Attentie voor al onze trouwe bezoekers: De website is vernieuwd!
9.4/10
Volg ons
Download de gratis slaapgids
baby omrollen 0-4 maanden - slaaptipsvoorbabys
Baby omrollen0-16 weken, 4-12 maanden,

Kan een baby van 2 maanden, 3 maanden of 4 maanden omrollen of gebeurt dit pas op latere leeftijd? Gemiddeld rolt een baby om vanaf een half jaar, maar er zijn baby’s die dit al op jongere leeftijd kunnen. 

Kan een baby voor 4 maanden omrollen?

Gemiddeld rolt een baby dus bij 6 maanden om, maar is het mogelijk dat je kindje zich al veel eerder op zijn buik kan draaien? Ja, dit is zeker mogelijk. Sommige baby’s rollen al om bij 3 maanden, of nog eerder. Maar er zijn ook baby’s die er wat langer over doen. Iedere baby ontwikkelt zich immers op zijn of haar eigen tempo.

Baby 0-4 maanden helpen met omrollen

Je baby leert het omrollen niet van de ene op de andere dag. Het is een proces waarbij vele pogingen mislukken, totdat het ineens wél lukt. Kan je jouw baby van 0 tot 4 maanden helpen bij het omrollen? Ja, je kan jouw baby op verschillende manieren aanmoedigen om te gaan rollen. Lees meer over het stimuleren van omrollen bij je baby.

Start je baby van een paar maanden al met omrollen? Houd er rekening mee dat je dan stopt het met inbakeren van je baby wanneer jullie dit gewend zijn. Ook hoef je een baby niet meer altijd op de rug te leggen zodra ze uit zichzelf gaan rollen. Zodra een baby zichzelf op de buik rolt is hij sterk genoeg om ook zijn gezicht te draaien zodat hij op een fijne en veilige manier kan ademhalen.

Let op: maakt je baby aanstalten tot omrollen of is hij op een leeftijd waarbij dit kan? Zorg dat je alert bent en je kind niet alleen laat liggen op een hoger oppervlak (zoals de commode of op de bank). Je kindje rolt misschien nog niet, maar eens is de eerste keer.

Meer weten over omrollen?

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 10.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

2 days ago
4 days ago
1 week ago
2 weeks ago
2 weeks ago
3 weeks ago
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
© 2022 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671