Als je het punt hebt bereikt dat de speen een probleem wordt en de slaap van je kleintje beïnvloedt, dan is het misschien tijd om te overwegen hem helemaal weg te doen. Maar wanneer kun je dit het beste doen en hoe kun je je baby of peuter van de speen afhelpen? In dit artikel: Wanneer moet je van de speen af? Speentjes kunnen een geweldig hulpmiddel zijn om in slaap te komen, maar als je kleintje erg afhankelijk is geworden van zijn speen en vooral op JOU vertrouwt om de speen terug te geven, kan dit zijn slaap negatief gaan beïnvloeden. Enkele tekenen die je kunt zien zijn: Speen houden of wegnemen? Als je baby nog geen 6 maanden oud is, is dit het perfecte moment om de speen te verwijderen, omdat hij dan nog niet te veel gewend is als slaapassociatie. Op deze leeftijd duurt het ongeveer een week voordat je baby van de speen af is. Is je baby echter ouder dan 6 maanden, dan raden we je meestal aan de speen te houden en hem te leren zelf de speen te pakken. De reden hiervoor is dat je baby meer gehecht geraakt is aan het speentje.
De magische uitdrukking “de hele nacht doorslapen” spreekt ons als ouders zeker aan, tot het punt waarop ouders zich zorgen gaan maken als hun baby op een bepaalde leeftijd nog niet “doorslaapt”. De werkelijkheid is dat er veel factoren zijn die bijdragen aan het vermogen van je baby om ‘s nachts goed te slapen. In dit artikel delen wij wat wij beschouwen als realistische verwachtingen rond de nachtrust van je baby, en ook enkele veel voorkomende oorzaken van ‘s nachts wakker worden op verschillende leeftijden. Ik voeg hier een kleine disclaimer aan toe, niks moet, wij delen deze informatie om je te informeren. Mensen voeden op zoveel verschillende manieren op en wij zijn hier niet om te oordelen of je te dwingen om de ene of de andere kant op te gaan. We zijn hier om hulp te bieden, vanuit onze positie van ervaring, als je hulp wilt. Als je tevreden bent met de nachtrust van je baby of niet gelooft dat baby’s de hele nacht door kunnen/moeten slapen, dan is het volgende artikel waarschijnlijk niet voor jou. Als je echter wat hulp wilt bij mogelijke redenen waarom je baby ‘s nachts wakker wordt, lees dan verder! In dit artikel:
Probeer je een vorm van “slaaptraining” toe te passen bij je kleintje en zie je gewoon geen resultaat? Misschien heb je eerder geprobeerd de slaap van je baby te verbeteren en heb je het opgegeven omdat je gewoon niets leek te bereiken? We hebben veel “ik heb alles geprobeerd” of “niets werkt” gehoord van vermoeide ouders. Meestal waren deze ouders zich niet bewust van de invloed die drie eenvoudige factoren kunnen hebben op het vermogen van een baby om positief te reageren op slaaptraining: Blijf lezen om erachter te komen waarom deze factoren cruciaal zijn voor het succes van je slaaptraining…. Wakkertijden Of je nu probeert de dutjes overdag te verbeteren, of de nacht(slaap), of dat je je kleintje wilt leren zelfstandig in slaap te vallen, wakkere tijden zijn de sleutel tot succes! Als je je baby of peuter niet in slaap brengt na de juiste hoeveelheid wakkertijd voor zijn leeftijd, zal geen slaaptraining effectief zijn. Als je baby over- of ondervermoeid is, zal het bijna onmogelijk zijn om hem in slaap te krijgen. Dus de eerste stap waar we altijd beginnen als we de slaap van een baby of peuter willen verbeteren is de tijd die hij wakker is
Als je baby je rond 6 tot 8 weken zijn eerste echte glimlach geeft, kunnen al die slapeloze nachten de moeite waard zijn! Vanaf dat moment komen de mijlpalen van je baby in snel tempo en brengen ze een hoop vreugde. Helaas kunnen ze ook de slaap van je baby verstoren. Als je baby begint te rollen, kan dit een achteruitgang betekenen voor zijn slaap met korte dutjes en vaak ‘s nachts wakker worden. Maar maak je geen zorgen, dit artikel bevat alles wat je nodig hebt om de ups en downs van het rollen te doorstaan. Ontdek wat je kunt verwachten als je baby begint te rollen en hoe je zijn slaap weer op de rails krijgt. In dit artikel: Wanneer beginnen baby’s met rollen? Er zijn twee verschillende manieren waarop je baby leert rollen; van buik naar rug en van rug naar buik. Je bent misschien geschrokken als je ontdekt dat je pasgeboren baby in de eerste weken na de geboorte op zijn zij slaapt. Misschien denk je zelfs bij jezelf “wauw, dit kind is een genie en zal binnen de kortste keren rollen!”. Nope. Sorry dat ik je zeepbel doorprik, maar dit is een overgebleven instinct van
Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.
Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.
Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!
Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!
Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!
Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.
Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!