5 vragen aan initiatiefnemer Myrthe

Myrthe Stapper(31) is gecertificeerd kinderslaapcoach en initiatiefnemer van slaaptipsvoorbabys.nl. Om haar wat beter te leren kennen stelden we haar vijf vragen: 1. Waarom slaaptipsvoorbabys.nl? Tijdens mijn eigen zwangerschap werd ik overspoeld met informatie. Het viel mij op dat vooral het thema slapen terug kwam en dat was bijna altijd wel negatief. "Geniet nog maar even van je slaap, dat ga je de komende jaren niet meer hebben", heb ik vaak voorbij horen komen. Aangezien ik erg van mijn slaap houd -en ik dit ook echt nodig heb om te functioneren- werd ik hierdoor best wel angstig. Waarom slaapt de ene baby wél als een roosje terwijl de andere baby nachtenlang wakker is? Heeft dit alleen te maken met geluk? Of spelen andere factoren een rol? Dit waren vragen waarmee ik op onderzoek uit ging. Terwijl ik normaal niet zo'n lezer ben, ben ik veel gaan lezen over dit onderwerp. Ik ben tot de conclusie gekomen dat je als ouder veel kunt doen om het slaapgedrag van je baby te bevorderen. Alles wat ik geleerd had ben ik na de geboorte van mijn dochter langzaam aan gaan toepassen op mijn eigen dochter. En...het werkte voor haar (en voor mij) heel goed. Omdat vriendinnenen en kennissen verbaasd waren hoe snel onze dochter doorsliep kreeg ik veel vragen. Ik merkte dat ik het heel leuk vond om anderen te helpen. Vooral omdat de baby's stuk voor stuk beter gingen slapen en de ouders ook meer rust hadden. En zo is het idee voor slaaptipsvoorbabys.nl ontstaan. 2. Kun je wat meer over jezelf vertellen? Ik ben Myrthe, 30 jaar en inmiddels moeder van een dochter die Julia heet. Ik woon samen met mijn man in Laren, na jarenlang in Amsterdam te hebben gewoond. Ik werkte lange tijd in de (online) media maar heb afgelopen oktober mijn baan opgezegd. Het voelde niet meer goed. Ik wil absoluut blijven werken alleen wil ik wel meer gaan doen wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Ik wil ook meer flexibiliteit creëren om meer tijd aan mijn gezin én aan mezelf te kunnen besteden. Ik heb genoeg ideeën maar ik moet het allemaal nog even concretiseren. Voorlopig ben ik heel druk met slaaptipsvoorbabys.nl. Daar heb ik echt een passie in gevonden. Ik ben internationaal gecertifieerd kinderslaapcoach en heb mijn opleiding aan de Baby Sleep Consultant opleiding gevolgd. Dit is een internationaal gecertificeerde opleiding die op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd is. In deze opleiding heb ik alle methodieken geleerd die er zijn, alle voors- en tegens. Daarnaast is dit een brede opleiding die mij kennis geeft over baby's, dreumessen, peuters én kleuters. Alle culturen, opvoedstijlen en oplossingen komen aan bod zodat ik voor iedere ouder de juiste begeleiding kan bieden. Want deze opleiding heeft een holistische benadering, dat wil zeggen dat iedere situatie, ieder kind en iedere ouder een andere aanpak nodig heeft. 3. Juicy details? Ik kijk graag films en televisieprogramma's. Temptation Island en Love island zijn een grote favoriet. Ik kijk ook veel YouTube video's. Ik heb sowieso echt wel een passie voor (online) media. Altijd al gehad. 5. Tenslotte...Ben jij een goede slaper? Zolang ik mij kan herinneren ben ik een goede slaper geweest. Ik kom makkelijk in slaap en slaap -tot frustratie van mijn man- lang. Ik heb ook echt mijn slaap nodig om goed te functioneren. Sinds ik moeder ben geworden slaap ik wel minder diep. Ik word van elk geluid nu wakker en ben dan heel alert. Zelf denk ik dat dit een natuurlijke reactie is om mijn dochter tegen alles te beschermen. Herkenbaar?

Slaaptipsvoorbabys.nl hecht veel waarde aan de gegevens die wij via de website verstrekken. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over deze inhoud neem dan contact met ons op.

MENU

SLAAPTIPSVOORBABYS.NL

Slaaptipsvoorbabys.nl wil (aanstaande) ouders informeren over het slaapgedrag van baby's, peuters en kleuters met als doel om meer (nacht) rust te creëren.

QUICK LINKS

  • Instagram slaaptipsvoorbabys.nl
  • Facebook slaaptipsvoorbabys.nl
  • YouTube slaaptipsvoorbabys.nl

Slaaptipsvoorbabys.nl © 2020

Slaaptipsvoorbabys.nl logo
  • Slaaptipsvoorbabys.nl Instagram
  • Slaaptipsvoorbabys.nl Facebook
  • Slaaptipsvoorbabys.nl Youtube
0