Dag en nachtritme creërenHoewel een baby in de baarmoeder het verschil tussen licht en donker kan waarnemen, kent hij nog geen dag- en nachtritme. Rond de 6 weken ontwikkelt de biologische klok van je baby. Als je je baby wilt helpen het verschil tussen dag en nacht te leren, is het belangrijk dat je zelf verschil maakt in dag en nacht. Als dit voor jou goed voelt kan je hier direct na de geboorte mee beginnen. Laat je baby (ook overdag) slapen in het donker. Zorg dat het licht is als je baby wakker is en geef hem na het voeden aandacht door met hem te spelen te praten. ‘s Nachts daarentegen, voed je zo donker mogelijk, praat je niet met de baby en leg je hem zonder spelen weer in bed. Zo leert je baby het verschil in dag en nacht te herkennen. Een herkenbare slaaproutine introduceren helpt jouw baby ook om te leren wanneer het slaaptijd is. Wat ook kan helpen is om ritme in je dag te creëren. Maar hoe dan? Is een vraag die wij vaak horen. Een ritme inbouwen begint met het wakker maken van je baby in de ochtend. Doe dit altijd op hetzelfde tijdstip. Wij adviseren 07:00 maar een halfuur eerder of later kan natuurlijk altijd. Maak je baby om 07:00 wakker door de lichten aan te doen en de gordijnen weer open te maken. Vervolgens geef je hem zijn voeding. En laat je de dag beginnen. Een andere tip is om hem ook altijd rond hetzelfde tijdstip weer in bed te leggen voor de nacht. 19:00 is een perfect tijdstip. Wederom mag een halfuur eerder of later naar eigen behoefte altijd. Stop je hem om 19:00 in bed? Dan is het wel belangrijk dat hij moe is. Zorg dat dat je baby na 17:00 niet meer heeft geslapen.


Slaaptipsvoorbabys.nl hecht veel waarde aan de gegevens die wij via de website verstrekken. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over deze inhoud neem dan contact met ons op.

MENU

SLAAPTIPSVOORBABYS.NL

Slaaptipsvoorbabys.nl wil (aanstaande) ouders informeren over het slaapgedrag van baby's, peuters en kleuters met als doel om meer (nacht) rust te creëren.

QUICK LINKS

  • Instagram slaaptipsvoorbabys.nl
  • Facebook slaaptipsvoorbabys.nl
  • YouTube slaaptipsvoorbabys.nl

Slaaptipsvoorbabys.nl © 2020

Slaaptipsvoorbabys.nl logo
  • Slaaptipsvoorbabys.nl Instagram
  • Slaaptipsvoorbabys.nl Facebook
  • Slaaptipsvoorbabys.nl Youtube
0