je deze vroege ochtend start frustrerend en/of wil je dit oplossen? Dan zit je hier goed. In dit artikel vertellen we je meer over de vroege vogels én geven we een paar gouden tips waar je direct mee aan de slag kunt. Ook vind je in dit artikel een video waarin wij wat meer uitleg geven over de oorzaken van kindjes die vroeg wakker worden. Als je een kind hebt die na 06:00 wakker wordt kun je natuurlijk ook mee lezen. Ook jij kan zeker wat aan deze tips hebben. Wel is het goed om je bewust te zijn dat 06:00 wakker worden een schappelijk tijdstip is. Misschien niet voor jou, maar wel voor je kind. Zeker als hij de nacht goed heeft geslapen. Kinderen die rond 06:00 wakker worden noemen wij dus geen vroege vogels. Oorzaken vroeg wakker worden kind Voordat we naar de oorzaken gaan, is het belangrijk om met je te delen dat kinderen door het biologische ritme (dat ze vanaf 8 weken ontwikkelen) sowieso minder diep slapen

Ritme van een baby, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, video, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden, 
slaaptipsvoorbabys

Slapen: tips voor baby van 11 weken

Het slaapritme van een baby verandert regelmatig in de eerste maanden. Wat is een goed slaapritme voor een baby van 11 weken en wat kan je doen om je baby beter te laten slapen? Hoeveel slaap heeft baby 11 weken nodig? Hoeveel slaap heeft een baby van 11 weken overdag nodig? De meeste baby’s hebben op deze leeftijd steeds minder slaap nodig en kunnen langzaamaan langer wakker blijven tussen de slaapjes. Bij 11 weken slaapt een baby gemiddeld nog 5 uur overdag en is de wakkertijd ongeveer 1,5 uur – 1 uur en drie kwart. Dit zijn uiteraard slechts richtlijnen. Het is heel normaal als jouw baby op deze leeftijd langer of korter wakker is en meer of minder slaapt. De slaap- en wakkertijden worden steeds belangrijker op deze leeftijd. Door rekening te houden met de wakkertijd, voorkom je dat je baby oververmoeid raakt. Doet je baby vooral hazenslaapjes? Dit kan een teken zijn dat je hem juist te snel in bed legt. Een andere reden kan zijn dat je baby nog niet zelf in slaap kan vallen.  Baby 11 weken: slapen met hulp van ritueel Wil je ervoor zorgen dat je baby van 11 weken zelf in slaap kan

Leeftijd, Slaaptips, 
Slaapregressie 12 maanden

Slaapregressie 12 maanden

De slaapregressie van 12 maanden kan heel uitdagend zijn. Je baby slaapt ineens niet meer goed, terwijl dat voorheen helemaal geen probleem was. Rond de 1 jaar kan slapen dan plotseling lastig worden. Dit kan te maken hebben met de vele otwikkelingen die je kleintje doormaakt. Er verandert van alles rond de leeftijd van 12 maanden, zowel in de slaapbehoefte als in de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Al die veranderingen kosten energie, dus je kleintje kan het daar best zwaar mee hebben. Dit kan je onder andere terugzien in het veranderende slaapgedrag van je baby. Dit noemen we ook wel de slaapregressie van 12 maanden. Dus merk je rond de leeftijd van 1 jaar dat het slapen ineens lastig of anders is? Wij leggen je uit waar het mee te maken kan hebben. Je baby weigert het ochtenddutje Rond de leeftijd van 12 maanden is het meestal nog steeds nodig dat je baby zowel een ochtenddutje als een middagdutje doet. Toch kan je merken dat met name het ochtenddutje opeens lastiger wordt. Je kleine gaat het ochtenddutje dan opeens weigeren of je baby ligt het hele dutje klaarwakker in zijn bed. Veel ouders denken dan dat het ochtenddutje niet meer

Slaapregressies, Slaaptips, 
Baby kreunt in slaap: of is het lachen of gillen?

Baby kreunt in slaap: of is het lachen of gillen?

Maakt je baby geluid tijdens het slapen? Veel kersverse ouders valt het op dat hun baby tijdens de slaap wel heel veel geluid maakt. Deze geluiden kunnen veel weghebben van kreunen, knorren, gillen of lachen. Waar komen al deze geluiden vandaan en wat betekent dit?  Je baby maakt geluid tijdens het slapen Baby’s maken geluid en het is heel normaal dat je baby ook tijdens het slapen geluid maakt. Toch kan het voor ouders wat raar klinken als hun baby ineens allerlei vreemde geluiden maakt in zijn slaap. Enkele voorbeelden van geluiden zijn: Je baby kreunt in slaap Je baby lacht in slaap Je baby gilt in slaap Je baby knort in slaap Je baby huilt in slaap Pasgeboren baby’s maken dus geluid in hun slaap en dit is als ouders even wennen. Als een baby veel geluid maakt in zijn slaap of beweegt, kan het zelfs lijken alsof hij wakker is terwijl hij in werkelijkheid nog lekker slaapt. Waarom maakt baby geluid in slaap? Ook al zijn geluiden in de slaap meestal niets om je zorgen over te maken, veel ouders willen wel weten waar dit kreunen, gillen, knorren of lachen vandaan komt. De geluidjes kunnen ontstaan door verschillende

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldoutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671

Meer nachtrust met onze GRATIS slaapgids

Ontvang direct de gids met gratis slaaptips
9.4/10 - 1477 beoordelingen
Hidden